İçeriğe Yönlendir

Ağlama Duvarı

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Murat Sürmeli
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kurtarmamız gereken biri mi, kurtulmamız gereken biri mi ? 

Kurtarsam iyi olur oğlumu :) 

Doğan Arşiray yazdı:

Yalan söylemenin gerçek nedenini bulmak lazım. Dengeli, doğru kurulmuş ikili bir ilişkide son zamanlarda kendim görüyorum ki, yargılanacağımızın, öteleneceğimizin, yoksun bırakılacağımızın, değersizleştirileceğimizin endişesi olmaz. Ne tip olursa olsun bir sağlıklı ilişkide iki tarafında besleniyor ve buna aynı oranda değer veriyor olması gerekir. Ben psikolog sosyolog  yada iletişimci değilim ama kendi yaşam problemlerimde fark ettiğim şey budur.

Olayı tam açamıyorum, üyelere özel bölüm değil sanırım burası :) 

Şöyle diyeyim, yasakladığınız bir eylemi sizden gizli, söz vermesine rağmen, devam ettirdiğini duyduğunuzda ne yaparsınız? Tamam çocuk sonuçta ama sözün kıymetini bilmemesi esas takıldığım nokta, yaptığı eylem değil. İnsan hata yapar elbette. Ama sözünde durmak en önemli meziyetlerden birisi bana göre. Bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Sürmeli yazdı:

Şöyle diyeyim, yasakladığınız bir eylemi sizden gizli, söz vermesine rağmen, devam ettirdiğini duyduğunuzda ne yaparsınız? Tamam çocuk sonuçta ama sözün kıymetini bilmemesi esas takıldığım nokta, yaptığı eylem değil. İnsan hata yapar elbette. Ama sözünde durmak en önemli meziyetlerden birisi bana göre. Bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum.

kızdığınızı değil kırıldığınızı anlamalı. yüzüne vurmak belki yanlış olabilir. Bi şekilde anladığınızı anlamalı ama doğrudan yalanını yedirmeye çalışmamak lazım. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizim veletler her fırsatta çelme takıyor bana :rofl: yaşa ve eyleme bağlı olarak aksiyon alıyoruz tabii. mesela o hafta bilgisayarı uzaktan seyretme cezası gibi. bazen de onlar doğru gelen bize ters gelebiliyor o zaman karşıklılı oturup konuşmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Sürmeli yazdı:

Yalana ihtiyaç duyulma sebebini öğrenirdim. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

bende yazamıyorum işin ustası olmadığım için. sonuçta bir şeyi gizlemenin altında başka bir neden vardır. ona yönelmek lazım. verilen sözün tutulmamasının ardında da başka bir örnek olmalı. bunları ancak işin uzmanı olan birileri kişileri tanıdıktan sonra söyleyebilir diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Terzi kendi söküğünü dikmek içinde uğraşacak aaahh ah.

Okul rehber öğretmeni ile görüşün. Sınıf öğretmeni ile görüşün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

bir arkadaşım ingiltereye gidiyorum diye amerikaya gitmişti , ne dertler var yani

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bence olay bu. Sebebi öğrenince yalanın sebebi siz çıkacaksınız büyük ihtimalle. Davranışınız yüzünden olabilir. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Yalana başvurma sebebinin yanında o eyleme devam etme arzusunun sebebi de önemli. 

Yani eylem sonucu kazanacağı şeyi belki buna değer olarak görüyor ise devam ettirmişte olabilir. 

Birey olarak hepimiz bir şeyleri tercih ediyoruz, içeriğini bilmeden çok fazla konuşmak zor ama, tepki vermekte sıkıntı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kaşlar çatılır, bana bir daha yalan söyleme denilir. Cevap vermesine fırsat verilmeden odadan çıkılır.. :) Demesi kolay tabi, benim büyük oğlum gibi 90 kiloluk falan bir şeyse çok takılmamak lazım. Kafası karışmasın.. :D

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Serkan Toker yazdı:

Kaşlar çatılır, bana bir daha yalan söyleme denilir. Cevap vermesine fırsat verilmeden odadan çıkılır.. :) Demesi kolay tabi, benim büyük oğlum gibi 90 kiloluk falan bir şeyse çok takılmamak lazım. Kafası karışmasın.. :D

Yardıma geleyim abi, ben gibi +30 kg'lık bir amcasını görünce fazla direnemez sanıyorum :)

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Toker yazdı:

Kaşlar çatılır, bana bir daha yalan söyleme denilir. Cevap vermesine fırsat verilmeden odadan çıkılır.

odadan hemen kaçman çok iyi olacaktır diyecektim ki zaten açıklama da devamı gelmiş

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Serkan Toker yazdı:

Henüz o kadar ağırlığı yok bizimkisinin ama boyu benden uzun :D 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Cem Işık yazdı:

Yardıma geleyim abi, ben gibi +30 kg'lık bir amcasını görünce fazla direnemez sanıyorum :)

70 kg kadar da ben varım, epey üstünlük sağlarız. Cuğara olayı yok değil mi, kesiliyor insan bir süre sonra.. 

Çağlar Bayur yazdı:

odadan hemen kaçman çok iyi olacaktır diyecektim ki zaten açıklama da devamı gelmiş

Futbolcu olduğu için soluğu da tükenmiyor, küçükken iki boğuşurduk uyuyakalırdı. Şimdi benimle boğuşuyor üstüne gidip arabayla dolaşıp halı sahada maç yapıyor.. :D

Murat Sürmeli yazdı:

Henüz o kadar ağırlığı yok bizimkisinin ama boyu benden uzun :D 

Fırsat varken hırpala hocam, sonra şartlar lehine dönmeyecek ebediyen.. :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Toker yazdı:

Şimdi benimle boğuşuyor üstüne gidip arabayla dolaşıp halı sahada maç yapıyor

kendine yedek anektar yaptırdın mı? sen tabii...

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kesin cevabı olmayan sorular bunlar. Mesela atıyorum, ergen sigara içiyor. Ebeveyn tepkili. Söz alıyor tekrar içilmeyecek diye. Ama ergen sigaradan zevk alıyor. Hadi bu olayın temeline inin. 40 yaşındaki kişiye bile anlatılmıyorken ergene nasıl anlatacağız? 

bazı şeyler engellenemiyor maalesef. Ama sevgi bağı, güven kopmasın diye çok uç örnekler değilse ebeveynin istemediği şeye kontrollü serbestlik vermesi gerekebilir. Çok uç örnekler değilse tabi. Yavaş yavaş birlikte hareket ederek de konunun kendisi için zararlı olduğunu göstermek gerekir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bizim büyük olan 2010 doğumlu erkek. Çok dalgın son 3 4 aydır. Bizde böyle miydik diye düşünüyorum. Babama anneme soruyorum sen daha beterdin diyorlar. Hormonlar değişiyor çocuğun baya zor bir döneme giriyor gibiyiz. İçine kapalı biraz ve çok duygusal. Öğretmenleri memnunlar şikayetleri yok. 2 numara 2019 model o da erkek ve tam bir yamyam. Acaip özgüvenli. Bunda ilk çocuktaki acemiliklerin rolü de bğyük diye düşünüyorum. İlk çocuğu hem farkında olmadan eziyorsun hem ekonomik zorluklar vb büyük etken oluyor. İlk çocuğumuzu doğru dürüst anlayamadan büyüdü gitti. 2.de daha net anlıyor daha bilinçli oluyorsun. Bize has değildir diye düşünüyorum. İkisi de şiddet görmediler asla ama işte.. zaman geçiyor geldşk gidiyoruz ve tek satın alınamayan şey geçen zaman. Dolu dolu geçirmek kırmamak, ezmemek lazım.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Bizim büyük olan 2010 doğumlu erkek. Çok dalgın son 3 4 aydır. Bizde böyle miydik diye düşünüyorum. Babama anneme soruyorum sen daha beterdin diyorlar. Hormonlar değişiyor çocuğun baya zor bir döneme giriyor gibiyiz. İçine kapalı biraz ve çok duygusal. Öğretmenleri memnunlar şikayetleri yok. 2 numara 2019 model o da erkek ve tam bir yamyam. Acaip özgüvenli. Bunda ilk çocuktaki acemiliklerin rolü de bğyük diye düşünüyorum. İlk çocuğu hem farkında olmadan eziyorsun hem ekonomik zorluklar vb büyük etken oluyor. İlk çocuğumuzu doğru dürüst anlayamadan büyüdü gitti. 2.de daha net anlıyor daha bilinçli oluyorsun. Bize has değildir diye düşünüyorum. İkisi de şiddet görmediler asla ama işte.. zaman geçiyor geldşk gidiyoruz ve tek satın alınamayan şey geçen zaman. Dolu dolu geçirmek kırmamak, ezmemek lazım.

bazen diyorum, ulen biz nasıl büyüdük, bizim çocuklar bizim yanımızda prenses. Sonra daha eskilerin anlattıkları aklıma geliyor. Türkiye yine iyi gelmiş bu noktaya diyorum :) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

güzel adamsın sen.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

2010 doğumlu erkek.

o medelle öyle bizimki de steam oyun indirim günleri hariç hiçbir ödev tarihini hatırlamıyor mrsrla, popeyes menüsünü ezbere biliyor, çarpım tablosu desen yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Servet Aydın yazdı:

Arabanın anektarını aldığına şükür et bırak atarı gideri

Çağlar Bayur yazdı:

kendine yedek anektar yaptırdın mı? sen tabii...

Baba arabayı alabilir miyim kısmını geçtik, ben arabayı aldım veya sabah arabayı bırak biz arkadaşlarla bir yerlere gideceğiz leveline atladık. Geçen 100 liralık mazot almış arabaya, fişi gördüm, dedim bu ne ? Bindiğim kadarını aldım dedi ama mazotu aldığı kredi kartı benim kartım. 

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Toker yazdı:

Geçen 100 liralık mazot almış

çocuk daha ne yapsın gözlerim yaşardı :rofl: düşünceli

kart detayı önemsiz takılmalayılm ona

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

güzel adamsın sen.

Estağfurullah Doğan bey çok teşekkür ederim. 

Çağlar Bayur yazdı:

o medelle öyle bizimki de steam oyun indirim günleri hariç hiçbir ödev tarihini hatırlamıyor mrsrla, popeyes menüsünü ezbere biliyor, çarpım tablosu desen yok

Bizimki de aynı Çağlar abi. Dünya haritasını, bayraklarını ezbere biliyor. Ülke bulmaca oynuyoruz eziyor direk fakat başka konularda fena dalgın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...