Ebrar Tüfek 29 Aralık 2019 Yazar Paylaş 29 Aralık 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: tek kişi de 😛 Öyle desene, orta tekliyi çıkarıp bagaja koy orta alana yere yorgan ser, 4 kişilik yatak oluyor, ben denedim geniş geniş daha rahat, yani yatıp uyumak daha rahat 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Aralık 2019 Yazar Paylaş 30 Aralık 2019 @Mustafa Tüfekçi 128 e 160 arka yatak Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Aralık 2019 Paylaş 30 Aralık 2019 Kıvrılma payı ile yatılır himm. Caravellelerin arka koltuk yatıyor mu onlar sabit mi 9+1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 30 Aralık 2019 Yazar Paylaş 30 Aralık 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: Kıvrılma payı ile yatılır himm. Caravellelerin arka koltuk yatıyor mu onlar sabit mi 9+1 T5 Caravelle de koltuklar sabit. Bizdeki gibi ray yok. Koltuk ayakları var ordan vidaları sökülüyor falan meşakatli iş. Yatıyormu tam bilemiyorum ama yatsa bile aracın genişliğinden bi fark yok koltuk boyu yine bendeki ile aynı olacak. Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 30 Aralık 2019 Paylaş 30 Aralık 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: Kıvrılma payı ile yatılır himm. Caravellelerin arka koltuk yatıyor mu onlar sabit mi 9+1 Sadece katlanıyor, yatma olayı yok. Ray olmadığı için oynamıyor. Yatsa güzel olurdu. Uyumak için 3.sıra 3'lü koltuk çok rahat, denedim Hyundai H100 Grand Saloon'um vardı, çok sorun çıkardı ama kolu çekip koltukları yatırdım mı 4 kişilik yatak. Çok rahattı. Arkadaki tüm koltuklar yatak olabiliyordu, 3.sıra ve diğer sıralardaki bağımsız koltuklar bile. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Aralık 2019 Yazar Paylaş 31 Aralık 2019 Subwoofer kabini boyası bitti. Aldığım maskenin ucunda filtre yokmuş, alırken dikkat etmedim. Akşam bi hapşırdım peçete simsiyah. Burnumun içi siyah sprey boyanın tozu olmuş. Daha da yere oturup boya yapana multivan çarpsın, nefes alınca burnuma boya kokusu geliyor 2 saattir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 Subwoofer kabini boyası bitti. Aldığım maskenin ucunda filtre yokmuş, alırken dikkat etmedim. Akşam bi hapşırdım peçete simsiyah. Burnumun içi siyah sprey boyanın tozu olmuş. Daha da yere oturup boya yapana multivan çarpsın, nefes alınca burnuma boya kokusu geliyor 2 saattir. Bu mesajın yeri bura değil mesela Bu mesaj için forumda bölüm var. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Aralık 2019 Yazar Paylaş 31 Aralık 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu mesajın yeri bura değil mesela Bu mesaj için forumda bölüm var. Subwoofer için tavsiye konusu açmıştım orada kabin arıyorum demiştim onu mu kastettin abi, yoksa kabini boyadım diye konu açmak biraz garip olur heralde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Subwoofer için tavsiye konusu açmıştım orada kabin arıyorum demiştim onu mu kastettin abi, yoksa kabini boyadım diye konu açmak biraz garip olur heralde yutüp te,bir adamın bagaja halı kesme videosu 500 bin izlendi... makas ile kestiği halı, kalıp dikiş nakış boya yapışkan yoki aldı makası kesti halıyı sadece... garip gelmesin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 Subwoofer için tavsiye konusu açmıştım orada kabin arıyorum demiştim onu mu kastettin abi, yoksa kabini boyadım diye konu açmak biraz garip olur heralde [emoji4]Tavsiye ile başlar ordan devam edersin. Yada bir modifiye konun olur oradan devam edersin. Ha seni kast etmemiştim Genelde forumu kirleten ve sıkan şeyi dile getirdim sadece Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 31 Aralık 2019 Yazar Paylaş 31 Aralık 2019 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Tavsiye ile başlar ordan devam edersin. Yada bir modifiye konun olur oradan devam edersin. Ha seni kast etmemiştim Genelde forumu kirleten ve sıkan şeyi dile getirdim sadece Tapatalktan konu açacağım wrong forum ıd yazıyor, deminden beri konu açılmıyor sebebi nedir ? Çağlar Bayur yazdı: yutüp te,bir adamın bagaja halı kesme videosu 500 bin izlendi... makas ile kestiği halı, kalıp dikiş nakış boya yapışkan yoki aldı makası kesti halıyı sadece... garip gelmesin Az izlenmiş, dedesinin üzerine boş demlik fırlatıp, şaka yaptık diyen veletler daha çok izleniyor. 31 Aralık 2019 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 1 Ocak 2020 Yazar Paylaş 1 Ocak 2020 Hipermile merak salınca multivanı hepten boşladım. Bugün tampon ekini buldum, yarın sanayiye gidip parçacılardan fiyat alacağım. 2010-2015 ön tampon, ızgara, kaput, sağ sol far. Kaportacı tanıdığımız, boya+montaj toplam 1500 tl istiyor. Kaput, tampon ve ön ek boyasız alınacak. Boyası söküp takması dahil 1500 fiyat verdi. En son bi farlara mercek yapmak kalıyor. İş bitince alttaki fotoğraftaki gibi olacak. 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Ocak 2020 Yazar Paylaş 4 Ocak 2020 5 ay olmuş alalı, kendime bir liste tutuyordum. Arabaya yaptıklarımı ve harcadığım parayı buraya kaydediyorum. Arabaya aldığım yakıtların fişlerini bile saklarım. Listeyi paylaşayım, galeriden araba alınırsa ne olur başlığı altında ayrı bir konu gerekirdi ama, hiç gereği yok. 250 tl balata ve disk torna 1900 tl Klima kompresörü 50 tl motor kapağı plastik kaynak 1630 tl sigorta 458 tl 6 aylık mtv 200 tl İç trim tamiri 180 tl arka stoplar 120 tl ön torpido kaplama 200 tl Orta kapı kilidi 1700 tl müzik sistemi 120 tl Torpido kaplama 3200 tl ön takım 350 tl egr hortumu 100 tl ön kapı kilidi 2600 tl kasko 1700 tl kış lastiği 120 tl termostat 100 tl antifriz 165 tl Osram kısa ampül 165 110 tl Osram uzun ampül 500 tl 100 amper akü 1800 egr iptali işçiliği ve km bakımı işçilik ve parçaları+ 7 litre yağ Turbo basınç sensörü temizlendi Akışmetre temizlendi Antifriz soğutması suyu komple değiştirildi Egr iptal edildi Arka amortisör değişti fiyatını unuttum ekleyemedim. Toplam 17.553 tl, unuttuklarım hariç, yakıt ücreti hariç. Aracı sıfırdan farksız hale getirip uzun yıllar binmek için, 5 ayda 17.553 tl lik bedel ödemişim. Ağustosta 248 binde aldım şuan 258 binde. Km bakımı 15 binde yapılıyor, ama ben 12 binde yaptırıyorum. 3 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Tavsiye ile başlar ordan devam edersin. Yada bir modifiye konun olur oradan devam edersin. Ha seni kast etmemiştim Genelde forumu kirleten ve sıkan şeyi dile getirdim sadece ama bu kabin yine de T5 in içine girecek o zaman konusu da burda olmalı? enjektörlerle birkilte, o da T5 in motorunun içinde, konusu da burada? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 ama bu kabin yine de T5 in içine girecek o zaman konusu da burda olmalı? enjektörlerle birkilte, o da T5 in motorunun içinde, konusu da burada? Bu konuda diyeceğimi demiştim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 şimdi ben palio sporting te ateşleme problemi için gagıla girip arama yapacaksam: 1. Emmi de bir palio var onu öğrenip onun palio sunun konusuda 834 adet iletiyi mi okurum? 2. palio club ta elektrik /ateşleme gibi konuları mı ararım forumlarda ana sayfa hangisi daha derli toplu diye mi bakarım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 şimdi ben palio sporting te ateşleme problemi için gagıla girip arama yapacaksam: 1. Emmi de bir palio var onu öğrenip onun palio sunun konusuda 834 adet iletiyi mi okurum? 2. palio club ta elektrik /ateşleme gibi konuları mı ararım forumlarda ana sayfa hangisi daha derli toplu diye mi bakarım?Her sorun için yeni konu açılmalı veya sorunla ilgili açık olan konudan devam edilmeli. Her sorun veya modifiye arabam bölümündeki tek konuda toplanmamalı. Ön görüm ve tavsiyem budur. Bu sebeple, arabam bölümünde tek konudan yürüyen konulara karşı çıkıyorum. Ancak. Konu, içerikleri benzer, sorun belirtilmeyen konular ise. Örnek tüketim be hypermil konular ise. Birleştirilebilir. Hypermil e merak salan biri ayrı ayrı 40 konuyu okumak zorunda kalmasın. Tek konuda düz gidişi de rampa çıkışı da benzini de lpg yi de gaza %15 basınca ne olduğunu. 130 ile giderken ne olduğunu da görsün. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Her sorun için yeni konu açılmalı veya sorunla ilgili açık olan konudan devam edilmeli. Her sorun veya modifiye arabam bölümündeki tek konuda toplanmamalı. Ön görüm ve tavsiyem budur. tavsiyenle yaptğın farklı oluyor bu durumda? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 naçizane tavsiyem şudur: Araç odaklı bir başlık ise zaten onun altına yazılır. Yok eğer sorun odaklı olup adam aracına çok kafayı takmamış ise yahut araç özel bir araç değil ise (multivan gibi özel mesela) ayrı başlık açacaktır. Zaten google ile arandığında doğrudan alt başlığa düşecektir kişi. Kısaca belli bir aracın maceraları içinde tamir de varsa ben bırak kalsın derim. Aramada her ikisi de bulunur. Gıcık olduğum şu: bir konu konuşulurken onu okuyan kişi "abi bende de şu satılık var acaba kaça" gibi bir ekleme yapıyor. Bunu biraz dikkatli kullanmak lazım. Bazen ben de yapıyorum öyle hatalar. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Kısaca belli bir aracın maceraları içinde tamir de varsa ben bırak kalsın derim. Aramada her ikisi de bulunur. Benim land mesela. Epeydir temizlik planım var. Evet keyifli oluyor goygoy ama bilmem kaç sayfa içinde teknik kaybolup gidiyor. Bu tip konularda temizlik iyi olacaktır. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Servet Aydın yazdı: Benim land mesela. Epeydir temizlik planım var. Evet keyifli oluyor goygoy ama bilmem kaç sayfa içinde teknik kaybolup gidiyor. Bu tip konularda temizlik iyi olacaktır. Forumların genel sıkıntısı bu abi maalesef. Bazı forumlarda görüyorum (mesela donanımhaber) ilk mesajdan sonra en çok beğenilen 4-5 tane mesajı yazıyor. Çok faydalı oluyor bence. Bizim foruma da eklenmesi gereken bir özellik. Madem özellikten konu açıldı ana sayfada uygun bir yere en popüler konular saatlik-günlük-haftalık-aylık şeklinde bir kısım da olabilir. Şimdi @Mehmet Ozyurek abi beni de paylayacak bunları neden tavsiyeler bölümüne yazmadın diye ama muhabbet burada başladı Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ocak 2020 Yazar Paylaş 5 Ocak 2020 Emrah Altun yazdı: Forumların genel sıkıntısı bu abi maalesef. Bazı forumlarda görüyorum (mesela donanımhaber) ilk mesajdan sonra en çok beğenilen 4-5 tane mesajı yazıyor. Çok faydalı oluyor bence. Bizim foruma da eklenmesi gereken bir özellik. Madem özellikten konu açıldı ana sayfada uygun bir yere en popüler konular saatlik-günlük-haftalık-aylık şeklinde bir kısım da olabilir. Şimdi @Mehmet Ozyurek abi beni de paylayacak bunları neden tavsiyeler bölümüne yazmadın diye ama muhabbet burada başladı Emojilere yeni bir tane daha eklensin, dişli, anahtar tarzı birşey. Güzel teknik bilgi içeren bir mesaja bu emojiyi bırakalım. Bu emojinin olduğu mesajlar ayrı kısımda haftalık olarak yayınlansın. Bizim forumda beğenilen mesajlar komik olduğu için de beğenilebiliyor. Teknik iş için ayrı bir emoji koyarak bu işi çözebiliriz. Hatta bunu istek ve tavsiyeler bölümüne taşıyıp tartışalım ? 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts