İçeriğe Yönlendir

Araç Muayeneye Gidecekler İçin.

Murat Öngür

Recommended Posts

Metin Akbal
Mahmut Yıldız yazdı:

Mondeo'nun yük endeksi 88 idi, ben 84 olan lastik ile muayeneden geçtim. Sanırım standart yok.

Yük endeksine de bakılmaz sanırım (ticarilerde durum farklı olabilir) benim 215 50 17 standardım ama 225 45 17 takılı şu an muayeneden geçtim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mahmut Yıldız yazdı:

Lpg'ciye gidip tankı değişin, onların verdiği evraklarını da muayenede teslim edin. Hepsi bu kadar. 

Önce git-kalırsa değişirsin mantıklı bir hareket ancak aracı kullanmaya devam edecekseniz bence değişin. 

Valla benim bildiğim kadarıyla yok öyle şeyler. 

Tank değiştim de proje çizdimdim, yada aracı muayeneye soktum diyen duymadım. 

Muayenede tankın tarihine bakıyorlar, 10 yıldan eski ise kalıyorsun. 10 yıl içinde ise geçiyorsun. 

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Muayenede tankın tarihine bakıyorlar, 10 yıldan eski ise kalıyorsun. 10 yıl içinde ise geçiyorsun. 

Abi benim tank üzerinde tarih yazmiyordu. Zaten bir önceki muayenede tank üzerinde yazılar bulunmuyor diye hafif kusur diye yazmislardi. Üretim tarihini kasım 2009 girmişlerdi. Gercegide o zaten 2009 yili kasım ayinda takılmıştı. Neyse ben zaten muayene istasyonuna uğradım. Adam değişmezsen kalirsin dedi. Tanki değiştir gerisini biz hallederiz dedi. Tank fiyatını da sordum lpg ciye telefon açtım. 550 dedi. Nakit 500 yaparız abi dedi. 42 litre simit. Projesi evragi vs. Hepsi dahil dedi. Yani dediğin gibiymiş abi. Değiştirip gitmek kafii.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Benden değişim için kesilen faturayı falan istediler, proje çizilmedi. 2-3 tane evraktı, biri de fatura.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Benden değişim için kesilen faturayı falan istediler, proje çizilmedi. 2-3 tane evraktı, biri de fatura.

Diğer belgeler tse vs tankın uygunluk belgeleridir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kemal Mert

Arkadaşlar merhaba, bu sabah muayeneye girdim ve tek seferde geçtim, lpg tankını değiştirmiştim, 48 litrelik simit tank takıldı. projesi vs 500 lira ödedim. muayenede açıp bakmadılar o ayrı mevzu 😊

Yağ,yağ filtresi, hava filtresi,polen filtresi, alt takım kontrol (herhangi bir parça değişimi olmadı herşey sağlammış) direksiyon kutusu boşluk onarımı yapıldı. bujiler değişti toplam 1000 lira tuttu.

280 lira muayene ücreti ödedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Kemal Mert yazdı:

Arkadaşlar merhaba, bu sabah muayeneye girdim ve tek seferde geçtim, lpg tankını değiştirmiştim, 48 litrelik simit tank takıldı. projesi vs 500 lira ödedim. muayenede açıp bakmadılar o ayrı mevzu 😊

Yağ,yağ filtresi, hava filtresi,polen filtresi, alt takım kontrol (herhangi bir parça değişimi olmadı herşey sağlammış) direksiyon kutusu boşluk onarımı yapıldı. bujiler değişti toplam 1000 lira tuttu.

280 lira muayene ücreti ödedim

Tankı değişince proje evragini tuv dekiler almadı mı tanka bakmadı bile derken ?

Yorum bağlantısı
Kemal Mert
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Tankı değişince proje evragini tuv dekiler almadı mı tanka bakmadı bile derken ?

Para ödemesi yaparken proje evraklarını ilettim, tank 10 yılı geçtiği için değişim yapıldı evrakları dedim. Evrakları verdim. Sonra sahada araç kontrol

yapılırken regülatör enjektör çevresi vs. kaçak kontrolü yapıldı, bagajı açtı tank simit olunca açıp tank üzerine bakmadı tarihine vs. kontrol etmedi. 

