Ömer Sarıgül 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Merhaba elektronikçiyim aramızda bu konu ile uğraşan varmı merak ettim öncelikle. Araç bilgisayarı yapmayı düşündüm. F1 in obd protokolü pwm, 2-10 nolu pinler ecu iletişim uçları.. ECUya her sensör için ayrı adreslerden(PIDs) bilgi akışı olduğunu gördüm yada sanıyorum. Örneğin ECU dan hararet, anlık tüketim, hız vs. bilgisi görmek için elm olmadan bir uçtan(2-10pinlerden 41.6kb hızda)pwm kod gönderip diğer uçtan gelen bilgiyi yorumlamak mı gerekiyor? Pic ile program kısmını biraz olsun halledebilirim pwm desteği mevcut bazı entegrelerde. Bu işle uğraşan şöyle kaynaklara baksan yararlı olur diyen var mı aramızda? Aliexpress de hazır araç bilgisayarı var almak kolay ama ben kendim elektronik olarak haberleşmek mantığı öğrenmek istiyorum mümkün müdür? Değerli görüşlerinizi bekliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 @Mehmet Göktürk @Servet Aydın abiler bilir.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Can veri kodlarınının çözümü yapılacak. Sonra işlenecek. Ciddi maliyet ve zaman gerekir. İki satır yazı ile olmaz 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 7 Kasım 2019 Yazar Paylaş 7 Kasım 2019 @Servet Aydın Abi focus 1 in can hattı airbag, klima, gem modül vs. yan ünitelerin veriyolu galiba bu hattın bilgileri gerekir mi? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Hepsi birbirine bağlı. Bir ara atmel işlemci kullanarak okumayı ve değişimi yapmayı denedim. Bizim iş makinalarında. Epey karmaşık ve maliyeti fazla oldu. Bıraktım 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 7 Kasım 2019 Yazar Paylaş 7 Kasım 2019 Abi atmel ile ecu arasında modül kullandın mı yoksa programlayıp direk mi bağlantı yaptın? Ben sadece istediğim kodu gönderip cevabı almak, oluşan anlık hata kodlarını denetlemek istiyorum. Aslında karmaşık görünmüyor ama bilemedim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Atmel can veriyi işleyip, okuma yazma yapabilir. Direk bağlantı olmaz. Tja1050 desteği gerekiyor. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Muhittin Kaplan yazdı: elm327 yi araştırın. Mantıklı Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 pwm j1850 jeep liberty de kullanılan protokolü. ek bilgi olsun. başka hiç bir araçta denk gelmedim. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Öyleyimdir. Yada bir Logic analizor (seleae gibi) ile dinleme yaparak çözmeye çalışın ? (CAN analizor var sanırım onda) Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 (düzenlendi) https://github.com/VittorioEsposito/J1850-Arduino-Transceiver-Library https://github.com/connorwm/J1850VPW 7 Kasım 2019 tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 7 Kasım 2019 Yazar Paylaş 7 Kasım 2019 Harun Kocaçalışkan yazdı: https://github.com//J1850-Arduino-Transceiver-Library https://github.com/connorwm/J1850VPW Ardunio ya hakim değilim takip ediyorum, sayfayı kaydettim tesekkürler. Muhittin Kaplan yazdı: elm327 yi araştırın. elm327 obd wifi adaptorü var. Haklısınız onun bazı modellerde seri iletişim uçları var(rx tx) pic ile protokolü taklit etmeyi düşünüyordum ama uzun işe benziyor elm nin seri iletimini kullanmak daha mantıklı gibi. Telafondan bağlanınca gördüm her değerin ayrı adreslerde depolandığını o yüzden merak saldım bakıyorum onada. Dogan Arsiray yazdı: pwm j1850 jeep liberty de kullanılan protokolü. ek bilgi olsun. başka hiç bir araçta denk gelmedim. Focus1 lerin nerdeyse hepsi aynı Muhittin Kaplan yazdı: Öyleyimdir. Yada bir Logic analizor (seleae gibi) ile dinleme yaparak çözmeye çalışın ? (CAN analizor var sanırım onda) Dinleme yapmak istiyorum benim niyetimde o ama ecu sürekli bilgi gönderiyor mudur? Biz mi isteyecez o mu istediğimizi veriyor hattan? Elm cihazindan ecuya bağlanırken protokol j1850 pwm, can hattı var ama gerekli mi sizce de analiz için? Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Ömer Sarıgül yazdı: Dinleme yapmak istiyorum benim niyetimde o ama ecu sürekli bilgi gönderiyor mudur? Biz mi isteyecez o mu istediğimizi veriyor hattan? Elm cihazindan ecuya bağlanırken protokol j1850 pwm, can hattı var ama gerekli mi sizce de analiz için? eğer MCU yu ben programlayacağım diyor ve arada bir Layer kullanmayacaksanız CAN BUS çalışma mantığını (node nedir, mesaj nedir vb) Bu Mesajların nasıl handle edileceğini kavramanız gerekir. Ama elm327 gibi bir aracı kullanacaksanız elm327 AT Command olarak arayınız. pdf bir döküman çıkacatır karşınıza (AT komutları seri iletişim kanalıyla kullanabilirsiniz) Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Kasım 2019 Paylaş 12 Kasım 2019 Android koymak daha kolay, tablet montajları var, can hattı ile aurdino falan kullanan var. Bende baya fizibilite yaptım sonra çözümü multimedya almakla buldum Çünkü araçla ilgili ayarlarda olunca tablet koymak olmadı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts