İçeriğe Yönlendir

Petrol Ofisi Motor Yağı Nasıldır ?

Murat Öngür

Recommended Posts

Hasan Karabekiroglu

Üzümlü kek gibi olur diye düşünmüştüm bende... :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Buradan yağın kalitesini fiyatına bakarak anladığınızı düşündüm, Castrol u 100 liraya alsam ben 100 liralık castrol mu olacak ?

Yağ konusunda detay yazdım, marka algısına fazla takılmamak lazım... birinin 100 lira olması diğerinin 160 lira olması, 60 lira için motoru riske atıyorum anlamına gelmez, gerekli koşulları sağlayan yağ konur devam edilir 

Hayır yağın fiyatına bakarak kalitesini söylemedim.Sadece po yağ almaktaki amaç fiyat konusundan dolayı olacagı için o yönden örnek vermek istedim. Po yagı kaliteden dolayı kimse almaz diye dusunuyorum.Fiyatı bakımından alıncaksa alınır. Fiyat bakımından bakılınca aralarında uçurum fark olmadigi için 60 lira icin ben o yağı aracıma koymam.İsteyen açık yağ koysun.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Onur Bulut yazdı:

Po yagı kaliteden dolayı kimse almaz diye dusunuyorum

Kalitesiz olduğu için mi 9 yıldır Madeni Yağ'da pazar lideri ?

Ayrıca madeni yağ alanında en büyük ve kapsamlı Teknoloji Merkezi ve Labaratuarı olan firmadan bahsediyoruz.

Kişisel olarak yağı kullanıp kullanmamak tabi sizin tercihiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Bilmiyorum PO veya diğerleri kaliteli mi değil mi fakat fiyat pahalı olunca kaliteli zannediyoruz. Ucuza daha kaliteli de bulunabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Kalitesiz olduğu için mi 9 yıldır Madeni Yağ'da pazar lideri ?

Ayrıca madeni yağ alanında en büyük ve kapsamlı Teknoloji Merkezi ve Labaratuarı olan firmadan bahsediyoruz.

Kişisel olarak yağı kullanıp kullanmamak tabi sizin tercihiniz.

Pazar lideri olması çogu farklı üreticiden iyi olduğu anlamınamı geliyor ? Eğer öyle ise biz Mobil'e Motul'e sadece marka parasımı veriyoruz ? 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bunu araştırmış,testini yapmış bir dergi, linkini bulamıyorum. Önceden okumuştum, specleri vw 504 bilmem ne olan yağları teste alıyorlar , hemen hemen hepsi aynı performans gösteriyor, sonuç olarak spec i karşılayan en ucuz yağı alabilirsiniz demişler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Onur Bulut yazdı:

Pazar lideri olması çogu farklı üreticiden iyi olduğu anlamınamı geliyor ? Eğer öyle ise biz Mobil'e Motul'e sadece marka parasımı veriyoruz ? 

Pazar lideri olması, tercih edildiğini gösteriyor, daha ucuz fiyata pahalı marka ile aynı kaliteyi sunduğunu gösteriyor

Marka parası veriyoruz ? Evet ve araç üreticilerinin dayatmaları sonucu yağ seçimi yapıyoruz.

Fiat araçlarının Opet yakıtını tavsiye etmesi gibi, misal İtalya da opet mi var ?

Ford niye  MotorCraft, Vw niye Castrol der veya Fiat neden Petronas Selenia koyun diyor ? 

Araç üreticisinin hangisi Motul veya Liqui Moly koyun diyor ?

Bu markalaşmadan kaynaklı bir durum marka değerine ödenen para, bu işi en çok teknolojide görürüz, aynı kalite aynı donanım ürün diğer popüler markadan ucuzdur.

Bu tüketicinin faydasınadır, daha az para verip aynı kalite malzemeyi almasını sağlar.

Bu tür marka birliktelikleri, şirketlerin birbirleri arasında olan anlaşmalardan doğar. İki alman araç üreticisi Daimler Mobil koyar Vag Castrol koyar, iki gün sonra anlaşma biter başka bir marka konulur.

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bu tür marka birliktelikleri, şirketlerin birbirleri arasında olan anlaşmalardan doğar. İki alman araç üreticisi Daimler Mobil koyar Vag Castrol koyar, iki gün sonra anlaşma biter başka bir marka konulur.

Motora bile yapıştırmış adam sanki Castrol koymasan motor verimsiz çalışacak veya arıza verecek gibi bir algı yönetimi var. Hep arka plandaki anlaşmalar...

mXg0z4.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Anıl Akca yazdı:

Sitede gezerken şans eseri bu yorumunuz dikkatimi çekti bu :)

Fikirler değişebilir. 😊

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

Ford ka aracimda maxima xt 5w 30 po kullandim.gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Valla beyler. 

Az önce depo doldurdum. 3 yıldır aynı arabayı kulkanırım. Ortalama 340 km yol yapardı. El kitabında, ekonomi için a5 yağ alın denmiş. 

Castrol A5 yağ aldım. Sonuç mazzam. 40 km menzil arttı. Son depodada 381 km yolu 25.5 litre lpg ile yapmışım. Yazın böyle ama kışı ne olur bilmiyorum. 

Titiz olunduğunda farklar çok iyi anlaşılıyor. Eskiden 10w30 koyarlardı . 8.5 litre yaktığı olmuştur.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Onur Bulut yazdı:

Daha bunun gibi bir sürü test var. Musait vaktimde size bolca atarım.

Bu tarz testlerde genellikle liqy moly birinci gelir, özellikle ruslar yapıyor bu tarz testleri

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Eyüp Çetin yazdı:

Fikirler değişebilir. 😊

Fikrim değişmedi sadece po ucuz kullanıp memnun kalan var ise diye soruyorum ben 1 yılda 15 bin yapamıyorum, ancak 7500 km senesi gelince de mecbur değiştiriyorum 

şimdi benim kullandığım Liqy moly yağ en ucuz 5 Lt. 204 TL  PO 5 Lt  95 Tl  Fiyat farkı 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

bugün araştırırken gördüm şans eseri elf yeni bir yağ çıkarmış Elf Sporti TXI  diye yada ismini yada kutusunu değiştirmiş  :)  bilemiyorum, alınabilir diye düşünüyorum.

https://urun.n11.com/motor-yagi/elf-sporti-txi-5w-30-5-litre-benzin-lpg-ve-dizel-motor-yagi-2019-P102799256

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Murat Öngür yazdı:

Fikrim değişmedi sadece po ucuz kullanıp memnun kalan var ise diye soruyorum ben 1 yılda 15 bin yapamıyorum, ancak 7500 km senesi gelince de mecbur değiştiriyorum 

şimdi benim kullandığım Liqy moly yağ en ucuz 5 Lt. 204 TL  PO 5 Lt  95 Tl  Fiyat farkı 

Olabilir üstad. Fikirlerin değişmesi kötü bir şey değildir. Sizi savundum zira. 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Eyüp Çetin yazdı:

Olabilir üstad. Fikirlerin değişmesi kötü bir şey değildir. Sizi savundum zira. 😊

anladım ben farkındayım eyw  :)  

Bende ekonomik işimi görecek yağ araştırıyorum , yine eski fikrimdeyim Lıqy moly bence hala en iyi yağ ama dediğim gibi pahalı en ucuzu 204 TL   :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Dogan Arsiray yazdı:

Mercedes speclerine uygunsa devam bence. 

Sana şöyle anlatayım, 1. sınıf batarya alacaksın örneğin E.C.A var Artema falan var  ve birde 1. sınıf Hüsamettin marka var, eca alırım, diğeriyle uğraşamam, her 1. sınıf 1. sınıf değildir çünki, ayrıca burası Türkiye :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Yani po yağ alınabilir mi sizce ? Siz olsanız aracınıza koyarmisiniz ?

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Murat Öngür yazdı:

tabii ki alınabilir. bu bir tercih ve maddiyatla ilgili bir durumdur. 

yeter ki yağ zamanında değişsin ve belirli zamanlarda seviyesi kontrol edilip araç yağsız bırakılmasın.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Murat Öngür yazdı:

tatmin olmadığımdan almam ve koymam, po nun motor yağını motorun zinciri yağlamada ve 2t yağınıda benzine katarak kullanıyorum,

bu 2t PO  yağlı benzin 1 ay beklesin karbüratörde birikme yapıp tıkama yapıyor temizlik gerekiyor, mobil yada castrol ün yağlarındaysa aylarca bekle banamısın demiyor, 5-6 ay yatarsa motor o zaman yağ dipte yoğunlaşıp tıkama yapıyor, karar sizin.....

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Sana şöyle anlatayım, 1. sınıf batarya alacaksın örneğin E.C.A var Artema falan var  ve birde 1. sınıf Hüsamettin marka var, eca alırım, diğeriyle uğraşamam, her 1. sınıf 1. sınıf değildir çünki, ayrıca burası Türkiye :)

Aynen katılıyorum örnek cuk oturmuş 👍👍

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ali Cihangiroğlu yazdı:

tatmin olmadığımdan almam ve koymam, po nun motor yağını motorun zinciri yağlamada ve 2t yağınıda benzine katarak kullanıyorum,

bu 2t PO  yağlı benzin 1 ay beklesin karbüratörde birikme yapıp tıkama yapıyor temizlik gerekiyor, mobil yada castrol ün yağlarındaysa aylarca bekle banamısın demiyor, 5-6 ay yatarsa motor o zaman yağ dipte yoğunlaşıp tıkama yapıyor, karar sizin.....

Siz farklı şekilde kullanmissiniz , ben dpf li yağından bahsediyorum ful sentetik olan. Tabiki mobil Castrol motul liqui moly kalitesinde değil bu yağ orda hemfirikim

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Murat Öngür yazdı:

Siz farklı şekilde kullanmissiniz , ben dpf li yağından bahsediyorum ful sentetik olan. Tabiki mobil Castrol motul liqui moly kalitesinde değil bu yağ orda hemfirikim

olay aynı değil demende zaten, kalitede değil, bitti benim için...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...