Mustafa Karahan 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Taşınırken sökersiniz O da bir çözüm tabiki belki daha sonra alabilirim. Yani otomobil gibi kombini 2000 devir aralığı yok mu 😀 yeri gelirse devir yükseltiriz ama genelde 2000 devirde olsa güzel olur kombi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: O da bir çözüm tabiki belki daha sonra alabilirim. Yani otomobil gibi kombini 2000 devir aralığı yok mu 😀 yeri gelirse devir yükseltiriz ama genelde 2000 devirde olsa güzel olur kombi Ben 240 tl ye 4 taksit aldım taksidinin yarısı çıksa bile iyidir. Ankarada daha çok fark olur, ilk faturamı merakla bekliyorum ben de ne fark edecek bakalım Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Ben 240 tl ye 4 taksit aldım taksidinin yarısı çıksa bile iyidir. Ankarada daha çok fark olur, ilk faturamı merakla bekliyorum ben de ne fark edecek bakalım O kadar kazandırır mı ki termostat 🤔 inşallah aldığınıza değer Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: O kadar kazandırır mı ki termostat 🤔 inşallah aldığınıza değer Bir kış içerisinde termostat fiyatını cebe koyarsınız ve 2. Kış kâr etmeye başlarsınız. Kablosuz alın ev içinde kablo dolaşmaz hiç değilse daha kolay olur taşındığınız evde de kullanırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: O kadar kazandırır mı ki termostat 🤔 inşallah aldığınıza değer Hele güneş alıyorsa ev, güneşin ısısından termostat kombiyi de çalıştırmıyor evin sıcaklığını hesap ederek 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Ben termostatı en çok kullandığım ve güneş gören oturma odasına koyduktan sonra günlük tüketim 4,2 metreküp oldu. Termostat işe yaramaya başladı. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 M. Asım Kahraman yazdı: 35 derece zaten kombi çalışma verimi için yanlış bir seçim olur. En az 45-50 dereceye ayarlayıp oda termostatı kullanmak en ideali. 35 derecede kombi daha fazla elektrik harcar orası kesin. Benim kombi servisi kurulumda 40 derecenin altında çalıştırılmaması uyarısı yaptı. Kombi için yıpratıcı oluyor sanırım. Öyle olsa üretici 35 derece yerine 45 ile start verir sisteme misalen. İzolasyon evin konumu filan iyi ise 35le ısınan evde kombi daha az çalışır. 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Servet Aydın yazdı: Öyle olsa üretici 35 derece yerine 45 ile start verir sisteme misalen. İzolasyon evin konumu filan iyi ise 35le ısınan evde kombi daha az çalışır. Bence burada doğalgazı az tüketir fakat elektrik tüketimi aynı kalır demek daha doğru olur sanırım abi. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Metin Akbal yazdı: Hele güneş alıyorsa ev, güneşin ısısından termostat kombiyi de çalıştırmıyor evin sıcaklığını hesap ederek Bizim salonda 3lü fransız cam var, güneş vuruyorsa 25-26 dereceyi bulabiliyor öğle saatinde. Bana 24 saatin çoğunluğunda kombi kapalı gibi geliyor, peteğin sıcak denk getirip elimi ısıtmayı unutmaya başladım(havalar iyi gidiyor tabi). 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Bizim salonda 3lü fransız cam var, güneş vuruyorsa 25-26 dereceyi bulabiliyor öğle saatinde. Bana 24 saatin çoğunluğunda kombi kapalı gibi geliyor, peteğin sıcak denk getirip elimi ısıtmayı unutmaya başladım(havalar iyi gidiyor tabi). Termostatın raporu var mı? Orada yazar, kaç saat çalıştığı. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mahmut Yıldız yazdı: Termostatın raporu var mı? Orada yazar, kaç saat çalıştığı. Sanmıyorum abi öyle bir özelliği olduğunu, kablosuz uygun fiyatlı termostatlardan. Model bu https://www.demirdokum.com.tr/urunler/demirdokum-kontrol-cihazlar-18112.html Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Sanmıyorum abi öyle bir özelliği olduğunu, kablosuz uygun fiyatlı termostatlardan. Model bu https://www.demirdokum.com.tr/urunler/demirdokum-kontrol-cihazlar-18112.html Konuda bahsi geçen cosa termostat sizin diye hatırlamıştım, yanılmışım. Bende sadece günlük şu kadar saat çalıştı diye grafik veriyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Konuda bahsi geçen cosa termostat sizin diye hatırlamıştım, yanılmışım. Bende sadece günlük şu kadar saat çalıştı diye grafik veriyor. Benimdi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Bence burada doğalgazı az tüketir fakat elektrik tüketimi aynı kalır demek daha doğru olur sanırım abi. Elektrik tüketimi ısı 30 olsun 80 olsun çok fark etmiyor. Sirkilasyon pompası şayet oda termostatı yoksa daima çalışıyor. Kombi aktif iken 160 watt harcıyor diyelim. Yanma sistemi kapandı, düşecek 90watt tüketime. Isı arttıkça devreye girip çıkma arttığı için enerji tüketimi de artacak doğal olarak 20 Aralık 2019 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Arif Aykın yazdı: Bir kış içerisinde termostat fiyatını cebe koyarsınız ve 2. Kış kâr etmeye başlarsınız. Kablosuz alın ev içinde kablo dolaşmaz hiç değilse daha kolay olur taşındığınız evde de kullanırsınız. Bi düşüneyim o halde. Genelde herkes öneriyor. Metin Akbal yazdı: Hele güneş alıyorsa ev, güneşin ısısından termostat kombiyi de çalıştırmıyor evin sıcaklığını hesap ederek En üst kattayım Bir oda güney cephe diğer cepheler batı ve kuzey Mahmut Yıldız yazdı: Ben termostatı en çok kullandığım ve güneş gören oturma odasına koyduktan sonra günlük tüketim 4,2 metreküp oldu. Termostat işe yaramaya başladı. En çok kullandığım oda kuzey batı cephe ne kadar işe yarar bilmiyorum Servet Aydın yazdı: Öyle olsa üretici 35 derece yerine 45 ile start verir sisteme misalen. İzolasyon evin konumu filan iyi ise 35le ısınan evde kombi daha az çalışır. O zaman benim 35e düşürmem de bir sakınca yok doğru mu? Köksal Yılmaz yazdı: Bizim salonda 3lü fransız cam var, güneş vuruyorsa 25-26 dereceyi bulabiliyor öğle saatinde. Bana 24 saatin çoğunluğunda kombi kapalı gibi geliyor, peteğin sıcak denk getirip elimi ısıtmayı unutmaya başladım(havalar iyi gidiyor tabi). Yalıtım var evde ama en üst kattayım. Ev genelde ılık oluyor yetiyor aslında ama bu sene sağlam zam yapınca insan iyice tasarruf moduda giriyor Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: Yalıtım var evde ama en üst kattayım. Ev genelde ılık oluyor yetiyor aslında ama bu sene sağlam zam yapınca insan iyice tasarruf moduda giriyor Benim ev de yalıtımlı en üst kat 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: O zaman benim 35e düşürmem de bir sakınca yok doğru mu? Isınıyor isen, doğalgaz az tüketiyor isen kaldığın yerden devam Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: O zaman benim 35e düşürmem de bir sakınca yok doğru mu? Oda termostatı alırsanız 50 civarı yakmanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Servet Aydın yazdı: Isınıyor isen, doğalgaz az tüketiyor isen kaldığın yerden devam Isınıyoruz abi sıkıntı yok. Zaten akşam eve giriyoruz sonra yine iş güç. M. Asım Kahraman yazdı: Oda termostatı alırsanız 50 civarı yakmanızı tavsiye ederim. 35 40 derece arası işe yaramaz mı Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: 35 40 derece arası işe yaramaz mı Düşük derecede yakmak oda termostatının mantığına aykırı, burada hedef evin içinde istediğiniz sıcaklığa en kısa sürede ulaşıp bir an önce yanma eylemini durdurmaktır. Oda termostatı alıp 35 derecede yakmaya devam ederseniz termostatsız günlerden pek de farklı bir iş yapmış olmazsınız. Kombinin devrede olduğu sürede pek bir değişiklik olacağını sanmam. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Oda termostatı alırsanız 50 civarı yakmanızı tavsiye ederim. Ne kadar düşük sıcaklık o kadar tasarruf gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Evren Erakçora yazdı: M. Asım Kahraman yazdı: Oda termostatı alırsanız 50 civarı yakmanızı tavsiye ederim. Ne kadar düşük sıcaklık o kadar tasarruf gibi geliyor bana. Termostatsız kullanımda ısınabildiğimiz en düşük sıcaklık tabi ki en tasarruflu olanı Evren Hocam. Fakat termostat ile kullanırken durum farklı sanki. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Mustafa Karaca yazdı: En üst kattayım Bir oda güney cephe diğer cepheler batı ve kuzey En çok kullandığım oda kuzey batı cephe ne kadar işe yarar bilmiyorum O zaman benim 35e düşürmem de bir sakınca yok doğru mu? Yalıtım var evde ama en üstteyim Bende en üst katta oturuyorum. Bende batı cephesi ve benim evin önü açık tepede kalıyor rüzgar alıyor yani evim. Benimle aynı cepheyi paylaşan ve benim 2 alt katımda oturan termostat olmayan komşumda benimle aynı parayı ödedi ve ısınamadı. Ben evimde kısakollu otururken kendileri uzun kollu ve kazakla oturuyorlar. Servet Aydın yazdı: Elektrik tüketimi ısı 30 olsun 80 olsun çok fark etmiyor. Sirkilasyon pompası şayet oda termostatı yoksa daima çalışıyor. Doğrudur abi ben farklı açıdan bakmıştım sadece. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Termostatsız kullanımda ısınabildiğimiz en düşük sıcaklık tabi ki en tasarruflu olanı Evren Hocam. Fakat termostat ile kullanırken durum farklı sanki.Petek boyuna, yalıtıma, kombiye bağlı bence. Herkeste farkı sonuç çıkabilir. Adam var 35 derecede ısınıyor, bazı ev 60 derecede ısınıyor. 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 20 Aralık 2019 Paylaş 20 Aralık 2019 Tabiki... Benim bahsettiğim diğer değişkenlerden bağımsız olarak aynı evde oda termostatı ile ve termostatsız kullanım arasındaki en verimli kullanım şekli üzerine bir tespit. Yoksa her evin ne kadar enerji ile ısınacağı ayrı bir tartışma konusu, ayrı bir hesap kitap meselesi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts