İçeriğe Yönlendir

Yeni Arabam; T5 Multivan

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek
Ali Darbaz yazdı:

Araban tam model ve motor nedir

Konu açtım, detalı bilgi mevcut. 

99 model 1.6 litre megane motorlu 90 hp 131 nm RXT paket en full donanımlısı.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Güle güle kullan. Çok mantıklı bir hareket olmuş. [emoji106][emoji106]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Hacı Şenyurt yazdı:

Güle güle kullan. Çok mantıklı bir hareket olmuş. emoji106.pngemoji106.png

Teşekkür ederim abi, şehir içi yürütme maliyetini ciddi düşürdü :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Hayırlı olsun.
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Fatih Evcin yazdı:
Ebrar Tüfek yazdı:

Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Multivanın yanında süs köpeği gibi kalıyor clio. [emoji23]
7 aydır sadece evin değil bütün sülalenin cefasını çeken koca adam artık tatil yapacak, clio ayakçı oldu, babamın yada benim işimiz olduğunda alıp gidiyoruz. İkimizin de aynı anda işi olursa minibüse biniyorum sadece, onun dışında otoparkta yatıyor. Sadece uzun yolda kullanılacak. Haftada bir iki gün biyerlere gider sadece kısa mesafeli. Cliopatra a.k.a ekonomi bakanı ise multiden görevi devraldı, şehir içinde sağa sola koşacak işlerimizi görecek, karşılığında ona çok güzel bakacağız. Taksiti bitince üstüne koyup passat b5 düşünüyorum ama inşallah bu düşüncem değişmez, çünkü mantıklı bişey değil, küçücük bir hb araba şehir içinde çok büyük nimet. 114ae12bba9e4206c8b05f36bb095d6d.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Multiyi aldığımdan beri yakıt fişleri kayıt altında. Ankaraya gittiğindekiler hariç tabi. O dönem bende değildi. faaf087d9d94f40beebd4ef2465d3939.jpg

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

@Ali Darbaz abim ile dünkü konuşmadan sonra multivanın yazılımını iptal edip motoru en güvenli hale getireceğim. Hypermile sadece az yakmak değilmiş, motorun biyerini bozmadan kırmadan uzun yıllar binilecek hale çevireceğiz. 170 hp 400 nm den 130 hp 340 nm ye indiriyoruz. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Ebrar Tüfek yazdı:

@Ali Darbaz abim ile dünkü konuşmadan sonra multivanın yazılımını iptal edip motoru en güvenli hale getireceğim. Hypermile sadece az yakmak değilmiş, motorun biyerini bozmadan kırmadan uzun yıllar binilecek hale çevireceğiz. 170 hp 400 nm den 130 hp 340 nm ye indiriyoruz. 

Yazılımı ben alabilsem keşke :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Sinan Akgöl yazdı:

Yazılımı ben alabilsem keşke :) 

Yazılımcı ile görüştüm biraz önce, ücretsiz birşekilde yazılımı eski haline getirecek :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Neden böyle bir işe giriyorsun ki. Aynı motorun yok mu yüksek beygirlisi? Misal 1.8T Quattro nun 160 hp olanı da var aynı motor ecu bobin vs olanın 190 hp olanı da var. Bora da 90, 110 ve 130 hp var ve bir üst versiyona göre sırayla tek fark biri turbo, diğeri de yazılım.  Almanya da bildiğim kadarı ile vergi kalemlerinde hacme göre değilde hp ye göre alındığından firmalar bu şekilde kısıtlamaya giderler. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Metin Akbal yazdı:

Neden böyle bir işe giriyorsun ki. Aynı motorun yok mu yüksek beygirlisi? Misal 1.8T Quattro nun 160 hp olanı da var aynı motor ecu bobin vs olanın 190 hp olanı da var. Bora da 90, 110 ve 130 hp var ve bir üst versiyona göre sırayla tek fark biri turbo, diğeri de yazılım.  Almanya da bildiğim kadarı ile vergi kalemlerinde hacme göre değilde hp ye göre alındığından firmalar bu şekilde kısıtlamaya giderler. 

130 hp ile 174 hp nin motor içi parçaları aynı imiş. Ben bunu bilmiyordum Bugün yazılımcının yanına gideceğim. Telefonda konuştuk, pd150 turbo koyup işi halledeceğiz büyük ihtimal.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Ebrar Tüfek yazdı:

130 hp ile 174 hp nin motor içi parçaları aynı imiş. Ben bunu bilmiyordum Bugün yazılımcının yanına gideceğim. Telefonda konuştuk, pd150 turbo koyup işi halledeceğiz büyük ihtimal.

sen onu iptal ettirme oem 130s 150ye indir 170 fazla yakıt, hava basıncı.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Okay Kaygusuz yazdı:

sen onu iptal ettirme oem 130s 150ye indir 170 fazla yakıt, hava basıncı.

Aynen abi biraz kısacağım büyük  ihtimal. Şimdi clionun bakımlarıyla uğraşıyorum sanayideyim

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Ebrar Tüfek yazdı:

Aynen abi biraz kısacağım büyük  ihtimal. Şimdi clionun bakımlarıyla uğraşıyorum sanayideyim

kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Hep aynı istasyondan vs alıyorsan yakıtı zaten her türlü plaka saat vs olarak onların sisteminde kayıtlısın. Direk görüyorlar aldığın pompa ve miktar olarak her hangi negatif durumda bilgin olsun.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Sinan Akgöl yazdı:

Hep aynı istasyondan vs alıyorsan yakıtı zaten her türlü plaka saat vs olarak onların sisteminde kayıtlısın. Direk görüyorlar aldığın pompa ve miktar olarak her hangi negatif durumda bilgin olsun.

Aynen abi biliyorum, satacağım zaman böyle ufak tefek şeyler güzel oluyor o yüzden saklıyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Koku hastası birisi olarak önerebilirim ki muazzam güzel kokuyor. Ben hep Türk bayraklı Vanilla kullanıyordum, kokusu bitince yıkamacı alıp çöpe atmış. Bayrak olduğu için saklıyordum, sinir oldum adama zaten. Evde hiç açılmamış, Black ice ve Vanilla Pride var koçtaşa gidince bunu da deneyeyim dedim. Coconut'ı aldığımda takmıştım etkisi geçti, oda çok güzeldi.
Little Trees-Rose&Raspberry e9881fc79d56b24f6c6e4ccf3d1e0f5c.jpg

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
(düzenlendi)

Bugün bi banyo yaptık, mis gibi oldu. :)

Menzerna sealing görevini yerine getiriyor. Cilasız sadece yıkadım, sonuç bu şekil.

bf9dfe5abb177db178cfb94ec70f1d15.jpg

tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ebrar Tüfek yazdı:

Hayattan soğursun :) Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. 170hp’ye alışıp 130’a inince anlarsın :) 

Gergin bir kullanıcı değilsen bir sorun olmaz Ebrar kolay kolay. Olay yazılımcında bitiyor. Düzgün yazıldığı sürece uzun yıllar binersin. Ben 195k’da yaptırdım şu an 260k’da. Çok şükür 🙏 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Arıkan yazdı:

Hayattan soğursun :) Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. 170hp’ye alışıp 130’a inince anlarsın :) 

Gergin bir kullanıcı değilsen bir sorun olmaz Ebrar kolay kolay. Olay yazılımcında bitiyor. Düzgün yazıldığı sürece uzun yıllar binersin. Ben 195k’da yaptırdım şu an 260k’da. Çok şükür 🙏 

Benim motor içi 174 lük ile aynıymış zaten abi, yazılımı iptal ettirmedim, turbo kırarsa 174 lük turbosu takarım devam ederim :)

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Espli 170 lik kia sorentolar nasıl araba yorumu olan varmı, multivan ile takas yapabilirim araba iyiyse, otomatik şanzımanından korkuyorum bitek.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Clio ile uğraşmaktan yetim kaldı. Sorentonun şanzımanda vuruntu vardı koşarak uzaklaştım.

Büyük ihtimal uzun süre daha bende duracak bu koca oğlan, satmaya kıyılmayacak bi hale geldi

.616c0830b2eab41932dc9fbc4fc3c5b6.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...