Murat Öngür 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Merhabalar ; Aracında po dpf li motor yağı kullanan var mı ? ve bu yağ nasıldır ? Diğer pahalı yağlara oranla , örnek: lıqy moly castrol mobil motul gibi Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Spesifikasyon uygun ise markalar arasında çok kalite farkı olmaz. Ama spec uyumlu olmak zorunda. 3 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Mobil 1 esp alın kafanız rahat olsun. Kalite farkı olmaz denilmişte kalite farkı olur. Çok test var açın bakın farklara. 3 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Mobil 1 esp alın kafanız rahat olsun. Kalite farkı olmaz denilmişte kalite farkı olur. Çok test var açın bakın farklara.Link alabilir miyiz? 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Evren Erakçora yazdı: Onur Bulut yazdı: Mobil 1 esp alın kafanız rahat olsun. Kalite farkı olmaz denilmişte kalite farkı olur. Çok test var açın bakın farklara. Link alabilir miyiz? Daha bunun gibi bir sürü test var. Musait vaktimde size bolca atarım. Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Onur Bulut yazdı: Mobil 1 esp alın kafanız rahat olsun. Kalite farkı olmaz denilmişte kalite farkı olur. Çok test var açın bakın farklara. Spesifikasyon onayı almış ise kalite aşırı fark etmez. Ayrıca olmaz demedim ki, çok kalite farkı olmaz yazmışım. At ile deve değil, onay almayan yağ ile karşılaştırmıyoruz. 3 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Yusuf Berke yazdı: Spesifikasyon onayı almış ise kalite aşırı fark etmez. Ayrıca olmaz demedim ki, çok kalite farkı olmaz yazmışım. At ile deve değil, onay almayan yağ ile karşılaştırmıyoruz. Spesifikasyon alan 100 liralık Po yağ ile Mobil Castrol Motul arasında çok kalite farkı olmaz yani ? Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Onur Bulut yazdı: Spesifikasyon alan 100 liralık Po yağ ile Mobil Castrol Motul arasında çok kalite farkı olmaz yani ? Aşırı kalitesiz bir yağa neden onay verilsin? Üretici şirketin koyduğu spesifikasyona uygun ise ve onayını da almışsa fazla para vermek size çok üst düzey şeyler getirmez. Sadece aracı satarken "Çok temiz bakılmış, yağı her zaman ünlü marka alınmıştır sadece yağı 300₺ dir" yazabilirsiniz tek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 yağ konusu bitmez, son 4-5 yıldır da sanaldan güzel işleniyor alttan alttan tüketiciye reklamlar. kısaca biriki husus: 1. yağ videoları seyri güzeldir de, bir tüpe de süt koysak o daha hızlı aşağı aksa motora koyacak mıyız? akma kokma videoları birşey ifade etmez genelde 2. sürtünme azalttı dönen diske şukadarda fren yaptırdı videolarında zeytinyağı daha aşınma yapıyorsa koyacak mıyız motora? vb. vb. şahsen yağda macera aramam, sanal reklamlara bakmazdım 5 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Bu akma testleri tamamen anlamsız, bilimsel metottan uzak. Çağlar Bayur yazdı: süt koysak o daha hızlı aşağı aksa motora koyacak mıyız? zeytinyağı daha aşınma yapıyorsa koyacak mıyız motora? Youtube kanalım olsa yapardım, 1 milyon izlenme. 2 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Yusuf Berke yazdı: Aşırı kalitesiz bir yağa neden onay verilsin? Üretici şirketin koyduğu spesifikasyona uygun ise ve onayını da almışsa fazla para vermek size çok üst düzey şeyler getirmez. Sadece aracı satarken "Çok temiz bakılmış, yağı her zaman ünlü marka alınmıştır sadece yağı 300₺ dir" yazabilirsiniz tek Birçok yağ var tam sentetik diye satılıp yarı sentetik olan spesifikasyonu uygun olsa bile ben aracıma po vb. yağlardan koymam. Zaten aralarında uçurum farkta yok. Po 100 lira Mobil Esp 160 lira şimdi hangisini almak mantıklı ? 60 lira fazla verip kafam rahat binmeyi seçerim ben tabiki tercih kişiseldir.İsteyen açık yağda koyabilir. Ama spesifikasyonları uygun olsa bile her yağın birbirine yakın kalitede olduğu kısmına katılmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 spec şu: 4 kişiyi 100 km taşıyacağız. Kılyo da Land de MAybach ta bu spec i karşılıyor. 3 ü de aynı değil ama 2 Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Onur Bulut yazdı: Birçok yağ var tam sentetik diye satılıp yarı sentetik olan spesifikasyonu uygun olsa bile ben aracıma po vb. yağlardan koymam. Zaten aralarında uçurum farkta yok. Po 100 lira Mobil Esp 160 lira şimdi hangisini almak mantıklı ? 60 lira fazla verip kafam rahat binmeyi seçerim ben tabiki tercih kişiseldir.İsteyen açık yağda koyabilir. Ama spesifikasyonları uygun olsa bile her yağın birbirine yakın kalitede olduğu kısmına katılmıyorum. Ben her bakımda Castrol veya Liqui Moly kullanıyorum kendi araçlarımda, ama hiçbirinde dağ gibi farklar hissetmedim. Petrol Ofisi kullandığım da oldu. Ağır işletme şartlarına tabi ve esnek servise sahip olan araçlarda dediğinize katılıyorum ancak, 10.000 kilometre/1 yıl içinde değişiyoruz zaten yağı ve gerek Petrol Ofisi, gerek Castrol bu periyodu motora zarar vermeden tamamlar. Ama 30.000'de bir esnek bakımlı araçta tabi ki parasına bakmadan kaynama değeridir vs. en iyi değerli yağlar alınmalı. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Kaliteli yağ kullanma konusuna katılıyorum. Ayrıca her bakımda farklı farklı markadan yağlar denenmemeli bir yağdan karar kılıp aynısından devam etmeli. Her yağın içindeki katkı maddeleri, deterjan, temizleyicileri vs aynı değildir. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 1- Spec karşılamak ile onay aynı şey değil. Örneğin MB 229.51 specini karşıladığını Mercedes onaylıyorsa MB-Approval 229.51 yazar. 2- Spec'in ne olduğu önemli, örneğin Fiat S2 speci 5w-40 ve ACEA C3 olacak diyor, ACEA C3 de HSTS'si 3.5 üstü mid-saps yağ demek. Ancak doğrudan kalite belirtisi değil bu. Piyasada VW 502 00 ve 505 00 onayı olmayan yağ yok gibi. Bu yağların hepsi çok mu kaliteli? 3- Sentetik olayında da bizdeki mevzuattan dolayı aldatmaca var, Türkiye'deki ambalajında tam sentetik yazan yağların Almanya ambalajında synthese technology yazar. Piyasada bildiğim kadarıyla Motul 300V serisi dışında Alman mevzuatına göre %100 sentetik onayı olan yağ yok. 4- Son kullanıcı bu detaylara hakim olmak zorunda değil, bazı markalar rüşdünü ispatlamıştır, güven verir, kullanıcı da ona bakar. Mobil, Castrol, Motul, Liqui Moly gibi firmalar dünya genelinde kullanılduğu F1, WRC, Moto GP vs. dahil bir çok yarışta ar-ge yapma şansları olduğu için tercih ediliyor. Ama tabi ki son tüketicinin kullandığı ürünlerin kalitesi her zaman aynı olmuyor. Özetle bilinenden çok şaşmamak lazım. 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Eylül 2019 Paylaş 6 Eylül 2019 Sentetik olayından %99’un bilgisi yok emin olun. Bu konuda insanların doğruyu öğrenmesi 5-10 yıl alır türkiyede. Ben de total kullanıyorum. Mazda’nın dexelia diye yağı var. Bu yağı 20 senedir anlaşması gereği total üretiyor. Dexelia pahalı. Gerekli spec’leri karşılayan yağı total’den alıyorum. Mesela benim araba acea a3-a5/ api sl-sm yeterli diyor kitapçığında. Ben gidip c spec yağ almaya gerek duymuyorum. Ya da api sn aramıyorum. Total de dünyanın en büyük 3 akaryakıtçısından biri. Citroen de fabrikada total koyuyor araçlara. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 Onur Bulut yazdı: 100 liralık Po yağ Buradan yağın kalitesini fiyatına bakarak anladığınızı düşündüm, Castrol u 100 liraya alsam ben 100 liralık castrol mu olacak ? Yağ konusunda detay yazdım, marka algısına fazla takılmamak lazım... birinin 100 lira olması diğerinin 160 lira olması, 60 lira için motoru riske atıyorum anlamına gelmez, gerekli koşulları sağlayan yağ konur devam edilir 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mesela benim araba acea a3-a5/ api sl-sm yeterli diyor kitapçığında. Ben gidip c spec yağ almaya gerek duymuyorum. Ya da api sn aramıyorum. Total de dünyanın en büyük 3 akaryakıtçısından biri. Citroen de fabrikada total koyuyor araçlara. ufak bir katkımız olsun, daha yeni yağ, X motora daha iyi gelir diye de birşey yok. aslında tam tersine kötü de gelebilir, mesela dpf siz araca ; dpf uyumlu yağ uzun vadede iyi gelmez.... 3 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 (düzenlendi) Bu yağ işi çok dallanıp budaklanıyor. Bu kadar kafa karışıklığına gerek yok aslında, üretici onayı açıklamış. Bu onayın olduğu yağları kullanabilirsin demiş. Markalar içinden de istediğini seç. Motor yağı seçerken dikkat ettiğimiz kadar yediklerimizi seçerken dikkat etmiyoruz heralde. 7 Eylül 2019 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 6 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Bu yağ işi çok dallanıp budaklanıyor. Bu kadar kafa karışıklığına gerek yok aslında, üretici onayı açıklamış. Bu onayın olduğu yağları kullanabilirsin demiş. Markalar içinden de istediğini seç. Motor yağı seçerken dikkat ettiğimiz kadar yediklerimizi seçerken dikkat etmiyoruz heralde. Bende aynı şekilde düşünüyorum. Sahte olmasın yeter ki. 😊 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 hepsinden karma yapalım iş bitsin, bune arkadaş 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: hepsinden karma yapalım iş bitsin, bune arkadaş Karışık dondurma gibi mi abi Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: hepsinden karma yapalım iş bitsin, bune arkadaş Hasan Karabekiroglu yazdı: Karışık dondurma gibi mi abi "Ben çikolatalı ve sade istiyorum petrolcü bey. Arkadaşa da çilekli yağ verelim" 😊😊 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 (düzenlendi) Eyüp Çetin yazdı: "Ben çikolatalı ve sade istiyorum petrolcü bey. Arkadaşa da çilekli yağ verelim" 😊😊 Olabilir 5-30 ile 5-40 ı karıştırıp verebiliriz. 5/35,5 gibi bir sınıf elde ederiz işinizi görür 7 Eylül 2019 tarihinde Hasan Karabekiroglu tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Eylül 2019 Paylaş 7 Eylül 2019 Hasan Karabekiroglu yazdı: Olabilir 5-30 ile 5-40 ı karıştırıp verebiliriz. 5/35,5 gibi bir sınıf elde ederiz işinizi görür olmaz spekleri karıştı servis kabul etmez fırça yeriz hepsi 5-30 olacak, mobil-castrol-motul kokteyl iyi gider, içine ayrıca elf po falan katarsanız çorba olur ona göre 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts