İçeriğe Yönlendir

OIIIIIIIO

Sani Gerşon

Recommended Posts

Haluk Şentürk

hayırlı olsun Sani Bey. son kazanız olur inşallah.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Akbal yazdı:

Aliexpresste D5S xenonun 35W olani var

Kısalarda sıkıntı yok artık ama uzunlar yetersiz gibi. Far ayarı da tamam.

Bir de Duster'da LED uzunlardan sonra şimdi bi-xenon'a geçince, LED'lerin çok daha hızlı çaktığını anladım. Aynı şekilde LED'ler çok daha parlaktı uzunlarda.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Kısalarda sıkıntı yok artık ama uzunlar yetersiz gibi. Far ayarı da tamam.
Bir de Duster'da LED uzunlardan sonra şimdi bi-xenon'a geçince, LED'lerin çok daha hızlı çaktığını anladım. Aynı şekilde LED'ler çok daha parlaktı uzunlarda.
Ben bilerek bixenonlarin yanindaki halojen uzunlara led koymuyorum bixenonlarin simseklerini gecmesin diye [emoji16]

Farlar ne marka? Bosch Valeo selektorde bir tik yavas kaliyor.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bi xenon merceğin perde hızı ledden daha hızlı idi önceden. Üretici bilerek soft yaptı selektör hızını. Olası kazalara sebep olmamak için 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bi xenon merceğin perde hızı ledden daha hızlı idi önceden. Üretici bilerek soft yaptı selektör hızını. Olası kazalara sebep olmamak için 
Soft olanlarin bazilarinin merceklerinde surucu var, selektor hizi yavas. O surucuyu sokunce veriyor coskuyu. Valeo mercek aldiklarimda bir kacinda surucu denk gelmisti.

Bazilarinda ise selektor suresi uzun cat cat yapmiyor.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bilerek öyle yapılıyor. Led farlar da aynı. Mazda da aynı idi mesela 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Akbal yazdı:

Farlar ne marka? Bosch Valeo selektorde bir tik yavas kaliyor.

Farlar Jeep marka 😛

Bilmiyorum açıkçası, bakmak aklıma gelmedi. Bakarım kaputu açtığımda mutlaka.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bi xenon perdesi hızı ışık hızı değil mi normalde? Perdeye elektriği verince mıknatıs etkisi ile iniyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

traction+ var mı bu jiip te

Manuel kontrol edilebilen hiç bir şey yok. Dediğin olayın olduğunu da kullanma kılavuzunda okumadım açıkçası.

Köksal Yılmaz yazdı:

Bi xenon perdesi hızı ışık hızı değil mi normalde? Perdeye elektriği verince mıknatıs etkisi ile iniyor diye biliyorum.

Değil maalesef. LED'leri o konuda özlüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Köksal Yılmaz yazdı:

Mantık selenoid ama gerilim bir anda verilmiyor. Şimşek etkisi yok. İsabetli bir gelişme 

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracın üstündeki lastikler fabrika çıkışı ve yaklaşık 64bin KM'de idiler. Uzun süre rot ayarı bozuk kullanılmış ve lastiklerden biri içeriden de yemişti. Bütün parayı araba gömdüğümden ne yapsam nasıl alsam diye düşünürken Cem abi sağolsın elinde 1 sezon kullanılmış lastik olduğunu söyledi. Fiyatta anlaşamadık. Çünkü hala fiyat söylemedi :)

Gittim evinden teslim aldım, hemen lastikçiden taktırdım. Arada rot ayarı yapıldı, 4 jant düzeltildi.

Orjinal ölçü 215/60/17 iken, Cem abi'den aldıklarım 215/65/17. Servet abi sağolsun takılmış hallerini paylaştı. Bende takarlarken ki halini paylaşayım :)

Bu arada,

Rot ayarı 75, 4 jant düzeltme 200, lastik sök tak balansa da 100 lira verdim. Vızır vızır çalışıyordu lastikçi. Para basıyor valla :)

2OpA40.jpg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Kesene bereket, jantlarımız kolay yamuluyor sanki, bende de aldığımda vardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Maşallah dağların efendisi olmuş(kaldırım yüksekliği beni benden aldı) :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı

ilk izlenimler nasıl duster ile kıyaslarsan 

hangisi ne açıdan üstün.  karşılaştırmak için erkenmi yoksa :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bazı karşılaştırmaları yapabilirim.

Öncelikle süspansiyon olarak kat kat üstün. Ancak 4x4 olmadığı için elma ile armutu karşılaştırıyor olabilirim.

Yol tutuş çok farklı değil. Duster ile başabaş diyebilirim.

Hillholder çok garip, duster'da her yerde kusursuz çalışıyordu. Bu araçta hillholder keyfe keder :D

Motor kesinlikle sesli. Renault ile kapışamaz.

Yalıtım Duster'da da iyiydi, bunda Duster'dan da iyi.

Direksiyon tam elektrikli olduğundan tabii ki yumuşacık. 20km hızdan sonra sertleşiyor.

Ses sisteminde teyp ve orjinal hoparlörler Duster'la eş değer. Ancak teyp daha fonksiyonel. Arabanın ayarları da üstünden yapılabiliyor.

Ön cam ile kapının buluştuğu direk A direği idi sanırım, bu alette çok önde. Keskin ve yavaş dönüşlerde kafayı bi ileri bi geri oynatmam lazım. Yoksa soldan gelen birine vurmamam elde değil.

Oturma pozisyonu Duster ile neredeyse aynı. Koltuk rahatlığı çok küçük bi farkla bu araçta önde. Elektrikli bel desteği güzel bi olay.

Asıl sorun, yakıt çok yüksek. Duster'da 1450kg araç 8.5LT ile geziyordu kış ayında, bu alet de neredeyse aynı ağırlıkta ama 9.5LT ile falan geziyor. Nasıl bu kadar yakıyor anlamadım.

Uzun yol yapmadım, onu da yapınca paylaşırım mutlaka.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cem Işık

OO petlaslanılmış,güle güle kullan Sani, tekerine taş değmesin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Cem Işık yazdı:

OO petlaslanılmış,güle güle kullan Sani, tekerine taş değmesin :)

Sağolasın abi. Akşama arayacağım seni :friends:

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Sani Gerşon yazdı:

Sağolasın abi. Akşama arayacağım seni :friends:

Arkadaşlarınla buluşma için mi? Olur tabi ki hemen gelirim🥳

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Cem Işık yazdı:

Arkadaşlarınla buluşma için mi? Olur tabi ki hemen gelirim🥳

Yok la gelme boşuna. Gördük arkadaş çevresini. Her yer kıllı insan dolu çevresinde 

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

Yok la gelme boşuna. Gördük arkadaş çevresini. Her yer kıllı insan dolu çevresinde 

Gel diyorum, Avrupa'yı gezelim işte:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mert Gulkokan yazdı:

Frene sert basınca arka tekerler havalanıyor mu ?

O yalanmış heralde ya

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...