Erdoğan Temur 4 Aralık 2019 Paylaş 4 Aralık 2019 Arif Aykın yazdı: Böyle olduğunda Petek yarım ısınıyor ve düzgün ısı yaymıyor fakat doğalgaz tüketimi daha fazla oluyor. Bunu temizleme işlemini bilmeyen yaparsa evi su basabilir dikkat etmek lazım 😀😀 sen yapmışsın abi sana söylemiyorum yanlış anlama temizlemek kolaymış diyip kalkışacak olan arkadaşları uyarayım dedim😊 Aynen öyle 2 adet uzak petek neredeyse hiç ısınmıyordu. Temizledikten sonra bütün petekler ısındı. 5lt lik su bidonun ağız tarafını filtre yerine göre kesip tapayı çıkarıp altına tuttum. 2 -3 lt su ancak gelmiştir. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Aralık 2019 Paylaş 4 Aralık 2019 Erdoğan Temur yazdı: Aynen öyle 2 adet uzak petek neredeyse hiç ısınmıyordu. Temizledikten sonra bütün petekler ısındı. 5lt lik su bidonun ağız tarafını filtre yerine göre kesip tapayı çıkarıp altına tuttum. 2 -3 lt su ancak gelmiştir. Anlattığım gibi yaptığında dediğin işleme gerek kalmıyor abi 😊 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 4 Aralık 2019 Paylaş 4 Aralık 2019 Benim termostatla ilgili sorum var, kombi çalıştığı zaman petekler aşırı sıcak oluyor, çalışmadığı zaman soğuk kalıyor. Ilık olması gerekmez mi? Peteklerin ya sıcak ya soğuk olması garip geldi. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Aralık 2019 Paylaş 4 Aralık 2019 Arif Aykın yazdı: Şöyle yapman lazımdı😃 Ana su giriş vanasını kapatacaksın. Mutfaktan sıcak su vanasını açacaksın az su gelir. Sonrasında kombi altındaki kombiye su alma vanasını çevirip su alıyor gibi olacak o esnada sıcak su vanasından su akmaya başlayacak ve kombi basıncı sıfıra düşecek. Sonrasında peteklere giden su vanası kapatılıp üzerindeki filtre yuvaları sökülecek. 1 su bardağı kadar boru içerisindeki su gelir sadece. Temizlik sonrası sıcak su vanası kapalı şekilde kombi su doldurulup istenilen basınca gelince 1.7-2.1 arası olunca su alma kapatılıp sıcak su vanası açılıp kullanıma devam edilir. 1 gün sonra basınç kontrol edilip ona göre tekrar su verilir. Doğru yöntem bu. Sistem basıncı yüksek. Vanayı açınca ev içi şebekeye akıyor su. Damla akmıyor tapanın oradan 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 4 Aralık 2019 Paylaş 4 Aralık 2019 (düzenlendi) Sami Demirpaz yazdı: Benim evdeki en buyuk sorun yalitim. Distan mantolama olsa da, fransiz balkon denen tam olarak kalitesiz adi malzemeden yapilmis tam boy cam kapilar oluk oluk soguk hava aliyor eve. Kapıların ikisini de açtığınızda, kapıların kapanınca oturmuş olduğu çerçevedeki yani kasadaki fitiller görünür. O fitilleri hiç sökmeden, mevcut fitillerin üzerine silikon kapı-pencere fitili yapıştırırsanız faydasını görürsünüz. Ben o şekilde yaptım. Hırdavatçılarda bulunuyor, beyaz ve kahverengi renkleri mevcut. 4 Aralık 2019 tarihinde Ersin Gökdemir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 4 Aralık 2019 Paylaş 4 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Benim termostatla ilgili sorum var, kombi çalıştığı zaman petekler aşırı sıcak oluyor, çalışmadığı zaman soğuk kalıyor. Ilık olması gerekmez mi? Peteklerin ya sıcak ya soğuk olması garip geldi. Kullandığınız termostat modülasyonlu değilse kombiye sadece dereceye göre aç kapa komutu verir. Modülasyonlu termostatlar ise istenilen oda sıcaklığına yaklaştıkça alev boyunu ve dolaşım suyunun sıcaklığını düşürerek tüketimi dengeler. Aynı inverter klimalar gibi... 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Benim termostatla ilgili sorum var, kombi çalıştığı zaman petekler aşırı sıcak oluyor, çalışmadığı zaman soğuk kalıyor. Ilık olması gerekmez mi? Peteklerin ya sıcak ya soğuk olması garip geldi. Oda termostatı kullanıyorsan soğuk olması normal. Şu şekilde ev ısınıyor fakat geç soğuyor bu sebepten dolayı Petek içi su soğuyor. Kış geldi havalar biraz daha soğuduğunda petekler ılık kalır muhtemelen. Benimde bir haftaya kadar dediğin gibiydi. Günde bir kere Ancak yanıyordu çünkü kombi termostat sayesinde. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Oda termostatı kullanıyorsan soğuk olması normal. Şu şekilde ev ısınıyor fakat geç soğuyor bu sebepten dolayı Petek içi su soğuyor. Kış geldi havalar biraz daha soğuduğunda petekler ılık kalır muhtemelen. Benimde bir haftaya kadar dediğin gibiydi. Günde bir kere Ancak yanıyordu çünkü kombi termostat sayesinde. Kullandığınız termostat modülasyonlu değilse kombiye sadece dereceye göre aç kapa komutu verir. Modülasyonlu termostatlar ise istenilen oda sıcaklığına yaklaştıkça alev boyunu ve dolaşım suyunun sıcaklığını düşürerek tüketimi dengeler. Aynı inverter klimalar gibi...Modulasyonlu değil normal termostat. Peki biraz önce baktım 22 dereceye ayarlı, oda sıcaklığını 22.8 gösteriyor ve göstergede çalışıyor işareti var. Acaba pilini söküp yeniden mi bağlantı kursam? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Modulasyonlu değil normal termostat. Peki biraz önce baktım 22 dereceye ayarlı, oda sıcaklığını 22.8 gösteriyor ve göstergede çalışıyor işareti var. Acaba pilini söküp yeniden mi bağlantı kursam? Istenen sicakliga gelince kesiyor lakin peteklerdr devirdaim devam ettigi icin bir miktar daha isinmaya devam ediyor. Ben kendi evimde bu sekilde farkettim ama ateslemenin devam ettigini gormedim.Senin gaz teli takili kalmis [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Benim termostatla ilgili sorum var, kombi çalıştığı zaman petekler aşırı sıcak oluyor, çalışmadığı zaman soğuk kalıyor. Ilık olması gerekmez mi? Peteklerin ya sıcak ya soğuk olması garip geldi. Mehmet Ozyurek yazdı: Tam kapatıyor demekki.. Tam modülasyonlu al diye boşa demedik sana. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Mert Yeldan yazdı: Tam modülasyonlu al diye boşa demedik sana. Modülasyonlu kombi ile uyumsuz görünüyor sitesinde, kombi ve termostat demirdöküm marka, servisi geldi kurdu ikisi de garantili. Soru modülasyonlu olup olmaması değil, yazdığım normal bir durum mu değil mi? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Modülasyonlu kombi ile uyumsuz görünüyor sitesinde, kombi ve termostat demirdöküm marka, servisi geldi kurdu ikisi de garantili. Soru modülasyonlu olup olmaması değil, yazdığım normal bir durum mu değil mi? Kombi ısısını arttır 5 derece kadar. Bir de öyle dene Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Mert Yeldan yazdı: Kombi ısısını arttır 5 derece kadar. Bir de öyle dene Kombi 60 derecede diye hatırlıyorum ama yine bakayım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 Aralık 2019 Yazar Paylaş 5 Aralık 2019 Bu su pompası sürekli çalışırmı. Durması gerektiği bir zaman varmı. Kombinin gaz faturasına ek elektrik faturasıda eklemek gerek. Ne ceyran yaktı ölçülmesi lazım. 51 tl gaz faturam geldi. Elektriğe hiç dikkat etmedim. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Ali Darbaz yazdı: Bu su pompası sürekli çalışırmı. Durması gerektiği bir zaman varmı. Kombinin gaz faturasına ek elektrik faturasıda eklemek gerek. Ne ceyran yaktı ölçülmesi lazım. 51 tl gaz faturam geldi. Elektriğe hiç dikkat etmedim. 90watt pompa daima çalışır. Çalışmaz ise petekteki suyun geri gelmesi lazım ki kombi su ısını okuyup çalışsın Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Benim termostatla ilgili sorum var, kombi çalıştığı zaman petekler aşırı sıcak oluyor, çalışmadığı zaman soğuk kalıyor. Ilık olması gerekmez mi? Peteklerin ya sıcak ya soğuk olması garip geldi. Modülasyonlu kombi ile uyumsuz görünüyor sitesinde, kombi ve termostat demirdöküm marka, servisi geldi kurdu ikisi de garantili. Soru modülasyonlu olup olmaması değil, yazdığım normal bir durum mu değil mi? Kombi ısısını arttır 5 derece kadar. Bir de öyle deneDurumun bu sekilde normal. Ortam isisi belirli bir dereceye geldigi icin termostat direk kombiyi kapatiyor. Oyle olunca ortam ayarlanan dereceye dusene kadar petekler soguyor. Kombi derecesini artirmak birseyi degistirmez sadece ortam derecesi biraz daha erken isindigi icin kombi yine kapanacak. Benim taktigim su. Kombi ilk kademeye ayarli diyelimki 40 derece su sicakligi. Ortam 22.5 e ayarli. 22.5 ortam sicakligina ulasmasi icin kombinin dusuk derecede calismasi demek surekli ilik olmasi demek. Ha su var ne kadar tuketim onu henuz goremedim net ama gecen sene bu ayki faturada 243 metrekup gorunurken bugun falan fatura gelir ben 178 metrekup gordum bu sabah itibari ile. Ben petekleri buyuttum termostat taktim etkisini asil bu sefer gorecegim. Asil soguklar geldi su an deneme yanilmalara basliyorum. Gunluk tuketime bakip kombi sicakligi ve termostat sicakligi ile oynayarak ideal tuketimi bulmaya calisacagim. Allahtan gecen seneki faturalari atmadim [emoji16] Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 40 derece iyi izolasyon varsa normal ama, 40 derece ile evi 2 saatte ayarlı ısıya almak ile 60 derece yapıp yarım saatte ayarlı ısıya alma arsında tüketim farkı olmayacaktır Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Köksal Yılmaz yazdı: Kombi 60 derecede diye hatırlıyorum ama yine bakayım. 60 derece ise elleme normaldir. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 40 derece iyi izolasyon varsa normal ama, 40 derece ile evi 2 saatte ayarlı ısıya almak ile 60 derece yapıp yarım saatte ayarlı ısıya alma arsında tüketim farkı olmayacaktır Dedigim gibi abi bu ay kara kis geldi, biz bi alisamadik ev hemen isiniyor petekler soguyor, hanim bunu istemedi bende bu sekilde cozum buldum, bu ayarla bu ay ortam isisi kombi 40 derecede iken isinma suresi tabiki uzun. Yani biraz modulasyon mantiginda calistiriyorum gibi. Atiyorum nasil sicak suyu nasil sonuna kadar acinca kombi veriyorsa coskuyu, cesmeyi kisinca alev dusuyor, buda aynidir herhalde.40 la 60 arasindaki farki bu ay ki denemelerde gorurum insallah. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 hava soğuyunca bir kat daha giyerek kullanmak doğru kullanma şeklidir sanırım. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Metin Akbal yazdı: Dedigim gibi abi bu ay kara kis geldi, biz bi alisamadik ev hemen isiniyor petekler soguyor, hanim bunu istemedi bende bu sekilde cozum buldum, bu ayarla bu ay ortam isisi kombi 40 derecede iken isinma suresi tabiki uzun. Yani biraz modulasyon mantiginda calistiriyorum gibi. Atiyorum nasil sicak suyu nasil sonuna kadar acinca kombi veriyorsa coskuyu, cesmeyi kisinca alev dusuyor, buda aynidir herhalde. 40 la 60 arasindaki farki bu ay ki denemelerde gorurum insallah. Petek soğuk olunca ev soğuk sanılıyor Dogan Arsiray yazdı: hava soğuyunca bir kat daha giyerek kullanmak doğru kullanma şeklidir sanırım. Böyle böyle zengin olunuyor demekki Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Metin Akbal yazdı: Durumun bu sekilde normal. Ortam isisi belirli bir dereceye geldigi icin termostat direk kombiyi kapatiyor. Oyle olunca ortam ayarlanan dereceye dusene kadar petekler soguyor. Kombi derecesini artirmak birseyi degistirmez sadece ortam derecesi biraz daha erken isindigi icin kombi yine kapanacak. Benim taktigim su. Kombi ilk kademeye ayarli diyelimki 40 derece su sicakligi. Ortam 22.5 e ayarli. 22.5 ortam sicakligina ulasmasi icin kombinin dusuk derecede calismasi demek surekli ilik olmasi demek. Ha su var ne kadar tuketim onu henuz goremedim net ama gecen sene bu ayki faturada 243 metrekup gorunurken bugun falan fatura gelir ben 178 metrekup gordum bu sabah itibari ile. Ben petekleri buyuttum termostat taktim etkisini asil bu sefer gorecegim. Asil soguklar geldi su an deneme yanilmalara basliyorum. Gunluk tuketime bakip kombi sicakligi ve termostat sicakligi ile oynayarak ideal tuketimi bulmaya calisacagim. Allahtan gecen seneki faturalari atmadim Benim taktiğim, termostan evin en sıcak yeri ile en soğuk yeri arasında tam ortaya koyup, kombiye en yakın radyatörleri yarı yarıya kısmak. Su basıncını sıcakken 2,0 Bar olacak şekle getirmek. 5 senedir böyle kullanırım. 150-160 metreküpü geçmedim. Termostat 22,5 dereceye ayarlı. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Mert Yeldan yazdı: Benim taktiğim, termostan evin en sıcak yeri ile en soğuk yeri arasında tam ortaya koyup, kombiye en yakın radyatörleri yarı yarıya kısmak. Su basıncını sıcakken 2,0 Bar olacak şekle getirmek. 5 senedir böyle kullanırım. 150-160 metreküpü geçmedim. Termostat 22,5 dereceye ayarlı. Aynı bende de Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 5 Aralık 2019 Paylaş 5 Aralık 2019 Servet Aydın yazdı: Aynı bende de Bacanağı da aynı ayarladım. Bakalım ona ne gelecek 220m² dubleks eve. Yorum bağlantısı
Recommended Posts