İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Metin Akbal

Kombi uyku modu değilde ateşleme yok ama çalışma sesi var, muhtemelen onuda sayıyor saatten.

Kaç metreküp yakmış onu görmek gerek.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:

Kombi uyku modu değilde ateşleme yok ama çalışma sesi var, muhtemelen onuda sayıyor saatten.

Kaç metreküp yakmış onu görmek gerek.

Sürekli yanmıyor zaten, çalışma sesi var, muhtemelen pompa çalışıyor ve ara ara yanıyor. Ancak termostat ile pompanın tükettiği elektriği de azaltmak hedefim vardı. 

Bu hafta sonuna kadar bakıp tüketim hesabını tekrar yaparım. 

3. kademeye alsam 60 derece olacak, tüketim çok artar mı acaba?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mahmut Yıldız yazdı:

Sürekli yanmıyor zaten, çalışma sesi var, muhtemelen pompa çalışıyor ve ara ara yanıyor. Ancak termostat ile pompanın tükettiği elektriği de azaltmak hedefim vardı. 

Bu hafta sonuna kadar bakıp tüketim hesabını tekrar yaparım. 

3. kademeye alsam 60 derece olacak, tüketim çok artar mı acaba?

Onu deneme yanılma ile görmek gerek. Ben peteklerim az da olsa sürekli sıcaklık hissedeyim mantığında olduğum için 40 dereceye ayarladım, istenen sıcaklığa ulaşması için geç sönüyor, ama peteklerim sürekli sabit sıcaklıkta. Geçtiğimiz senenin faturası ile kıyaslama yapacağım ne durumdayım görürüm.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:

Onu deneme yanılma ile görmek gerek. Ben peteklerim az da olsa sürekli sıcaklık hissedeyim mantığında olduğum için 40 dereceye ayarladım, istenen sıcaklığa ulaşması için geç sönüyor, ama peteklerim sürekli sabit sıcaklıkta. Geçtiğimiz senenin faturası ile kıyaslama yapacağım ne durumdayım görürüm.

Onu ben de manuel yapıyordum, çok ısınınca elle kapatıyordum.

Sizin termostat kaç derece aralıkla çalışıyor. Ben sıcaklığı 0,2 derece kademe ile ayarlıyorum. 22 dereceye ayarladıysam sıcaklık 21,9 olduğunda bazen yanıyor, bazen yanmıyor. Sanıyorum sıcaklık düşünce biraz beklemesi gerek. 22 olunca da kapanıyor ama hemen değil yine. Mantığını çözmem lazım. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Termostatlı kullanımlarda kombi sıcaklığı için 60 derece ideal diyorlar ama dayanağı nedir bilmiyorum. Benim kombi 60 derece ayarlı.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mahmut Yıldız yazdı:

Onu ben de manuel yapıyordum, çok ısınınca elle kapatıyordum.

Sizin termostat kaç derece aralıkla çalışıyor. Ben sıcaklığı 0,2 derece kademe ile ayarlıyorum. 22 dereceye ayarladıysam sıcaklık 21,9 olduğunda bazen yanıyor, bazen yanmıyor. Sanıyorum sıcaklık düşünce biraz beklemesi gerek. 22 olunca da kapanıyor ama hemen değil yine. Mantığını çözmem lazım. 

Manuel yapacaksam termostatın ne gereği kaldı ki o zaman :)

Termostat 21.9 ü gördüğü zaman çalışıyor. En büyük odaya koyduğum içinde 22 dereceye geldiği zaman kapatıyor ama 22,4 dereceye kadar ulaşıyor ortam sıcaklığı. Devir daim devam ettiği için.

Gündüz 22, akşam 22.5, gece 22, dışarı mod 20, çoluk çocuk banyo yapacaksa 23 e ayarlıyorum. Kombi derecesi 40 a ayarlı.

Bende 55 60 a ayarlanmalı diye biliyorum ama öyle olunca ortam hemen ısınıyor lakin petekler soğuyor; ben petekler sabit sıcaklıkta olsun diye mantıkta kombi çalışma süresini uzatıyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mert Yeldan yazdı:

Termostatlı kullanımlarda kombi sıcaklığı için 60 derece ideal diyorlar ama dayanağı nedir bilmiyorum. Benim kombi 60 derece ayarlı.

Ben de yüksek sıcaklık kullanımını tavsiye ettiklerini okudum, onun için sormuştum.

Ev için gereken sıcaklığı şu an 50 derece ile yakalayamadığım için kombim sürekli çalışıyor, o zaman da termostat kullanmanın mantığı kalmıyor. 

60 derece ile ev sıcaklığı yakalandıktan sonra kombi daha az yanacak. En iyisi deneme yapmak.

Bu hafta sonuna kadar 50 derecede günlük kullanıma bakayım, bir de haftaya 60 derecede günlük kullanıma bakayım, sonuca göre karar veririm. 

Metin Akbal yazdı:

Manuel yapacaksam termostatın ne gereği kaldı ki o zaman :)

Termostat 21.9 ü gördüğü zaman çalışıyor. En büyük odaya koyduğum içinde 22 dereceye geldiği zaman kapatıyor ama 22,4 dereceye kadar ulaşıyor ortam sıcaklığı. Devir daim devam ettiği için.

Gündüz 22, akşam 22.5, gece 22, dışarı mod 20, çoluk çocuk banyo yapacaksa 23 e ayarlıyorum. Kombi derecesi 40 a ayarlı.

Bende 55 60 a ayarlanmalı diye biliyorum ama öyle olunca ortam hemen ısınıyor lakin petekler soğuyor; ben petekler sabit sıcaklıkta olsun diye mantıkta kombi çalışma süresini uzatıyorum.

Peteğin sürekli ılık olması benim de hoşuma gidiyor ama daha çok hoşuma giden evin istediğim sıcaklıkta sabit kalması. 

Şu an termostat 22 derece ama ev 21,6-21,8 arası kalıyor. Çünkü kombi bu ayarda daha fazla ısıtmıyor. 

Haftaya 60 derece ile deneme yapacağım. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Havalar henüz yeni yeni eksi dereceleri görmeye başladı. Belki bende artırabilirim komdi ayarını.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Peteğin sürekli ılık olması benim de hoşuma gidiyor ama daha çok hoşuma giden evin istediğim sıcaklıkta sabit kalması. 

Şu an termostat 22 derece ama ev 21,6-21,8 arası kalıyor. Çünkü kombi bu ayarda daha fazla ısıtmıyor. 

Düşük sıcaklıkta daha tasarruflu olur kanaatindeyim.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Evren Erakçora yazdı:
Mahmut Yıldız yazdı:

Düşük sıcaklıkta daha tasarruflu olur kanaatindeyim.

Evet ama o zaman kombi 24 saat çalışıyor. Yani eski düzen, termostat yokken çalıştığı gibi.

Ayrıca evde istediğim sıcaklığa ulaşamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Evet ama o zaman kombi 24 saat çalışıyor. Yani eski düzen, termostat yokken çalıştığı gibi.

Aşağı yukarı aynı hesaba gelir gibi, 50 derecede az az yanıyor alev boyunu kısıyor diye biliyorum(60a göre) Ama anladığım kadarıyla sizin petekler kısa yoksa 40 derecede bile ısınan var. Petekleri büyütüp düşük derecede yapmak lazım.
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Evdeki bebelerden dolayı ev hamam gibi, çorap ya da terlik alışkanlığı kazandıramadık ki haylazlara.

Hasta olsalar fatura parasını hastaneye gömüyorsun çektiğin de cabası.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Demirdöküm servisi de kombi sıcaklığını 60 a ayarladı.

Bir de petek reglaj ayarı diye bişey gördüm, yapan var mı? Ben sonuna kadar açık tutuyordum petekleri.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Köksal Yılmaz yazdı:

Demirdöküm servisi de kombi sıcaklığını 60 a ayarladı.

Bir de petek reglaj ayarı diye bişey gördüm, yapan var mı? Ben sonuna kadar açık tutuyordum petekleri.

Reglaj seri bağlantıda yapılır, bizdeki paralel. yeniler hep paralel. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Paralel dediğin mobil sistem mi abi? Bizdeki mobil
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Evren Erakçora yazdı:
Mahmut Yıldız yazdı:

Aşağı yukarı aynı hesaba gelir gibi, 50 derecede az az yanıyor alev boyunu kısıyor diye biliyorum(60a göre) Ama anladığım kadarıyla sizin petekler kısa yoksa 40 derecede bile ısınan var. Petekleri büyütüp düşük derecede yapmak lazım.

Brüt 155, net 120 civarı 8-8,5 m petek var diye hatırlıyorum. Tekrar ölçerim.

Köksal Yılmaz yazdı:
Mahmut Yıldız yazdı:

Paralel dediğin mobil sistem mi abi? Bizdeki mobil

Mobil sistemi bilmiyorum. Kombiden çıkan su her peteğe ayrı ayrı giderse paralel, reglaja gerek yok. 

Kombiden çıkan su bir peteğe girip oradan diğer peteğe geçiyorsa reglaj yapılıyor diye biliyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Reglaj yapmak petek akış yönündeki vana üzerinden tabiri caizse ince ayar yapmaktır. Kısılan vana sebebiyle petekteki akış hızı düşer ve o petek  diğerlerinden daha ılık olur. Her petek için ayrı ayrı yapılır ve diğer peteklere geçişi engellemez. Zaten peteklerin sisteme seri bağlandığına ben şahit olmadım, işin ruhuna aykırı ve riskli. Bir tıkanıklık oluşsa tüm akış durur. Pompa kilitlenir vs...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Peki bir şey sorayım, kayınpederinin kombili evinde oda termostat yok. İçeriden vana açarak kapatarak ayarlıyor sıcaklığı. Termostatik vana var bütün peteklerde , havulpan bile kapalıydı. Bütün vanalar kapalı, birini açınca kombi çalışıyor, nasıl olur bu sistem bozulmaz mı pompa? En az bir iki petek açık olmalı diye biliyoruz.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Önce filtreleri temizlemek lazım.

Geçen sene temizlediğim filtrenin hali aşağıdaki gibi :) 

YdGvG2.jpg

• Beğen 2
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

2013 imalatı, 2+1 kiralık oturduğım evde dün gece resmen atletle yattım. Kızım sürekli üstüne açtığı için sabaha kadar kombi yakıyoruz. 

Kombi iç termostadı 45 derece ayarlı. Eco mod açıkkıne, sistemdeki su sıcaklığı 16 dereceye  düşünce yani 30 dereceye indiğinde kombi tekar ateşleme yapıyor. Ama sürekli pompası çalışıyor. Elektrikli su pompasının durduğunu duydum diyemem.  Bunun durması gerekiyormu onuda bilmiyorum. 

Ama ev sicak, sabaha karşı uyandım, epey rahat bir ortam sıcaklığı vardı. Bu durumdan memnunuz ama bakalım fatura ne gelecek. 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Geçen sene temizlediğim filtrenin hali aşağıdaki gibi [emoji4] 

YdGvG2.jpg
Bu resmi gorunce bugun bende soktum. Gecen sene 0 kombi takildi o bolumde yenilenmisti.

Benzer bir manzara beklerken piril piril metal renginde filtre cikti. Hemen geri taktim, peteklerin havasini aldim devam.

Benim evdeki en buyuk sorun yalitim. Distan mantolama olsa da, fransiz balkon denen tam olarak kalitesiz adi malzemeden yapilmis tam boy cam kapilar oluk oluk soguk hava aliyor eve.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Erdoğan Temur yazdı:

Geçen sene temizlediğim filtrenin hali aşağıdaki gibi :) 

YdGvG2.jpg

Böyle olduğunda Petek yarım ısınıyor ve düzgün ısı yaymıyor fakat doğalgaz tüketimi daha fazla oluyor. Bunu temizleme işlemini bilmeyen yaparsa evi su basabilir dikkat etmek lazım 😀😀 sen yapmışsın abi sana söylemiyorum yanlış anlama temizlemek kolaymış diyip kalkışacak olan arkadaşları uyarayım dedim😊

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Böyle olduğunda Petek yarım ısınıyor ve düzgün ısı yaymıyor fakat doğalgaz tüketimi daha fazla oluyor. Bunu temizleme işlemini bilmeyen yaparsa evi su basabilir dikkat etmek lazım [emoji3][emoji3] sen yapmışsın abi sana söylemiyorum yanlış anlama temizlemek kolaymış diyip kalkışacak olan arkadaşları uyarayım dedim[emoji4]
Iki borudaki vanayi da kapattim yaklasik 2 lt su akti. Balkonda olunca hic onemsemedim :)
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Sami Demirpaz yazdı:

Iki borudaki vanayi da kapattim yaklasik 2 lt su akti. Balkonda olunca hic onemsemedim :)

Şöyle yapman lazımdı😃 

Ana su giriş vanasını kapatacaksın. Mutfaktan sıcak su vanasını açacaksın az su gelir. Sonrasında kombi altındaki kombiye su alma vanasını çevirip su alıyor gibi olacak o esnada sıcak su vanasından su akmaya başlayacak ve kombi basıncı sıfıra düşecek. Sonrasında peteklere giden su vanası kapatılıp üzerindeki filtre yuvaları sökülecek. 1 su bardağı kadar boru içerisindeki su gelir sadece. Temizlik sonrası sıcak su vanası kapalı şekilde kombi su doldurulup istenilen basınca gelince 1.7-2.1 arası olunca su alma kapatılıp sıcak su vanası açılıp kullanıma devam edilir. 1 gün sonra basınç kontrol edilip ona göre tekrar su verilir.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...