İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Emrah Uludağ

Yoguşmalı kombilerde tesisat suyu ısısını 50'nin üzerine çıkarmak verimi düşürür. Standart kombiler için ideal olanı 60. Doğalgazın ısıl gücü ile alakalı olarak en verimli olduğu sıcaklık diye duymuştum. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Yoguşmalı kombilerde tesisat suyu ısısını 50'nin üzerine çıkarmak verimi düşürür. Standart kombiler için ideal olanı 60. Doğalgazın ısıl gücü ile alakalı olarak en verimli olduğu sıcaklık diye duymuştum. 
Petek büyük, sıcaklık düşük olacak ,bence ideali bu.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mahmut Yıldız yazdı:

Ben de yüksek sıcaklık kullanımını tavsiye ettiklerini okudum, onun için sormuştum.

Ev için gereken sıcaklığı şu an 50 derece ile yakalayamadığım için kombim sürekli çalışıyor, o zaman da termostat kullanmanın mantığı kalmıyor. 

60 derece ile ev sıcaklığı yakalandıktan sonra kombi daha az yanacak. En iyisi deneme yapmak.

Bu hafta sonuna kadar 50 derecede günlük kullanıma bakayım, bir de haftaya 60 derecede günlük kullanıma bakayım, sonuca göre karar veririm. 

Peteğin sürekli ılık olması benim de hoşuma gidiyor ama daha çok hoşuma giden evin istediğim sıcaklıkta sabit kalması. 

Şu an termostat 22 derece ama ev 21,6-21,8 arası kalıyor. Çünkü kombi bu ayarda daha fazla ısıtmıyor. 

Haftaya 60 derece ile deneme yapacağım. 

Evet 60 derecede 3 gün çalıştırdım, sonra tekrar 50'ye aldım. Bu süre içinde günlük tüketim 7,5 metreküpe çıktı. 

Dün gece termostatı en çok kullandığım oturma odasına aldım, sıcaklık 22 dereceye ayarlı.

Bugün hava 6 derece ama güneş var, bu sebeple oturma odası 23 dereceyi geçiyor, dolayısıyla kombi çalışmıyor. Dün gece 7 saatte 1 metreküp yakmış. 

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
(düzenlendi)

Arkadaşlar benim peteklerin hepsinin sadece üst kısmı ısınıyor. Alt kısımları soğuk. Bugün temizlik yapılacak inşallah. 

Kombi bakımı filan herşey yapıldı. Sıcak su çok güzel hiç bir sıkıntı yok. 

Kirlilikten başka sebebi var mıdır bu durumun?

tarihinde Murat Gedik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Maden
Murat Gedik yazdı:

Arkadaşlar benim peteklerin hepsinin sadece üst kısmı ısınıyor. Alt kısımları soğuk. Bugün temizlik yapılacak inşallah. 

Hava yapmış petekleriniz. Havasını alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Murat Gedik yazdı:

Kombi kaç derecede çalışıyor, ev ısınıyor mu? Ev ısınmıyorsa ve kombi sıcaklığı düşükse peteklerin alt kısmı soğuk olur. Çünkü odadaki hava ilk önce peteğin alt kısmına temas eder. Sonra yukarı çıktıkça ısınan hava peteği soğutamaz. Eğer kombi sıcaklığı artınca peteklerin altı da ısınıyorsa bir sorun yok. 

Bu arada peteğe su giriş ve çıkışları nasıl? Çapraz giriş var mı?

Serkan Maden yazdı:

Hava yapmış olsa üst kısımları soğuk olurdu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Serkan Maden yazdı:

Havasını aldım serkan bey hiç hava yok. Alt kısımlar ısınmıyor.

Mahmut Yıldız yazdı:

Kombi kaç derecede çalışıyor, ev ısınıyor mu?

Kombi 50 derecede yanıyor. Üst kısımları çok iyi ısınıyor. Bazı petekler daha az ısınıyor. Evin sıcaklığı 50 derecede yakınca 22 filan oluyor. Her peteğin ısısı farklı.

Sıcaklığı artırsam bile alt kısımlar ısınmıyor. Üst kısımlar daha çok ısınıyor.

Mahmut Yıldız yazdı:

Bu arada peteğe su giriş ve çıkışları nasıl? Çapraz giriş var mı?

Bunu bilmiyorum peteğin bir tarafından giriyor diğer taraftan çıkıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Murat Gedik yazdı:

Sıcaklığı artırsam bile alt kısımlar ısınmıyor. Üst kısımlar daha çok ısınıyor.

O zaman temizlik iyi gelecek gibi, tıkanıklık var galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bağlantı nasıl, petek kaç cm lik? Foto atsanız aanlayabiliriz. Bağlantı şekli bile problem olabiliyor, belki de ters bağlantı var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)
Mahmut Yıldız yazdı:

Evet 60 derecede 3 gün çalıştırdım, sonra tekrar 50'ye aldım. Bu süre içinde günlük tüketim 7,5 metreküpe çıktı. 

Dün gece termostatı en çok kullandığım oturma odasına aldım, sıcaklık 22 dereceye ayarlı.

Bugün hava 6 derece ama güneş var, bu sebeple oturma odası 23 dereceyi geçiyor, dolayısıyla kombi çalışmıyor. Dün gece 7 saatte 1 metreküp yakmış. 

Termostatı oturma odasına aldıktan sonra günlük çalışma süresi

dc215c0b8375abbfca5cc7e1546bf628.jpg

İlk faturam geldi, 185 metreküp, 302 lira. 

33 günlük fatura, günlük tüketim 5,6 metreküp. Havalara bakınca yüksek. Termostat yerinin doğru olmamasından kaynaklı çok yaktık gibi. 

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

81 metreküp kullanımla 153 tl geldi fatura, havalar sıcaktı ama minimumda yandı hep.

Alt üst dolu, herhalde yakıyorlar onlarda ki minimumda yakmak 23 24 seviyesinde tuttu evi. Evin dış cephesi de korumalı + puan olarak.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

Geri dönüş filtresini döküm temizleyin. Probleminiz bundan kaynaklı.

Murat Gedik yazdı:

Arif Aykın yazdı:

Şöyle yapman lazımdı😃 

Ana su giriş vanasını kapatacaksın. Mutfaktan sıcak su vanasını açacaksın az su gelir. Sonrasında kombi altındaki kombiye su alma vanasını çevirip su alıyor gibi olacak o esnada sıcak su vanasından su akmaya başlayacak ve kombi basıncı sıfıra düşecek. Sonrasında peteklere giden su vanası kapatılıp üzerindeki filtre yuvaları sökülecek. 1 su bardağı kadar boru içerisindeki su gelir sadece. Temizlik sonrası sıcak su vanası kapalı şekilde kombi su doldurulup istenilen basınca gelince 1.7-2.1 arası olunca su alma kapatılıp sıcak su vanası açılıp kullanıma devam edilir. 1 gün sonra basınç kontrol edilip ona göre tekrar su verilir.

Burada anlattığımı uygulayın düzelecektir. 

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Arkadaşlar 150 tl'ye petekleri temizlettim. 7 yıldır hiç temizlik yapılmamış. Özellikle salondaki iki metrelik iki büyük petek iki defa tıkadı makineyi. Filtreyi temizlemek zorunda kaldık. İçindeki su simsiyah olmuştu. Temizlik bitince peteklerin içine temiz su bastık. İki saat sonra peteklerin tamamı ısınmaya başladı.

Bunlar da fotoları.
788654dc53aa3eae67d1856d7f3ae96b.jpgc5fbecc28e1f6c70cc70b8060e02ba03.jpg767ddd59cabf2b158b0b9da4eff6d72c.jpg

Yukarıdaki iki hortum aynı renkte ve beyaz. En son temiz su basarken giden ve gelen su.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mert Yeldan yazdı:

20 günde 98m³ gaz yakmış bizim kombi.

Çok değil mi biraderim?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Köksal Yılmaz yazdı:

Çok değil mi biraderim?

Bence normal, hanım ben çocuk solunum yolu enfeksiyonu yaşıyoruz 15 gündür. Ful çalışıyor. Bendeki termostat haftalık takvimli; gündüz 08:00-17:00 arası 21 derece, 17:00-23:59 arası 23 derece, 00:00 - 08:00 arası 22 derece sıcaklığa ayarlı.Takıldığından beri ne petekleri temizlettim ne kombiyi :D  sadece filtreyi kışa girerken söküp yıkıyorum. Bi baca temizliği yaptırsam iyi olacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Murat Gedik yazdı:

Arkadaşlar 150 tl'ye petekleri temizlettim. 7 yıldır hiç temizlik yapılmamış. Özellikle salondaki iki metrelik iki büyük petek iki defa tıkadı makineyi. Filtreyi temizlemek zorunda kaldık. İçindeki su simsiyah olmuştu. Temizlik bitince peteklerin içine temiz su bastık. İki saat sonra peteklerin tamamı ısınmaya başladı.

Bunlar da fotoları.

Yukarıdaki iki hortum aynı renkte ve beyaz. En son temiz su basarken giden ve gelen su.

Bu siyah madde nedir, pas mı yoksa başka bir pislik mi?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mahmut Yıldız yazdı:

Petek ve boruların üretim esnasında kalan yağ ve cüruf.

Köksal Yılmaz yazdı:

Çok değil mi biraderim?

Metin Akbal yazdı:

5 metreküp daha nolsun. Benim şu an 9 larda geziyor.

Termostatım akıllı haftalık programlanabilir model. Dış hava ısı sensörü de almayı düşünüyorum. Dış hava ısısı, ortam sıcaklığı ve set değerine göre daha da verimli olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mert Yeldan yazdı:

Petek ve boruların üretim esnasında kalan yağ ve cüruf.

Yani tesisat ilk kurulumdan sonra mutlaka ilk temizlik yapılmalı.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mahmut Yıldız yazdı:

Yani tesisat ilk kurulumdan sonra mutlaka ilk temizlik yapılmalı.

Genelde endüstriyel tesisatlarda ilk çalıştırmadan önce üretim aşamasında komple tesisatı flushing (kimyasal yıkama) işlemi yapılır.  Kombi tesisatında da yıkama yapılsa bu kadar olmaz belki ama yinede belli bir süre sonra mutlaka kirlenme oluyor çünkü çürüme diye bir olay var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Metin Akbal yazdı:

5 metreküp daha nolsun. Benim şu an 9 larda geziyor.

Mert Yeldan yazdı:

Bence normal, hanım ben çocuk solunum yolu enfeksiyonu yaşıyoruz 15 gündür. Ful çalışıyor. Bendeki termostat haftalık takvimli; gündüz 08:00-17:00 arası 21 derece, 17:00-23:59 arası 23 derece, 00:00 - 08:00 arası 22 derece sıcaklığa ayarlı.Takıldığından beri ne petekleri temizlettim ne kombiyi :D  sadece filtreyi kışa girerken söküp yıkıyorum. Bi baca temizliği yaptırsam iyi olacak.

Bizde havalar iyi gidiyor bu aralar, sıcak peteğe dokunmak için zaman kollar hale geldim. Bakalım bana ne kadar gelecek bu ay? Çok mu derken çok yakmış olarak değil de az mı çok mu öğrenmek için dedim.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bizde havalar iyi gidiyor bu aralar, sıcak peteğe dokunmak için zaman kollar hale geldim. Bakalım bana ne kadar gelecek bu ay? Çok mu derken çok yakmış olarak değil de az mı çok mu öğrenmek için dedim.
Normal diyelim. Kuru ayazlar basladi artik.
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Mahmut Yıldız yazdı:

Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Hatta temizleyen arkadaşa da sordum o da bilmiyor. 

Tahminen metalin su ile temas ile çürüyen ve yaprak yaprak dökülen kısımları.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...