İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

M. Asım Kahraman
Servet Aydın yazdı:

Palgazı aradım cicim 

Bu tip durumlarda tüketimi nasıl belirliyorlar? Emsal bir değer mi alıyorlar acaba?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
M. Asım Kahraman yazdı:

Bu tip durumlarda tüketimi nasıl belirliyorlar? Emsal bir değer mi alıyorlar acaba?

Geçen yıl aynı dönem baz alınıyor 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Doğan Arşiray

Bugün geldi.  900 TL. geçen sene 780 tl idi. yine iyi bence. Demekki az yakmışız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Dogan Arsiray yazdı:

Bugün geldi.  900 TL. geçen sene 780 tl idi. yine iyi bence. Demekki az yakmışız.

Şatoda oturan için düşük değerler 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

dostlar ben şimdi kendi evimize gectim.

sıfır ev kombi petekler vs petegin içine biraz antifiriz katayım mı bu hafta dogalgazı baglatacagımda.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

cumartesi günü evde regraj ayarı yaptım, her kat arasında ve her kalorifer arasında. alt tarafı ısınamayan kaloriferleri kombi aynı ısıya ayarlıyken ısıtmayı başardım. anlamadığım şey şu, madem çeyrek tur açık  yada yarım tur açık ile ayarı yapabiliyorum neden tüm vanalar 14 15 tam tur dönebiliyor??

Servet Aydın yazdı:

Şatoda oturan için düşük değerler 

o şatoda her hafta başka birşey bozuluyor :) dikine şato ama. şekil manasında hemen yanlış anlamayın. dar bir alana oturuyor.. uff neyse

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Okay Kaygusuz yazdı:

dostlar ben şimdi kendi evimize gectim.

sıfır ev kombi petekler vs petegin içine biraz antifiriz katayım mı bu hafta dogalgazı baglatacagımda.

Mono propilen glikol antifriz koy. Mono propilen glikol diye geçer, bu içeriğin adı.

Önce bi tesisat temizliği yap.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Metin Akbal yazdı:

Mono propilen glikol antifriz koy. Mono propilen glikol diye geçer, bu içeriğin adı.

Önce bi tesisat temizliği yap.

tesisat temizligi için kombiden su basıp her petekten suyumu alacagım.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Okay Kaygusuz yazdı:

Temizleme detayı bilmem ancak her yaptığım inşaatta en korktuğum şey su tesisatıdır suyu yavaş yavaş ver tek tavsiyem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Sinan Akgöl yazdı:

Temizleme detayı bilmem ancak her yaptığım inşaatta en korktuğum şey su tesisatıdır suyu yavaş yavaş ver tek tavsiyem

elektirikte sıkıntı yok, suda baglı suda da kacak yok musluklarda dünde bulasik makinesi ile camasır makinesini bagladım bişey yok ,kombi ile petekler kaldı tek denemediğim.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Okay Kaygusuz yazdı:

elektirikte sıkıntı yok, suda baglı suda da kacak yok musluklarda dünde bulasik makinesi ile camasır makinesini bagladım bişey yok ,kombi ile petekler kaldı tek denemediğim.

Yok zaten senin göremediğin duvar içi şap altı giden tesisat için dedim ben :) Daireye dış vanadan verirken de öyle yavaş yaparsın, daire boşken dıştan da su girişini kapatmanı tavsiye ederim. Şehir şebekelerinin anlık basınçları geceleri özellikle yükselebiliyor kullanım düşüklüğünden ondan.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Sinan Akgöl yazdı:

Yok zaten senin göremediğin duvar içi şap altı giden tesisat için dedim ben :) Daireye dış vanadan verirken de öyle yavaş yaparsın, daire boşken dıştan da su girişini kapatmanı tavsiye ederim. Şehir şebekelerinin anlık basınçları geceleri özellikle yükselebiliyor kullanım düşüklüğünden ondan.

evet doru ben evden cıkarken sadece tuvalletten vanayi kapatıyorum actıgımda da tam verimli sonuna kadar acmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Okay Kaygusuz yazdı:

Banyo da tahliye var mı?

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Metin Akbal yazdı:

Banyo da tahliye var mı?

havlupan gibi bişey var

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Okay Kaygusuz yazdı:

havlupan gibi bişey var

Havlupanın alt kısmında küçük vana çeşme gibi birşey olması lazım genelde. O tahliyedir. Yoksa şu şekil yap. Tüm petekleri kapat, havlupanın sıcak hattını bul, sök. Hatta havlupanı da sökebilirsin birşey olmaz. Banyoya dökülür su. Sonra sıcak su vanası hangisi ise havlupandaki, oraya bir gider vs birşey uydur, borusunu gidere ulaştır. Vanayı aç. Kombiye en yakın petekten başla, kollektör sistemde istediğinden başla. Petekleri tek tek açacaksın, kombiden suyu basacaksın kirli su durulanana kadar. Sonra o peteğin her iki vanasını da kapatıp diğerine geçeceksin vs vs. Anladın mı?

Kombi petek temizliği diye netten ara, bulursun daha detaylıca anlatılıyor. Sen radyatör falan değişmiş adamsın halledersin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Metin Akbal yazdı:

Havlupanın alt kısmında küçük vana çeşme gibi birşey olması lazım genelde. O tahliyedir. Yoksa şu şekil yap. Tüm petekleri kapat, havlupanın sıcak hattını bul, sök. Hatta havlupanı da sökebilirsin birşey olmaz. Banyoya dökülür su. Sonra sıcak su vanası hangisi ise havlupandaki, oraya bir gider vs birşey uydur, borusunu gidere ulaştır. Vanayı aç. Kombiye en yakın petekten başla, kollektör sistemde istediğinden başla. Petekleri tek tek açacaksın, kombiden suyu basacaksın kirli su durulanana kadar. Sonra o peteğin her iki vanasını da kapatıp diğerine geçeceksin vs vs. Anladın mı?

Kombi petek temizliği diye netten ara, bulursun daha detaylıca anlatılıyor. Sen radyatör falan değişmiş adamsın halledersin :)

anladım.

mesala oturma odasının petegini acıyorum içine su doluyor banyodan tahliyeden bosaltıyorum.?

gecen sen annamgilin salon ısınmıyordu bugune kadar hiç ne kombi ne petek temizligi yapılmıstı peteklerin alt tıpa gibi yerini acmıstım legen koyduk altına kombiden temiz su gelene kadar ordan su almıstık sonra sorunlar düzelmişti bu sekilde sanıyorum petekler için.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Okay Kaygusuz yazdı:

anladım.

mesala oturma odasının petegini acıyorum içine su doluyor banyodan tahliyeden bosaltıyorum.?

gecen sen annamgilin salon ısınmıyordu bugune kadar hiç ne kombi ne petek temizligi yapılmıstı peteklerin alt tıpa gibi yerini acmıstım legen koyduk altına kombiden temiz su gelene kadar ordan su almıstık sonra sorunlar düzelmişti bu sekilde sanıyorum petekler için.

Aynen oturma odasının petek vanalarını aç, banyonun tahliyeyi veya söktüğün havlupanın sıcak giderini aç, temiz su gelene kadar bekle.

Annenlerde yaptığın işlemde olur ama leğen dökülür yere vs taşırırsın, en temizi benim dediğim yöntem.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Metin Akbal yazdı:

Aynen oturma odasının petek vanalarını aç, banyonun tahliyeyi veya söktüğün havlupanın sıcak giderini aç, temiz su gelene kadar bekle.

Annenlerde yaptığın işlemde olur ama leğen dökülür yere vs taşırırsın, en temizi benim dediğim yöntem.

bilmiyordum ögrendim tsk ederim hangi petek temizlenecekse, diger peteklerin vanasının kapanacagını.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Okay Kaygusuz yazdı:

bilmiyordum ögrendim tsk ederim hangi petek temizlenecekse, diger peteklerin vanasının kapanacagını.

Hepsi açık olursa tam teferruatlı ve derinlemesine olmaz, tek tek haledeceksin, çünkü diğer petekler açık olursa kısmen devirdaimi sağlamış olursun bu seferde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Bir soru sorsam :)

Kombideki sayılar neyi ifade eder? İşte 30-35-40 vs sıcaklığı düşürüp arttırıyoruz ya. Bunların oda-ev sıcaklık derecesi olmadıkları belli. Tam olarak neyi ifade ediyor bu sayılar?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ahmet Caliskan yazdı:

Bir soru sorsam :)

Kombideki sayılar neyi ifade eder? İşte 30-35-40 vs sıcaklığı düşürüp arttırıyoruz ya. Bunların oda-ev sıcaklık derecesi olmadıkları belli. Tam olarak neyi ifade ediyor bu sayılar?

Kombinin içerisinden geçen sıcak su hattındaki sıcaklık değeridir.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Evet benimde faturam geldi.

Geçen sene aynı dönem 323 metreküp 420 gelen faturam bu sene bu ay 284 metreküp 495 lira geldi [emoji4] Termostat ve petek büyütme işi bize 39 mewtreküp ve yaklaşık 100 lira kar sağlamış [emoji4]

Mesajima ilave. Ayni cephe 2. katta oturan komsuma 600 lira gelmis. Ben en ust katta oturuyorum tekrardan yazayim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...