İçeriğe Yönlendir

OIIIIIIIO

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Haftasonu araca çok güzel bir kaç ekleme yaptım.

Öncelikle tam boy stepne yerine ince stepne temin edildi. Tam boy ile hacminden kaybeden bagaj mini stepne ile biraz daha alan kazanacak.

Sonrasında Adaptif Cruise Control (ACC) eklendi. Bu iş için altyapı tamamen hazır ancak düğme temin edilmeli ve yazılımla aktif edilmeli.

Öncelikle mevcut direksiyonumun fotosunu koyayım. Dikkat ederseniz burada bir yeşil bir de kırmızı ile iki yuvarlak yaptım. Kırmızı ile yaptığım yerdeki iki tuş boş ve oraya normalde ACC tuşları geliyor. Kırmızı yer ile ufak bir "trick" daha var, ona da değineceğim.

p5atdeo.jpg

Bu düğme setinin değişmesi için airbag sökülüyor (aha gitti orjinallik :p ) sonrasında Egea 2020'den düğme temin edilip (yeni de alınabilir ancak çok pahalı) mevcut yerine takılıp bilgisayarla ACC tanıtılıyor. Burada ancak ufak bir ARGE yapmak gerekti.

Şöyle ki,

Sıfır düğme çok pahalı olduğu için (yaklaşık 1500TL) Egea düğmesini 250TL'ye çıkma olarak temin ettim. Maalesef kablosu üstünde gelmedi. Aldığım yerde hemen tırnaklarından içini açarak anakart tarafının soketli olduğunu gördüm ve mevcut ACC'siz takımdan kabloyu aktarabileceğimi anladım.

Sonrasında Egea düğmesini takarken (2020 sonrası olmalı, öncesi olanların ışığı turuncu) mevcut düğmeyi de açtım ve aslında mevcut düğmede boş gözüken yerlerin altında kontakların ve ledlerin olduğunu gördüm. Yani o kırmızı ile yuvarlak yaptığım yerin sadece plastik düğmeleri değişse sistem yine çalışacakmış.

Aldığım egea düğmenin çerçevesi siyah parlaktı (bende resimdeki gibi gri), bu sebeple birinin çerçevesini diğerine aktardık. İki tırnak uyumsuzdu, yan keski ile kesilerek sorun çözüldü.

Egea Düğmesi:

tcc5d1n.jpg

Bu arada düğmeyi aldığım yer 400TL'ye çıkarmış fiyatı :kafa:

ACC süper çalışıyor. Şöyle ki, diyelim ki 80'e ayarlıyorum ACC ile hızımı. Öndeki araçla mesafemde 4 kademe var. Ben 80 için 3 kademe uzaklık iyidir dedim ki neredeyse takip mesafesi zaten. Öndeki araç yavaşlarsa benim araç da yavaşlıyor, frene asılırsa benim araç da frene asılıyor. 30km hıza kadar ACC hızı kendisi düşürüp arttırabiliyor. 30km altına düşmesi gerekirse ACC DEAKTİF deyip sistemi devre dışı bırakıyor.

Ayrıca diyelim ki 80'e ayarladınız hızı ama öndeki bi türlü 60'ı geçmiyor. Sinyali verdiğim anda alet gaza abanıyor ve sollama için gerekli gücü sunuyor bana.

szfe8yf.jpg

Yine yazılımla teypte Beats özelliği getirildi ve ECODRIVE menüsü eklendi. Bu menü ile ne kadar ekonomik kullandığımızı görebiliyoruz.

iexmdt2.jpg

Son olarak tavan lambasındaki ampüller günışığı led'lerle değişti ancak bu iş çok zor bir söküm gerektirdi. Hatta tırnaklar kırıldı sökülürken ve yeniden yapıştırıldı.

Aşağıdaki resimde görebileceğiniz üzere tırnakların yerini işaretledim. Önce dış tırnaklar (yani kameraya yakın olanlar), peşinden iç tırnaklar (ön cama yakın olanlar) halinde sökülebiliyor.

4kz8xme.jpg

Verimli bir haftasonu oldu Renegade için.

Tüm bu işlemler için düğme hariç 1200TL ödedim.

Hayırlı olsun bana :) :nazar:

• Beğen 24
  • Teşekkür 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Adaptif candır. Sinyal verince arkadan gelen varsa mazda hızını yükseltmiyor. Bunda dene. Birde 30 km altı olabilir bi bak. Direksiyonu çevirme varmı otomatik son olarak kırma işi daima bende ve mesleğimi elimden alma arabanı çizerim evini kırarım

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

Sinyal verince arkadan gelen varsa mazda hızını yükseltmiyor.

Kör nokta var mıydı?

Servet Aydın yazdı:

Birde 30 km altı olabilir bi bak.

Direkt 30'dan başlatıyor gösterge.

Servet Aydın yazdı:

Direksiyonu çevirme varmı otomatik

Şerit takip var ancak kırma işini bilmiyorum. Bunun için riskli bir anda artık anlayacağız.

Servet Aydın yazdı:

kırma işi daima bende

Şüphesiz :D

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Güle güle kullan Sani.

Çok güzel eklentiler olmuş. 

Geçen yıl benzinli Renegade için adaptif hız sabitleyici eklenebilir mi diye çok araştırmıştım. Şu an yapılamıyor, ama araştırıyoruz demişlerdi.

Renegade deki adaptif hız sabitleyici ilk nesil olanlardan. Dur kalk trafikte maalesef çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Çok güzel olmuş bu eklemeler Sani. Alt yapısı nasıl bunun? Ön camda kamera ile mi yoksa tampon/panjurda sensör(radar) ile mi çalışıyor?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Tavan lambasındaki ampülleri günışığı ledlerle değiştirmek isterken iç ve dış tırnakları kırılıp yeniden yapıştırılmış Renegade leriniz değerinde alınır.

Sani çok beğendim eline sağlık.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Güzel ve işlevsel eklemeler olmuş. Güle güle keyifle kullan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Önder Özcan yazdı:

Tavan lambasındaki ampülleri günışığı ledlerle değiştirmek isterken iç ve dış tırnakları kırılıp yeniden yapıştırılmış Renegade leriniz değerinde alınır.

valla ben demedim! modelleri 320 ile 500 arası rakamlarla biten araçlar için geçerli teklifler bunlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Sani hayırlı olsun donanım her zaman iyidir. :nazar:

benim anlamadığım şimdi bunun  direksiyonu ile egea nın direksiyonu aynı öylemi vay arkadaş 

şu cümleye bir açıklık getirebilirmisin @Sani Gerşon "Sıfır düğme çok pahalı olduğu için (yaklaşık 1500TL) Egea düğmesini 250TL'ye çıkma olarak temin ettim"

egea düğmesi olduğu için mi ucuz yoksa çıkma parça olduğu için mi? yani sonuçta her ikisi de aynı parça mı ?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Güzel eklemeler olmuş, maşallah.

Bu arada demeden geçemeyeceğim, ne günlere kaldık arkadaş. Jeep ile egea aynı cümlede geçiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Yükseltilmiş doblo diyince kızıyon, düğme bile egea ile aynı bak 😋 Güzel olmuş eline sağlık. 😊

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Önemli olan Egea butonu olması değil ACC var mı var [emoji16] Guzel eklentiler olmuş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Düğmelerin egea ile aynı olması avantaj olmuş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Ford modifiyeli cihaz ile çok güzel şeyler yapılıyor 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :)

Evren Barış Özbek yazdı:

Güle güle kullan Sani.

Çok güzel eklentiler olmuş. 

Geçen yıl benzinli Renegade için adaptif hız sabitleyici eklenebilir mi diye çok araştırmıştım. Şu an yapılamıyor, ama araştırıyoruz demişlerdi.

Renegade deki adaptif hız sabitleyici ilk nesil olanlardan. Dur kalk trafikte maalesef çalışmıyor.

2017 yılından sonraki araçlarda yapılabiliyor. Kamera güncellenmiş, bu sebeple mümkün kılıyormuş.

Cem Işık yazdı:

Çok güzel olmuş bu eklemeler Sani. Alt yapısı nasıl bunun? Ön camda kamera ile mi yoksa tampon/panjurda sensör(radar) ile mi çalışıyor?

Hem kamera hem de radar ile ortaklaşa çalışıyor sistem.

Önder Özcan yazdı:

Sani çok beğendim eline sağlık.

:beee:

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Sani hayırlı olsun donanım her zaman iyidir. :nazar:

benim anlamadığım şimdi bunun  direksiyonu ile egea nın direksiyonu aynı öylemi vay arkadaş 

şu cümleye bir açıklık getirebilirmisin @Sani Gerşon "Sıfır düğme çok pahalı olduğu için (yaklaşık 1500TL) Egea düğmesini 250TL'ye çıkma olarak temin ettim"

egea düğmesi olduğu için mi ucuz yoksa çıkma parça olduğu için mi? yani sonuçta her ikisi de aynı parça mı ?

Şöyle ki, her ikisi de aslında aynı parça. Ancak parça kodları farklı. Biri egea'nın, biri jeep'in diye geçiyor. Buna rağmen sıfır fiyatları aynı aslında.

Sorun, jeep'in çıkma parçası bulunmuyor. Egea diye aratınca hem ucuz hem de daha fazla seçenek oluyor.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Çok güzel bir uygulama olmuş. Cumartesi günü İstanbul boğaz ve köprü sıkışık trafiğinde arsç kullanınca gerekliliğini iyice anladım. Bir dahaki mondeomda Allah nasip ederse tekno paket olmalı, olacak istiyorum nokta.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Uzunoğlu yazdı:

Çok güzel bir uygulama olmuş. Cumartesi günü İstanbul boğaz ve köprü sıkışık trafiğinde arsç kullanınca gerekliliğini iyice anladım. Bir dahaki mondeomda Allah nasip ederse tekno paket olmalı, olacak istiyorum nokta.

Maalesef otomatik dur kalk yok. Sistem sadece 30km üstü hızlarda aktif. Ben de çok isterdim otomatik dur kalkı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Sani Gerşon yazdı:

Hem kamera hem de radar ile ortaklaşa çalışıyor sistem.

Bende 1 tanesi bile yok, adamda çifter çifter donanımlar var. Allah kaza bela göstermesin inşallah😋

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Gulkokan yazdı:

Egea cross alıp önüne jeep sembolü taksam jeepe binmiş gibi hisseder miyim emoji2960.pngemoji2960.pngemoji2960.png

doblo alırsan daha yaklaşmış olursun zamane jiipine

Engin Deniz yazdı:

Yükseltilmiş doblo diyince kızıyon, düğme bile egea ile aynı bak 😋 Güzel olmuş eline sağlık. 😊

ama deme öyle, veisile ile doblo daha yüksek engellerden geçebiliyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mert Gulkokan yazdı:

Egea cross alıp önüne jeep sembolü taksam jeepe binmiş gibi hisseder miyim emoji2960.pngemoji2960.pngemoji2960.png

:hahahoho:

Daha çok yol alması lazım onun ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doblo severim birde 120 multijet olursa mis gibi ama psa nın araçları da güzel her sene muayene derdi olmasa alırım gerçekten

Senede bir gün 2 saat ne olacak ki
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mert Gulkokan yazdı:
Servet Aydın yazdı:

Senede bir gün 2 saat ne olacak ki

Fiyatıda güzel 469 gayme

Güzel fiyatı olmayan kaldı mı? Bu zamanda sıfır araba almak sağlam para istiyor.

469bin'e elektrikli MG de var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...