İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Selçuk Bakış
Sani Gerşon yazdı:

Bende orjinal fiat üretimi sandım yahu :)

Aslında bakmak lazım belki akıl etmişlerdir 😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ben Erzurum'da hiç üşüdüğümü hatırlamam doğru düzgün ama İstanbul sahilinde yanaklarım buz keserdi. Ankara, Kütahya, Afyon buraların soğuğu da pis olur. 
Nemli olan yerde, özellikle de rüzgar varsa çok soğuk hissedilir. Sebebi bu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

5 ay Muş'ta askerlik yaptım, -25'i gördüm, İstanbul'da 10 derecede daha çok üşümüşümdür :)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Mert Gulkokan yazdı:

İstanbul ve Çanakkale ninde ayazı soğugu felakettir
Rüzgarda esersemvay halinize rüzgar yoksa yine soğuk çekilir

Sene 2005 14 Mart sabah 08:00 Merkez/Çanakkale; (14 Aralık-28 Şubat 2004 tarihlerinde Mamak/ANKARA MEBS okulunda Yedek Subay eğitiminden sonra Asteğmen olarak ilk görev yerim ve büyük bir heyecan, zevk, gurur ve maneviyat ile gitmiştim. Yine çağırsınlar, işi gücü bırakır giderim hiç düşünmeden)

Arkadaş bir rüzgar esiyor sabah, üstümde 1. harici kıyafet ve palto var (içlik yok) yemin ederim 2 km lik yolda, önümden esen rüzgar içimden geçiyor arkamdan çıkıyor deliksiz, kemiklerim değil, iliklerimin içindeki alyuvarlarda hissediyorum soğuğu, boğaz komutanlığına varıp, personel daireye vardım, ben geldim diyeceğim ama ağzım kilitlenmiş vaziyet 10 dk bekledim çay içmeye ağzımı açamıyorum o derece :D neyse çözüldüm kendime geldim. Dediler poyraza karşı böyle don atlet gibi çıkılırmı? Hayatımda ilk defa Çanakkale'de içlik giydim. Elazığ'da 2 metre kar yağar hava 15-20 olurdu da hiç üşümezdik (nem olmadığından) 

Neyse;

Konuyla ilgili olarak bugün evin bir odasının peteği kaçırıyordu, yenisini sipariş edip kendim değiştirdim. Değiştirmişken, bütün peteklerin devir-daim yöntemiyle temizliğini yaptım. Kahverengi/siyah sular epey geldi. berrak su olana kadar her peteği geçtim. İnşallah biraz etki eder sarfiyata.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Furkan Avcı yazdı:

Neyse;

Konuyla ilgili olarak bugün evin bir odasının peteği kaçırıyordu, yenisini sipariş edip kendim değiştirdim. Değiştirmişken, bütün peteklerin devir-daim yöntemiyle temizliğini yaptım. Kahverengi/siyah sular epey geldi. berrak su olana kadar her peteği geçtim. İnşallah biraz etki eder sarfiyata.

Etki eder illaki keşke 1 lt kadar antifriz yada Petek sıvıları var onlardan koysaydınız. Bizim eleman Alman markası bir sıvı koymuştu şu an gayet iyi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Mert Gulkokan yazdı:

Youtube dan örnek video paylaşır mısın abi ?

Örnek video değilde, okuyarak uyguladım.

1- Kombiyi tamamen kapatıyoruz

2- Kombinin petek su dönüşünü kapatıyoruz.

3- bütün peteklerin her iki vanasını kapalı konuma getiriyoruz.

4- tahliye vanası var ise onu açıyoruz, benim gibi yok ise en uygun yerdeki (ben ebeveyn banyosunda ki peteğin alt kör tapasını söktüm, banyonun yerlerinin ağzını kırmış olabilirim ama hanım görmeden fırça vs ile ovaladım :D :D ) peteği bulup kör tapasını söküyoruz ve su geliş vanasını kapatıp sadece dönüş vanasını açık hale getiriyoruz.

5- tahliye vanasından veya açık olan petekten su bittikten sonra, sırayla sadece bir peteğin her iki vanasını açıyoruz.

6- kombiye su basma vanasını açıp tehliye noktasından gelen pis suyu görüyoruz.

7- Pis su bitip tekrar berrak suay dönünce kombinin su basma vanasını kapatıyoruz

8- Bütün petekleri bitirene kadar 5. adımı tekrarlıyoruz.

9- En son kör tapasını açtığımız peteği geri kapatıyoruz ve kombiye 1.5-2 bar su basıyoruz.

10- Ve aynı peteğin havasını alıp, kombinin basıncını tekrar düzeltip işi bitiriyoruz.

Arif Aykın yazdı:

Etki eder illaki keşke 1 lt kadar antifriz yada Petek sıvıları var onlardan koysaydınız. Bizim eleman Alman markası bir sıvı koymuştu şu an gayet iyi görünüyor.

Hiç o işlere girmedim enimki zaten ilk denemeydi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ali Gök yazdı:

ortak ısınma ne lanet bişey. açmak istiyorum açamıyorum şuan neymiş dış hava sıcaklığı 10 derece olacakmış

bidaha taşınırken ısınması ayrı olan ev tercih sebebim olacak

Yasal olarak 15 derece der bakanlık.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

1 aydır kombi f5 hatası veriyordu. Uzun süre sıcak su kullanımında bu hatayı alıyorduk. Veya duş alırken sıcak suyu kapatıp tekrar açtığımda ya çok geç sıcak su geliyordu ya da kombi hata veriyordu. Tüm bacayı söktüm. Temizdi. Fanı söktüm. Temizdi ve çalışıyordu. Kombinin kapağını açınca sorun çözülüyordu. Kapatınca yine f5 hatası. Bugün karaköy’den prosestat aldım taktım. Eskisinde deneme yaptığımda içinden çıt çıt sesi geliyordu ama heralde bir şeyler ömrünü doldurmuş ki uzun kullanımda fandan vakumlama yapıp kombiyi ateşleyecek sinyali göndermiyordu. Sorunu 70tl’lik prosestatla çözmüş olduk. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1 aydır kombi f5 hatası veriyordu. Yani baca hatası demek bu. Uzun süre sıcak su kullanımında bu hatayı alıyorduk. Veya duş alırken sıcak suyu kapatıp tekrar açtığımda ya çok geç sıcak su geliyordu ya da kombi hata veriyordu. Tüm bacayı söktüm. Temizdi. Fanı söktüm. Temizdi ve çalışıyordu. Kombinin kapağını açınca sorun çözülüyordu. Kapatınca yine f5 hatası. Bugün karaköy’den prosestat aldım taktım. Eskisinde deneme yaptığımda içinden çıt çıt sesi geliyordu ama heralde bir şeyler ömrünü doldurmuş ki uzun kullanımda fandan vakumlama yapıp kombiyi ateşleyecek sinyali göndermiyordu. Sorunu 70tl’lik prosestatla çözmüş olduk. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1 aydır kombi f5 hatası veriyordu. Uzun süre sıcak su kullanımında bu hatayı alıyorduk. Veya duş alırken sıcak suyu kapatıp tekrar açtığımda ya çok geç sıcak su geliyordu ya da kombi hata veriyordu. Tüm bacayı söktüm. Temizdi. Fanı söktüm. Temizdi ve çalışıyordu. Kombinin kapağını açınca sorun çözülüyordu. Kapatınca yine f5 hatası. Bugün karaköy’den prosestat aldım taktım. Eskisinde deneme yaptığımda içinden çıt çıt sesi geliyordu ama heralde bir şeyler ömrünü doldurmuş ki uzun kullanımda fandan vakumlama yapıp kombiyi ateşleyecek sinyali göndermiyordu. Sorunu 70tl’lik prosestatla çözmüş olduk. 

Aynı hatayı eski evdeki kombi veriyordu. Bende çözümü düşük sıcaklığa alarak çözdüm. 45 derecede kullandık yaz boyunca. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Ben yeniden açılış yaptım. 

01:40 saate bu 0,66 m3 tüketmiş. Kombi nasıl ekonomikmi. 

14 derece hava sıcaklığı vardı.

kombi 45 derece ayarlı.

Doğalgaz 1,55 lira metreküp fiyatı. Şu an saate 40 kuruş tüketim yapıyor. 

ACtC-3fucvHe3Sd_-Sui4cJNWyvvgSwtT9uT1ryl

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Doğalgaz 1,55 lira metreküp fiyatı.

onu bulamıyorum net fatura edilen rakam mı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

onu bulamıyorum net fatura edilen rakam mı?

İgdaş parakende fiyatı 1.55 yazmış. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

fatura edilen esastır, gittgeldi parası bakım parası kuş kondu parası falan?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

2018 kışı mıydı tam yılı hatırlamıyorum, ocak ayı olması lazım. Sabah arabayı çalıştırdım. 2 dk kadar bekledim, malum dizel hemen yürütmemek gerek özellikle kışın. Sivası bilenler için yazıyorum, opel plazanın karşısında oturuyordum o zaman, hareket ettim, terminal tarafına gidiyordum. 500 metre gittim gitmedim araba önce tüm uyarıları yaktı sonra da stop etti. Çektim kenara fiatın karşısında. Sonuç? Mazot donmuş. Çağırdım çekiciyi, götürdük servise. Bu arada çekicinin de hidrolik donmuş, gazete yakıp önce onu ısttık[emoji28]. Servis ne yapıyor? Arabayı içeri koyup mazot çözülsün diye bekliyor o kadar. Beni işe bırakıp, akşam da alıyorlar.
Benim önceki araç, astrada yaşadığım durum bu. Toplamda 3 kere dondu, 3 kere aynı şeyi yaşadım. Diğer ikisinde hiç çalışmadı, o derece. Tabi bu durumun, mazot filtresinin konumundan da kaynaklandığı bir gerçek. İnsignialar da aynı şeyi yaşıyor. Yeni, eski kasa farketmeksizin.
Bu durumdan bıktığım için benzinli araç tercih ettim şimdi.
Sizin servis iyiymiş.

Sene 2014 olması gerek bir arkadaşımız aralık ayında focus titanium almıştı sıfır. Ocak ayında Sivas Havalımani yokuşunda (şehir merkezi 1285 m rakim havalımani 1596 m rakim) donmustu. O zamanki ford servisi arabanın mazot filtresi arızalanmış diye filtreyi değiştirmişti. Sonradan firmanın peşine çok düştü ama ödediğini geri alamadı. Halbuki sıcakta bekletmeleri yeterli imis.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Fiesta da bir kere mazot filtresi donmuştu, araç yürüyordu çalışıyordu ama sağa dönüşlerde anında stop ediyordu.

500L ile yaşadıklarımdan film çıkar ama servis çok kere ücretsiz çalıştırıp teslim etti 😊

Olan çekici haklarıma oldu 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Selçuk Bakış yazdı:

Fiesta da bir kere mazot filtresi donmuştu, araç yürüyordu çalışıyordu ama sağa dönüşlerde anında stop ediyordu.

500L ile yaşadıklarımdan film çıkar ama servis çok kere ücretsiz çalıştırıp teslim etti 😊

Olan çekici haklarıma oldu 😁

Zivas yiğidin harman olduğu yer. İtalyan centilmenlerine göre değil. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Darbaz yazdı:

Zivas yiğidin harman olduğu yer. İtalyan centilmenlerine göre değil. 

İtalyan centilmeni 2 yıldır diğer araçların yürüyemediği yerde kar kürüdü 😌

Filtreye bu sene çözüm bulacağız inşallah.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İtalyan centilmeni 2 yıldır diğer araçların yürüyemediği yerde kar kürüdü [emoji18]
Filtreye bu sene çözüm bulacağız inşallah.
Taşyünü yalıtım [emoji16]
  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Metin Akbal yazdı:

Taşyünü yalıtım emoji16.png

Aklıma yattı 😄

Bir takım yol açma çalışmaları

6cda7e87eaab1afbc70cc84749c2966e.jpg

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Doğalgaz faturasu m3 ile gelmezki. Sıcaklığa göre, atmosfer basıncına, gazın karışımına göre birim fiyat değişir. Yani esas birim fiyat enerji olarak alınmalı. Kwh

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Aklıma yattı [emoji1]

Bir takım yol açma çalışmaları
6cda7e87eaab1afbc70cc84749c2966e.jpg
Bu karda benim araba bile gider yahu. Ki gitmisligi var hem de Petlas ile [emoji16]

ebdd0635a0a0cee65fd9415b62d64e42.jpg
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Metin Akbal yazdı:

Bu karda benim araba bile gider yahu. Ki gitmisligi var hem de Petlas ile emoji16.png

Bende ki de Petlas 😄

Başka araba gidemedi ki orası aracın altının değdiği yer, geri dönüşte trekking olmasa kalırdım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ses kesildi
Fan motorunun içinden çamur aktı
Ses kalmadı
Fan motoru derken devirdaim mi?
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Demirdöküm kombimde kullandığım dd termostatı tanıtıyorum, kombi de 60 dereceye ayarlı ama termostattan kapalı olduğu halde petekleri ısıtıyor? Neden yapar acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...