İçeriğe Yönlendir

OIIIIIIIO

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

72992km de muayeneden de geçtim. Hem egzoz hem arac muayenesi yapildi. Tum proses 1 saat sürdü.

Nakit 617TL odedim, icim acidi. 90ffd29dd556679bbef54671c8144c11.jpge3b30ffb4953bf0a69747dae7aa586ec.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

72992km de muayeneden de geçtim. Hem egzoz hem arac muayenesi yapildi. Tum proses 1 saat sürdü.

Nakit 617TL odedim, icim acidi. 90ffd29dd556679bbef54671c8144c11.jpge3b30ffb4953bf0a69747dae7aa586ec.jpg

muayene olayında egzoz’u bir gün önceden iş yerine yakın bir yerde yaptırırdım. Muayeneyi ilk saate alırdım. 10dk sürerdi çıkmam :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

el freni ölçülmeyen tüv kağıdı hiç görmemiştim, nasıl oldu bu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter
Sani Gerşon yazdı:

617 tl vay arkadaş paraları ağaçtanmı topluyoruz zannediyor bazıları

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

el freni ölçülmeyen tüv kağıdı hiç görmemiştim, nasıl oldu bu

Peki ya fabrikasyon sis farlarım?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Metin Akbal

Kafamda kentsel dönüşümler.

1.3T otomatik nasıldır? 1.6 Multijet şehir içi ısınır mı sabah çoluk çocuk üşümeyelim.

Hangisi daha mantıklı olur?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Metin Akbal yazdı:

1.6 Multijet şehir içi ısınır mı

Ptc var pamuk gibi olursun 😁

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Akbal yazdı:

Kafamda kentsel dönüşümler.

1.3T otomatik nasıldır? 1.6 Multijet şehir içi ısınır mı sabah çoluk çocuk üşümeyelim.

Hangisi daha mantıklı olur?

1.6mjet sabah ısınmasa da PTC sayesinde 5dk içinde ılık üfler, 10dk içinde sıcak üfler.

1.3T gayet performanslı bir motor. Yurtdışında özellikle tercih ediliyor.

Yol güzergahı nedir? Yıllık kullanım nedir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Benzinli sanki daha iyi gibi ama kullanandan dinlemek lazım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Sani Gerşon yazdı:

1.6mjet sabah ısınmasa da PTC sayesinde 5dk içinde ılık üfler, 10dk içinde sıcak üfler.

1.3T gayet performanslı bir motor. Yurtdışında özellikle tercih ediliyor.

Yol güzergahı nedir? Yıllık kullanım nedir?

Yıllık 15-18 bin km. 5 te 2 şehir içi 5 te 3 şehir dışı. 1.3T bana daha yakın geliyor ama tüketim degerlerini bilmiyorum. Motor şanzıman kombinasyonu hakkında fikrim yok.

Selçuk Bakış yazdı:

Benzinli sanki daha iyi gibi ama kullanandan dinlemek lazım 

Bana da öyle geliyor da aynen kullanıcı yorumu önemli.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

1.3t kullanmadım ama 1.6mjet belirtilen güzergahta ortalama 8LT yakacaktır yılda. Ben 130'la Ankara'ya gittim 6.5'la gitti. Pek ekonomik bir motor değil, bunu bilmekte fayda var.

1.6mjet'te herkesin şikayetçi olduğu vites düşürürken düşünme derdi var. Şanzıman 1.3t'de ne var bilmiyorum. Ancak bu yönde hiç şikayet duymadım. Genelde 1.3T kullananlar çok memnun araçtan.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Sani Gerşon yazdı:

1.3t kullanmadım ama 1.6mjet belirtilen güzergahta ortalama 8LT yakacaktır yılda. Ben 130'la Ankara'ya gittim 6.5'la gitti. Pek ekonomik bir motor değil, bunu bilmekte fayda var.

1.6mjet'te herkesin şikayetçi olduğu vites düşürürken düşünme derdi var. Şanzıman 1.3t'de ne var bilmiyorum. Ancak bu yönde hiç şikayet duymadım. Genelde 1.3T kullananlar çok memnun araçtan.

Genel bilgi okuyabilecegim bir yer sayfa vs var mıdır?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

1.6 dizellerde opeldeki motor varsa triger zinciri değişimi için motor sökülüyor, biraz tuzlu oluyor, onu da incele derim.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Köksal Yılmaz yazdı:

1.6 dizellerde opeldeki motor varsa triger zinciri değişimi için motor sökülüyor, biraz tuzlu oluyor, onu da incele derim.

Opel in 1.6 sı ile Fiat ın 1.6 sı farklı diye biliyorum. 1.3 ler aynı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Akbal yazdı:

Genel bilgi okuyabilecegim bir yer sayfa vs var mıdır?

Ben facebook gruplarından faydalanıyorum. Mevcutsa facebook:

https://www.facebook.com/groups/jprngdtr

https://www.facebook.com/groups/jeeprtc

Köksal Yılmaz yazdı:

Bizdeki bildiğimiz 1.6mjet fiat motoru. Kayışlı triger mevcut.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Sani Gerşon yazdı:

6.5'la gitti.

Doblo' da 1,6 mj. yakar derlerdi. Ama güzel gidiyordu. Şanzıman neydi? 

2,2 Santa-Fe İstanbul-İzmit-Ankara 120 km ile aynı yakıtı yakıyor CC neredeyse hep açık. 6 ileri otomatik.

Bu hafta aynı güzergahta 2.0 dizel hibrit XC60 5,5 litre yaktı. 8 ileri otomatik.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tamer Topaç yazdı:

Doblo' da 1,6 mj. yakar derlerdi. Ama güzel gidiyordu. Şanzıman neydi? 

2,2 Santa-Fe İstanbul-İzmit-Ankara 120 km ile aynı yakıtı yakıyor CC neredeyse hep açık. 6 ileri otomatik.

Bu hafta aynı güzergahta 2.0 dizel hibrit XC60 5,5 litre yaktı. 8 ileri otomatik.

6 ileri şanzıman var araçta. Ben de sürekli cc açık gittim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

500L'deki 1.6 mjet 105 beygir versiyondu, geçmiş kayıtlara baktım 7,3L ortalama ile bırakmışım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Selçuk Bakış yazdı:

500L'deki 1.6 mjet 105 beygir versiyondu, geçmiş kayıtlara baktım 7,3L ortalama ile bırakmışım.

Bendeki 120hp. Demek ki normal bir artışmış.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Biz otoyolda 130-150km hızla kullandık. İstanbul hatay. 6 yaktı. Niye öyle oldu?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Biz otoyolda 130-150km hızla kullandık. İstanbul hatay. 6 yaktı. Niye öyle oldu?

Bende klima da açıktı sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yokuş aşağıdır az yakar

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

yokuş aşağıdır az yakar

İkisi de deniz seviyesi sayılır. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...