Volkan Eyi 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 Öncelikle Merhaba Aracım 2007 Grande Punto 1.3 dizel 75 lik olanı, km: 55000 Dün evimin altında olan oto yıkamaya aracımı götürdüm altı üstü güzelce yıkandı, 1 saat sonra yola çıktım 2 km kadar normal kullandıktan sonra bir kavşakta arkadan arabalar geldiği için 1. viteste seri bir kalkış yaptım gaza biraz yüklendim. aynadan arkama baktığımda beyaz bir dumana benzer bulut gibi birşey gördüm. gece olduğundan arkamdan gelen aracın farıda görmeme sanırım yardımcı oldu. daha sonrasında birkaç sefer daha yüklendim fakat böyle birşey olmadı. hatta park halinde gaza bastım olmadı. bu sabah ilk çalıştırmada yaptım yine yok. motor ısındıktan sonra iş yerinin otoparkında yüne yüklendim gaza yine yok. Acaba egzoza su falanmı girdi yıkamada yüklenince dışarı attı emin olamadım. bir sorun olsa sürekli yapmasımı lazım bilemedim. Konuya vakıf arkadaşlarım bilgilendirirse sevinirim. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 DPF temizliği olmuştur tahminimce. 1 Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 O araçta DPF olduğunu zannetmiyorum. Yerden toz kaldırmış olabilir. Öyle olmasa dahi sorun edilecek bir şey kesinlikle yok bence. Sürekli her kalkışta duman atsa o farklı olurdu. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 Eray Çalışkan yazdı: O araçta DPF olduğunu zannetmiyorum. Yerden toz kaldırmış olabilir. Öyle olmasa dahi sorun edilecek bir şey kesinlikle yok bence. Sürekli her kalkışta duman atsa o farklı olurdu. Genişlet Benim bildiğim o araçta DPF var üstad. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Eyi 29 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2019 (düzenlendi) Eyüp Çetin yazdı: Benim bildiğim o araçta DPF var üstad. Genişlet internetten araştırdığım kadarıyla DPF (Dizel Partikül Filtresi) olup olmadı belli değil. 2010 sonrası euro 5 motorlarda varmış ama bendeki euro 4 olanı olduğu için egzoz sistemine bakmak lazım sanırım. dediğiniz gibi de olabilir! arkadaşların dediği gibi su yada yerdeki birikmiş tozda olabilir. aracı çok olmadı alalı, bir sorun olmasından endişelendim açıkçası. 29 Ağustos 2019 tarihinde Volkan Eyi tarafından düzenlendi teknik bilgi değişikliği 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 Volkan Eyi yazdı: internetten araştırdığım kadarıyla DPF (Dizel Partikül Filtresi) araçta mevcut. dediğiniz gibi de olabilir! arkadaşların dediği gibi su yada yerdeki birikmiş tozda olabilir sanırım. aracı çok olmadı alalı, bir sorun olmasından endişelendim açıkçası. Genişlet Bende daha önce Bravo kullanırken o endişeye kapıldım. Sonra araştırma yapınca DPF temizliği olduğunu öğrendim. 😊 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 Eyüp Çetin yazdı: DPF temizliği olmuştur tahminimce. Genişlet Dpf, dışarı dumanın hiç bir şekilde çıkmaması demek. Dizel araçlar düşük devirde ani gaz verilince eser miktarda duman atar. Arkadan vuran farın ışığı ile görülen duman, sanki araba yanıyor gibidir ama sigaranın bir fırtı kadar bile değildir çıkan 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 Servet Aydın yazdı: Dpf, dışarı dumanın hiç bir şekilde çıkmaması demek. Dizel araçlar düşük devirde ani gaz verilince eser miktarda duman atar. Arkadan vuran farın ışığı ile görülen duman, sanki araba yanıyor gibidir ama sigaranın bir fırtı kadar bile değildir çıkan Genişlet O zaman DPF kaynaklı değil mi sorun? 1 Yorum bağlantısı
Volkan Eyi 29 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2019 Servet Aydın yazdı: Aşırı dolmuş ise ihtimal evet Genişlet Bende emin olamadım, egzoz aşağıya baktığından asfalttan kalkan tozda olabilir. yıkama sonrası egzozun içine dolmuş suda olabilir. Eyüp bey'in söylediği gibi Dpf de olabilir. sonradan olmadığı için. Sıkıntılı birşey olmadığını düşünüyorum. Bu durumda nasıl kontrol etmem gerekir acaba araç soğukken mi rölantide ? yada yüksek devirde ? kontrol etmeliyim. sıcakkenmi rölanti yada yüksek devirde kontrol etmeliyim? bakmam gereken biryer varmıdır acaba. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 Dpf değildir su buharı olabilir. Dpf temizliği yapabilmesi için egzoz gazının 500 600'C ye ulaşması gerekir ki biriken kirli gaz kurumları yakarak atsın. Bu da aracı uzun yolda bağırtarak iyice zorlayarak kullanmayla olur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ağustos 2019 Paylaş 29 Ağustos 2019 30-40 bin km bakımı fiat servisinde mi yapıldı dışarda mı? Yorum bağlantısı
Volkan Eyi 30 Ağustos 2019 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2019 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: 30-40 bin km bakımı fiat servisinde mi yapıldı dışarda mı? Genişlet Özel serviste yapıldı. Ne tarz bir bakım yapılıyor acaba 30-40 bin km 30 Ağustos 2019 tarihinde Volkan Eyi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ağustos 2019 Paylaş 30 Ağustos 2019 yetkilid e etkili bir bakım yaptırın, 30 bin km de carbon celan yapılır 1.3 mjete 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 23 Eylül 2019 Paylaş 23 Eylül 2019 2007 de DPF ne gezer yahu? euro 4 motordur o. Yorum bağlantısı
Recommended Posts