Ali Darbaz 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 (düzenlendi) Ali Gök yazdı: 2 tip pompa var bunlarda biri damlama su için 1 i salma su için . uydurma olmaz bunlar orjinal ekipman. yüksek devirde dönüyor mevzu çıkarır pompadan değildir olay pompada mekanik sorun olsa 2 senedir daha evvel çıkarırdı her hafta sabit 8 saat çalışyor durmadan tek marşta Bi video izledim. Pompayı adam sanayide yaptırmış. O yuzden sordum. Pompa mühendisinin yaptığı pompa ise sıkıntı yok. Sanayi imali pompa palleri büyük geldiyse yüke binmiştir sürekli tam yükte olmak eskitir. Videodaki adam 10 yıldır bozulmadığı demişti. 25 Temmuz 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 Ali Gök yazdı: hava soğutmalı tek silindir . silindirin tepesinde enjektör var kaç zamanlı bilmiyorum benzine yağ ilave ediliyor mu? vesile ile kaç cc bunun hacmi? Yorum bağlantısı
Ali Gök 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: benzine yağ ilave ediliyor mu? vesile ile kaç cc bunun hacmi? bu dizel 17 beygir ama hacmini bilmiyorum. hava filtresi yağlı tip 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 tek silindir 17ps iyiymiş, tekneye takılır bu Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: tek silindir 17ps iyiymiş, tekneye takılır bu O gürültüyle güzel gezilir.. pıs sesi az geliyorsa segman falan kırmış olabilir. Yeterli basınç oluşmuyorsa mazotu yakamaz. Damla sulama için niye böyle bir pompa orayı anlamadım, daha yüksek bir yere su deposu yapılsa aynı şey olmaz mı ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Temmuz 2021 Paylaş 25 Temmuz 2021 https://www.anadolumotor.com/uploads/Antor_4LD_820.pdf motorun verileri. Saate 30 gram yağ yakıyormuş. Yorum bağlantısı
Ali Gök 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Ali Darbaz yazdı: https://www.anadolumotor.com/uploads/Antor_4LD_820.pdf motorun verileri. Saate 30 gram yağ yakıyormuş. Hiç eksiltmio yağı belki tam kapasite çalışsa olAbilir Çağlar Bayur yazdı: tek silindir 17ps iyiymiş, tekneye takılır bu Balıkçı kayıklarında pat pat pat diye giden teknelerdeki hep lombardin yahu 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 25 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: 14500TL miş. sıfırı Akü + romork yok daha onda bide Yorum bağlantısı
Ali Gök 26 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: 14500TL miş. sıfırı 870 cm3 yazıyor teknik evrağında . o fiyat eskide olabilir 18 civarıymış galiba şuan Yorum bağlantısı
Ali Gök 26 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2021 Serkan Toker yazdı: O gürültüyle güzel gezilir.. pıs sesi az geliyorsa segman falan kırmış olabilir. Yeterli basınç oluşmuyorsa mazotu yakamaz. Damla sulama için niye böyle bir pompa orayı anlamadım, daha yüksek bir yere su deposu yapılsa aynı şey olmaz mı ? depo eğimli arazide su kaynağıda arazinin yukarı tarafındaysa ekonomik bir yöntem. düz arazide depo işi çok zor 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 27 Temmuz 2021 mevzu belli oldu. sübap kırmış. sübap pistona vurmuş motor kucağa alınmış segman piston takımı , sübap takımı değişecek üst kapak taşlanacak. özetle rektefe oluyor içindeki bi kaç tamir takımı sökmüşken değişecek 750 malzeme 150 yağ 400 işçilik 1300 liraya sıfırlanmış olacak inşallah 2 sene gider düzgün olur. yaptırdığımız yer tarsus sanayisindeki su motoru tamircilerinden biri köyde yaptığı işi iyi olarak nitelendirdi herkes ona bıraktık perşembe çıkacakmış Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Temmuz 2021 Paylaş 27 Temmuz 2021 Ali Gök yazdı: sübap kırmış. sübap pistona vurmuş motor kucağa alınmış Sebebi var mı? Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 27 Temmuz 2021 Sani Gerşon yazdı: Sebebi var mı? zamanla sübaplar aşınmış çok uzun saat sıcakta çalışyor arada dinlendirmek faydalı dedi 3 4 saatte bir ilk çalıştırmada siyah duman atıyordu bir süredir 1 dk içinde kesiliyordu tamamen esasen o belirtisiymiş bu motorlarda sübapların yolcu olduğunun sübabı kırmadan söktürsek daha ucuza çıkarmışız 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 23 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2022 Ali Gök yazdı: bizim bastığımız sistem saatte 40 ton su basıyor. bu işte prensip genelde 2 katı kapasite güç varsa rahat çalışır mantığı ile devam ettik çok şükür motor yarım gaz veya 1 tık altında saatte 40 tonu 8 saat boyunca mola vermeden basıyor tüketim ortalama saatte 1.5 litre mazot şöyle bir sıkıntı var ağaçlara su az geliyor tespitimiz var . 1 sıra daha damlama hortumu çekilecek ve bu hortum 45 ton daha su harcayacak. şuanda sistemde 2 sıra hortum var kağıt üstünde 40 ton su harcıyor lakin deliklerin bir kısmı tıkanmıştır sistemde ne kadar kayıp var ölçemiyorum tahmini olarak 10 tonu kaybolsa 75 ton civarında su basması lazım. bu motor basarmı 75 tonu konu mühim hortumu almam lazım ama motor ne basar bilemedim mevcut durumda yarım gazın altında çeyrek gazın üstünde basıyor 40 tonu Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Nisan Yazar Paylaş 22 Nisan bu yıl sezon öncesi bakımlarını sami ustam ile yaptık. orjinal antor yağ ve mazot filtresi 330 TL TOTAL Petrolden 4 litre orjinal mühürlü kapaklı 20w50 yağ alındı. 460 TL ( 3 litresi kullanıldı ) sami ustam elektrik tesisatını yeniledi kabloların ucuna akü kutup başına kolay bağlamak için maşa da ekledi süper oldu. şase bel vermişti düzeltildi kaynak işleri yapıldı. makine essahlı makine nazar değmesin Ali Gök yazdı: şöyle bir sıkıntı var ağaçlara su az geliyor tespitimiz var . 1 sıra daha damlama hortumu çekilecek ve bu hortum 45 ton daha su harcayacak. şuanda sistemde 2 sıra hortum var kağıt üstünde 40 ton su harcıyor lakin deliklerin bir kısmı tıkanmıştır sistemde ne kadar kayıp var ölçemiyorum tahmini olarak 10 tonu kaybolsa 75 ton civarında su basması lazım. bu motor basarmı 75 tonu konu mühim hortumu almam lazım ama motor ne basar bilemedim mevcut durumda yarım gazın altında çeyrek gazın üstünde basıyor 40 tonu bu soruya cevap yazmamışız. 3. sıra hortumu çektik motor yarım gazda tüm sisteme basıyor. tıkalı delikleri sayıp oranlayıp istatistik çıkardım 60 Ton su basıyor saatte 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Nisan Paylaş 22 Nisan Ali Gök yazdı: 60 Ton su basıyor saatte baraja bağlasan yerel kuraklık our 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Nisan Yazar Paylaş 22 Nisan Çağlar Bayur yazdı: baraja bağlasan yerel kuraklık our Tarımda damlama sulamada bu miktar çok küçük Salma sulamada rakamlar cok yüksek 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Nisan Paylaş 22 Nisan Çağlar Bayur yazdı: 1 saatte 80 ton... bayağı sağlam miktar değil mi kanaldan basar. Ben senelerce pancar kullandım. farbikayı kapamasalar bence kraldı. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Nisan Paylaş 23 Nisan İki teker daha ilave edilip yürütülebilir bu 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Selçuk Bakış yazdı: 0-100'ü kaç bunun Yürüyüncü ölçeriz Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 23 Nisan Paylaş 23 Nisan Hasan Karabekiroglu yazdı: Yürüyüncü ölçeriz Sami usta halleder o işi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 23 Nisan Yazar Paylaş 23 Nisan Yeni bir şase yaptıracam yaylı amatisörlü vs siz o zaman görün bide haha 🤣 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts