İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vites Araba Tavsiyesi

Orhan Yıldırım

Recommended Posts

Orhan Yıldırım
(düzenlendi)

Merhaba, uzun yıllar arabaya ihtiyaç duymama rağmen artık istediğimden ötürü araba almaya karar verdim. İlk arabam olacak ve çok fazla sürmeyi bilmediğim için otomatik vites olsun istiyorum.

20-21 bin arası bütçe ayırdım.

Şimdi arabalardan anlamama rağmen ilanlara bakarak şu arabaların fiyat dahilinde alınabilecek arabalar olduğunu gördüm:

1-1998 model Ford Mondeo 2.0 Ghia  (Tasarım ve donanım açısından oldukça makul fakat çekincem bu araçların şehir içi-dışı kullanımda yakıtının fazla olmasıymış. Yakıt olarak gerçekten zorlayacak bir araba mı?)

2- Hyundai Accent 1.5i GLS 1999

3- Hyundai Sonata 2.0 GLS 1997

4- Opel Corsa Swing 1.2 1999

Arasında kaldığım modeller bunlar. Tercihim ilk üç araba fakat karar vermekte gerçekten zorlanıyorum. Ortalama hepsi 200 bin küsur kilometrede. Hepsi LPG'li. Tavsiyede bulunursanız sevinirim.

tarihinde Orhan Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Öncelikle işiniz çok zor, bu fiyat bandında alacağınız her seçenek sorun ve masraf çıkarma potansiyeline sahip olacaktır.

Mondeo diğerlerinden 3 gömlek üstün bir otomobil olsa da acemilik atlatılacak bir otomobil midir tartışılır.

Yaşlı ve otomatik Opel'e bence yaklaşmayın.

Sonata piyasada az, parça bulmakta vs. sorun yaşayabilirsiniz. Ayrıca kasası büyüktür.

Bence en makulü yine accent olur. Görece küçük, daha sorunsuz ve parçası daha bulunur bir otomobil.

Ama hangisi olursa olsun en az 3-5 bin lira harcayacakmış gibi plan yaparsanız daha az üzülürsünüz.

Orhan Yıldırım yazdı:

Yakıt olarak gerçekten zorlayacak bir araba mı?)

Genişlet  

Bir arkadaşım 1.2 otomatik Corsa'nın V6 Audi kadar benzin yaktığını söylüyordu. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

forumdaki satılık lacetti bence biraz bütçenizin üstünde ama en azından yaş ve km daha uygun olur  😀

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

hocam o paralara otomatiği sorun çıkarmayan bir araç istiyorsanız ben Honda Civic derim. 93 - 94 eg kasa yada yakalayabilirsen 1.4 96-97 civic derim.. hem tam otomatik hem de sorunsuzluğunu ispatlamış modeller..

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Mehmet Cihat yazdı:

forumdaki satılık lacetti bence biraz bütçenizin üstünde ama en azından yaş ve km daha uygun olur  😀

Genişlet  

Hazır bilinen bir aracı almak çok mantıklı. Ali arabayı anlattı zaten. 

Değilse de mazda 323 veya familia bakabilirsiniz. Japon tam otomatikler daha az arıza veren araçlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hazır bilinen bir aracı almak çok mantıklı. Ali arabayı anlattı zaten. 

Değilse de mazda 323 veya familia bakabilirsiniz. Japon tam otomatikler daha az arıza veren araçlar. 

Genişlet  

aynen japon almak lazım lacettide yine aisin japon şanzıman var 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova
  Orhan Yıldırım yazdı:

20-21 bin arası bütçe ayırdım.

Genişlet  

Bu fiyat bandına masrafsız binilecek Mondeo bulamazsınız. Bende Accent diyorum, kenarda 5bin masraf bütçesi ayrılırsa.

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Doğandan 20 bin istenen yerde işiniz zor. O paraya aldığınız araca sağlıklı binebilmek için mutlaka iyi bir masraf yaparsınız diye düşünüyorum . Sonato çok güzel araç. Fakat çok yakıyor. Honda bulunabilirse yada toyota daha mantıklı gibi. Umarım istediğiniz gibi olur.

Yorum bağlantısı
Yücel Metin
(düzenlendi)

Forumda lacetti var bence düşünebilirsiniz. Benim 1999 Corsa 1.4 16 valf GLS aracım var. Tavsiye edermiyim ? evet. Almadan önce 206, Clio ve Corsa modelleri araştırdım, en sorunsuz Corsa özellikle şanzıman konusunda. Corsa düşünürseniz, GLS olmalı . Boyaya önem vermeyin, boya yanığı veya boyalı olsun, ama mekanik ve  motoru iyi inceleyip alın.

tarihinde Yücel Meta tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Merhaba 

Bence gelin siz bir Lacettimize bakın. Pazarlıkta yaparsınız. 2005 model 150 binde makine. Biz 3 ncü sahibiyiz. Elden ele geçmiş bir araba değil. Bunu alınca hiç masrafın olmadan tepe tepe binersin. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Düşük bütçeli otomatiklerde B sınıfı, tork konvertörlü ve donanımsız araçları tercih etmenizi tavsiye ederim. 206 favorimdir. (1,4 motor, 2 hava yastığı + klima olan paketi aranmalı) 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

açık ve net söyleyebilirim, japon araçların dışında eski model otomatik bence hiç bulaşmayın. Mazda 323 otomatik o paralara bulunabilir. Ali'nin dayısının Lacettisine de bakmanızda fayda var beğenirseniz bir arası bulunabilir. Tanıdıkdan araç almak ; ilerideki yapılacak masraflar açısından daha avantajlı olabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bunlardan birini alacaksam bir sn durmaz mondeo alırdım. 2.0 otomatik viteslisi uzun yolda sabit 100 km hız ile 5.4 litre yakıt yakıyordu ayrıca.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Mondeo mk2 alacaksanız 99-01 arasına bakın derim 97-98 motorlar pek tutulmuyor arıza sebebiyle özellikle hararet yapmasıyla meşhurdur.  15 gün içerisinde yoğun trafik, sıcak hava, klimayı hiç kapatmadım  3.500 km yol yaptım maşallah hiç bir problemle karşılaşmadım 252.000 km de. Önemli olan 200k ve yukarısı değil bakımlı araç olması, ustacıkların elinde yalan yanlış tamir ve toplamalar yapılmaması bu yaştaki arabaların 200k km altını bulmak neredeyse imkansızdır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Accent alın.
Ayrıca acemi bir sürücü asla otomatik kullanmamalı.
Otomatik araç acemi elinde bir silaha dönüşebilir.

Yorum bağlantısı
Yücel Metin

2009-2012 arası, tam otomatik dizel cee'd veya İ30 nasıl tavsiye edermisiniz.

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
  Yücel Meta yazdı:

2009-2012 arası, tam otomatik dizel cee'd veya İ30 nasıl tavsiye edermisiniz.

Genişlet  

Bu yıllara ait iki modelde aşırı yakıt tüketimi var diye biliyorum. Kullananlara sorup iyice araştırmalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

@Bülent Tarakçı hocam sizce risk alıp EDC veya DSG mi?  Yada Tam otomatik alıp biraz fazla yakması ama sorumsuzluk mu ? Bu soruya cevap arıyorum.

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
  Yücel Meta yazdı:

@Bülent Tarakçı hocam sizce risk alıp EDC veya DSG mi?  Yada Tam otomatik alıp biraz fazla yakması ama sorumsuzluk mu ? Bu soruya cevap arıyorum.

Genişlet  

Ben EDC kullanıyorum. DSG den farkı, DSG de mekatronik denilen yağ basıncı ile çalışan parçanın, EDC de bir kaç motorlar çalıştırılması. Benim öğrendiğim kadarı ile böyle. Ama nedir? Nasıl yapıyor? Bilemiyorum. 1,5 yıldır kullanıyorum. Memnunum. Kuzenimde DSG li Superb var. 135 binde aldı. 180 binlere geldi. Şeytan kulağına kurşun hiç bir sıkıntısı olmadı. Doktor arkadaşım 90 bin km dir Octavia kullanıyor. Tık demedi. Eski Belediye başkanımızın Caddy si de DSG li. 45 bindir biniyor. Yüzbinlerce çift yada tek kavramalı otomobil hergün yollarda dolaşıyor. Arabayı denk getirip satarsam 1.4 yada 1.2 TSİ DSG Golf almayı bile düşünmekteyim. Fakat genel kanı tam otomatik olmayan şanzımanlar biraz daha hassaslar. Usturuplu kullanıp. Şanzımanı çok zorlamayınca problem çıkarma ihtimali aza indirgenebilir. Usturuptan kastım ayağınızın altında yumurta var gibi değil! Aşırılıklardan kaçınma (Sıfırdan dip gaz. Rampada patinaj vs.). 

Citroen ve Opel,  2016 ve üstü modellerinde Aisin tam otomatik kullanıyor. Onlara da bakabilirsiniz. Fazla da yakmıyorlar. Yarışa gitmiyorsanız bence gayette keyifliler.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Amcamın oğlunda leon dsg var garanti bitmesine yskın arıza yaptı garantiyi uzattığı için servis değişti, kayınbiraderim wv serviste çalışırken hergün en az 2~3 dsg arızası geliyor diyordu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Orhan Yıldırım
(düzenlendi)

Yanıtlar için teşekkür ederek, 97 sonata 2.0 ve 98 Mondeo arasında kalmış bulunmaktayım.

İki araç aşağı yukarı aynı kilometrede; 220 Sonata, 240 bin Mondeo. Gidip ikisine de baktım, ikisi de hoşuma gitti. Sonata daha seri duruyordu. İkisinin de ağır kazası yok, ikisi de yürüyen olarak sağlam durumdalar.

Şimdi burada hangisine karar vermeliyim? Yakıt tüketimi de ikisinin aşağı yukarı aynı sanırım. Sonata'nın sahibi şehir içi 40 kuruş yaktığını söyledi. Mondeo ise 45-50 civarındaymış.

tarihinde Orhan Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Açıkçası şahsi fikrim ilk arabam ve eski bir Ford kullanıcısı olarak her zaman gönlüm temiz bir Ford der her açıdan Hyundai'den iyidir en azından bu dönem modelde Hyundai'ler için ancak, Araç yaşı, Türkiye kullanıcı şartları göz önünde bulundurarak, daha az mekanik sorunlu gibi düşündüğüm, Sonata'yı tercih ederdim. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...