Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Ali Darbaz yazdı: Benim güççük arabaya ikinci bir tüp takmak mümkünmü. Orjinal düzene ekstra bir 60lık silindir. Madmax gibi. Ucuza gaz bulunca 60 lık tankıda doldurmak için Dizelde bu mümkün olurmu ? Bagaja bir depo daha, içeride depo seçme anahtarı. Bir depoda mazot diğer depoda yağlı mazot. Yağlı olana transitten çıkma pompa. Dizel araba iki depo yapılabilirmi ? Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Dizelde bu mümkün olurmu ? Bagaja bir depo daha, içeride depo seçme anahtarı. Bir depoda mazot diğer depoda yağlı mazot. Yağlı olana transitten çıkma pompa. Dizel araba iki depo yapılabilirmi ? Yapanlar var. Mazot pompasının içinde yağ kalmasın diye iki farklı depo kullanıp bir birinden ayıran sistem kullananlar var. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Yapanlar var. Mazot pompasının içinde yağ kalmasın diye iki farklı depo kullanıp bir birinden ayıran sistem kullananlar var. İnternette bitane ford f250 gördüm amerikada. Adam veg oil dönüşümü yapmış büyük pompa kalım hortumlar falan değişik. Bi şalter ile depolar arası geçiş yapıyor. Biri mazot biri full yağ. Türkiyede yapmak istesek maliyeti ne kadar olur, buradaki ustalar yapabilirmi bunu Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ali Darbaz yazdı: Benim güççük arabaya ikinci bir tüp takmak mümkünmü. Orjinal düzene ekstra bir 60lık silindir. Madmax gibi. Ucuza gaz bulunca 60 lık tankıda doldurmak için Yer var ise neden olmasın Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: Yer var ise neden olmasın Ayakkabı kutusu kadar yer var, sw olsa neyse Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Biyodizel ile düz yağ çok farklı şeyler. biyodizel reaksiyon ile elde ediliyor. düz yağ kullanıldığında birkaç mesele var: 1- plastik contaların pekçoğu bitkisel yağa dayanıklı değil. contaların kendini bırakması söz konusu ve bir süre sonra bunların dayanıklı ile değiştirilmesi gerek. 2- yakıt hattında yine kauçuk hortumlar eriyor. bunlar değişecek. 3- yağdaki zamklanma durumu yakıt pompası common rail gibi yerlerde birikime yol açıyor 4- yağın içindeki maddeler ve yağın kalınlığı ince memeli enjektörlerde enjektör kesmesi yapıyor yukardaki sorunlara razı iseniz (ki razı olunabiliyor) çalışır. Ömer Sarıgül yazdı: Bende %50 50 gibi oranla mazot ve kursunsuz benzin karıştırıp evdeki benzinli jeneratorü çalıştırmıştım:-) tek sorun soğukken benzinde çalıştırıp ısındıktan sonra mazot eklemek gerekiyor yoksa çalışmıyor. Birazda duman atıyordu. Motorlu testereyi de aynı şekilde çalıştırmıştım. niye yaptınız ki? 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Biyodizel ile düz yağ çok farklı şeyler. biyodizel reaksiyon ile elde ediliyor. düz yağ kullanıldığında birkaç mesele var: 1- plastik contaların pekçoğu bitkisel yağa dayanıklı değil. contaların kendini bırakması söz konusu ve bir süre sonra bunların dayanıklı ile değiştirilmesi gerek. 2- yakıt hattında yine kauçuk hortumlar eriyor. bunlar değişecek. 3- yağdaki zamklanma durumu yakıt pompası common rail gibi yerlerde birikime yol açıyor 4- yağın içindeki maddeler ve yağın kalınlığı ince memeli enjektörlerde enjektör kesmesi yapıyor yukardaki sorunlara razı iseniz (ki razı olunabiliyor) çalışır. niye yaptınız ki? Aracın common rail olmadığını düşünürsek, conta değişimi ve yakıt hattı borularının değişimi sonrasında ömürlük mü olur yoksa yine erime riski varmı ? Dayanıklı olarak tabir edilen contanın üretim malzemesi nedir ? Kauçuk olmayan yakıt hattı borusu varmıdır ? Maliyeti değermi yağ yakmaya ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Aracın common rail olmadığını düşünürsek, conta değişimi ve yakıt hattı borularının değişimi sonrasında ömürlük mü olur yoksa yine erime riski varmı ? Dayanıklı olarak tabir edilen contanın üretim malzemesi nedir ? Kauçuk olmayan yakıt hattı borusu varmıdır ? Maliyeti değermi yağ yakmaya ? var var o bilgiler açık seçik. şurdan bi okuyun: http://www.biotuning.co.uk/KitsBioTuningv2.htm SAE J30 https://www.chnhose.com/textile-reinforced-hydraulic-hose/push-on-hose-sae-j30-r6.html Yorum bağlantısı
Önder Özcan 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ali Darbaz yazdı: Benim güççük arabaya ikinci bir tüp takmak mümkünmü. Orjinal düzene ekstra bir 60lık silindir. Madmax gibi. Ucuza gaz bulunca 60 lık tankıda doldurmak için 60 litre ağırlığın senden alıp götürecekleri, getireceğinden fazla olmasın? 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Önder Özcan yazdı: 60 litre ağırlığın senden alıp götürecekleri, getireceğinden fazla olmasın? Onu düşündümde tehlikesi daha ağır bastığından hevesim kaçtı Yorum bağlantısı
Murat Kırçal 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Bugün benzinlikte araba yıkarken denk geldiğim bir olayı forumda paylaşmak istedim. Bitane eski kasa 100v ford transit geldi. Lacivert renkli, büyük ihtimal jandarmadan ihale ile alınmış. Bitane bidon çıkarttı bagajdan, yanıma gelip boş pet şişe varmı diye sordu. 1.5 litrelik su şişesinin dibinde az bir su vardı boşaltıp verdim. Şişeyi huni gibi kesip deponun ucuna taktı. Varili depoya boşalttı. Ne olduğunu sordum,kullanılmış kızartma yağı olduğunu söyledi. Söylediklerini aynen aktarıyorum, birkaç restauranttan kullanılmış kızartma yağlarını topluyormuş, eve getirip yağları 4 5 defa filtreden geçiriyormuş. İlk önce tülbent eşarptan sonra süngerden, en sonda boyacı filtresinden geçirdiğini söyledi. Pompa ayarı yaptırıyorum ben bu arabaya dedi. Arabanın deposu bittiğinde 20 30 liralık mazot alıp deponun kalan kısmını ağzına kadar kızartma yağı ile doldurdu. Eskiden l300 minibüsü varmış, turbosuz dizel 1.9 doblosu varmış, o arabalarda da aynı şekilde yapıyormuş herhangi bir sorun olmamış. Biraz muhabbet ettikten sonra aracına binip gitti. Dikkatlice izledim. Marşı geç aldı, ilk çalışma anında egzozdan biraz beyaz duman geldi, ve şaka yapmıyorum motor çalıştığında etraf patates kızartması soğan halkası gibi koktu. Bu iş nedir nasıldır, adam 30 lira para verdi full depo doldurdu yağ ile. Ben multivanı 500 lira üzeri veriyorum depoyu fullüyorum, kendimi enayi gibi hissettim desem yalan olmaz. Sırf böyle bedavadan az pahalıya yolculuk için 1.9 atmosferik dizel bir araba alırdım. Enjektörleri duman eder.. Araç giderken egzostan mangal yapıyormuş gibi duman çıkar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 vesile ile biodizel yapan yer basıldı 1 milyon lt tanklarda ele geçirildi, yasal değil Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Mehmet Göktürk yazdı: niye yaptınız ki? Deneme amaçlı denebilir. Karbüratörlü olduğundan sıkıntı olmayacağına emindim. Zaten 60'C üzeri dizel buharı da yanıcı gaz sayılır. Sorun yaratmadı. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Çağlar Bayur yazdı: vesile ile biodizel yapan yer basıldı 1 milyon lt tanklarda ele geçirildi, yasal değil Biodizel değilde sağdan soldan yağ toplayıp filtre edip depoya koydum varsayalım, başıma bela alırmıyım ? Zaten biodizel çok farklı, benim dediğim normal bildiğimiz yağı çok az miktarda mazot ile karıştırıp depoya atmak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Biodizel değilde sağdan soldan yağ toplayıp filtre edip depoya koydum varsayalım, başıma bela alırmıyım ? Zaten biodizel çok farklı, benim dediğim normal bildiğimiz yağı çok az miktarda mazot ile karıştırıp depoya atmak bio su toplama yağı motorda kullanması hepsi cezaya tabii olabilir, en son otobüslere 10 nr yağ koyanlara baskın haberleri vardı. kişisel kullanım farklı mıdır bilemem Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Çağlar Bayur yazdı: bio su toplama yağı motorda kullanması hepsi cezaya tabii olabilir, en son otobüslere 10 nr yağ koyanlara baskın haberleri vardı. kişisel kullanım farklı mıdır bilemem İngilterede yakıt alıp vergi ödenmediği için vergi kaçakçılığına giriyor bunu biliyorum, ama türkiyede yapılan baskınlardan haberim yoktu. Buna bile ceza yani nasıl sinir oldum. Sanane arkadaş istersem depoya kendimi sokar yakarım devleti ne ilgilendiriyor bu. Mazotun yarısı vergi zaten yetmedimi alınanlar. 1 Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ordu da eskiden dolmuşlar Ford maksilerden yada 12 kişilik transitlerden oluşuyordu. Ata Sanayii de üretilen "Biodizel" kullanıyorlardı. Özellikle aracın arka koltuğuna oturunca patates kızarması akıllara getiren bir koku olurdu. Hani konola bitkisinden üretilecekti? Ne oldu o iş? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: İngilterede yakıt alıp vergi ödenmediği için vergi kaçakçılığına giriyor bunu biliyorum, ama türkiyede yapılan baskınlardan haberim yoktu. Buna bile ceza yani nasıl sinir oldum. Sanane arkadaş istersem depoya kendimi sokar yakarım devleti ne ilgilendiriyor bu. Mazotun yarısı vergi zaten yetmedimi alınanlar. kendi elektrik üreten firmaya kaçak elektrik cezası yazılmıştı 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Çağlar Bayur yazdı: kendi elektrik üreten firmaya kaçak elektrik cezası yazılmıştı Güney doğudakilere yazılmayan ceza. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: İngilterede yakıt alıp vergi ödenmediği için vergi kaçakçılığına giriyor bunu biliyorum, ama türkiyede yapılan baskınlardan haberim yoktu. Buna bile ceza yani nasıl sinir oldum. Sanane arkadaş istersem depoya kendimi sokar yakarım devleti ne ilgilendiriyor bu. Mazotun yarısı vergi zaten yetmedimi alınanlar. Apartman aidatı vermiyor musunuz? Bülent Tarakçı yazdı: Ordu da eskiden dolmuşlar Ford maksilerden yada 12 kişilik transitlerden oluşuyordu. Ata Sanayii de üretilen "Biodizel" kullanıyorlardı. Özellikle aracın arka koltuğuna oturunca patates kızarması akıllara getiren bir koku olurdu. Hani konola bitkisinden üretilecekti? Ne oldu o iş? Gıda güvenliğini tehdit edeceği anlaşıldı ve çok da ucuz olmadığı görüldü. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Apartman aidatı vermiyor musunuz? Gıda güvenliğini tehdit edeceği anlaşıldı ve çok da ucuz olmadığı görüldü. Veriyoruz hocam 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Veriyoruz hocam Devletinki de aidat. Ama yöneticiyi seçerken dikkat et, parayı çarçur etmesin. 1 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Devletinki de aidat. Ama yöneticiyi seçerken dikkat et. Bu yağı evimde kullanmak için aldığımda devlet aidatını almıyormu hocam ? Kullandığım yağı marketten alırken vergi ödemiyormuyum ? Sadece kendi evimdeki değil başka bir lokantadan aldım diyelim ki, lokanta sahibi o yağı alırken vergisini ödemiyormu ? 100 litre yağın 18 ini devlete vermiyormuyuz ? 31 Ekim 2019 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Devletinki de aidat. Ama yöneticiyi seçerken dikkat et, parayı çarçur etmesin. bizim yönetici çarçur etti, napayım benden bu kadar dedi, ibra ettiler 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Bu yağı evimde kullanmak için aldığımda devlet aidatını almıyormu hocam ? Kullandığım yağı marketten alırken vergi ödemiyormuyum ? Sadece kendi evimdeki değil başka bir lokantadan aldım diyelim ki, lokanta sahibi o yağı alırken vergisini ödemiyormu ? 100 litre yağın 18 ini devlete vermiyormuyuz ? devlet senin ulaşım sırasında özel araç kullanmanı istemiyor onu vergilendiriyor. Sen de yiyeceksen vergisi yok. Ulaşımda kullanacaksan var. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts