İçeriğe Yönlendir

Audi A6 2.0 TFSI ı Nasıl Bilirsiniz?

Burak Uzel

Recommended Posts

Burak Uzel

Selam Arkadaşlar,

Corolllaya veda edip audi a6 Ya geçmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki ilandaki aracı alma niyetine girdim. Size de bir danışayım. Bu araçların kronik sıkıntısı var mı? Tfsi ların Yağ yaktığını okudum bazı forumlarda. Yine bir usta da yağ yaktığını söyledi. Var mı böyle birşey?

Km düşük olsa da aracın yaşı olunca başımı ağrıtır mı diye endişelenmiyor değilim.

Yakıtı çok üzer mi? Şahsen biraz kullandıktan sonra prins sıvı sistem lpg taktırmayı düşünüyorum.

Sizin genel görüşleriniz nelerdir?

98 000 de son fiyat 115 000 son gün İlan No: 749927284 https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-98-000-de-son-fiyat-119-000-biniciye-gitsin-749927284/detay

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

A5te kullandım, yağ yakma değil eksiltme oldu ve yakıtı düşük değil. 

Yorum bağlantısı
Burak Uzel
A5te kullandım, yağ yakma değil eksiltme oldu ve yakıtı düşük değil. 

Ne kadarlık eksiltme oluyor hocam? 10bin km de kaç litre?
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Burak Uzel yazdı:

Ne kadarlık eksiltme oluyor hocam? 10bin km de kaç litre?

10k lık servis aralığında 1 yada 2 kere gidiyordu doğuş otoya MMI orta ekrandan yağ seviyesini kontrol etmeyi söylemişti servis azaldığı an gidiyordu garanti kapsamında olduğu için aşırı bir yağ eksiltmesi yoktu. Ben pimpirik olduğum için biraz eksilincede gidiyordum söylenen 750ml 500ml gibiydi ancak yakıtı gidişi kadar güzeldi :D 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Rengine aşık oldum da bunda kronik bir problem vardı hatırlayamadım. Ama çok güzelmiş :D

Toyotadan sonra yakıtı gözün görmez diye tahmin ediyorum :D

Yorum bağlantısı
Burak Uzel

yabancı forumları da dolaştım.  2012'ye kadar üretilen 1,8 ve 2,0 TFSI motorlarda yağ yakma problemi varmış.  1000 km'de 0,5 ile 1 litre arası yağ yakıyormuş. 

AUDI, İngiltere ve Amerikada bunu kabullenip,  1000km'de 0,5 litreden fazla yağ yakan araçlarda,  garanti süresi geçse bile servis bakımlı ise ücretsiz piston,segman vs. değişimi ile veya bazı durumlarda komple motoru değiştirerek mağduriyetleri gidermiş.  

Bir kişi, 2010 1,8 TFSI  A5 aracında , bu sorunu yaşadığını, servisin ücretsiz motoru onardığını fakat 2 sene sonra aynı sorunu yaşadığını yazmış. 🥵 Fakat 2.kez yaşadığında audi faturayı adama kesmiş. ücretsiz onarım yapmamış.

Yağ yakma işini sallamayıp bagajda bir bidon yağ ile gezip ara ara ekleme yapanlardan  bir süre sonra motoru eline alanlar olmuş.  

Bizim ülkemizde durum nasıl oldu bilmiyorum. 

Bu araç şuanda yetkili servis bakımlı değil.  Sahibi 2 senedir kullandığını ve hiç yağ eksiltme olmadığını, standart yıllık bakım harici araca birşey yapılmadığını söyledi. 

Bu doğru olsa bile aracı aldıktan bir süre sonra yağ yakma olayının bende başlamayacağını nerden bileceğim. 

Acaba ilk sahibinde bununla ilgili bir onarım yapıldı mı ? :S

Kafamda deli sorular, şüpheler, riskler...  

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

1000 km de 0.5 litre saçma ötesi çok bir rakam. katalitik konvertörü mahfeder o kadar çok yağ yanarsa.

ben 1.4 tsi tiguan kullanıyorum hiç yağ eksilmedi 7000 km dir, sürekli kontrol ediyorum. Belki de motoru sıkıştırmakla ilgili bir problemdir.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Kafamda bu kadar soruyla böyle bir riske girmezdim. Araba sürerken acaba yağ yakıyor mu diye kontrol mü edeceğiz sürekli. 

Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Yag yakma problemi ortada iken 2.0 tdi lere bakmak bence daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Kafamda bu kadar soruyla böyle bir riske girmezdim. Araba sürerken acaba yağ yakıyor mu diye kontrol mü edeceğiz sürekli. 

Böyle bir soru yok. Emin ol yakıyorsundur. :D

3.0 TFSI motorlarına da ben hastayım. Kurmalı araba gibi kalkıyorlar. Alırmıyım, sanmıyorum. Youtube 'da video izlemesi daha zevkli. Sahibi olunca sorun seninle yaşıyor, video izlediğinde keyfin bitince kapatıp gidiyorsun. Sorun kalmıyor.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Burak Uzel yazdı:

yabancı forumları da dolaştım.  2012'ye kadar üretilen 1,8 ve 2,0 TFSI motorlarda yağ yakma problemi varmış.  1000 km'de 0,5 ile 1 litre arası yağ yakıyormuş. 

O kadar yakamaz.. 

1000 km'de 200-250 gram, bu motor için kabul edilebilir bir değer. 

Daha fazla yakıyorsa bozuktur. 

Yorum bağlantısı
Burak Uzel

Kadran yağ seviyesini gösteriyor. Motor kaputunu açıp yağ çubuğuna bakmaya gerek yok :)

37f3cce786dfabcec5e5644fc9a7905f.jpg
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...