İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Metin Akbal
Evet olabilir ama öyle olsa su sıcaklığını ayarladığım dereceye kadar gelip suyu da bir süre o sıcaklıkta tutar mı? Bir iki dk sonra f5 arızası veriyor. F5 de fan grubu veya kart arızası demekmiş
Bende sicak baslayip ilik devam ediyordu.
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:
Evet olabilir ama öyle olsa su sıcaklığını ayarladığım dereceye kadar gelip suyu da bir süre o sıcaklıkta tutar mı? Bir iki dk sonra f5 arızası veriyor. F5 de fan grubu veya kart arızası demekmiş

Bende sicak baslayip ilik devam ediyordu.

Hmm. Yok bende bir süre sabit sıcaklıkta akıyor. Sonra 5-10 derece düşüp f5 yazıyordu. Bakalım yine yapar mı

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hmm. Yok bende bir süre sabit sıcaklıkta akıyor. Sonra 5-10 derece düşüp f5 yazıyordu. Bakalım yine yapar mı

Geçen kış bir yakınımın kombisi benzer şekilde sıcak su kullanımında hata vermeye başladı, ilk başta ara ara yapıp kısa süre sonra neredeyse her banyoda suyun ilk ısınmasının ardından hataya geçip buz gibi oluşu sonucu adamı banyodan çıkartmaya kadar vardı. Vaillant kombide f64 kodu ile hata veryordu, açılımı "dönüş hattı sıcaklık sensörü veya kart arızası" şeklindeydi. İyimser davranıp sensörü değiştirdim, işe yaramadı. Garantisi bitmişti fakat servisi arayıp sordum. Bir ihtimal topraklama sorunu olabilir ama genelde kart arızası olarak karşımıza çıkıyor dedi. Servis parça ücreti 1060tl imiş. Topraklama hattını kontrol ettim çözülmedi malesef,  İnternetten çıkma kart bulup değiştirdim. Problem malesef kart çipinde imiş. Şu an sorunsuz kullanıyorlar. 

Sizde de sıklaşmaya başlarsa sensörden sonraki ihtimal olarak aklınızda bulunsun. Çıkma sağlam anakart bulunabiliyor uygun fiyata.  

tarihinde M. Asım Kahraman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Bu ay bana 270 TL fatura geldi toplam 170 m3 gaz tüketmişiz. Baya da soğuktu. Ev 180 m2 derecesi de 23-24 filan oldu petekleri temizlettikten sonra. 

Petekleri temizlettikten sonra kombiyi 48 dereceden 37 dereceye düşürdüm ve daha iyi ısınmaya başladık. Bakalım bu ay kaç tl gelecek. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Evde deney yapıyorum :D

Dışarısı 4 derecede. Evde tekim. Hanımı kayınpedere gönderdim. 

Kombi 2 gündür kapalı. 17 derece oda sıcaklığı var.  Üstümü sıkı giyindim. Uzay kapsülü modundayım. 

8 saatir evdeyim iyi idare ediyorum. Netflix actım 3 film bitirdim. Böyle yalnız kalmayalı çok olmuştu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)

Ali bey simdi de kendi vücüt isisinda hypermill e geçti. Vücuda az yaktiriyor. Netflix candır. 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sinan Akgöl yazdı:

Ali bey simdi de kendi vücüt isisinda hypermill e geçti. Vücuda az yaktiriyor. Netflix candır. 

Saat 3 olmuş farkında bile değilim. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Termostat sonrası ilk faturamız geldi, geçen yıl yeni binada ilk kışımızdı ve tavan üzerinde cam yünü izolasyon malzemesi yoktu, bu yıl camyünü+termostat olarak farklarımız

Geçen yıl aynı dönem tüketim 193 mt3 300 tl

Bu ay aynı dönem tüketim       139 mt3 267 tl

Isınma hissiyatı olarak geçen yıl zor ısınıyorduk, bu yıl iyi ısındığımızı söyleyebilirim(hanımın gün arkadaşları da dün doğrulamış). Termostatın taksiti çıkmış oldu bu durumda :)

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Köksal Yılmaz yazdı:

Termostat sonrası ilk faturamız geldi, geçen yıl yeni binada ilk kışımızdı ve tavan üzerinde cam yünü izolasyon malzemesi yoktu, bu yıl camyünü+termostat olarak farklarımız

Geçen yıl aynı dönem tüketim 193 mt3 300 tl

Bu ay aynı dönem tüketim       139 mt3 267 tl

Isınma hissiyatı olarak geçen yıl zor ısınıyorduk, bu yıl iyi ısındığımızı söyleyebilirim(hanımın gün arkadaşları da dün doğrulamış). Termostatın taksiti çıkmış oldu bu durumda :)

Çok gelmiş, 350 bekliyorum ben.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Evet benimde faturam geldi.

Geçen sene aynı dönem 323 metreküp 420 gelen faturam bu sene bu ay 284 metreküp 495 lira geldi :) Termostat ve petek büyütme işi bize 39 mewtreküp ve yaklaşık 100 lira kar sağlamış :)

Köksal Yılmaz yazdı:

bu yıl camyünü

Bu ne kadar maloldu? Bende düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok gelmiş, 350 bekliyorum ben.
Kaç gelmesi lazımdı? Mutfakta petek yok bu arada
Evet benimde faturam geldi.

Geçen sene aynı dönem 323 metreküp 420 gelen faturam bu sene bu ay 284 metreküp 495 lira geldi [emoji4] Termostat ve petek büyütme işi bize 39 mewtreküp ve yaklaşık 100 lira kar sağlamış [emoji4]

Bu ne kadar maloldu? Bende düşünüyorum.
Müteahhit yaptığı için bilmiyorum açıkçası
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Köksal Yılmaz yazdı:

Kaç gelmesi lazımdı? Mutfakta petek yok bu arada

bedava la, daha ne az gelecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geçen yılın mküp bedeli ile hesaplayın. Oradan yürüyün makas açılır tl bazında .

Ciddi zam gelmesine rağmen tl bazında iniş var. Ciddi başarı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Herkes az yaktırmış. maşallah.. 

Ali Darbaz yazdı:

Kombi 2 gündür kapalı. 17 derece oda sıcaklığı var.  Üstümü sıkı giyindim. Uzay kapsülü modundayım. 

Hasta olunca, hastaneye gidiş geliş, doktor, ilaç, peçete mesaiden kalma ücretlerini de doğalgaza eklemelisin..

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Azad Mirzade yazdı:

Abiler,

Elektrik de çok zamanlı tarifeye geçmenin avantajı olur mu?

Şu anda mesken tek zamanlıyım.

Çok zamanlıda t1 t2 t3 oluyor

Birim Fiyat (TL/kWh) Gündüz Puant Gece
Tarife Grubu : Üç Zamanlı 06.00-17.00 17.00-22.00 22.00-06.00
Mesken 0,7195 TL 1,0567 TL 0,4498 TL
Ticarethane 0,9523 TL 1,3982 TL 0,5975 TL

Mevcut kullanım alışkanlıklarınızı değiştirmeyecekseniz zararınıza olur.

Çamaşır bulaşık ütü gibi şeyleri gece 10’dan sonra yapmanız lazım en basiti. 

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
Mustafa Arıkan yazdı:

Mevcut kullanım alışkanlıklarınızı değiştirmeyecekseniz zararınıza olur.

Çamaşır bulaşık ütü gibi şeyleri gece 10’dan sonra yapmanız lazım en basiti. 

Aslında vazgeçtim.

Çünkü saat uygulamasından dolayı akşam 10 değil 11 miş, güncellenmemiş.

Hiç bir kıymeti olmaz değiştirmenin.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Geçen sene 265 tl ödemişim. Geçen sene Aralık ayında takmıştım oda termostatı. Saat 23:00 - 06:00 arası 21 derece, 06:00-11:00 arası 22 derece 11:00-15:00 arası 21 derece (çocuk evde olmadığından hanımda kapıları camı açıp evi havalandırıp temizlik yapıyor) 15:00-23:00 arası 22 derece. Günlük plan bu şekilde ayarlı.

odvvb7.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

AKşam yemeği esnasında, mutfakda duran kombiyi inceledim. 

50 dereceye kadar suyu ısıtıp devir daime başladı. Yanma kesildi, devirdaim sürdü. 

Devir daim esnasında su hızlıca 50 dereceden 45 dereceye indi. Sonra gidereken yavaşlayan bir hızla 36 dereceye düştü.

Su sürekli devir daim yapıyordu. Sonra tekrar ısıtmaya başladı. ilk 45 dereceye kadar çabuk ısındı.

50 dereceye ayaladığım için 50 derece olana kadar su devir daim yaptı. Alev sönmedi.

Bu süreç 20 dakika sürüyor.

suyu ısı kaybetme hızı nedir. 45 den 50 derece tırmanması neden bu kadar vakit alır. 

Kombi kac derece olursa ,sıcaklık kaybı en aza iner. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bardağa su doldururken önce hızlıca doldurur sona doğru iyice yavaşlar ve dökmeden ağzına kadar doldurursun.

Bu da o mantık. Ayarlanan sıcaklığa yaklaştıkça alev boyunu kısıp istenilen sıcaklığı aşmamasını sağlıyor. 

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

600 lira fatura geldi ya [emoji3] sobaya dönmek lazım.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Furkan Bakırel yazdı:

600 lira fatura geldi ya emoji3.png sobaya dönmek lazım.

600 liraya ısınan evde sobaya dönersen arka tarafın üşür :biggrin:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geçen sene bu dönemler 180 mi ne geldi. Şimdi ise 0. Saat bozulmuş ⚒️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Servet Aydın yazdı:

Geçen sene bu dönemler 180 mi ne geldi. Şimdi ise 0. Saat bozulmuş ⚒️

Hemen haciz işlemlerine başlayalım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...