Adem Kazıl 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 1,5 yıl kadar 2010 model 1.3 multijet 90hp linea sahibi olmuştum araçta yanlız ve klima açıkken pek sorun olmuyordu, kalkışlar biraz hantal kalıyor, araçta 3-5 kişi birde bagaj varsa gaza biraz daha abanmanız lazım, rampalarda 1.5 veya 1.6 dizeller gibi gitmiyor bayılıyor, şu an kayınbiraderde 2012 linea 95hp lik olanı var daha seri 90 hp lere göre, kronik olarak amortisör takozları 50-60 bin kmlerde ses yapar, birde ısıtma bujileri arızalanır sökmesi derttir işi bilmeyen acemi birisi kırar birde onunla uğraştırır, triger yok zincir var 160 bin kmde değişiyor servisler esneme ve ses yoksa 200 bine kadar değiştirmiyorlar bazen, ben tavsiye ederim en azından cep dostu bi araç. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Samet Sevinç yazdı: Motoru ve çekişiyle ilgili sıkıntı yaşadınız mı? Klima açınca bariz fark yaşatıyor muydu? Bazı olumsuzluklar duydum ama bana da iyi tercihlerden biri gibi geliyor. 3 sene bindim. 1750 devir ve üzerindeyken gitmem dediği olmadı, yaz kış klimam hiç kapanmaz benim. Ama beklentiyi de verdiğin paraya göre tutmak gerek yine de. Sıkıntı yaşadığımı hatılamıyorum (arabamı aldığımda 1 yaş, 20bin km idi tabi) 2 Yorum bağlantısı
Adem Kazıl 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 lineayı tercih ederseniz 2012 geçiş yılı 2012 ilk 6 ayı euro 4 90 hp son altı ayı euro 5 95 hp kaputu açınca anlaşılıyor 95 hp lerin turbo yukarıda. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Servet Aydın yazdı: Karamürseldeki evin rampamı çıkmayan Videosu var da pcde, bulmam lazım, aynı köyde oradan biraz daha yokuş bir yerde. 3 yetişkin kalkmadı araba, tek kişi çıkabildim. 1 Yorum bağlantısı
Erol Güven 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Yaklaşık 4 yıldan beri linea kullanıyorum 2 yıl kadar Euo 4 kullandım bir sıkıntı olmadı memnum kaldım şimdi ise Euo 5 olanı kullanıyorum yakıt yedek parça ve ustası bol tabi usta var usta var bu önemli. Alırken çok araştırdım özelikle düşük km boyasız orijinal olması benim için önemli idi. Bu konularda aşırı titizim lakin bunlarda km genelde çok yüksek oluyor nedeni ise filo ve kiralama şirket vs bu nedenle temiz geçmişi bilinen düşük km bakılabilir bir lira fazla verilir seni üzmez bagaj ve içi oldukça yeterli bence sadece ilk kalkışlarda biraz ağır kalır diğer viteslerde sorun olmaz. Genelde ısıtma buji si amortisör takozları sıra gelen kronik bunlarda kafayı takacak bir sorun değil bence. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Samet Sevinç yazdı: Motoru ve çekişiyle ilgili sıkıntı yaşadınız mı? Klima açınca bariz fark yaşatıyor muydu? Bazı olumsuzluklar duydum ama bana da iyi tercihlerden biri gibi geliyor. beklentiniz önemli, mesela dizel sesi bizim biraz fazla içeri alıyordu uzun yolda ben benzinli araca alışkın olunca yoruyordu, Egea 'da aynı değişen yok birde line ile egea 5 vitesde 1. vites iyi değil yani arası uzunmu kısamı bilmem ama sevmemiştim. Ama onun dışında içi geniş bagaj iyi parça bol ve ucuz. Çekişde klima açıkken bazen çekmediği için hafif rampada sakin ilk kalkışta stop etme olurdu ama alışınca geçer 1 Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Adem Kazıl yazdı: 1,5 yıl kadar 2010 model 1.3 multijet 90hp linea sahibi olmuştum araçta yanlız ve klima açıkken pek sorun olmuyordu, kalkışlar biraz hantal kalıyor, araçta 3-5 kişi birde bagaj varsa gaza biraz daha abanmanız lazım, rampalarda 1.5 veya 1.6 dizeller gibi gitmiyor bayılıyor, şu an kayınbiraderde 2012 linea 95hp lik olanı var daha seri 90 hp lere göre, kronik olarak amortisör takozları 50-60 bin kmlerde ses yapar, birde ısıtma bujileri arızalanır sökmesi derttir işi bilmeyen acemi birisi kırar birde onunla uğraştırır, triger yok zincir var 160 bin kmde değişiyor servisler esneme ve ses yoksa 200 bine kadar değiştirmiyorlar bazen, ben tavsiye ederim en azından cep dostu bi araç. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Esasen çokta ön yargılı olmamak lazımmış. Önder Özcan yazdı: 3 sene bindim. 1750 devir ve üzerindeyken gitmem dediği olmadı, yaz kış klimam hiç kapanmaz benim. Ama beklentiyi de verdiğin paraya göre tutmak gerek yine de. Sıkıntı yaşadığımı hatılamıyorum (arabamı aldığımda 1 yaş, 20bin km idi tabi) Beklentim çok yüksek değil. Baktığım arabalardan da anlaşılır tabi. Araç mantıklı gelmeye başladı açıkçası. Teşekkür ederim. Adem Kazıl yazdı: lineayı tercih ederseniz 2012 geçiş yılı 2012 ilk 6 ayı euro 4 90 hp son altı ayı euro 5 95 hp kaputu açınca anlaşılıyor 95 hp lerin turbo yukarıda. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Sanırım ona da fark koymuştur bizim millet. Erol Güven yazdı: Yaklaşık 4 yıldan beri linea kullanıyorum 2 yıl kadar Euo 4 kullandım bir sıkıntı olmadı memnum kaldım şimdi ise Euo 5 olanı kullanıyorum yakıt yedek parça ve ustası bol tabi usta var usta var bu önemli. Alırken çok araştırdım özelikle düşük km boyasız orijinal olması benim için önemli idi. Bu konularda aşırı titizim lakin bunlarda km genelde çok yüksek oluyor nedeni ise filo ve kiralama şirket vs bu nedenle temiz geçmişi bilinen düşük km bakılabilir bir lira fazla verilir seni üzmez bagaj ve içi oldukça yeterli bence sadece ilk kalkışlarda biraz ağır kalır diğer viteslerde sorun olmaz. Genelde ısıtma buji si amortisör takozları sıra gelen kronik bunlarda kafayı takacak bir sorun değil bence. Bende temiz araç bakmaya çalışıyorum. Fiyatı düşük tutmaya çalışırken zor oluyor ama bakalım, araştırmaya devam Talha Bilgi yazdı: beklentiniz önemli, mesela dizel sesi bizim biraz fazla içeri alıyordu uzun yolda ben benzinli araca alışkın olunca yoruyordu, Egea 'da aynı değişen yok birde line ile egea 5 vitesde 1. vites iyi değil yani arası uzunmu kısamı bilmem ama sevmemiştim. Ama onun dışında içi geniş bagaj iyi parça bol ve ucuz. Çekişde klima açıkken bazen çekmediği için hafif rampada sakin ilk kalkışta stop etme olurdu ama alışınca geçer Sorun olmayacak sıkıntılar gibi duruyor bunlar. Bilgilendirme için teşekkür ederim. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 40 bin üst limit ise bahsi geçen araçlarda çok düzgünu denk gelmeye bilir. 1.4 Fiesta tdci kullanıyorum. Ön yargılı idim çok düşük performans vs olur diye ( sebebi 124 den sonra kullandığım en düşük beygirli ikinci aracım ) ama tüketim değeri ve sehir içi park kolaylığı vs şuan tatmin ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: 40 bin üst limit ise bahsi geçen araçlarda çok düzgünu denk gelmeye bilir. 1.4 Fiesta tdci kullanıyorum. Ön yargılı idim çok düşük performans vs olur diye ( sebebi 124 den sonra kullandığım en düşük beygirli ikinci aracım ) ama tüketim değeri ve sehir içi park kolaylığı vs şuan tatmin ediyor. 40 bini biraz geçebilirim aracın durumuna göre. İyi günlerde kullanın. Hoş ve şirin bir araç gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Bahsi geçen 3 araçtan da kullandım. Linea ; sorunsuz , dertsiz , tasasız ama bence birazda konforsuz bir araç. 1.3 motorlu Astram vardı sanırım onda da aynı sorunlar vardır , bayır yukarı klima açıkken araba resmen ağlıyordu. Clio dizeli hemen hemen kullanmayan yoktur, az yakar çok kaçar Lineaya göre daha seri olabilir. Genelde rent a car ve filolardan çıkması boldur. 2008 Fiesta aldım. Arkadaşlar sohbet arasında derdim '' tek özelliği hiç bir özelliği olmaması '' diye kliması olan, ön camları otomatik ve CD çaları olan bir araçtı. O araçta konforlu sayılmazdı. Bu 3 araçtan normal kullanıcıdan alma ihtimali en yüksek olan fiestadır, bende alacak olsam Fiesta alırdım. Başka araç önerecektim ama modeli yüksek olsun diyorsunuz o yüzden önermiyorum 1 Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Fatih Evcin yazdı: Bahsi geçen 3 araçtan da kullandım. Linea ; sorunsuz , dertsiz , tasasız ama bence birazda konforsuz bir araç. 1.3 motorlu Astram vardı sanırım onda da aynı sorunlar vardır , bayır yukarı klima açıkken araba resmen ağlıyordu. Clio dizeli hemen hemen kullanmayan yoktur, az yakar çok kaçar Lineaya göre daha seri olabilir. Genelde rent a car ve filolardan çıkması boldur. 2008 Fiesta aldım. Arkadaşlar sohbet arasında derdim '' tek özelliği hiç bir özelliği olmaması '' diye kliması olan, ön camları otomatik ve CD çaları olan bir araçtı. O araçta konforlu sayılmazdı. Bu 3 araçtan normal kullanıcıdan alma ihtimali en yüksek olan fiestadır, bende alacak olsam Fiesta alırdım. Başka araç önerecektim ama modeli yüksek olsun diyorsunuz o yüzden önermiyorum Yazınızı okurken Linea önereceksiniz sandım sonu ters köşe bitti 😅 Fiesta ve Linea arasında ya da bu 2'si ve Symbol arasında çok fark görüyor musunuz? İlanlara bakıyorumda modelden ziyade 3'ü arasında aracın temizliğine göre karar versem nasıl olurdu? Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 (düzenlendi) Samet Sevinç yazdı: Yazınızı okurken Linea önereceksiniz sandım sonu ters köşe bitti 😅 Fiesta ve Linea arasında ya da bu 2'si ve Symbol arasında çok fark görüyor musunuz? İlanlara bakıyorumda modelden ziyade 3'ü arasında aracın temizliğine göre karar versem nasıl olurdu? bagaj ve iç hacim önemli ise Linea tek geçerim. Ama görsel olarak Fiesta Aslına bakarsanız ne kadar özellik o kadar risk. Özelliksiz araba her zaman sorunsuz oluyor 6 Aralık 2019 tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Fatih Evcin yazdı: bagaj ve iç hacim önemli ise Linea tek geçerim. Ama görsel olarak Fiesta Aslına bakarsanız ne kadar özellik o kadar risk. Özelliksiz araba her zaman sorunsuz oluyor Yardımınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Fatih Evcin yazdı: Bahsi geçen 3 araçtan da kullandım. Linea ; sorunsuz , dertsiz , tasasız ama bence birazda konforsuz bir araç. 1.3 motorlu Astram vardı sanırım onda da aynı sorunlar vardır , bayır yukarı klima açıkken araba resmen ağlıyordu. Clio dizeli hemen hemen kullanmayan yoktur, az yakar çok kaçar Lineaya göre daha seri olabilir. Genelde rent a car ve filolardan çıkması boldur. 2008 Fiesta aldım. Arkadaşlar sohbet arasında derdim '' tek özelliği hiç bir özelliği olmaması '' diye kliması olan, ön camları otomatik ve CD çaları olan bir araçtı. O araçta konforlu sayılmazdı. Bu 3 araçtan normal kullanıcıdan alma ihtimali en yüksek olan fiestadır, bende alacak olsam Fiesta alırdım. Başka araç önerecektim ama modeli yüksek olsun diyorsunuz o yüzden önermiyorum Ben bu rampa-klima - bayılıyo üçgenini yıllardır anlamıyorum. Hangi rampa bu? kaçıncı vites, kaçla girdik de bayıldık? Linea sadece 1. viteste sağırdır. Ne kadar basarsan bas 40ı geçmez hızı. diğer viteslerde hele 3. viteste çok iyidir. Rampada bayılma olayına ben katılmam, aracı yolun gerektirdiği viteste - devirde kullanmamaya inanırım. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 İç hacim ve bagaj ikinci planda, sürüş keyfi ve kendi çapında kalite önemli ise Fiesta. Linea, diğer tüm ucuz yollu rakiplerinden (symbol, fluence, 301, C ellysse, accent era) daha iyi yola oturur, diz ve baş mesafesi daha iyidir. Vergi avantajı da vardır. 90 hp olanları kalkışta ağır ama uzayınca kendini ezdirmez. Dar sokaklarda zordur çünkü direksiyon turu az. İç mekan kaliteli değil ama kaliteli gibi durur. Motor sesi rakiplerinden fazla değildir. Bu kadar insanın Linea'yı seçmesi tesadüf değil. Ben o bütçeye Fiesta aldım ama ergonomi ön planda ise kesinlikle Linea. 1 Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Emrah Uludağ yazdı: İç hacim ve bagaj ikinci planda, sürüş keyfi ve kendi çapında kalite önemli ise Fiesta. Linea, diğer tüm ucuz yollu rakiplerinden (symbol, fluence, 301, C ellysse, accent era) daha iyi yola oturur, diz ve baş mesafesi daha iyidir. Vergi avantajı da vardır. 90 hp olanları kalkışta ağır ama uzayınca kendini ezdirmez. Dar sokaklarda zordur çünkü direksiyon turu az. İç mekan kaliteli değil ama kaliteli gibi durur. Motor sesi rakiplerinden fazla değildir. Bu kadar insanın Linea'yı seçmesi tesadüf değil. Ben o bütçeye Fiesta aldım ama ergonomi ön planda ise kesinlikle Linea. Yardımınız için teşekkür ederim karar vermemde çok yardımı olacak. Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 Fikri Keleş yazdı: sadece 2 araç arasında mı kalındı? Temelde bu 3 araç arasında bakıyordum. Fiat Punto'ya da baktım fakat kullanıcı yorumlarından sonra Linea mantıklı gelmeye başladı. Opel Astra 1.4 Classic, Corsa 2008 vs baktım pek temiz sonuçlar çıkmadı bu fiyatlarda. Seat Cordoba, Peugeot 307 gibi 1'er tane temiz duran ilan var listemde ama pek ilgimi çekmedi. Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 6 Aralık 2019 Paylaş 6 Aralık 2019 bütçe düşük olmasa yarisi vereyim derdim 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 7 Aralık 2019 Paylaş 7 Aralık 2019 (düzenlendi) Önder Özcan yazdı: Ben bu rampa-klima - bayılıyo üçgenini yıllardır anlamıyorum. Hangi rampa bu? kaçıncı vites, kaçla girdik de bayıldık? Linea sadece 1. viteste sağırdır. Ne kadar basarsan bas 40ı geçmez hızı. diğer viteslerde hele 3. viteste çok iyidir. Rampada bayılma olayına ben katılmam, aracı yolun gerektirdiği viteste - devirde kullanmamaya inanırım. Valla abi evim Bursa Meskendeydi. Baya diktir rampaları. Klima açıkken çok kez arkadan sellektör attılar. Stop ettiği de oldu ilk zamanlar alışana kadar. Tabi bu Astra 1.3 dü. 1. viteste rampada klima açık olarak düzenleyelim abi 7 Aralık 2019 tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 7 Aralık 2019 Paylaş 7 Aralık 2019 Ben de Linea derim. Sebepler yazılmış zaten. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Aralık 2019 Paylaş 7 Aralık 2019 Önder Özcan yazdı: Ben bu rampa-klima - bayılıyo üçgenini yıllardır anlamıyorum. Hangi rampa bu? kaçıncı vites, kaçla girdik de bayıldık? Linea sadece 1. viteste sağırdır. Ne kadar basarsan bas 40ı geçmez hızı. diğer viteslerde hele 3. viteste çok iyidir. Rampada bayılma olayına ben katılmam, aracı yolun gerektirdiği viteste - devirde kullanmamaya inanırım. Beşiktaş a giderken mi ne bı Opel bayi vardı. 1.3 j kasa Astra 4 kişi rampada kalktık. 1. Vites devrini aldı 2 ye attim devir bauuuw dedi indi aşağı 1 e düştüm. İih yurumem dedi. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Aralık 2019 Paylaş 7 Aralık 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: Beşiktaş a giderken mi ne bı Opel bayi vardı. 1.3 j kasa Astra 4 kişi rampada kalktık. 1. Vites devrini aldı 2 ye attim devir bauuuw dedi indi aşağı 1 e düştüm. İih yurumem dedi. 1.3 olduğu için mi kaldı? Linea için konuşayım 1.3 mj 200 nm 90 bg. Her türlü yürür. 1.3 olmasıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum, debriyaj bitiktir. ya da başka sorun vardır. 3 sene kullandım. Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 7 Aralık 2019 Paylaş 7 Aralık 2019 Saygın Can Oğuz yazdı: Ben de Linea derim. Sebepler yazılmış zaten. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Samet Sevinç 7 Aralık 2019 Paylaş 7 Aralık 2019 2009'dan beri aracın sahibi olduğunu söyleyen biri 230.000 km'de Ford Focus 1.6 TDCi Trend satıyor. Kaputta boya varmış fakat söylediğine göre çocukların taşla çizmesinden ötürü. Muhtelif yerlerinde de boya var. Değişen yok. Km kafamı çok kurcalıyor. Sizce Ford Focus olarak düşününce dikkate almaya değer bir araç mıdır? Fiyatı da 39.000₺ yazmış. Yorum bağlantısı
Recommended Posts