Murat Öngür 23 Kasım 2019 Paylaş 23 Kasım 2019 Merhabalar Bugün cumartesi arabayı muayeneye götürdüm şükür bir aksilik cikmadı gectik, gidecekler için bir kaç not paylaşmak istiyorum. Cam filmi geçiyor hafif kusur, led far kullanan var ise (LED Xenon dedillkleri) geçiyor, normal ledlerde geçiyor, plakalarda vida var ise kesinlikle gecirmiyorlar. Arabada 30 40 cm den fazla macun varsa geçirmiyor larmis orada duydum. Onun dışında gerisi bildiğiniz şeyler emniyet kemerleri sağlam olacak düzgün çalışacak , lastikler ön arka değişik olabilir ama yan yana iki lastik aynı olacak vb. 12 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2019 Paylaş 23 Kasım 2019 Boyadaki macunu renk gibi düşünüyorlar demekki Ya boyat ya ruhsata işlet. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 23 Kasım 2019 Paylaş 23 Kasım 2019 Benim arka lastikler birbirinden farklı marka model geçti demek ki tüvtürk elemanı hatası. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Kasım 2019 Paylaş 23 Kasım 2019 Sinan Akgöl yazdı: Benim arka lastikler birbirinden farklı marka model geçti demek ki tüvtürk elemanı hatası. Markadan çok desen ve ölçüye bakıyorlar. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 24 Kasım 2019 Paylaş 24 Kasım 2019 Sani Gerşon yazdı: Markadan çok desen ve ölçüye bakıyorlar. Ölçü aynı da desen farklı en dış desen aynı içe doğru farklı. Hatta değişik olan lastik diş derinliği daha derin rapora yazılan diş derinliği farklı olan lastiğe göre yazılmıştı. Diş derinliğinden kıllık çıkarırlar mı diye biraz gerilmiştim. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 24 Kasım 2019 Paylaş 24 Kasım 2019 Lastikçideki adam kapıdaki etikette yazan lastik ölçüleriyle arabadaki lastiklere sene başında bakıyorlarmış demişti şimdi de bakıyorlar mı? Benim aracın orjinalinde 195 60 16 yazıyor ama bu ölçüde lastik bulamadık 205 55 16 taktık. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 24 Kasım 2019 Paylaş 24 Kasım 2019 Ledleri çıkardım muayeneden geçmez diye halojen taktım o kadar para vermişim yalandan yere Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Kasım 2019 Paylaş 24 Kasım 2019 Sinan Akgöl yazdı: Benim arka lastikler birbirinden farklı marka model geçti demek ki tüvtürk elemanı hatası. arabanın markası da önemli. Kin vermek nedir 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 24 Kasım 2019 Yazar Paylaş 24 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Ledleri çıkardım muayeneden geçmez diye halojen taktım o kadar para vermişim yalandan yere Ledler direk gexiyort benim uzunlarda ve sislilerde LED vardı muayene de. Hafif kusur bile yazmadilar Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Lastikçideki adam kapıdaki etikette yazan lastik ölçüleriyle arabadaki lastiklere sene başında bakıyorlarmış demişti şimdi de bakıyorlar mı? Benim aracın orjinalinde 195 60 16 yazıyor ama bu ölçüde lastik bulamadık 205 55 16 taktık. etiketi sökün. 1 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 Dogan Arsiray yazdı: etiketi sökün. Mantıklı ... sorun çıkarsa onu yapacağız artık. Diğer 2008imizde ve kılavuzlarda 205 55 16 yazıyor zaten ona uydurduk biz de Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 bizim jeep in orijinal lastikleri 245 65 17, muayenede ki tanımlı ölçü 235 65 17 ... saçmalık yani. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Nasipse bu ay sonu benim aracın da muayenesi var. Cam filmi led vs hiçbirşey yok arabada herşey fabrika çıkışlı ama aklımda bir soru var. Benim lpg 2009 model. Tank üzerinde net tarih yazmıyor. Bir önceki muayenede tank üzerinde eksik bilgi var diye hafif kusur yazmışlardı şimdi sorum şu; 10 yıla bir değişen tank bu muayenden geçer mi kalır mı? Buna çok dikkat ediliyor mu? 2009 2019 yani tam 10 yıl, birde muayene tarihi aralık sonu olduğu için bilemedim? Yorum bağlantısı
Kemal Mert 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Sorduğum birkaç arkadaş önce git kalırsa değiştir dediler. Olaki geçtim tank ömrü gerçekten de 10 yıl mıdır? Yani riskli ise 300 500 verip değiştireyim? Yorum bağlantısı
Serkan Maden 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Kemal Mert yazdı: Sorduğum birkaç arkadaş önce git kalırsa değiştir dediler. Olaki geçtim tank ömrü gerçekten de 10 yıl mıdır? Yani riskli ise 300 500 verip değiştireyim? https://youtu.be/KisEJTzaQ_o 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Arkadaşlar, lpg tankini degistirdigimiz zaman izlenecek yol nedir, ruhsata vs. İşletiyor muyuz projeyi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Kemal Mert yazdı: Arkadaşlar, lpg tankini degistirdigimiz zaman izlenecek yol nedir, ruhsata vs. İşletiyor muyuz projeyi? Hayır Kemal. Sadece değiştiriyorsun. Proje de gerekmiyor. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Hayır Kemal. Sadece değiştiriyorsun. Proje de gerekmiyor. Mehmet abi selam. Bende duyunca şaşırdım sorayım istedim. Tank değişiyor sonra projeyi alip muayene istasyonuna gidiyorsun dediler sonra muayeneden geçince emniyete gidiyorsun isletiyorsun dediler. Bir sürü birgi kirliliği yani. Peki tankın değiştiğini nerden bilecek tuvdekiler abicim? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Değiştirip muayeneye gidince değişim evrakını vermeniz yeterli, bu yöntemi yapmıştım ama üzerinden 8 yıl geçti. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Mert Gulkokan yazdı: Sızdırmazlık raporu alımının kaldırılmasından sonra aslında tüm araçlar riskli oldu Muayenede zaten bakıyolar? Sızdırmazlığa da 2 yılda bir bakılıyorddu muayenede 2 yılda bir. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Kemal Mert yazdı: Mehmet Ozyurek yazdı: Hayır Kemal. Sadece değiştiriyorsun. Proje de gerekmiyor. Mehmet abi selam. Bende duyunca şaşırdım sorayım istedim. Tank değişiyor sonra projeyi alip muayene istasyonuna gidiyorsun dediler sonra muayeneden geçince emniyete gidiyorsun isletiyorsun dediler. Bir sürü birgi kirliliği yani. Peki tankın değiştiğini nerden bilecek tuvdekiler abicim? Lpg'ciye gidip tankı değişin, onların verdiği evraklarını da muayenede teslim edin. Hepsi bu kadar. Kemal Mert yazdı: Sorduğum birkaç arkadaş önce git kalırsa değiştir dediler. Olaki geçtim tank ömrü gerçekten de 10 yıl mıdır? Yani riskli ise 300 500 verip değiştireyim? Önce git-kalırsa değişirsin mantıklı bir hareket ancak aracı kullanmaya devam edecekseniz bence değişin. Lastik için de çok farklı bilgiler ancak anladığım şu, jant o araç için değilse veya yük endeksi uygun değilse sorun çıkıyor. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Aracı kullandığım için değiştireceğim. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Mahmut Yıldız yazdı: Lastik için de çok farklı bilgiler ancak anladığım şu, jant o araç için değilse veya yük endeksi uygun değilse sorun çıkıyor. Kitapçıkta ki ebatların hepsi geçerli. İsterse kapıdaki etikette başka ebat olsun. Aracın kitapçığını yetkiliye gösterince sorun olmuyor. 16 olan jantın yerine bu sebeple 17 takılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Aralık 2019 Paylaş 11 Aralık 2019 Metin Akbal yazdı: Kitapçıkta ki ebatların hepsi geçerli. İsterse kapıdaki etikette başka ebat olsun. Aracın kitapçığını yetkiliye gösterince sorun olmuyor. 16 olan jantın yerine bu sebeple 17 takılabilir. Mondeo'nun yük endeksi 88 idi, ben 84 olan lastik ile muayeneden geçtim. Sanırım standart yok. Yorum bağlantısı
Recommended Posts