Onur Demirci 1 Kasım 2019 Paylaş 1 Kasım 2019 (düzenlendi) Merhabalar Astra K 1.6 dizel otomatik 2.el almayi dusunuyorum focusa niyetliydim ancak o fiyata astra k'nın hem dizaynı hemde tam otomatik oluşu beni cezbetti kullanan arkadaslarin yorumlarini merak ediyorum test etme şansim olmadi 3 gun sonra nasipse bayide test surusune cikicam max 115bin tl civarinda dizel otomatik c segmenti hb arac bakiyorum tavsiye edeceginiz arac varsa onuda merak ediyorum , astranin vites gecislerinde hissettirme gibi bir durum varmi arac gercekten seri bir aracmi kronik bir sorunu varmi (arastidigim kadariyla trim sesi var diyolar )yakiti vs nasildir yani kullanan arkadaşlar önerirlermi merak etmekteyim Yorumlarinizi beklemedeyim.. 1 Kasım 2019 tarihinde Onur Demirci tarafından düzenlendi Eksik yazi Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 1 Kasım 2019 Paylaş 1 Kasım 2019 Astra, forumdaki anketlerde iyi sonuc alsa da kullanici farkli bir marka seciyor 😂 En baz donanim (Enjoy) dan itibaren; - Karartmali arka camlar, - Led sinyaller, gunduz ledi, - Park sensoru, - Hiz sabitleyici, sinirlayici, - Auto far, - Intellilink dokunmatik ekran gibi eklentilerle geliyor.. K kasanin donanim acisindan uzmeyecegini dusunuyorum. Bahsettiginiz arac Dynamic donanim ise (Gonul Excellence'dan yana 🙂) aracta yok yok.. Led matrix farlar ne yazik ki Excellence donanimla geliyor 😔 - Anahtarsiz giris calistirma, - On arka park sensoru (geri gorus Excellence'da standart) - Guvenlik paketli; - On carpisma uyari, - Serit takip, - Trafik isaret tespit.. + 1.6 dizel model 1.4 turboya gore daha canli bir motor. + Saziman sarsintisiz. - Suspansiyonlari sert. - Ic malzeme kalitesi orta duzey. - Trim sesi ufakta olsa var, dusuk hizlarda yol sesi aliyor, motor sesi yok. Yuksek hizlarda Astra J'den sessiz. + Kapi cepleri yalitim malzemesiyle kapli. - Torpidoyu acip bakmanizi tavsiye ederim: 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 2 Kasım 2019 Paylaş 2 Kasım 2019 Bence de iyi bir tercih olur. Astra o sınıfta donanım ve fiyat oranına göre diğerlerinden bir tık önce bence. Özellikle exelence donanımı hakikaten harika. Bir çok D segmentinde olmayan opsiyonlar standart. Araç kullanım olarak gerçekten iyi. Standart Opel sertliğinden nasibini alan süspansiyonları olsa da yine de süspansiyonları konforsuz diyemem. Keşke bulunabilse de Flexi paketli alınabilse işte o zaman gerçekten efsane olur. Yalıtım düzeyi bence sınıfında üst sıralarda ve kesinlikle kötü değil. Otomatik şanzımanı sarsıntısız denilebilecek düzeyde. Bence efsane olan kısmı motoru. Gerçekten çok seri bir motor. Bir ara fısıldayan motor diye lanse etmişlerdi ancak o derece de değil. Ama kokpitten rahatsız edici bir motor sesi yok. Yüksek devirlerde her araç gibi motor sesi duyuluyor ama rahatsız etmeyecek düzeyde. Şehirler arası sabit ve 110- 120 km ile 3.5-4 leri rahatlıkla görüyor. Ciddi performanslı kullanımlarda da ortalama 7 yi geçirmek zor. Kronik bir problem ben duymadım ve bildiğim kadarı ile de yok. Özetle bence o sınıfta alınabilecek araçlardan önde gelenleri arasında. Temiz ve bakımlı düşük km li bir astra K sizi kesinlikle üzmeyecektir diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Adem Kazıl 2 Kasım 2019 Paylaş 2 Kasım 2019 Bu soruyu Opel astra K clubde sormuştum eski bi focus kullanıcısı motor ve şanzıman olarak astrayı ama konfor ve iç malzeme kalitesi ve yol tutuş olarak focusu ön plana çıkardı. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demirci 4 Kasım 2019 Yazar Paylaş 4 Kasım 2019 Furkan Sumer yazdı: Astra, forumdaki anketlerde iyi sonuc alsa da kullanici farkli bir marka seciyor 😂 En baz donanim (Enjoy) dan itibaren; - Karartmali arka camlar, - Led sinyaller, gunduz ledi, - Park sensoru, - Hiz sabitleyici, sinirlayici, - Auto far, - Intellilink dokunmatik ekran gibi eklentilerle geliyor.. K kasanin donanim acisindan uzmeyecegini dusunuyorum. Bahsettiginiz arac Dynamic donanim ise (Gonul Excellence'dan yana 🙂) aracta yok yok.. Led matrix farlar ne yazik ki Excellence donanimla geliyor 😔 - Anahtarsiz giris calistirma, - On arka park sensoru (geri gorus Excellence'da standart) - Guvenlik paketli; - On carpisma uyari, - Serit takip, - Trafik isaret tespit.. + 1.6 dizel model 1.4 turboya gore daha canli bir motor. + Saziman sarsintisiz. - Suspansiyonlari sert. - Ic malzeme kalitesi orta duzey. - Trim sesi ufakta olsa var, dusuk hizlarda yol sesi aliyor, motor sesi yok. Yuksek hizlarda Astra J'den sessiz. + Kapi cepleri yalitim malzemesiyle kapli. - Torpidoyu acip bakmanizi tavsiye ederim: Furkan bey yorumunuz icin teşekkurler bu arac gorunum ve tarz olarak cok hosuma gidiyor enjoy paket haric ust paketlerine talibim ama tek korkum vites gecisinde sorun vs varmi cift kavrama kadar hizlimi birde yakit tuketimi..Arastirdigim kadariyla sehir içi 6.5 litreden az yok diyolar boyle guclu bir arac icin 6.5 lt mazot kabul edilebilir ama korkum dahada fazla yakarmi Cem Dilmen yazdı: Bence de iyi bir tercih olur. Astra o sınıfta donanım ve fiyat oranına göre diğerlerinden bir tık önce bence. Özellikle exelence donanımı hakikaten harika. Bir çok D segmentinde olmayan opsiyonlar standart. Araç kullanım olarak gerçekten iyi. Standart Opel sertliğinden nasibini alan süspansiyonları olsa da yine de süspansiyonları konforsuz diyemem. Keşke bulunabilse de Flexi paketli alınabilse işte o zaman gerçekten efsane olur. Yalıtım düzeyi bence sınıfında üst sıralarda ve kesinlikle kötü değil. Otomatik şanzımanı sarsıntısız denilebilecek düzeyde. Bence efsane olan kısmı motoru. Gerçekten çok seri bir motor. Bir ara fısıldayan motor diye lanse etmişlerdi ancak o derece de değil. Ama kokpitten rahatsız edici bir motor sesi yok. Yüksek devirlerde her araç gibi motor sesi duyuluyor ama rahatsız etmeyecek düzeyde. Şehirler arası sabit ve 110- 120 km ile 3.5-4 leri rahatlıkla görüyor. Ciddi performanslı kullanımlarda da ortalama 7 yi geçirmek zor. Kronik bir problem ben duymadım ve bildiğim kadarı ile de yok. Özetle bence o sınıfta alınabilecek araçlardan önde gelenleri arasında. Temiz ve bakımlı düşük km li bir astra K sizi kesinlikle üzmeyecektir diye düşünüyorum. Cem bey merhaba sanirim araci kullanan birisiniz bende fiesta var sehir icinde cok seri şanziman gecisleri sorunsuz aracimdan memnunum ama c segmentine gcmek istiyorum astra cok ilgimi cekiyor tek korkum yakit ve şanziman..gerci tam otomatik olusu sanirim sorunsuz diyebilcegimiz kadar saglam diyebilirz yakit olarak sehir icinde 6.5 lt yakanlarda var 8 litre yakiyor diyenlerde var gozum korkuyor sehir ici dizel araba 8 lt yakarsa vay halimize Suspansiyonlari lastik havasini 2 bar eksik bassak belki bi nebze rahatlatiriz focus ile astra arasindayim ama astraya niyetliyim.. Yorum bağlantısı
Onur Demirci 4 Kasım 2019 Yazar Paylaş 4 Kasım 2019 Adem Kazıl yazdı: Bu soruyu Opel astra K clubde sormuştum eski bi focus kullanıcısı motor ve şanzıman olarak astrayı ama konfor ve iç malzeme kalitesi ve yol tutuş olarak focusu ön plana çıkardı. Astra icin sert araba diyorlar ama yol tutuşu focusta efsane sanirim focus cok seri bir arac test etme sansim oldu arac resmen bastikca uzuyordu Astra hic kullanamadim cok oven var yakit ve konfor nasil diye merak ediyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Kasım 2019 Paylaş 5 Kasım 2019 Active select tork konvertörlü, çift kavrama gibi hızlı değil. 1.6 136hp dehşet bir motor, muadillerinden bir litre kadar fazla yakar, dışarıdan dinleyince acaba dizel mi diye düşünüyorsun ilk, en sessiz dizel şu an. 1.6TDI Golf ile kalktığında Astra ilk geri kalıyor ama 100 den sonra Golf direnemiyor. İnternette videoları mevcut. Astra sert ama Focus ta sert. 1 Yorum bağlantısı
Onur Demirci 5 Kasım 2019 Yazar Paylaş 5 Kasım 2019 Metin Akbal yazdı: Active select tork konvertörlü, çift kavrama gibi hızlı değil. 1.6 136hp dehşet bir motor, muadillerinden bir litre kadar fazla yakar, dışarıdan dinleyince acaba dizel mi diye düşünüyorsun ilk, en sessiz dizel şu an. 1.6TDI Golf ile kalktığında Astra ilk geri kalıyor ama 100 den sonra Golf direnemiyor. İnternette videoları mevcut. Astra sert ama Focus ta sert. Fiestadan sonra gecicem bu araya onermisiniz metin bey sizin opel bilginize guveniyorum aklimda 3 sey var kac lt yakar,cift kavramaya gore cok antalmı kalir ve konfor .. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Kasım 2019 Paylaş 6 Kasım 2019 Onur Demirci yazdı: Fiestadan sonra gecicem bu araya onermisiniz metin bey sizin opel bilginize guveniyorum aklimda 3 sey var kac lt yakar,cift kavramaya gore cok antalmı kalir ve konfor .. Otomatik haliyle Honda gibi hissizleştirebilir. K kasa için yorum yapamam ama 1.6 136 hp 1.6TDI a göre 1 litre kadar fazla yakıyor şehir içi. Çift kavramaya göre biraz hantal kalabilir ama daha sağlamdır, konfora da yorum yapamam onun test sürüşüne gitmedim ama Fiestadan sonra konforlu gelecektir o kesin 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 6 Kasım 2019 Paylaş 6 Kasım 2019 Şanzıman bence sizi çok düşündürmesin. Vites geçişleri öyle konforsuz falan değildir. Ama bir DSG yada powershift performansı da beklemeyin. Aslında dediğim gibi motor efsane bir motor ancak şanzıman hem yakıt tüketimini hem de performansı törpülüyor. Ancaaak Bakın bu şanzımanı 150 000 km sorunsuz kullanan bir sürü arkadaşım var. Peki kaç kişi aynı şeyi DSG için söyleyebilecek ona bakmak lazım. Şehirler arasında zaten yakıtta sıkıntı olmaz sadece şehir içinde 1 -1.5 lt fazla yakınca size olan maliyeti ile sanzıman sorununda yapabileceğiniz harcamayı hesap ederseniz çok daha isabetli olur diye düşünüyorum. Eğer aracınızı alıp hemen satma niyetiniz yoksa binerim uzun yıllar diyorsanız bence Astra mantıklı bir seçim olacaktır. Yalnız bakın konfor, yakıt, sertlik, sessizlik vs gibi kavramlar gerçekten çok göreceli olabilmektedir. Birinin çok sessiz dediği bir motora diğer traktör lan bu diyebiliyor. O yüzden ben sizin yerinize olsam 1 günlük bir astra J kiralar ve bir gün boyunca test ederdim şehir içi şehir dışı. Zira az paralar vermiyoruz. Her durumda hakkınızda hayırlısı olur inşallah... 1 Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 6 Kasım 2019 Paylaş 6 Kasım 2019 Metin Akbal yazdı: Active select tork konvertörlü, çift kavrama gibi hızlı değil. 1.6 136hp dehşet bir motor, muadillerinden bir litre kadar fazla yakar, dışarıdan dinleyince acaba dizel mi diye düşünüyorsun ilk, en sessiz dizel şu an. 1.6TDI Golf ile kalktığında Astra ilk geri kalıyor ama 100 den sonra Golf direnemiyor. İnternette videoları mevcut. Astra sert ama Focus ta sert. Focus un iç dizaynı hiç hoşuma gitmiyor. Aynı segmentte değiller. Fakat kendi aracımın yakıt gideriyle kıyaslarsam... Benim araç ortalama 5 L fabrika verisine rağmen 6,2 L' nin altına düşüremedim (Ki sert araç kullanmam.Aracım EDC şanzıman). Astra K fabrika verisine göre 4,6 L yakıyor. 1 L fazla yaksa 5,6 L yapar. Tam otomatiğe göre gayet iyi bir değer. 0-100 hızım 13,4 sn. Astranınki ise 9,7 sn. Bence Astra gayet mantıklı bir seçim olur. Bagaj derdim olmasa Astra K ya binmek isterdim. Albenisi çok yüksek. 308 ile Astra K yı aynı gün test etmiştim. 308 çok yumuşak ve konforluydu. Astra sert ama daha iyi yol tutuyordu. 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Son aracım insignia 1.6 CDTI idi. 3 yıla yakın bindim. Aynı motor şanzıman kombinasyonuna sahip ve en az 200 kg daha ağır ve kalıplı bir araç. Uzun yolda 4.4 e kadar düşürmüşlüğüm vardır. Astra ile bu dağer daha da aşağı çekilebilir diye düşünüyorum... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts