İçeriğe Yönlendir

100.000 Lira Civarında Araç Önerileriniz

Murat Öngür

Recommended Posts

Metin Ankara
Yusuf Gökçe yazdı:

sonuç nasıl oldu merak ettim....

Açıkçası henüz istediğim gibi bir araç bulamadım maalesef :) 

mk3 den vazgeçtim, aslında en hoşuma giden modellerden olmasına rağmen, yakıt tüketimi çok aşırı geldi diğer araçlara bakınca.
Şu anda otomatik mk4 mondeo, citroen c5, 508, mersedes c, ilanlarını takip ediyorum. 

Hala arıyorum, fakat içime sinen bir araç çıkmadı. piyasa o kadar kötü bir durumda ki, hem istenen fiyatlar çok uçuk geliyor artık, hem ilanda yazılanlarla karşılaştıkların farklı oluyor. 

2-3 tane araca gidip baktıktan sonra, ağırdan almaya başladım. ilandan çok içime sinerse gider bakarım diye :)   

Bu arada konuda ki görüşleri de göz önüne alarak ve çoğunluğun bir bildiği vardır diyerek  manuel ford focus, renault megane, toyota avensis ve corolla, kia ceedlere de bakıyorum. 

D segment fiyatlarına bakınca C segmentler fazla pahalı geliyor. Allah bu piyasada ki dürüst alıcıya da - dürüst satıcıya da yardım etsin ne diyelim.

Çağlar Bayur yazdı:

umarım almıştır zira temmuz dan bu yana c200 lerin en ucuzu 108000 TL olmuş.

Ankara da en ucuz 2001 model C kasa 115000TL şu anda o da 350K km nerdeyse

Zaten başlığı açtığımda bütçe 80-90 idi, şimdi 100-110 civarına kadar çıkabiliyorum en fazla. 

Bu arada ilginç gelen, ilanları düzenli takip ettiğim için biliyorum, çoğu araç aylardır duruyor, satılmıyor ama düzenli fiyatını yükseltiyorlar. 

Millette ki motivasyonda ilginç yani. Tamam paranın değeri düşüyor ama, bu bence tamamen döviz kuruyla falan açıklanacak bir olay değil.

Arkadaş misal senin aracın 5 aydır X liraya satılmıyorsa fiyatın yüksek demektir.

hala niye üzerine 5.000TL-10.000TL koyup yeni ilan açıyorsun ki? 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

MK3 Mondeo bırakın kendi segmetini, alt segment otomobillerden bile daha az yakar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Metin Ankara yazdı:

aylardır duruyor, satılmıyor

fiyatı doğru araçlar 2 günde satılıyor . piyasadan yüksek yazmış olanlar bekliyor sadece 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Ankara
Tamer Topaç yazdı:

MK3 Mondeo bırakın kendi segmetini, alt segment otomobillerden bile daha az yakar.

Benim gördüğüm tüketimler bu şekilde, sarı sitenin yalancısıym :) 

Mondeo Mk3 2.0 TDCI ---> 10,2 lt / 5,8 lt
Mondeo Mk4 2.0 TDCI ---> 9,8 lt / 5,6 lt
Mondeo Mk4 2.0 TDCI makyajlı ---> 7,2 lt / 4,7 lt

Peugeot 508 1.6 e-HDi ---> 5,1 lt / 4 lt
Citroen C5 1.6 e-HDi ---> 5,5 lt / 4,1 lt

Ali Gök yazdı:

fiyatı doğru araçlar 2 günde satılıyor . piyasadan yüksek yazmış olanlar bekliyor sadece 

Ben de onu diyorum zaten, aylardır takip ediyorum, hep aynı ilanlar duruyor işte. Daha doğrusu süresi bitince başka hesaptan yeniden açılıyor aynı ilan. 

uygun ilan geliyorsa da ben görmeden gidiyor :)  

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Araçları piyasa yükselsin diye yüksek yazan kesim var.  Aracını satmıyor ama yükseltiyor.  Ha alıcı gelirse affetmiyor o ayrı. 

Tüm piyasanın ortalama misal 100 bin yazdığı fiyatı 75 bine almaya çalışan öldüren kırbaçlıyan hançerleyenlerde var :D . Piyasa rakamı belli alabileceğin rakam belli. Tabutçu olmuşlar :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Metin Ankara yazdı:

Benim gördüğüm tüketimler bu şekilde, sarı sitenin yalancısıym :) 

Mondeo Mk3 2.0 TDCI ---> 10,2 lt / 5,8 lt
Mondeo Mk4 2.0 TDCI ---> 9,8 lt / 5,6 lt
Mondeo Mk4 2.0 TDCI makyajlı ---> 7,2 lt / 4,7 lt

Peugeot 508 1.6 e-HDi ---> 5,1 lt / 4 lt
Citroen C5 1.6 e-HDi ---> 5,5 lt / 4,1 lt

Ben de onu diyorum zaten, aylardır takip ediyorum, hep aynı ilanlar duruyor işte. Daha doğrusu süresi bitince başka hesaptan yeniden açılıyor aynı ilan. 

uygun ilan geliyorsa da ben görmeden gidiyor :)  

Forumda MK3 yakıt tüketimiyle ilgili başlığı okuyabilirsiniz.

Ancak, daha önce de dediğim gibi. MK3 TDCİ temiz bulmak çok zor. Ustası az, parça seçer, bir çoğu kasapların elinde mahvolmuştur. Temiz ve bakımlısı bağımlılık yapar.

Tekrar konu başını okudum da, bence daha makul bir araç bakın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

bir çoğu kasapların elinde mahvolmuştur.

yıllar içinde şu enejktörcülerin vasıflısızlığı etken oldu. bir de kasnak

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Çağlar Bayur yazdı:

yıllar içinde şu enejktörcülerin vasıflısızlığı etken oldu. bir de kasnak

Çözümü bizler bulmuştuk İna Kasnak ile. Enjektör konusu ise o zaten apayrı neler gördük, neler duyduk...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Gökçe
Tamer Topaç yazdı:

Çözümü bizler bulmuştuk İna Kasnak ile. Enjektör konusu ise o zaten apayrı neler gördük, neler duyduk...

bende enjektörleri revizyon yaptırdım.yeni kod olayını forumda öğrendim.vcm cihazda işletmeye çalışıyorum. Yani yeni kod alıp .vcm ile sıralımı,1 3 4 2 mi olacak ayrı sorun. sizin kasnak dediğiniz nedir.teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Yusuf Gökçe yazdı:

bende enjektörleri revizyon yaptırdım.yeni kod olayını forumda öğrendim.vcm cihazda işletmeye çalışıyorum. Yani yeni kod alıp .vcm ile sıralımı,1 3 4 2 mi olacak ayrı sorun. sizin kasnak dediğiniz nedir.teşekkürler.

Kesin bildiğim birşey var,

Mondeo MK3 enjöktörleriyle sorun yaşamamak istiyorsanız, yalnızca Dephi enjektör tezgahında revizyon yapılacak ve kod atılacak. Farkı şekilde revizyon ve kod işlemi yapanlar/yaptıranlar sorun yaşamamış olsa da, mutlaka ya daha sonra sorun yaşamıştır ya da, artık araca alıştığı için sorunsuz sanmıştır.

Alternatör kasnağı, forumda çok detaylı konuları var. (clutch pulley)

Bu araçta motor sesinin en büyük nedenleri

Enjektör

Alternatör kasnağı

Gergi bilya/kütük/kasnak/kayış

Bunlarda sorunu olmayan MK3 saat gibi çalışır.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Muhammet Onur Aslan

Bu postun kapanma vakti geldi bence 😅bu fiyata araç kalmadı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

İlan No: 971302653

Önemli işler yapılmış pazarlığa açık

yazık etmiş 20 daha harcasa 90 100 e gider

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

yazık etmiş 20 daha harcasa 90 100 e gider

LEGO mu bu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

LEGO mu bu

30 dak da pilli ye de dönüşebilir alt yapı var, adamlar 88 sene önceden öngörmüş

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kemalcan Taşkın

Arkadaşlar başlıkta göreceğiniz üzere 85 ila 95 bin tlik otomatik araç arıyorum usta sorunu olmayan ve motor şanzıman olarak beni üzmeyecek hatchback araç arıyorum önerilerini nelerdir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yeni bakındığım bütçe. suzuki sx4 otomatik önden çekiş. tarz bir araba, motoru şanzımanı da sağlam. daha ağır kasada 4x4 olarak da toleransı var, 2008-2010 modeller bulunabliyor. az var. veya eski kasa golf otomatik. bunlar çok yakar az kaçar onu baştan kabulenemli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Oğuzkan Erışık yazdı:

2004 2008 arası fiesta 

Bence en makulu bu olur. 

bu fiyata bulabilecek mi? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

5 sene 130.000 kullandı sattı arkadaşım çokta memnundu Chevrolet kalos.

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

cuma günü bir arkadaşım punto aldı 1,3 dizel manuel. 99 bin tl. 170000 kmde. Kaza boya yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...