İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Selçuk Bakış
Azad Mirzade yazdı:

Havaları da aldım tek tek, ama  Mahmut abinin dediği gibi o kadar az ki kaçak 2-3 günde bir eksiltiyor, belki de eksiltirken buhar oluyor, o derece :D 

Zora sokarsa bulacağım :D 

Yok yahu neden daha çok gelsin, henüz kışa girmedik, kışa tam girsek ve bu şekilde kullanmaya çalışsa zaten ısınamayacak, petekleri sıcak tutalım, ısıtalım vs muhabbeti de bana biraz hayali geliyor, kaldı ki havalar tam soğudunda petekleri kapattığın anda ortam ısısı düşüyor devamlı açık tutmak bir zorunluluk halini alıyor :) 

Kombi kullanırken bu şekilde yaptığım da oldu ne ev ısındı ne fatura daha az geldi :) 

Mahmut Yıldız yazdı:

Evde sürekli birileri varken, atıyorum evi önce 24 dereceye çıkarıp sonra kombiyi kapatıp 20 dereceye kadar bekleyip tekrar kombiyi açıp yine aynı döngüye girersek aç-kapadan dolayı çok yakar. Ancak gündüz evde kimse yokken kombinin yanması bence daha fazla tüketir. Evde kimse yok, evi boş yere sıcak tutmaya çalışmak mantıksız bence. Çünkü evden her türlü ısı kaçağı olacak. Ayrıca sabahtan akşama duvarlar soğumaz.

Bence birer hafta deneme yapılıp kaç metreküp tüketim olduğuna bakılmalı. Ayrıca termostat alırsan kombiyi açtıktan bir saat sonra ısınan evi, sen geldiğinde ısınmış olarak ayarlayabilirsin.

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Arif Aykın yazdı:

Evet beklenen gün geldi 120 TL geldi faturamız.

Hayırlı olsun 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Petek temizliği önemli. Burada görüntülerle anlatılmış.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Akbal yazdı:

ama eşim filyasyonda görevli olduğu için

Allah kolaylık versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Prosestatı değiştim. Baca temiz. Fan temiz çalışıyor. Petek ısıtmada şu an derece en düşükte. Ara ara f5 arızası verip kendi düzeltip petekleri ısıtıyor. Ama f5 neden oluyor bilmiyorum. Kart mı bozuk acaba. 

bir de her geçen gün musluktan sıcak su daha geç geliyor. Geldiği zaman sıcaklık sabit oluyor ama gün geçtikçe daha geç geliyor. Bu da mı karttan acaba. 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Prosestatı değiştim. Baca temiz. Fan temiz çalışıyor. Petek ısıtmada şu an derece en düşükte. Ara ara f5 arızası verip kendi düzeltip petekleri ısıtıyor. Ama f5 neden oluyor bilmiyorum. Kart mı bozuk acaba. 

bir de her geçen gün musluktan sıcak su daha geç geliyor. Geldiği zaman sıcaklık sabit oluyor ama gün geçtikçe daha geç geliyor. Bu da mı karttan acaba. 

Aynı sorun bizim DD Nitron Plus'ta da var. Kombi ateşlemeyi bazen çok geç yapıyor bazen hiç yapmıyor. İyi bir bakım zamanı geldi aslında. Havalar iyice soğumadan düzgün iş yapan bir usta bulmam lazım.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Aynı sorun bizim DD Nitron Plus'ta da var. Kombi ateşlemeyi bazen çok geç yapıyor bazen hiç yapmıyor. İyi bir bakım zamanı geldi aslında. Havalar iyice soğumadan düzgün iş yapan bir usta bulmam lazım.

Usta var buldum ama kendim yapmak istiyorum :)  fatih bank var ankara’da. Paranızı kombicilere kaptırmayın diyen kombi ustası. Ben onu izleyip tamir yapıyorum hep. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Usta var buldum ama kendim yapmak istiyorum :)  fatih bank var ankara’da. Paranızı kombicilere kaptırmayın diyen kombi ustası. Ben onu izleyip tamir yapıyorum hep. 

O da ayrı bir alem, ben de ordan görüp kombi bakım temizliği yaptım ama kombinin beynini açıp kart vs işlerine de girmem yani :D 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Azad Mirzade yazdı:

O da ayrı bir alem, ben de ordan görüp kombi bakım temizliği yaptım ama kombinin beynini açıp kart vs işlerine de girmem yani :D 

Klasik kombiyi modülasyonluya çevirebilir miyim diye bile düşünüyorum o derece :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Metin Akbal yazdı:

Klasik kombiyi modülasyonluya çevirebilir miyim diye bile düşünüyorum o derece :D

Valla ben de arzuluyorum aynı şeyi 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Düzeltilmiş tüketim 74 metreküp 150 lira tutarlı fatura geldi 2 gün önce. Sanki zam yapılmış gibi yine 

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
(düzenlendi)
Tahir İlter yazdı:

Düzeltilmiş tüketim 74 metreküp 150 lira tutarlı fatura geldi 2 gün önce. Sanki zam yapılmış gibi yine 

40 mküp 78tl bana da, bir zamanlar 1mküp 1tlden hesaplıyordum x2 olmuş zamanla. vay be.

tarihinde Azad Mirzade tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Eve geçince bakayım geçen seneki faturalarla bu sene gelen aynı birim fiyat mı.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:

Şerefsizim aklıma gelmişti.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mahmut Yıldız yazdı:

Şerefsizim aklıma gelmişti.

Bu iş yoğuşmaya kadar gider o zaman. Kendimizi geliştirmek gerek :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Azad Mirzade yazdı:

Kart olayı çocuk oyuncağı. Sökmeden foto çekiyoruz. Hangi soket nereye giriyor diye. Hepsini söküp kartı ilgili yere götürüyoruz. Servise götürürseniz 600tl fiyat verir. Tamir yapan yere götürürseniz eski kartı alır başka tamir edilmişi 1 sene garantili 100tl’ye size verir. 600tl alan uyanıkların %99’u da zaten size tamir edilmişi verir. Her türlü tamir edilmiş kart avantajlıdır. Sonra kartımızı alıp evde takıyoruz. Sök tak toplamda 5dk :) 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Gördüm videolarını. Hatta geçen sene bir videosunu seyrettikten sonra filtre ve petek temizliği yapmıştım. Alman marka bir petek temizleyici ve koruyucu aldım. Isınmadan yana sıkıntı yok. Diğer is beni aşar ama belki de basit bir temizlik sorunudur. Biraz meraklı, biraz eli yatkın olmak lazım ☺️

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Gördüm videolarını. Hatta geçen sene bir videosunu seyrettikten sonra filtre ve petek temizliği yapmıştım. Alman marka bir petek temizleyici ve koruyucu aldım. Isınmadan yana sıkıntı yok. Diğer is beni aşar ama belki de basit bir temizlik sorunudur. Biraz meraklı, biraz eli yatkın olmak lazım ☺️

Abi kombide temizlik sadece bacaya, eşanjöre ve petek su dönüşünde kombiye girdiği yerdeki metal filtreye yapılıyor. Onun haricinde kombi bakım temizlik işleri biraz hikaye. Bunlardan dolayı oluşacak problemler de belli. Bozulduğu zaman nokta atışı yapılıyor. 

kombiciler ülkedeki avcılardan en iyilerinden. Dikkatli olmak lazım. Domuz kurşunuyla ava çıkıyorlar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kart olayı çocuk oyuncağı. Sökmeden foto çekiyoruz. Hangi soket nereye giriyor diye. Hepsini söküp kartı ilgili yere götürüyoruz. Servise götürürseniz 600tl fiyat verir. Tamir yapan yere götürürseniz eski kartı alır başka tamir edilmişi 1 sene garantili 100tl’ye size verir. 600tl alan uyanıkların %99’u da zaten size tamir edilmişi verir. Her türlü tamir edilmiş kart avantajlıdır. Sonra kartımızı alıp evde takıyoruz. Sök tak toplamda 5dk :) 

Bir şey söylim mi, ben yaparım kafası olduğu zaman usta çağırıp bir şey tamir de ettiremiyorum. Yazık günah moduna giriyorum :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Şunu merak ediyorum, modülasyon özelliği bulunan bir kombinin modülasyonsuz termostat ile bu özelliği pasif midir yani termostatın da modülasyonlu olması şart mıdır?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Şunu merak ediyorum, modülasyon özelliği bulunan bir kombinin modülasyonsuz termostat ile bu özelliği pasif midir yani termostatın da modülasyonlu olması şart mıdır?
Normal termostatta 2 çıkış modulasyonlularda 3 ya da 4 çıkış var.

Ha modülasyon olayını normal termostat ile modulasyonsuz kombide sağlayabiliyorum [emoji16] Kombi en düşük ayarda termostat ise normal ayarda olunca ortam ısısına erişene kadar kısık alevde sürekli çalışıyor:) Bunun tüketime etkisini bilmiyorum bu şekilde elektrikten yiyor lakin :)
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
M. Asım Kahraman yazdı:

Şart, çoğumuzda böyle termostat yok.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Normal termostatta 2 çıkış modulasyonlularda 3 ya da 4 çıkış var.

Ha modülasyon olayını normal termostat ile modulasyonsuz kombide sağlayabiliyorum emoji16.png Kombi en düşük ayarda termostat ise normal ayarda olunca ortam ısısına erişene kadar kısık alevde sürekli çalışıyor:) Bunun tüketime etkisini bilmiyorum bu şekilde elektrikten yiyor lakin :)

Abi bu durumda termostat kullanmana gerek yok ki 😂 ayarla 35 dereceye durmadan çalışsın.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...