Yorum bağlantısı
Kemal Mert
muhtemelen tankı yeni görünce uğraşmadı hiç
Aynen hocam. Birde çok kalabalık vardı. Cuma sabah 8 e randevu almıştım sabah 7.30 da sira vardı. Kalabalığı eritmek için hızlı davraniyorlardi.
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi

Güncel kusur listesi nerde var :)

jeep muayene girecek. Parklar Amerikan işi :) turuncu. far içi parklar yok. Renkten kalır mıyız 😛

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orjinal onlar geçmeli

tabii fabrikasyon cam tavan rcz ler renkten kaldı ama :) eğlenceli memleket

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Arka parklar için renk ağır kusur demiş enson 2017 kusur listesi buldum. Önler için hafif kusur.

Far seviye ayarı Xenon da ağır halojende hafif kusur.

Yarın d2s leri h7 yapacaz ins Servet abi müsait olursa soket ve ampul aldım. Parkları deneyecem. 

LPG tankı değişecek.

Kat içi boş ama üzerine takılacak.

Egsoz muayenesi zaten geçen sene yapılmış. Araç tipinden dolayı yılda bir idi onu netten iki yıla çevirdim bir yıl daha uzadı öyle olunca. Katın içini kontrol etmiyor sonuçta kat tüpü üstünde olacak.

Başka baktım bariz kusur yok. Tuv neler yazacak gorecez ay sonu bitiyor muayene.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Muhittin Kaplan yazdı:

LPG tankı için neden 15 yıl hatırlıyorum ben.

Üretici tanka 15 sene ömür biçiyor, tüve göre değişim periyodu 10 yıl.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet İhsan Akşen

1 Mart egzoz
3 Mart muayene son günü.

1 Mart Pazar, ben 2 Mart pazartesi ikisini birden yapsam sıkıntı olur mu ?

@Mehmet Ozyurek

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

muayeneyi yaptırmasanız da olur. en kötü 100 200 tl cezası var. 1 hafta süre veriyorlar.  egzos un cezası büyük. parka bile çekerler bakanlık elemanlarına denk gelirseniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

1 Mart egzoz
3 Mart muayene son günü.

1 Mart Pazar, ben 2 Mart pazartesi ikisini birden yapsam sıkıntı olur mu ?

@Mehmet Ozyurek

Geç gelmişsin diye ceza yazmazlar.. 

Ancak olur ya 100 binde bir gerçekleşir, çevirmeye girersin, çevirmede sağlıkçılar da olur ve emisyondan ceza yersin. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Bu hesaplara girmeye ne gerek var ki. Heryer egzoz muayneci dolu 1 dk sürüyor ölçüm yaptırın şimdiden dursun gereksiz riske gerek varmı?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Sağolasın abi, 29 cumartesi muayeneye dolu, mecburen pazartesi aldım, yoksa 60 km Antalya ya inmem gerekiyordu. Korkuteli de sadece tuv ve bir özel yer var, her yer dolu değil yani :)

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Öğleden sonra diyince 12:15 çıkıyordu sadece o da bana uymuyordu cumartesi için, meğer diğer saatleri göster varmış 😁 bugün 15:00 de gideceğim ikisini de tuv de yaptıracağım, enjektör temizliği birşeyler değiştirmiş mi bakalım. Egzoz çok kötü kokuyor geçmezse de ne yapılması gerekiyorsa yapalım.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mehmet İnci
(düzenlendi)

2001 fiesta flair Arkadaşlar ben de uzun farlar yanmiyor. Kisa ve parklar yaniyor lakin uzunlari açinca komple far ışıklari sönüyor bu konu da yardimci olabilcek var mi ? 

tarihinde Mehmet İnci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
2001 fiesta flair Arkadaşlar ben de uzun farlar yanmiyor. Kisa ve parklar yaniyor lakin uzunlari açinca komple far ışıklari sönüyor bu konu da yardimci olabilcek var mi ? 

Uzun far sigortası atıktır. Atma nedeni ise h4 ampüllerin birisi hasarlı veya ampül arkası soket hasarlıdır
Yorum bağlantısı
Mehmet İnci
Servet Aydın yazdı:

Uzun far sigortası atıktır. Atma nedeni ise h4 ampüllerin birisi hasarlı veya ampül arkası soket hasarlıdır

Led xenon var. Ayriyetten sellektör yaparken 3-4 kez deneme de 1 kere oluyor oda göz kapatıp açar gibi çok kısa sürüyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kol bozuk. bende de tutukluk yapıyor. bazen uzunu yakınca kısa da yanık kalıyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...