Coşku Mert 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Aracımın buji yataklarına yağ sızma şikayeti ile üst kapak contasını değiştirmem gerekti. Bunu da detaylarıyla paylaşıyorum. Gerekli malzemeler: Conta (tercihen elring-glaser-febi-victor reinz gibi kaliteli markalar), 8-10 lokma, cırcır kolu, sıvı conta, tork anahtarı, balata spreyi 1- öncelikle motorun soğuk olmasına dikkat ediyoruz. üst kapağa ulaşmak için hava filtre boruları, triger üst kapağı, gaz teli ayağı, buji kablolarını söküyoruz 2- Kapakta bulunan 10mm lik 10 adet civatayı söküp kapağı ve eski contayı çıkartıyoruz. 3- Üst kapağı ve karşılığında yer alan conta yüzeylerini güzelce temizleyip, yeni contayı üst kapağa takıyoruz. 4- Kapağı yerine takmadan önce karşılığında yalnızca düz olmayan köşe kenar noktalara sıvı conta sürüyoruz. Sanayideki bazı kasaplar gibi sıvı contayı bulamaç gibi sürmüyoruz 5- Üst kapağı yerine oturttuktan sonra civatalarını sıkıyoruz. Bunun için şemadaki sırayı izleyip içten dışa sırayla ve 8nm tork ile sıkmamız gerekiyor. 6- Söktüğümüz diğer parçaları da geri takıp işlemi sonlandırıyoruz 16 Yorum bağlantısı
Enes Ayan 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Elinize sağlık güzel çalışma, sökmüşken kapak boyansa daha güzel olabilirdi. 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 17 Kasım 2019 Yazar Paylaş 17 Kasım 2019 onu demeseydiniz keşke, cunku boyayim boyamayim cok ikilemde kalmistim [emoji1] Enes Ayan yazdı: sökmüşken kapak boyansa daha güzel olabilirdi. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 17 Kasım 2019 Yazar Paylaş 17 Kasım 2019 kahve bahane, kapak şahane [emoji106] Çağlar Bayur yazdı: şöyle birşey... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Coşku Mert yazdı: Genişlet İlk olarak 3nm ile, 15dk sonra 8nm ile galiba? Doğru muyum? Ellerinize sağlık. Boyansa bence de güzel olurdu Yorum bağlantısı
Coşku Mert 17 Kasım 2019 Yazar Paylaş 17 Kasım 2019 evet dogru. boşluğunu alıp sonra sıkın demiş Sani Gerşon yazdı: İlk olarak 3nm ile, 15dk sonra 8nm ile galiba? Doğru muyum? 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Coşku Mert yazdı: kahve bahane, kapak şahane Genişlet buda kapak olsun 😛 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 İşinizi özenle yapmışsınız, sizi kutluyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Güzel çalışma tebrikler , keşke boyansaydi😀 1 Yorum bağlantısı
Alparslan Coban 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Güzel bir çalışma olmuş tebrik ederim, elinize sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Ellerine sağlık abi. Servis belgelerini nasıl buluyorsun.Kendi aracım için bir türlü bulamadım 😂 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Yasin Mümin Şimşek yazdı: Ellerine sağlık abi. Servis belgelerini nasıl buluyorsun.Kendi aracım için bir türlü bulamadım 😂 Genişlet Google öyle birşeyki, düzgün anahtar kelimeler kullanıldığında, bulamayacağın hiç birşey yoktur. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 (düzenlendi) eline sağlık, zaten tork anahtarın olması yetmiş, bendensin bizim gibi bisiklet ayarında bile torksuz hareket etmeyenler için basit işler bunlar 17 Kasım 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 17 Kasım 2019 Yazar Paylaş 17 Kasım 2019 burdaki doküman contayla beraber geldi ama servis manuali olarak normalde ford tis kullnirim [emoji106] Yasin Mümin Şimşek yazdı: Ellerine sağlık abi. Servis belgelerini nasıl buluyorsun.Kendi aracım için bir türlü bulamadım [emoji23] 2 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Coşku Mert yazdı: burdaki doküman contayla beraber geldi ama servis manuali olarak normalde ford tis kullnirim [emoji106]Tamamdır çok teşekkür ederim abi Yorum bağlantısı
Coşku Mert 17 Kasım 2019 Yazar Paylaş 17 Kasım 2019 bazi islemlerde tork anahtari olmadan olmuyor malum. bir de servis dokumanlarina göre hareket etme takıntısı olunca [emoji1] Ali Cihangiroğlu yazdı: eline sağlık, zaten tork anahtarın olması yetmiş, bendensin [emoji4] bizim gibi bisiklet ayarında bile torksuz hareket etmeyenler için basit işler bunlar 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2019 Paylaş 17 Kasım 2019 Coşku Mert yazdı: bazi islemlerde tork anahtari olmadan olmuyor malum. bir de servis dokumanlarina gire hareket etme takıntısı da olunca Genişlet dökümana göre hareket zaten elzem, pardon belirtmeyi unutmuşum bu arada prospektüsünü-kullanım kitapçığını okumadan birşeyde yapmayız yada kullanmayız hatta pakedinden çıkarmayız Yorum bağlantısı
Coşku Mert 17 Kasım 2019 Yazar Paylaş 17 Kasım 2019 evet belki de nesli tehlikede bi türüz devlet bizi korumaya falan mi alsa acaba [emoji1] Ali Cihangiroğlu yazdı: dökümana göre hareket zaten elzem, pardon belirtmeyi unutmuşum [emoji3] bu arada prospektüsünü-kullanım kitapçığını okumadan birşeyde yapmayız yada kullanmayız hatta pakedinden çıkarmayız [emoji4] Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 18 Kasım 2019 Paylaş 18 Kasım 2019 Bravo! Zanaatkar olmak güzel şey... 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 11 Şubat 2021 Yazar Paylaş 11 Şubat 2021 bu defaki kapak acma nedenim egzantrik keplerinin yalama olmus bazi civatalari (el almisken hepsini yeniledim)contayi da bu sefer corteco marka kullanayim dedimkapak boyasi da tamam 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Şubat 2021 Paylaş 11 Şubat 2021 tüh hazır boyamışken siyah yapılırdı, siyah kapak moda Yorum bağlantısı
Coşku Mert 11 Şubat 2021 Yazar Paylaş 11 Şubat 2021 o zaman plastik muamelesi görmez miyiz abi Çağlar Bayur yazdı: tüh hazır boyamışken siyah yapılırdı, siyah kapak moda 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts