İçeriğe Yönlendir

OIIIIIIIO

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sami Demirpaz
Emin Önal yazdı:

Bu ne yaa :)  neyse sonunda sen yazmışsın. Kapalı otopark candır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Servet Aydın yazdı:

Senin bu tip soruları sorman yasak artık. Hadi cnm evliler ve evlenmek üzer olanlar bölümüne 

iyide adam belki bu arabadan alsam başıma dert alırmıyım diye soruyor. ilgi fazla ise almayacak bu araçtan 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Cumartesi Zincirlikuyu Birmot'taydım. Her yer Renegade. :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Emin Önal yazdı:

Kapalı, evimin altında otoparkım olsun da 5 hamlede gireyim...

Ayrıca burası yine iyi. Abimin kapalı otoparkında her köşede vuruk izleri var. O kadar dar yapmışlar ki, Duster varken bi kere girdim, bi daha tövbe ettim :)

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Geyik, domuz , inek şakası olmayan şeyler masterle inege çarptı babam  inek büyük oldugu için tanpon üstünden yakaladı ön kaput sag çamurluk ön cam içerdeki bölümde hava filtreleri vs hersey gitti,  arac buyuk yuksek burunlu oldugu ıcın kurtardı yoksa inek sag yolcu koltugunda misafirdi alçak arac olsa , sanırım 2015 de arkadas köpege çarptı passat cc sol çamurlugu pert etmişdi 9 bın tl hasar cıkarmısdı servıs aman dıkkatlı gıdelım böyle seylerin telafısı yok şakasını dahi yapmayalım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sani Gerşon
Sani Gerşon yazdı:

Farlarım çok ayarsızdı. Serviste ayarlanmasını istemiştim gitmişken, meğersem ayar dişlileri sıyırmış. İki far da garantiden değişti.

Askı kolu ses yapıyordu, onu garantiye sokmadılar. 350TL parça parası için milyon tane laf ettiler. Birmot Zincirlikuyu'da yaptırdım işlemleri, sağolsunlar müthiş insanlar. Her konuda sıcakkanlı ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama merkez maalesef hiç bir şekilde kabul etmedi. Birmot kendisi işçilik almadan parça ücreti karşılığında kolları değiştirdi.

Bir de direksiyon ses açma tuşum çok zor çalışıyordu, onu da garantiden değiştirdiler.

Şu olaydan sonra ilk kez kaputu açtım. Kaputu açtım ki, sol tarafta bi silikon damlaları gördüm. Bu ne ya falan derken, sol tarafta far altına doğru bayağı silikon olduğunu gördüm. Servisle irtibata geçtim ve sanırım farın takılırken ayağının kırıldığını ve takan arkadaşta durumu düzeltmek için silikonla tutturduğunu, düzeltilmesini istedim.

Servise davet edildikten sonra ön tarafı komple söktüler. Orada görüldü ki, benden önceki sahibi, muhtemelen yüksek kaldırım veya bir babaya vurarak ön tampon demirini yamultmuş. O sırada tampon da yerinden oynamış ve far kulağı kırılmış. Kırılan kulak, farı takarken farkedilmiş ama bana bildirmek yerine usta kendince çözüm sunmuş.

Bu arada dip not: Bu araçlarda far kulağı, farın üstünde değil. Tampona entegreymiş. Farı inceledim, harbiden üstünde kulak yok :)

Servise özellikle sordum, bilmediğim ön tarafta bir hasar olabilir mi diye, hayır, incik cincik kontrol ettik, içiniz rahat olsun dediler.

Yamulan demiri inisyatifim dahilinde değiştirdim. Tamponuda onlar sağolsunlar ücretsiz onardılar.

Ayrıca motor ısınmıyordu. Buradaki arkadaşlara da danıştım ve 90'ı görmem gerektiğini iletmişlerdi. 77 derece ortalamada nadiren 90'a çıkıyordu araç. Termostat da garanti dahilinde değişti.

Sol altta yamulan demiri görebilirsiniz:

qA5lpQ.jpg

Bu da demirin sökülmüş hali:

M1Oy22.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Farın tamponda işi ne ya

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Garantili aracın keyfide bambaşka :) Geçmiş olsun güle güle kullanın. Farları tampon sabitliyor olarak algıladım tasarımı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Sinan Akgöl yazdı:

Farları tampon sabitliyor olarak algıladım tasarımı.

Anlatılandan ben de öyle algıladım. Farı bir yuvaya oturtuyorlar tabii ki ancak sabitleyen tampon oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Eski araçların hemen hemen hepsi sanat eseri gibi. Milenyum araçları ise 3~4. Kalite replika sanat eseri gibi. En ufsk bir şeyde anındasu koyveriyor.

Sani Gerşon yazdı:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçmiş olsun, eski sahibi aracı vurunca altına hiç bakmamış anlaşılan. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Benimki de dahil pek çok araçta tampon inmeden far sökülmüyor. Fakir arabası mı bu, tabi farı sökmek için servise gidecek, tampon sökülecek. Yoksa eline tornavida alan farı söküp apaçi modifiye yapsın, efendim çinden mercek alıp taksın, işyerinden duvar görüntüsü atsın.. o-hooo o :keyifli:

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Selçuk Bakış yazdı:

@Sani Gerşon geçmiş olsun, garantiden değişmesi iyi olmuş. Ölçüm yapabildin mi?

Mahmut Yıldız yazdı:

Geçmiş olsun, eski sahibi aracı vurunca altına hiç bakmamış anlaşılan. 

Teşekkür ederim.

Ölçüm yaptım dün. 80'i zor geçen alet şu an 88 dereceyi görüyor. 92'likmiş termostat.

Önceki sahibi görünürde hiç bir şey olmayınca muhtemelen eğilip bakmamış bile. Ama öyle bir eğmeye merak etmemek içten bile değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Sani Gerşon yazdı:

Teşekkür ederim.

Ölçüm yaptım dün. 80'i zor geçen alet şu an 88 dereceyi görüyor. 92'likmiş termostat.

Önceki sahibi görünürde hiç bir şey olmayınca muhtemelen eğilip bakmamış bile. Ama öyle bir eğmeye merak etmemek içten bile değil.

Geçmiş olsun. Aslında piyasada bir çok araçta termostat sorunu var ama çoğu kullanıcı farkında değil veya normal olduğunu düşünüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Gecmis olsun tekrardan.

Geçmiş olsun. Aslında piyasada bir çok araçta termostat sorunu var ama çoğu kullanıcı farkında değil veya normal olduğunu düşünüyor. 

Ozellikle de kisin default_smile.png Yazin neden olur diye sorunca normal oldugunu dusunenler apisip kaliyor default_smile.png

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mustafa Arıkan yazdı:

Facebooktaki 211 grubunda iki günde bir , birileri hararet göstergesi fotoğrafı atıyor. Dereceler hep 80 in altında, soruyorlar normal mi diye. İşin kötü yanı pek çok insan da "normal kardeşim elletme" diyor. 😑

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Önder Özcan yazdı:

Facebooktaki 211 grubunda iki günde bir , birileri hararet göstergesi fotoğrafı atıyor. Dereceler hep 80 in altında, soruyorlar normal mi diye. İşin kötü yanı pek çok insan da "normal kardeşim elletme" diyor. 😑

Duster grubunda da hararet sürekli 2 çizgide. Kadran 8 çizgili. Normal diyorlar :) 3-5 kere kanıtlı anlattım, inanmak artık onların seçeneği.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Sani Gerşon yazdı:

Duster grubunda da hararet sürekli 2 çizgide. Kadran 8 çizgili. Normal diyorlar :) 3-5 kere kanıtlı anlattım, inanmak artık onların seçeneği.

Fluencelar da aynı şekilde ama anlatınca inanıyorlar (istisnalar hariç).

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Kadjar'da da 8 kademe, yazın 4 oluyor ama kışın 2 normal kullanımda 2'de kalıyor. Normal kullanım dediğim rahat trafik, gaza çok basmadan, 3 küsür litre gezilen yerler. Biraz basarsam ya da dur kalk trafiğe girersem 4 oluyor. 

Kadjar gruplarında sordum, hepsi aynı dedi. Normal değil bir kişi çıkmadı.

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Mahmut Yıldız yazdı:

Kadjar'da da 8 kademe, yazın 4 oluyor ama kışın 2 normal kullanımda 2'de kalıyor. Normal kullanım dediğim rahat trafik, gaza çok basmadan, 3 küsür litre gezilen yerler. Biraz basarsam ya da dur kalk trafiğe girersem 4 oluyor. 

Kadjar gruplarında sordum, hepsi aynı dedi. Normal değil bir kişi çıkmadı.

senin ki farklı olursa ona hatalı derler bide öyle tipler var :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Okay Kaygusuz yazdı:

senin ki farklı olursa ona hatalı derler bide öyle tipler var :)

Bütün kadjar kullanıcıları aynı şeyi söylüyor, servise sordum aynı, başkaları sormuş aynı. Isınmasında da en ufak bir problem yok.

Kafam karıştı şimdi. Ben kaç derecede açtığını nasıl anlarım? 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Mahmut Yıldız yazdı:

Bütün kadjar kullanıcıları aynı şeyi söylüyor, servise sordum aynı, başkaları sormuş aynı. Isınmasında da en ufak bir problem yok.

Kafam karıştı şimdi. Ben kaç derecede açtığını nasıl anlarım? 

örnek verdim abi sizinkilerin derecelerini bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...