Servet Aydın 3 Kasım 2019 Paylaş 3 Kasım 2019 Yakıtı ısıtman gereksiz zaten. Enjektör geri dönüşü yeterince sıcak. İllaki takviye lazım ise bir tek filtre çeperine ısıtıcı bağla. Karbon olanlar esnek. 100watt fazlaca kafi gelir. Ya da sıfır kayıplı ister isen genleşme kabına gelen ince boruyu çıkar, filtre çeperine önceden hazırlanmış bakır spiral borudan geçir ve genleşme kabına bağla. Filtre yüksek ısıya dayanır. Bu sistemi soğuk iklim dizel forkliftlere yapardım yakıt donmasın diye Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Kasım 2019 Yazar Paylaş 3 Kasım 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Ebrar yanlış yapma korkusuyla yazmayı bırakacak 🤐 her yazım da bir tedirginlik olacak artık içimde bu forum çok güzel hem teknik bilgi hem imla öğretiyor 3 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Kasım 2019 Yazar Paylaş 3 Kasım 2019 Servet Aydın yazdı: Yakıtı ısıtman gereksiz zaten. Enjektör geri dönüşü yeterince sıcak. İllaki takviye lazım ise bir tek filtre çeperine ısıtıcı bağla. Karbon olanlar esnek. 100watt fazlaca kafi gelir. Ya da sıfır kayıplı ister isen genleşme kabına gelen ince boruyu çıkar, filtre çeperine önceden hazırlanmış bakır spiral borudan geçir ve genleşme kabına bağla. Filtre yüksek ısıya dayanır. Bu sistemi soğuk iklim dizel forkliftlere yapardım yakıt donmasın diye Yakıt soğukken pompayı zorlamaz mı, çünkü soğukken katılaşıyor ? Bu sisteme bir de yakıt filtresi gerekiyor değilmi. Doğru, bunu unutmuşum. Yağı kendim filtre ediyorum diye aklıma gelmedi.. Aracın kendi yakıt sistemine nereden ek yapmam gerekiyor, enjektöre yağ göndermek için ? Y boru varmı buna uygun ? Boruların uçlarına tek taraflı valf koymam gerekiyor yakıt diğer borudan geri gitmesin diye. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Kasım 2019 Paylaş 3 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: 🤐 her yazım da bir tedirginlik olacak artık içimde bu forum çok güzel hem teknik bilgi hem imla öğretiyor kendi çocuğumuza ne diyorsak size de o. Aile gibiyiz yanlış anlaşılmasın. "Her yazımda" diyeceksin ebrar. "bile" anlamına gelen da ayrı yazılır, birliktelik belirtiyorsa birleşik yazılır. vurgusu da ona göre seslendirilir. evdeki derken birleşik yazılır. çarşıdaki derken birleşik yazılır. oysa ki derken ayrı yazılır. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Kasım 2019 Yazar Paylaş 3 Kasım 2019 Mehmet Göktürk yazdı: kendi çocuğumuza ne diyorsak size de o. Aile gibiyiz yanlış anlaşılmasın. Yok hocam estafurullah, ben burada büyüdüm 13 14 yaşındaydım üye olduğumda. Yüzünü görmediğin insanlar ile nasıl aile eş dost olunur burada öğrendim. Yanlışım varsa uyarın ki bende doğruyu göreyim. Mehmet Göktürk yazdı: "Her yazımda" diyeceksin ebrar. "bile" anlamına gelen da ayrı yazılır, birliktelik belirtiyorsa birleşik yazılır. vurgusu da ona göre seslendirilir. evdeki derken birleşik yazılır. çarşıdaki derken birleşik yazılır. oysa ki derken ayrı yazılır. Tamamdır Yorum bağlantısı
Erkan Işık 4 Kasım 2019 Paylaş 4 Kasım 2019 Direk yag yakamassın yarı mazot yarı yag püskürtme yaparsın Dükkandan artan kızartma yaglarınımı kullanaacaksın Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Kasım 2019 Yazar Paylaş 4 Kasım 2019 Erkan Işık yazdı: Direk yag yakamassın yarı mazot yarı yag püskürtme yaparsın Dükkandan artan kızartma yaglarınımı kullanaacaksın Bizim dükkan esnaf lokantası bizde kızartma yok, şuanlık evlerde ki yağları topluyorum sistemi kurunca atakumda ki bir kaç restaurant ile anlaşıp yağ alacağım. Direk yağ yakılıyor abi ama ben yine de %10 15 mazot katacağım biraz incelmesi için. Kışın birde mazot antifrizi kullanacağım. Şimdi elimde ki yağları hareket ettirmeden cam şişe de bekletiyorum. Dibine inen tortuları ayıracağım daha verimli olması için. 1 litrelik günlük cam şişeli sütlerden aldım, denemeler yapıyorum. Bugün birtane şişeye opetten mazot doldurdum. Bir kaç şişe daha alıp bütün markalardan teker teker mazot alacağım, onuda ayrı bir konuda paylaşırım. Mazotun beklediğin de dibe çöken madde hangisinde daha az hangisinde daha çok merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Kasım 2019 Yazar Paylaş 4 Kasım 2019 Her markadan bir şişe mazot alıp inceleyeceğim demiştim, bugün çok fırsatım yoktu sadece opetten bir şişe alabildim. İyi ki de bir şişe alabilmişim sadece. Araba emanet, şişenin kapağına güvenemedim, yol sarsıntısından kapak açılıp dökülürse, kalp krizi geçirmemek için şişeyi iki bacağımın arasına soktum eve doğru gidiyorum.Polis çevirdi, açtım camı ehliyet ruhsat sordu, tam cüzdanı çıkarırken o bacağının arasındaki ne kardeş dedi. Bende mazot abi dedim, çok normalmiş gibi sanki su şişesi. Napıyorsun onu dedi, deney yapacağım dedim, onu öyle taşımak yasak bilmiyormusun dedi. Ben başladım tabi, abi öğrenciyim deney yapıyorum biyodizel yapıyorum falan. Tam bi şekil kurtardık bitanesi daha geldi hang okulda okuyorsun dedi. Sorun şu geçen sene mezun oldum üniversiteden, o anki telaşla öğrenciyiz dedik birde. Okulun adını verdim bu sene mezun oldum dedim. Bu arada ehliyeti ruhsatı unuttular tabi Sonra polis " sen onu içiyormusun lan yoksa " dedi. Bende abi ben astım hastasıyım sigara bile içmiyorum ne mazotu dedim, yani mazotun içildiğini bile o saniye öğrendim. Haa tamam sen gidebilirsin dedi, ehliyetime ruhsatıma bakmadam yolladı beni. Sırt çantasına koyacağım artık mazotu. Şimdi şırıngaya hortum takıp şişenin dibini çekmeden üstteki temiz yağı alacağım. Her markanın yakıtı farklı olduğu için % kaç yağ, hangi markanın mazotu ile kaç derecede donuyor deneyi yapacağım. Vesile ile mazotları bekletip hangi markanın mazotunun dibinde ne kadar tortu kalıyor merak ettim bunu da deneyeceğim. Bunun içinde ayrı konu açarım. Farklı şişelerde yağ ve mazot oranını değişik oranlarda doldurup balkonda ortam soğuğunda hangisi donacak ona bakacağım, bu deney bana kışın ne kadar yağ ile ne kadar mazotu karıştırdığımda donmadan kullanacağımı belirleyecek.Bu arada imla hatası yaptıysam büyüklerimden özür diliyorum 2 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Kasım 2019 Yazar Paylaş 4 Kasım 2019 Çağlar Bayur yazdı: aman biodizel falan deme bence Bi anlık çırpınışla taramalı bahane uydurdum. Günün birinde mazot içmediğime yemin edeceğim aklıma gelmezdi. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Kasım 2019 Yazar Paylaş 4 Kasım 2019 Servet Aydın yazdı: Patlatacak Odamda oturuyorum bi baş ağrısı vurdu, zannediyorum ki uykusuzluktan, yorgunluktan. Buradan çıkarılacak ders, gece yatacağınız odada, kapakları açık 2 şişe mazotu masanın üzerine koymayınız, hemde odanın kapısı ve camı kapalı iken. Halbuki en büyük zevklerimden biri benzin mazot koklamaktır, endüstri meslekte motor bölümü okurken başladı. 11. Sınıftaki stajda günün 4 saati kamyonların tekerlek bilyalarını benzinle yıkayıp greslerdim, önümde benzin dolu leğen ile hiçte bişey olmuyordu, beynim hamlandı galiba 🤔 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Kasım 2019 Paylaş 4 Kasım 2019 Çok tehlike kapalı alanda kimyasalı açık bırakmak Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Kasım 2019 Yazar Paylaş 4 Kasım 2019 Tecrübe edince daha çok akıllanıyor insan. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Kasım 2019 Yazar Paylaş 5 Kasım 2019 Çıkma transit pompası yerine bu model bir pompa işimi görürmü ? Fotoğraf temsili. Bu tarz pompaların basınçları motora yağ gönderecek kadar yüksekmidir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Kasım 2019 Paylaş 5 Kasım 2019 Sürekli çalışmaya uygun değil. Uzun demeraj pompa lazım sana Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Kasım 2019 Yazar Paylaş 5 Kasım 2019 Servet Aydın yazdı: Sürekli çalışmaya uygun değil. Uzun demeraj pompa lazım sana Link varmı, sistem parçalarını toplamaya başlayacağım bu ay maaşımı aldığım zaman. Yorum bağlantısı
Oktay Zerman 5 Kasım 2019 Paylaş 5 Kasım 2019 Ebrar bey rafineride motorin yaz ve kış spekleri ayrı olarak üretilir içine koyduğumuz donmayı engelleyen kimyasal belirli aralıklarla olur kış speklerinde yazın ise o kimyasalı kullanmayız. Bütün firmalara rafineri çıkışı mecbur bu şekilde olur standarttır bu firmaların sonrada kendi katkıları donmaya yada yağlamayla ilgili olmaz genelde bunları rafineride katarız. İyi günler. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Kasım 2019 Paylaş 5 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Link varmı, sistem parçalarını toplamaya başlayacağım bu ay maaşımı aldığım zaman. https://www.kemos.com.tr/delice-12-volt-aliminyum-govdeli-dalgic-pompa Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Kasım 2019 Yazar Paylaş 5 Kasım 2019 Servet Aydın yazdı: https://www.kemos.com.tr/delice-12-volt-aliminyum-govdeli-dalgic-pompa Pompa dakikada 30 litre basıyor, aracın yaktığı çok daha az, sürekli geri basınç altında çalışması pompada sıkıntıya yol açarmı ? Oktay Zerman yazdı: Ebrar bey rafineride motorin yaz ve kış spekleri ayrı olarak üretilir içine koyduğumuz donmayı engelleyen kimyasal belirli aralıklarla olur kış speklerinde yazın ise o kimyasalı kullanmayız. Bütün firmalara rafineri çıkışı mecbur bu şekilde olur standarttır bu firmaların sonrada kendi katkıları donmaya yada yağlamayla ilgili olmaz genelde bunları rafineride katarız. İyi günler. Evet yaz ve kış yakıtlarının farklı olduğunu biliyorum ancak %10luk br seviyede kullandığım mazotun içerisindeki donma önleyici kimyasal, %90 seviyedeki yağın donmasını engelleyebilirmi bu konuda tereddütteyim bundan dolayı harici donma önleyici kullanmayı planlıyordum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Kasım 2019 Paylaş 5 Kasım 2019 https://m.n11.com/10a-pwm-dc-motor-hiz-kontrol-devresi-12v24v30v40v-P375402042?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMI5PCqnuXT5QIVGqaaCh3kEwbtEAQYASABEgLO_vD_BwE Bununla pompa devir hızını istediğin şekilde ayarla Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Kasım 2019 Yazar Paylaş 5 Kasım 2019 Servet Aydın yazdı: https://m.n11.com/10a-pwm-dc-motor-hiz-kontrol-devresi-12v24v30v40v-P375402042?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMI5PCqnuXT5QIVGqaaCh3kEwbtEAQYASABEgLO_vD_BwE Bununla pompa devir hızını istediğin şekilde ayarla Çok sağol, Allah land'a sanayi yüzü göstermeye. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Kasım 2019 Yazar Paylaş 5 Kasım 2019 Servet Aydın yazdı: Sanayi taş mı yesin 😁 Doğru, hemen değiştiriyorum. Gökten bozuk portif yağa 😁😁 Yorum bağlantısı
Recommended Posts