Ali Gök 16 Eylül 2019 Paylaş 16 Eylül 2019 Herkese merhaba, 17 beygir lombardin motor alacağım. marşlı olması şart sıfırını 10500 -11 bin arasına en uygun http://kutluata.com.tr/4-ld-820-ly-3-marsli internet sitesinde buldum. fiyat pahalı son çare sıfır alma niyetim var. ikinci el almak için bakıyorum çok pahalı rakamlar istiyorlar. bu sebeple sıfır almak daha mantıklı gibi geliyor. bu tip bir motor alan yada satan varmı aramızda. genelde benzer fiyatlar konuşuluyor ama halk arasında baksan bu rakamlara mümkün değil çok pahalı diyorlar ama çok bakındım bulamıyorum daha ucuza. bir su motoruna 11 vermek tuhaf geliyor aliyim gitsin derken bir elimde diğerini tutuyorum resmen bu işten anlayan varmı. kanaldan damlamaya su basacam 17 beygir altı işimi görmüyor bu tip aletleri satan tanıdğınız varmı yada bu işlerden anlayan biri fikir verirse sevinirim. başınızı ağrıttıysam affola herşeye değişik bir fikir buluyorum forumda aklıma geldi belki bunada bir akıl yürüten olur dedim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2019 Paylaş 16 Eylül 2019 1 saatte 80 ton... bayağı sağlam miktar değil mi Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Eylül 2019 Yazar Paylaş 16 Eylül 2019 Çağlar Bayur yazdı: 1 saatte 80 ton... bayağı sağlam miktar değil mi Çekmez o kadar eğer salma sulamada olsa çektiği yer de yarım metre olsa en fazla derinlik belki anca damlama hortumuna mümkün değil basamaz o kadar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2019 Paylaş 16 Eylül 2019 max debi tabii ama sağlam mış kapasite. Yorum bağlantısı
Ali Gök 16 Eylül 2019 Yazar Paylaş 16 Eylül 2019 17 beygir makine azdeğil 3.000 rpm devir var Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2019 Paylaş 16 Eylül 2019 65 mt ye basar diyor, hakkını veriyormuş Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Eylül 2019 Paylaş 17 Eylül 2019 Kaç metreden çekeceksin ki. Çok büyük bir motor bu Daha azının yetmeyeceğine nasıl karar verdin. Yorum bağlantısı
Ali Gök 17 Eylül 2019 Yazar Paylaş 17 Eylül 2019 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Kaç metreden çekeceksin ki. Çok büyük bir motor bu Daha azının yetmeyeceğine nasıl karar verdin. 250 metre uzaklığa basacak suyu aynı anda 16 tane sıraya . Derinlik yok kanaldan çekecek 2 3 metre civarı emme derinliği 17 Eylül 2019 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir Ak 17 Eylül 2019 Paylaş 17 Eylül 2019 Bizde vardı bu motordan acaba nerelerde. Elektrik gelince kurulukta bekliyordu diye hatırlıyorum ama Biz yaklaşık 600 800m uzağa ortalama 50m yükseğe 20 fıskiye su basmak için kullanıyorduk Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ben bunu unuttuydum, dur bir bakayım. Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Eylül 2019 Yazar Paylaş 18 Eylül 2019 Ahmet Kiriş yazdı: Ben bunu unuttuydum, dur bir bakayım. İlaç olur ahmet abi Yorum bağlantısı
Ali Gök 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 (düzenlendi) motoru aldım adana da karşıyakadan romorku ile birlikte denk geldi iyi pazarlık yaptık attık pikapa getirdik 17 beygir marşlı 4 ld 820 model lombardin. üzerine basınçlı tip pompası var bu hafta kısmetse ilk denemeyi yapacağız Damlamada hypermil yaptıracam . en ince tekniklerini araştıryorum basınç 1 bar civarında dengeye oturtup minimum gazla minimum yakıt tüketimi hedefim var. bakalım nekadar az yaktırabilecez romork için hemen romork tipi 2 stop lambası ve elektrik tesisatı spariş ettim. güvenlik önemli 2 de lastik alacağız . 90 amper akü alıp onuda romorka yer yaptırıp koyacağım üzerine 13 14 marştan sonra aküyü şarj etmek gerekecek. bakalım belki ilerde şarj dinamosuda bağlarız 12 v ile çalışan dalgıç pompa alacağım. tavsiye eden şunu kullandım yada şu marka iyidir diyen olursa sevinirim. alıcı hortumu doldurmamız gerekiyor suyu çekmek için onun için kanala in çık kovayla çekilir dert değil Birde çalışma videosy ekleyeyim birazdan 30 Ekim 2019 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gök 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 ilk çalışma anını çekmedim onuda çekerim çok keyifli bir sesi var kendine has bir klasik tir bu bilen bilir. Tarım sektöründe olanlar arazide sık sık uzaklardan duyarlar 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ekim 2019 Paylaş 30 Ekim 2019 Hayırlı olsun. Akü 14 marş sonunda %50'nin altına düşerse ölmeye başlar. Buna göre hesap edeceksek 7 marşta bir doluma ihtiyaç duyabilir. Dinamo sanki daha mantıklı şu durumda. Bol damlamalar, bol hipermil dilerim Yorum bağlantısı
Ali Gök 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 Sani Gerşon yazdı: Hayırlı olsun. Akü 14 marş sonunda %50'nin altına düşerse ölmeye başlar. Buna göre hesap edeceksek 7 marşta bir doluma ihtiyaç duyabilir. Dinamo sanki daha mantıklı şu durumda. Bol damlamalar, bol hipermil dilerim Teşekkürler ya işte yeni aküyü öldürmeden bir dengede tutmam lazım olmadı şarj dinamosu işine çare işini erkene alırız biraz 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2019 Paylaş 30 Ekim 2019 @Ali Gök beyaz yaka dan çifçiliğemi terfi ettin. Kaç dönüm ile çalışıyorsun Yorum bağlantısı
Ali Gök 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 Ali Darbaz yazdı: @Ali Gök beyaz yaka dan çifçiliğemi terfi ettin. Kaç dönüm ile çalışıyorsun çifçilik ata mesleği . beyaz yakanın yanına ek koyduk diyelim fazla büyük çaplı değil biraz hobi biraz ufak tefek olursa ek gelir hedefi Aşağıda teknik özelliklerinin resmini koydum. hangi devirde ben verimliliği çok yüksekte kullanmış olurum. damlama öyle bir mantık ki optimum basıncı yakalayınca istersen son gaz var akan su aynı litre oluyor. bu sebeple en minimum devri yakalamam lazım 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2019 Paylaş 30 Ekim 2019 Ali Gök yazdı: çifçilik ata mesleği . beyaz yakanın yanına ek koyduk diyelim fazla büyük çaplı değil biraz hobi biraz ufak tefek olursa ek gelir hedefi Aşağıda teknik özelliklerinin resmini koydum. hangi devirde ben verimliliği çok yüksekte kullanmış olurum. damlama öyle bir mantık ki optimum basıncı yakalayınca istersen son gaz var akan su aynı litre oluyor. bu sebeple en minimum devri yakalamam lazım Bu sendeki grafik işe yaramaz. Üzerinde çizgileri yok. Bu ise esas üreticideki resim. 2000 - 2600 devir arası ekonomik. EN ekonomik olduğu alan 2200 devir. 2200 devirde %80 motor yükü ile 12 beygir üretiyor. Ayrıca burda bir fake yapmışlar. Gram bölü Hp hesapmaışlar. İşin aslı KW idir. Kw olarak bakıldırğında 235 gram çıkıyor. Bu da TDİ volkswagen motorundan yüksek . Bir diğer husus motor saate 0,035 gram yağ yakıyormuş. Onada dikkat et. Yorum bağlantısı
Ali Gök 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 attım hafızaya bilgileri. motoru çalıştırmadan yağına bakma olayı var bunlarda aynen her kullanımda bakacağız 2200 devirde rahatta çalışır makine tek silindir 17 beygir tuhaf geliyor insana Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2019 Paylaş 30 Ekim 2019 Ali Gök yazdı: attım hafızaya bilgileri. motoru çalıştırmadan yağına bakma olayı var bunlarda aynen her kullanımda bakacağız 2200 devirde rahatta çalışır makine tek silindir 17 beygir tuhaf geliyor insana Sen bunu araziye çalırıtıp bırakacakmısın. Çalınmazmı Yorum bağlantısı
Ali Gök 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 Ali Darbaz yazdı: Sen bunu araziye çalırıtıp bırakacakmısın. Çalınmazmı yok abi arazide kalmicak. romorku var işi olduğunda gidecek sonra geri gelecek o çalışırkende biz orda olacaz inşallah çaldırmayız Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2019 Paylaş 30 Ekim 2019 Ali Gök yazdı: yok abi arazide kalmicak. romorku var işi olduğunda gidecek sonra geri gelecek o çalışırkende biz orda olacaz inşallah çaldırmayız Göstege panelinin resmi varmı. Devir saatini merak ettim Yorum bağlantısı
Ali Gök 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 Ali Darbaz yazdı: Göstege panelinin resmi varmı. Devir saatini merak ettim devir saati yok . son gaz 2600 devir dediler 1 tane çentik var gaz çubuğunda o çentik 2200 devir civarı dedi usta ( attımı bilmiyorum ) Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2019 Paylaş 30 Ekim 2019 Ali Gök yazdı: devir saati yok . son gaz 2600 devir dediler 1 tane çentik var gaz çubuğunda o çentik 2200 devir civarı dedi usta ( attımı bilmiyorum ) Motor suyu çekerken yani yük altında iken lazerli devir ölçüçü ile deviri bulup gaz pedalına çeltik atmak lazım. Yada saateki yakıt tüketimi ile her saat başı farklı gaz ayarındaki tüketimi ölçmekde fayda olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts