Ebrar Tüfek 5 Ekim 2019 Yazar Paylaş 5 Ekim 2019 Uzun zamandır araçla alakalı teknik bilgi paylaşmamıştım, Multivanda sağ ve sol dikiz aynaları birbirinden farklıdır sol dikiz aynası sağ dikiz aynasına göre daha küçüktür, kendi yorumum uzun yolda yüksek süratle gidilirken şöför tarafındaki dikiz aynası küçültülerek daha az rüzgar sesi çıkarmasını ve şöförü daha az rahatsız etmesini sağlamak amacıyla yapılmıştır, vwde bazı modellerde bu mevcuttur amcamın b5 passatta var, başka bir sebebi de galiba aynanın görüş açısı ile alakalı sağdaki aynanın kenarı kör nokta için ayrı açılı mı yoksa değil mi dikkat etmedim yarın ayrıntılı inceleyeceğim. Bi kulağını arı sokmuş gibi duruyor çirkinlik abidesi bu nedir yahu simetri hastaları dağa taşa tırmanıyor 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 Ekim 2019 Paylaş 5 Ekim 2019 Sağ aynanın küçük olmasının sebebi dar yerden geçerken sağ aynayı katlama şansı olmadığı için küçük yapıyorlarmış. Eski Mercedeslerde de var bu olay. 3 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ekim 2019 Yazar Paylaş 5 Ekim 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Sağ aynanın küçük olmasının sebebi dar yerden geçerken sağ aynayı katlama şansı olmadığı için küçük yapıyorlarmış. Eski Mercedeslerde de var bu olay. Aslında sol ayna küçük gibi duruyor üst kısmından dolayı, kendi yorumum olarak yazmıştım ama, buda mantıklı geldi. Yine de garip bişey sinir ediyor önden bakarken. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Ekim 2019 Paylaş 5 Ekim 2019 Aynalar alman kafası yolcu aynası zaten sonradan olma bişi arabalarda 😛 Golf 4 dede öyleydi sanki. Hatta mercedescilerde bı ara moda idi İngiliz aynası alıyordu ikisi de kısa olsun diye. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ekim 2019 Yazar Paylaş 5 Ekim 2019 Mustafa Tüfekçi yazdı: Aynalar alman kafası yolcu aynası zaten sonradan olma bişi arabalarda 😛 Golf 4 dede öyleydi sanki. Hatta mercedescilerde bı ara moda idi İngiliz aynası alıyordu ikisi de kısa olsun diye. Hangisinden alınıyorsa bizde alalım yav. onu farkettim ya şimdi ikidebir gözüme çarpıyor çok çirkin borada da öyleymiş galiba Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 5 Ekim 2019 Paylaş 5 Ekim 2019 2000 model sıfır lacivert Passat vardı oda öyleydi yazınca farkettim, ey gidi günler Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 5 Ekim 2019 Paylaş 5 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Uzun zamandır araçla alakalı teknik bilgi paylaşmamıştım, Multivanda sağ ve sol dikiz aynaları birbirinden farklıdır sol dikiz aynası sağ dikiz aynasına göre daha küçüktür, kendi yorumum uzun yolda yüksek süratle gidilirken şöför tarafındaki dikiz aynası küçültülerek daha az rüzgar sesi çıkarmasını ve şöförü daha az rahatsız etmesini sağlamak amacıyla yapılmıştır, vwde bazı modellerde bu mevcuttur amcamın b5 passatta var, başka bir sebebi de galiba aynanın görüş açısı ile alakalı sağdaki aynanın kenarı kör nokta için ayrı açılı mı yoksa değil mi dikkat etmedim yarın ayrıntılı inceleyeceğim. Bi kulağını arı sokmuş gibi duruyor çirkinlik abidesi bu nedir yahu simetri hastaları dağa taşa tırmanıyor Tüm VW'lerde vardı bu olay sanırım o yıllarda, ben acaba ayna kırıldı da Caddy aynası mı taktılar demiştim Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 Ekim 2019 Paylaş 5 Ekim 2019 97’den neredeyse 2005 kadar böyleydi. Sadece Passat 2004’de ufacık bir makyaj gibi bir değişiklik gördü. O zaman çamurluk sinyalleri aynaya alındı ve aynanın şekli değişti. Boyutları da eşitlendi. Golf-Bora’da da aynı eşit değildi. Mercedesler de bolca görmek mümkündü. Daha eskiye dayanır hatta bu durum Mercedeste. Bizde 84 Opel Rekord E2 vardı. Onun sağ aynası hiç yoktu 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 5 Ekim 2019 Paylaş 5 Ekim 2019 Mustafa Arıkan yazdı: 97’den neredeyse 2005 kadar böyleydi. Sadece Passat 2004’de ufacık bir makyaj gibi bir değişiklik gördü. O zaman çamurluk sinyalleri aynaya alındı ve aynanın şekli değişti. Boyutları da eşitlendi. Golf-Bora’da da aynı eşit değildi. Mercedesler de bolca görmek mümkündü. Daha eskiye dayanır hatta bu durum Mercedeste. Bizde 84 Opel Rekord E2 vardı. Onun sağ aynası hiç yoktu Çok ilginç bu ayna olayı. 🤪 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 5 Ekim 2019 Paylaş 5 Ekim 2019 Evet avrupa vw forumlarında şöyle demiş kullanıcılardan biri "Avrupa versiyonu ve daha küçük yolcu yan aynasına sahiptir . Yan aynalar , yanınızdaki araçları trafikte kontrol etmek içindir. Çünkü sağ ayna , soldaki ile karşılaştırıldığında sizden çok uzakta, diğeriyle kıyaslandığında daha geniş bir yansıma açısı sağlayacak, bu nedenle aynı görüş açısı için daha küçük bir boyuta ihtiyaç var. Hepsi optometri Ayrıca, sağdaki omuzu kontrol ederek rende bir manzaraya sahip olduğunuzu ve ardından soldaki bölgeyi kontrol ederek B-direğini engelleyen manzarayı kırmak zorunda olduğunuzu da unutmayın. Ayrıca dar şehir trafiğinde daha pratiktir. Bu ve daha az oranda bir yayaya çarpmak veya vurmak gibi. MB ve BMW de bunu yaptı. Bu konuda sadece Avrupa müşterileri şikayetçi görünüyor. " Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 5 Ekim 2019 Yazar Paylaş 5 Ekim 2019 Ben dikey olarak kısa olduğu için aklıma direk rüzgar direncinden dolayı küçültülmüş olabileceği geldi, demekki asıl büyük olan o imiş. Yeni bir bilgi öğrendim Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 6 Ekim 2019 Yazar Paylaş 6 Ekim 2019 @Yusuf Berke abi senin arabada kontak kapalıyken göstergede arabanın kilometresinin olduğu ekran açıkmı kalıyor yoksa kapalı mı, yani anahtarı kontaktan çıkardın arabanın kilometresi gözüküyormu Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 6 Ekim 2019 Paylaş 6 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: @Yusuf Berke abi senin arabada kontak kapalıyken göstergede arabanın kilometresinin olduğu ekran açıkmı kalıyor yoksa kapalı mı, yani anahtarı kontaktan çıkardın arabanın kilometresi gözüküyormu Gözüküyor. Far kapalıyken arka aydınlatması olmadığı için gece okunmuyor hiç. Sürekli açık kalıyor sanırım. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 6 Ekim 2019 Yazar Paylaş 6 Ekim 2019 Yusuf Berke yazdı: Gözüküyor. Far kapalıyken arka aydınlatması olmadığı için gece okunmuyor hiç. Sürekli açık kalıyor sanırım. Normalde gözükmez ya, acaip bi kısa devre falanmı var diye düşündüm. Normalmiş, içim rahatladı. Kontak kapalıyken yazılar gitmiyor yine öyle duruyor, bende elektrik kesilmiyor sanıyordum 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 7 Ekim 2019 Yazar Paylaş 7 Ekim 2019 Basınç kaçıran hortum bugün komple patlayınca araba kendini korumaya aldı gaz yememeye başladı 3 bin devir limitlendi, hemen dükkana çekip hortumu değiştirdim. Şuan çiçek... yarında körleme yapılacak. Vakitsizlikten erteleniyor kaç gündür Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 8 Ekim 2019 Paylaş 8 Ekim 2019 bu egr nin körleme yapılacaksa neden bu boruyu aldınız ki manitolfun agzı ile egrnin agzına kapak kapatılıp bitiriyoruz bizim arabalarda. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 8 Ekim 2019 Yazar Paylaş 8 Ekim 2019 Egr yi körleme işi şuan beni düşündürüyor söküp tinerle yıkayacağız eğerki performansta bi değişiklik yoksa ozaman körleyeceğim çünkü evimin mevkiisi gereği sürekli rampa çıkıyorum günde 6 ya yakın çok dik rampalarda 3. Vites dip gaz tırmanıyoruz motor içi sıcaklığın çok yükselmesi beni tedirgin ediyor, zaten o an körleriz diye konuşmuştuk boruyu değiştirirken, kullanılmayacak olsa bile arabada patlak çatlak bi parça istemediğim için değiştirdim sıfır olarak taktım, işlevi değilde kafa rahatlığı diyebiliriz. Okay Kaygusuz yazdı: bu egr nin körleme yapılacaksa neden bu boruyu aldınız ki manitolfun agzı ile egrnin agzına kapak kapatılıp bitiriyoruz bizim arabalarda. Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 8 Ekim 2019 Paylaş 8 Ekim 2019 hayırlı olsun abi eğer sırf aile ile kullanmak için alındıysa(iş için alınmadıysa diyelim ya da) valla helal olsun ben genelde sadece iş amaçlı alınır zannederim bu araçları.Bu ara bi tanışımda var aynısının beyazı o da çok memnundu ama ona iş için yetersiz geldi ve transite geçecek sanırım Ebrar Tüfek yazdı: Basınç kaçıran hortum bugün komple patlayınca araba kendini korumaya aldı gaz yememeye başladı 3 bin devir limitlendi, hemen dükkana çekip hortumu değiştirdim. Şuan çiçek... yarında körleme yapılacak. Vakitsizlikten erteleniyor kaç gündür geçmiş olsun dükkan derken sizin iş nedir abi sorması ayıp:) ben de samsunluyum da Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 8 Ekim 2019 Paylaş 8 Ekim 2019 Merhaba, konuyu baştan sona okudum, azimli ve cesaretlisin Pek sevmezdim zaten kendilerini ama Emre ve senden sonra artık galeriden araçlara hiç bakmıyorum. Ufak dokunuşlarla çok güzel bir hale getirmşisin.Güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 8 Ekim 2019 Yazar Paylaş 8 Ekim 2019 Sedat Demircan yazdı: hayırlı olsun abi eğer sırf aile ile kullanmak için alındıysa(iş için alınmadıysa diyelim ya da) valla helal olsun ben genelde sadece iş amaçlı alınır zannederim bu araçları.Bu ara bi tanışımda var aynısının beyazı o da çok memnundu ama ona iş için yetersiz geldi ve transite geçecek sanırım geçmiş olsun dükkan derken sizin iş nedir abi sorması ayıp:) ben de samsunluyum da Yok sadece aile için, zaten işyerinde kullanılan 2012 peugeot partner tepee var, bide garsonların servisi için ayrı araba var. Kendimiz için aldık, bizim gülsan sanayi sitesinde restaurantımız var. Çok sağol Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 8 Ekim 2019 Yazar Paylaş 8 Ekim 2019 Fatih Evcin yazdı: Merhaba, konuyu baştan sona okudum, azimli ve cesaretlisin Pek sevmezdim zaten kendilerini ama Emre ve senden sonra artık galeriden araçlara hiç bakmıyorum. Ufak dokunuşlarla çok güzel bir hale getirmşisin.Güle güle kullan. Merhaba, çok teşekkür ederim Bu araç galericilerden araba alma hakkında tövbe etmeme sebep oldu malesef, dünyanın en temiz arabası olsun, yine para yedirmemek için almam. Gider bakımsızını alıp kendim yaptırırım sıfır gibi binerim daha iyi. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 8 Ekim 2019 Paylaş 8 Ekim 2019 Merhaba, çok teşekkür ederim [emoji4] Bu araç galericilerden araba alma hakkında tövbe etmeme sebep oldu malesef, dünyanın en temiz arabası olsun, yine para yedirmemek için almam. Gider bakımsızını alıp kendim yaptırırım sıfır gibi binerim daha iyi. Bundan 13-14 yıl önce ablam için bir araç beğenmiştik galeride arabanın fiyatı 10.250 tl idi adam ile pazarlık yaptık kim sorarsa ama aracı 10.150 TL’ye aldık 10.000 kesinlikle olmaz kalbinizi kırarım demişti hep o an aklıma geliyor galerici deyince ve sonra arabadan çok çekmiştik çooook.. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 8 Ekim 2019 Yazar Paylaş 8 Ekim 2019 (düzenlendi) 3 aydır arabama yaptığım masrafı kaydettim paylaşıyorum bilgi vermesi açısından. 250 balata ve disk torna 1000 Yağ bakımı 1900 Klima kompresörü 50 motor kapağı plastik kaynak 230 müzik sistemi işçilik 1630 sigorta 340 6 aylık mtv 200 İç trim tamiri 180 arka stoplar 120 ön torpido kaplama 200 Orta kapı kilidi 1500 müzik sistemi 120 Torpido kaplama 3200 alt takım bakımı 350 egr hortumu 100 ön kapı kilidi 11.370 tl yakıt harici para harcadım 3 ağustostan beri 248 binde aldım şuan 251.500 de 3 ayda 3500 km yapmışım, 900 km şehir dışı. 10 litre yaktı şehir dışında 576 lira şehir dışını saysak. Geriye 2600 km şehir içi kalır kilometrede 80 kuruş yakıyor 2080 tl+576 tl de ankaraya giderken uzun yolda yaktı 3 aylık toplam 2656 lira yakıt parası. Parça ve yakıt parası toplam 3 ayda 14.026 lira masrafım oldu, ufak tefek saymadığım şeyler ve babamın yaptığı bazı şeyler hariç tabi. Daha kışlık lastik almadım 2 ay içinde kışlık lastik de alacağım, bide akü değişecek 100 amper akü 700 lira civarı Yazmayı unuttum uzun kısa ampül almıştım kısalar osram night breaker uzunları unuttum Fatih Evcin yazdı: Bundan 13-14 yıl önce ablam için bir araç beğenmiştik galeride arabanın fiyatı 10.250 tl idi adam ile pazarlık yaptık kim sorarsa ama aracı 10.150 TL’ye aldık 10.000 kesinlikle olmaz kalbinizi kırarım demişti hep o an aklıma geliyor galerici deyince ve sonra arabadan çok çekmiştik çooook.. Alırken ölmüş fiyata alıyorlar ama, corollaya 32 teklif eden bi galeri vardı takas için. 2 ay sonra 42 ye sattım bunu alırken takas ise. Yatacak yerleri yok 8 Ekim 2019 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Ekim 2019 Paylaş 8 Ekim 2019 Egr korlemek motor ısısını yukseltmez ki sanki öyle bişi demişsin. Aksine geç ısınmasını sağlar diye biliyorum soğuk motorda Yorum bağlantısı
Recommended Posts