Ali Darbaz 30 Ocak 2020 Paylaş 30 Ocak 2020 Ali Gök yazdı: insan içinde olduğu şartlara çok çabuk evrilen bir yaratık. ilk başta çok üşengeçlik oldu son 2 arabam otomatikti üzerine manuel gidermi dedim kendimce zorlandım biraz ama 10 günde alıştık tekrar otomatik araba sadece bir lazım olurda hanım süremez diye alacağım tekrar . yoksa manuel de kafa çok rahat Ali altında en güzelinden araba olsun, deposu dolmayınca vergisi ödenemeyince hiçbir anlamı kalmıyor. İnsanların vites değiştirme konusunu ( eşimde dahil) çok abartıklarını düşünüyorum. 100 yıllık otomobil tarihinde, son 10 15 yılda bu mevzu patlama yaptı. Benim acemi iken tek derdim rampada kalkıştı. Artık her arabada hill holder var. Hill holderin kıymetini acemi iken anlaşılıyor. Şu rampada kalkma mevzusu en büyük dert iken, şimdi her arabada hill holder esp ebd hatta patinaj sistemleri olmasına rağmen manual yalan oldu günümüzde. Benim işime geliyor orası ayrı. İyi arabayı ucuza alıyorsun. Borç faiz ödemek zorunda kalmıyorsun. bakımda ucuz oluyor. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 30 Ocak 2020 Paylaş 30 Ocak 2020 şanzuman hata, aracı p konumda terk edin Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Ocak 2020 Yazar Paylaş 30 Ocak 2020 Hasan Sancak yazdı: ben hala otomatikçiyim, auti tt tarzı bi arabam olmadıktan sonra ara gazdan keyif alamayacaksam manuele karşıyım. Sonuç olarak her şeyin bir bedeli var, her arabayı birbirleri ile kıyasladığın zaman artıları eksileri var bana göre detaylara girmedikçe. Zaten araba dediğin nedirki 3-5 sene binmeden değiştiriyoruz bari o arada konforumuza düşkün olalım @Emrah Altun gel alalım sana da bir cvt Abi otomatik araba masraf haricinde bana çok tadsız tuzsuz geliyor, araba kullanmaktan zebk alan biriyim, dobloyu sürerken aldığım zevki koleos jipi sürerken almamıştım mesela. Otomatik corollayı satıp minibüsü alınca, şimdi araba kullanmaya başladım işte demiştim. büyük konuşmayayım, mecbur kalmadığım sürece manuel. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Ocak 2020 Yazar Paylaş 30 Ocak 2020 Ali Darbaz yazdı: Bana para lazım. 18000 tl fark var. Aynı arabanın manuali ile otomatiği arasında 18000 tl fark olursa alamam. 3000 yeter. 3000 lira için bili elle vites değiştiririm. Bir süreden sonra el ayak otomatikleşiyor. Vites atmak histerikleşiyor. 2 yaz önce 20 bine aldığım yaris'in otomatiğine 45 bin lira istiyorlar şuan. Birde tam otomatik öğrenmişler, yarı otomatik olmayan her arabaya kocaman harflerle yazıp fiyatını uçuruyorlar. 18 bin tl ile çok güzel bir motorsiklet alırım, yazın keyif yaparım hemde arabanın yapamayacağı hipermili yaparım. Okay Kaygusuz yazdı: şanzuman hata, aracı p konumda terk edin Size yine açıklama yapıyor, corsada F diyor sadece 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ocak 2020 Paylaş 30 Ocak 2020 Birde şu durum varki, LPG i10 ile Otomatik İ10 satış esnasında aynı paraydı. Otomatik i10 , benzinli olduğu için lpg versiyonundan 3 kat fazla yakıt maliyeti çıkarıyordu. Sonra birşey oldu, artık ne olduysa, manual fabrikasyon i10 modelleri 2016 yılından itibaren manual ve benzinli modelle aynı ikinci el fiyatlarına geriledi. Showroomdaki fiyatında düz benzinli modelle arasında 7000 tl fark varken, ikinci elde fiyat farkı yok denecek kadar azdı. Bende fabrikasını gezdiğim , üretim bandını boydan boya gördüğüm bu arabayı almak için kollarımı sıvadığımda şans eseri düz ve manual olan modelin fiyatınında altında ikinci elden satın aldım aytenimi. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Ocak 2020 Yazar Paylaş 30 Ocak 2020 Bu 1.9 jtd yi bayaa sevdim, şehir içi 618 kilometre yol yapmışım, ortalama hızım 30.9 kmh, yakıt tüketimim 19.8km/lt yani, 5 litre ortalama ile sıkışık trafikte şehir içi bol rampalı yollarda geziyorum.12 ocakta konu açmışım, 189 binde idi 18 gün geçmiş şuan ayın 30 u araba 191 bini geçmiş. 18 günde iyi yol yapmışım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ocak 2020 Paylaş 30 Ocak 2020 Ebrar Tüfek yazdı: şehir içi 618 kilometre yol yapmışım, ortalama hızım 30.9 kmh Bu şehir içi değildir ama Şehir içi mesela, İstanbul'da 20km ortalama hızı görürsek öpüp başımıza koyuyoruz Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Ocak 2020 Yazar Paylaş 30 Ocak 2020 Sani Gerşon yazdı: Bu şehir içi değildir ama Şehir içi mesela, İstanbul'da 20km ortalama hızı görürsek öpüp başımıza koyuyoruz İstanbul ile samsun trafiği arasında uçurum fark var, samsunda ışıkta 5 dakika bekleyelim küfürler başlar istanbula geldiğimde havalimanından eve gelene kadar 2 kere uyuyakalmıştım taksinin içinde Her yıl gider gelirim, samsuna döndüğümde şükrediyorum trafiğimize 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 30 Ocak 2020 Paylaş 30 Ocak 2020 ali abinin bugun attıgı vidyoda var heryer trafik ısıgı valla ankara'da pek denk gelmiyorum zaten iş cıkıs saatım 8 trafikte yok. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Ocak 2020 Yazar Paylaş 30 Ocak 2020 Okay Kaygusuz yazdı: ali abinin bugun attıgı vidyoda var heryer trafik ısıgı valla ankara'da pek denk gelmiyorum zaten iş cıkıs saatım 8 trafikte yok. Ankaradaki şöförler samsuna göre çok saygılı, bide alışkın olmadığım şeyler çok dikkatimi çekiyor land cruiserlar yeşil plakalı konsolos araçları, CC plakalı mercedes içinde zenci adamlar falan. Ankarada araba kullanırken çok eğleniyorum. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Şubat 2020 Yazar Paylaş 2 Şubat 2020 Çok şükür uzun bir bekleyiş dönemi bitti, arabam yarın geliyor. Şimdi konuya yazılıp çizilecek çok şey olacak, ilk önce yazılım ile başlıyoruz, 130 beygirden 170 beygire çıkaracağız, 1750 devirde 400 nm tork verecek. Ecutech samsun bayiisi çok yakın bi abim, yazılımı ona yaptıracağım. Paşaoğlu, dr ecu, ecufast, ecutuned hepsi tanıdığımız insanlar, onlar daha fazla biliniyor piyasada. Ama ecutech firmasında 2 arabamı yaptırdım garantili sağlam ve güvendiğim biri, kardeşi gibi sever. Yine ecutech firmasına yaptıracağım. Daha sonra otomatik far sensörü ve hız sabitleyici gelecek Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Şubat 2020 Yazar Paylaş 3 Şubat 2020 Arabayı aldım, 259 bine gelmiş. Baskı balata bitmiş, şanzıman alt takozu, bilyası ve 3. Vites senkromeçi değişecek. Şimdi bi yıkatıyorum sonra yapılanları bugün içerisinde paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Şubat 2020 Paylaş 3 Şubat 2020 Sani Gerşon yazdı: 20k benim 17 güzergah ataşehir kozyatağı git gel 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Şubat 2020 Yazar Paylaş 3 Şubat 2020 Vites halatları, baskı balata, 3. Vites senkromeci, şanzıman alt tabla değişecek. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 3 Şubat 2020 Paylaş 3 Şubat 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Arabayı aldım, 259 bine gelmiş. Baskı balata bitmiş, şanzıman alt takozu, bilyası ve 3. Vites senkromeçi değişecek. Şimdi bi yıkatıyorum sonra yapılanları bugün içerisinde paylaşacağım. Arka tamponu da delmişler Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Şubat 2020 Yazar Paylaş 3 Şubat 2020 Emrah Altun yazdı: Arka tamponu da delmişler Bide sol ön lastiğin sibopu delinmiş hava kaçırıyor, bu kadar olmaz yav Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Şubat 2020 Paylaş 3 Şubat 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Bide sol ön lastiğin sibopu delinmiş hava kaçırıyor, bu kadar olmaz yav Ben lastik sibopları her lastik değişiminde (50bin'de bir yani, yaz kış değil ) değiştirtirdim. Aklınızda olsun. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 3 Şubat 2020 Paylaş 3 Şubat 2020 egsoz cıkısları solda degil mi sagamı almışlar yoksa😀 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Şubat 2020 Yazar Paylaş 3 Şubat 2020 Sani Gerşon yazdı: Ben lastik sibopları her lastik değişiminde (50bin'de bir yani, yaz kış değil ) değiştirtirdim. Aklınızda olsun. Tecrübe oldu, yarın değiştireceğim bende Okay Kaygusuz yazdı: egsoz cıkısları solda degil mi sagamı almışlar yoksa😀 Hiç bilmiyorum abi Bugün yazılımı yaptık 170 beygir olduk, ciddi fark var araba resmen kafa kaldırıyor. Duman sıfır, önceden bastığım gazın yarısına basıyorum şuan aynı şekilde yürütmek için, fiyatı yazmayacağım, abi kardeş gibiyiz sembolik bi para aldı 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Şubat 2020 Paylaş 3 Şubat 2020 Plaka 61 mis yeni farkettim bu hafta izin alabilsem Bafra ya gelecektim bende Babam gitti 😛 Turbo değerleri önceden ne idi şimdi ne oldu kaç bar Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Şubat 2020 Yazar Paylaş 3 Şubat 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Plaka 61 mis yeni farkettim bu hafta izin alabilsem Bafra ya gelecektim bende Babam gitti 😛 Turbo değerleri önceden ne idi şimdi ne oldu kaç bar Plakam 61 alırken değişmedim, trabzon yan komşum, keşke 53 olsaydı stock halde 1.6 bar basıyordu, şuan kaç basıyor bakmadım. Dumansız soft yaptık bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum çok güzel gidiyor şuan. Yolun düşerse haber et tanışalım abi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 3 Şubat 2020 Paylaş 3 Şubat 2020 Tork artışı ne kadar olmuştur tahmini Ebrar? 40hp gelmiş tork kaç olmuştur? Kazasız belasız kullan. 53 istiyorsan gel verim benim plakayı başı değil sonu 53 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Şubat 2020 Yazar Paylaş 3 Şubat 2020 Sinan Akgöl yazdı: Tork artışı ne kadar olmuştur tahmini Ebrar? 40hp gelmiş tork kaç olmuştur? Kazasız belasız kullan. 53 istiyorsan gel verim benim plakayı başı değil sonu 53 Abi tork 340 nm den 400 e çıktı, tabi kmden kaynaklanan ufak tefek güç kaybı olacaktır tam olarak 400 olmayabilir. Çok sağol abi, babam şimdi onla mı uğraşacaksın boşver diyor Ben 55 ET 053 istiyordum da doluymuş, emniyette bi tanıdık var arada kontrol ettiriyorum. Sonraki arabama özel plaka alacağım 53 lü, ozamana kadar durursa sizinki de olabilir. Şuanlık 61 çok hoşuma gidiyor, trabzonu çok severim. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 3 Şubat 2020 Paylaş 3 Şubat 2020 Ebrar Tüfek yazdı: Abi tork 340 nm den 400 e çıktı, tabi kmden kaynaklanan ufak tefek güç kaybı olacaktır tam olarak 400 olmayabilir. Çok sağol abi, babam şimdi onla mı uğraşacaksın boşver diyor Boşver muayene işlem vsvs. 40hp 60nm tork artışı desen şimdi bu stage 1 gibi bir yazılım mı yoksa ondan daha mı hafif? Bilmediğim için soruyorum yazılım işini. Yorum bağlantısı
Recommended Posts