İlkay Başaran 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 işin güvenlik tarafında iseniz eğer ben model olarak yüksek tercih etmenizi öneririm. 2005 ve üzeri tasarımlar özellikle 2000 öncesi olanlara göre ciddi anlamda daha sağlam ve rijik kasa tasarımına sahipler. 99 öncesi binalar gibi düşünülebilir. Hepsi kötü demek değil bu ama geneli kötü. 98 model mk2 mondeo ile 2004 model mk3 mondeo arasında kasa dayanımı olarak dağlar kadar fark var. rijik rijit olacak 2 Yorum bağlantısı
Metin Ankara 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Koray Demir yazdı: Düşük km, yüksek model yılı. Elbette ki öyle olacak, ancak segment farkı bir şey ifade etmiyor mu bu durumda? Yani 2011-12 c segment 150K km, 2007-2009 D segment 300k km bir araçtan daha mı iyi kullanım açısından? Yoksa 2.el değeri açısından mı diyorsunuz? İlkay BAŞARAN yazdı: işin güvenlik tarafında iseniz eğer ben model olarak yüksek tercih etmenizi öneririm. 2005 ve üzeri tasarımlar özellikle 2000 öncesi olanlara göre ciddi anlamda daha sağlam ve rijik kasa tasarımına sahipler. 99 öncesi binalar gibi düşünülebilir. Hepsi kötü demek değil bu ama geneli kötü. 98 model mk2 mondeo ile 2004 model mk3 mondeo arasında kasa dayanımı olarak dağlar kadar fark var. rijik rijit olacak Evet, onun farkındayım tabii ki. Zaten yazdıklarımda 2005 altı olan sadece accord ile a4. volvo S40 zaten 2004 üzeri otomatik yok. Benim mk3 mondeo ile mk4 arasında düşündüğüm şey, mk4 yeni kasa ancak mk3 jatco şanzıman daha sağlıklı (bu forumda okuduklarımdan çıkardığım, eğer yanlış anlamadıysam ) bir de birisi GHIA oluyor diğeri trend az bir farkla. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 araçlar gittikçe büyüyorlar 2003-2004 d segment otomobil ile 2011-12 c segment belki aynı iç hacme sahiptir. bence model yükseltme imkanı varsa c sınıfı daha genç olması sebebi ile düşünülebilir. daha az masraflı olacağını düşünüyorum 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 O fiyata alınacak D segmenti araçların sizi üzme potansiyeli yüksek hocam. 2 Yorum bağlantısı
Metin Ankara 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Mehmet Cihat yazdı: araçlar gittikçe büyüyorlar 2003-2004 d segment otomobil ile 2011-12 c segment belki aynı iç hacme sahiptir. bence model yükseltme imkanı varsa c sınıfı daha genç olması sebebi ile düşünülebilir. daha az masraflı olacağını düşünüyorum Celal Aydın yazdı: O fiyata alınacak D segmenti araçların sizi üzme potansiyeli yüksek hocam. Teşekkür ederim cevaplar için. Yalnız 3-4 sene falan oynuyor 2007-2010 civarı D segment ile 2001-2012 C segment gibi. Çok fark eder mi? Yani 2011-2012 linea veya accent vb. otomatik 2008-2010 mondeo TDCI'den daha mı sorunsuz olur diyorsunuz? Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Metin Ankara yazdı: Elbette ki öyle olacak, ancak segment farkı bir şey ifade etmiyor mu bu durumda? Yani 2011-12 c segment 150K km, 2007-2009 D segment 300k km bir araçtan daha mı iyi kullanım açısından? Yoksa 2.el değeri açısından mı diyorsunuz? Segment farkı konfor açısından önemli. C kurtarıyorsa daha genç ve diri araç alınmalı derim. 2 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Teşekkür ederim cevaplar için. Yalnız 3-4 sene falan oynuyor 2007-2010 civarı D segment ile 2001-2012 C segment gibi. Çok fark eder mi? Yani 2011-2012 linea veya accent vb. otomatik 2008-2010 mondeo TDCI'den daha mı sorunsuz olur diyorsunuz? Rica ederim. Yeni her zaman yenidir. 2008-2010 tertemiz Mondeo bulmak kolay değil. Genelde binerler bu araca, satmazlar, şans işi düşse bile 90 bin bandının üzerinde gider, rakam size uymaz. Yerinizde olsam, o fiyatlara madem iyi ve konforlu bir araç arıyorum, yakıtı önemli değilse, 2000-2003 arası E serisi mercedes bakarım, temiz ve bakımlı. Yaşadığınız memlekette ustası da varsa değmeyin keyfine. Keyif alırsınız araçtan. Diğerlerinin hiçbiri onun tadını vermez. 1 Yorum bağlantısı
Metin Ankara 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Celal Aydın yazdı: Rica ederim. Yeni her zaman yenidir. 2008-2010 tertemiz Mondeo bulmak kolay değil. Genelde binerler bu araca, satmazlar, şans işi düşse bile 90 bin bandının üzerinde gider, rakam size uymaz. Yerinizde olsam, o fiyatlara madem iyi ve konforlu bir araç arıyorum, yakıtı önemli değilse, 2000-2003 arası E serisi mercedes bakarım, temiz ve bakımlı. Yaşadığınız memlekette ustası da varsa değmeyin keyfine. Keyif alırsınız araçtan. Diğerlerinin hiçbiri onun tadını vermez. Dediğim gibi yakıt önemli değil o kadar. Zaten yazmıştım konuya aynen o şekilde mi yapsam diye Onların fiyatlarda bir uçtu, pir uçtu. Metin Ankara yazdı: Yoksa gözü karartıp biraz daha zorlayıp, çok yüksek km de olsa 98-2000 civarı mersedes E falan mı alsam bilemedim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Metin Ankara yazdı: Mondeo 3 TDCI GHIA 2006+ (70-80 civarı fiyatları) Mondeo 4 TDCI Trend 2008+ konu tarihine baktım , güncelmiş listedeki diğerleri bilmem de, bu ikisinin temiz dertsizini 80 bin e buldunuz mu bakarken? 4 Yorum bağlantısı
Metin Ankara 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: konu tarihine baktım , güncelmiş listedeki diğerleri bilmem de, bu ikisinin temiz dertsizini 80 bin e buldunuz mu bakarken? Temizini bilemiyorum hiç birinin sahibiyle iletişime geçmedim. Çünkü araca karar veremedim, ondan konu açtım ya Fiyatlar ilan sitesinden beğendiğim araçların ortalama fiyatları. MK3 o civarlarda zaten genelde. 2-3 tane bayağı temiz görünen ilan var sahibinden olan. MK4 olanlarda 90-110 civarı yaklaşık ilan fiyatları, pazarlık payı da vardır herhalde. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 2006 düzgün fiestalar 65-70 bin TL iken 80 lere düpdüzgün mk3 jatco varsa kaçmaz alınır anında. ilanda oalbilir de, düzgün mü ona bakmalı, ben henüz arabam sıkınıtlı o yüzden şu rakama veriyorum diye yazanı görmedim. 4 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 İyi günler Ortalama 80-90.000 TL civarı 2001-2 üzeri (genelde kasa değişimi bu yıllarda olduğundan) otomatik D sınıfı araç araç arıyorum. Benim için çok yakması o kadar önemli değil, çünkü günlük kullanmayacağım. Aile için rahat olsun, güvenli olsun, çok sıkıntı çıkarmasın yeter. İlk aracım olacak, şimdiye kadar ihtiyaç duymamıştım. Uzun süredir araştırıyorum, ancak içinden çıkamıyorum [emoji4] O kadar çok araç inceledim ki, Mondeo 3 TDCI GHIA 2006+ (70-80 civarı fiyatları) Mondeo 4 TDCI Trend 2008+ Toyota avensis Honda Accord Peugeut 407 Volvo s40 Audi A4 Hyundai sonata Şu ana kadar en çok aklıma yatan Mondeo 3 TDCI oldu. forumda okuduğuma göre, hem jatco otomatik şanzımanı kaliteli ve sorunsuz, hem motor kolay arıza yapmaz deniyor. Ama onların da km çok yüksek oluyor, bir de dizel sıkıntı yaşar diyen çok oluyor. Alırsam üzer mi bilemiyorum, parça bulunamaması veya büyük sorun çıkarması gibi. Accord ve avensislerin yılları mondeo ya göre 3-4 yıl daha eski oluyor fakat fiyatlar daha yüksek oluyor, benzinliden mi, japon olduğundan mı tam bilemiyorum. Bu arada c segment olan hemen hemen bütün modellere de baktım. Chevrolet cruse, lacetti, hyundai elantra, kia cerato, mitsubishi lancer vs. Gerçekten de anlam veremediğim şekilde fiyatlar. misal 2011-12 fiat linealar, hyundai accentler veya kia ceratolar falan daha düşük segmentte olmasına rağmen daha pahalıya satılıyor. Yani 2005 civarı kia cerato nasıl 2008 mondeodan pahalı oluyor anlamıyorum [emoji4] Yoksa gözü karartıp biraz daha zorlayıp, çok yüksek km de olsa 98-2000 civarı mersedes E falan mı alsam bilemedim. Fikir verebilirseniz çok sevinirim. Gecen yil megan 2 hb aldim km 219 bin 60 bine tek eksisi benzinde sehir ici 11 lt falan yakmasi hanim az km yaptigi icin problem degil benim icin 1 Yorum bağlantısı
Metin Ankara 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Çağlar Bayur yazdı: 2006 düzgün fiestalar 65-70 bin TL iken 80 lere düpdüzgün mk3 jatco varsa kaçmaz alınır anında. ilanda oalbilir de, düzgün mü ona bakmalı, ben henüz arabam sıkınıtlı o yüzden şu rakama veriyorum diye yazanı görmedim. Çağlar Bey, zaten bazıları öyle şeyler yazıyorlar ki ilanlarda, söz meclisten dışarı, sövmemek için kapatıyor insan. Ancak içlerinde ayrıntılı ve güzelce açıklama yapanlar, iyisini kötüsünü yazanlar da var. insan üslubundan belli oluyor az çok. Bu meyanda yeterince araç var. Levent Güzelkalp yazdı: Gecen yil megan 2 hb aldim km 219 bin 60 bine tek eksisi benzinde sehir ici 11 lt falan yakmasi hanim az km yaptigi icin problem degil benim icin Teşekkür ederim, megan 2 hiç bakmadım, memnun musunuz acaba? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 listeden 407 yi ucuza bulmanız olası. ama sanayide harcayacak ek biraz bütçeyi göze almak gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Teşekkür ederim, megan 2 hiç bakmadım, memnun musunuz acaba?valla hanim kullansin diye aldim bende biraz kullandim beklentimin ustunde cikti . Bizinki hb ona ragmen bagaji buyuk sayilir is arkadasim sedan aldi o gercekten buyuk bence basarili parca sıkıntısı yok ustasi bol piyasasi hareketli sayilir bence bu paralar icin cok makul bizimkisi otomatik o yuzden gucu biraz kesiyor manuel daha atak 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Yakıt önemli değilse bu fiyata en alınası dolu araç bence 2003-04 opel vectra elegance. 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 O paraya bahsi geçen araba kalmadı ki Yorum bağlantısı
Metin Ankara 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Mehmet Göktürk yazdı: listeden 407 yi ucuza bulmanız olası. ama sanayide harcayacak ek biraz bütçeyi göze almak gerekir. mondeo 3 veya avensis vs. yerinde 407 mi iyidir demek istediniz? Levent Güzelkalp yazdı: valla hanim kullansin diye aldim bende biraz kullandim beklentimin ustunde cikti . Bizinki hb ona ragmen bagaji buyuk sayilir is arkadasim sedan aldi o gercekten buyuk bence basarili parca sıkıntısı yok ustasi bol piyasasi hareketli sayilir bence bu paralar icin cok makul bizimkisi otomatik o yuzden gucu biraz kesiyor manuel daha atak Megane 2'ye de bir bakayım o zaman. Erhan Doruk yazdı: Yakıt önemli değilse bu fiyata en alınası dolu araç bence 2003-04 opel vectra elegance. vectra da düşündüm, aslında o kasalar güzeldi ancak bir nebze diğerlerine göre eski gibi geldi yıl olarak. son kasası da benim hoşuma gitmiyor görünüm olarak. Fikri Keleş yazdı: O paraya bahsi geçen araba kalmadı ki Cevaplar için hepinize teşekkürler. Sanırım ben derdimi tam anlatamadım Konuda yazdığım araçlardan hangisini daha çok tavsiye erseniz desem, sanırım daha iyi anlaşılacak. Veya o civarlarda hangi araç daha konforlu ve daha sorunsuz olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Temmuz 2021 Paylaş 10 Temmuz 2021 Metin Ankara yazdı: mondeo 3 veya avensis vs. yerinde 407 mi iyidir demek istediniz? temiz ise 407 çok iyi araçtır. Ve fakat sayı az olduğu için parça vesaire nisbeten zorlaşır. Ama bu nedenle de ucuza alınır. 407 sıfır olduğu dönemde yanına yaklaşamadığımız araçlardandır. Avensis ve mondeo o kadar değil. avensis çook eskisi olursa olabilir. enteresan araçlar. 1 Yorum bağlantısı
Metin Ankara 11 Temmuz 2021 Paylaş 11 Temmuz 2021 Mehmet Pınar yazdı: Mk3 Mondeo Teşekkür ederim cevap için. Mehmet Göktürk yazdı: temiz ise 407 çok iyi araçtır. Ve fakat sayı az olduğu için parça vesaire nisbeten zorlaşır. Ama bu nedenle de ucuza alınır. 407 sıfır olduğu dönemde yanına yaklaşamadığımız araçlardandır. Avensis ve mondeo o kadar değil. avensis çook eskisi olursa olabilir. enteresan araçlar. Mehmet Bey teşekkürler. O halde şu an için mondeo ile 407 öne çıkıyor gibi. Aslında avensislerin 2.0 motoru LPG uyumu iyi olmadığından hala benzinli ve yaşına göre düşük km. olanlar çıkıyor. Bir yandan da aklım 98-2000 gibi Mersedes E 200'de. onun da temizini bulmak çok zor sanırım Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 Temmuz 2021 Paylaş 11 Temmuz 2021 Cevabını bilmemekle birlikte, merak ettiğim soru. Bakalım sonuç ne çıkacak... Not: Linea güvenli bir araç değil. Accent ve symbol de öyle. B segmenti araçlara bakmayın güvenik beklentiniz varsa. En az C segmenti olmalı. Selamlar... 1 Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan 11 Temmuz 2021 Paylaş 11 Temmuz 2021 Piyasadaki mondeolar artık yorgun düştü, bakımsız kaldı. (istisnalar o paralardan fazlasını istiyor) Yaşlı araba ile uğraşmak zordur, ben sizin için seçeneği 2'ye indireyim. En azından arıza çıkarma potansiyeli diğerlerine göre çok daha düşük olur. Toyota avensis Honda Accord 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts