Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Emre Öğüt yazdı: varex çok gereksiz artı keyifsiz bir şey hele ki bu araç için. kapalı iken arabayı sıkacak gaza bile rahat rahat basamayacaksın açık iken her an polis tedirginliği yaşayacaksın. hiç tavsiye etmem. artı olarak egr yi körlemek bazı araçlarda yetmiyor biz komple söktük egr yi mesela. Varex egzoz yapmaktan vazgeçtim, kumandasız bile olsa polis gözümü korkutuyor 5 bin küsür lira riske etmeye değmez. Komple sökmekle körlemenin ne farkı varki önemli olan motor içine egzoz dumanı girmemesi değil mi Emre Sutay yazdı: Multivana icim gidiyor, ancak senin paylastigin yakit oranlari sebebiyle hic cesaret bile edemiyorum. Suan kullandigim benzinli aracta sehir ici 8.5-9, sehir disi 6.5-7 litrelerden daha fazlasini bunye kaldirmaz Insallah senin yakit duzelir. Merakla takip Benim arabanın ciğerlerinin açılması gerekiyor bu yakıt normal değil Ama aldıktan sonra aynı paraya başka araba size tad vermez valla bende çok merak ediyorum bakalım ne kadar inecek. Belki hiç inmeyebilir çünkü egr iptali yapılırken yazılım da yapılacak araba yaktığı kadar gitsin ben razıyım 12 13 litre yakmasına Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Şu kadranlar çok hoş, ama tam ekranlısını bulamadım TR'de. Bulsam alacağım. Yarım ekran hoş gelmiyor gözüme. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Yusuf Berke yazdı: Şu kadranlar çok hoş, ama tam ekranlısını bulamadım TR'de. Bulsam alacağım. Yarım ekran hoş gelmiyor gözüme. Bende golf 5 lerin 1.4 tsi 170 lik olan gt modellerinde kadranda minicik bi turbo basınç saati var onlara bayılıyorum o öyle ayrı satılsa hemen alıp ekranın üstündeki boş yeri delerek oraya sabitlemeyi çok istiyordum. Ama göstergenin ön tarafına sağa ve sola 2 tane gösterge sabitleyeceğim. Akü voltaj ve turbo basınç saati. Basınç saatini sırf zevk için. Akü voltajı da araçtaki işlemleri bitirdiğimde aküden elektrik çekecek çok şey olacak bundan dolayı kontrol etmek için takacağım, defi olabilir belki. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 5 silindir dizel sesi dinlemek isteyenler buyrun foruma koymak için çektim, arabanın arkası bayaa doluydu çukurlarda tak tak sesler arkadaki eşyalardan geliyor. Orjinal egzoz katalizör Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Ebrar, şehir dışı yakıtın çok fazla. 100km ile 7 litreyi dahi bulmuyor yakıtı bunların. Yakıt sisteminde bir problem olduğu kesin Yorum bağlantısı
Erkan Işık 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: Ebrar, şehir dışı yakıtın çok fazla. 100km ile 7 litreyi dahi bulmuyor yakıtı bunların. Yakıt sisteminde bir problem olduğu kesin Abi 10 lt den aşagı yakmaz Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: Ebrar, şehir dışı yakıtın çok fazla. 100km ile 7 litreyi dahi bulmuyor yakıtı bunların. Yakıt sisteminde bir problem olduğu kesin Egr sisteminden dolayı olabilirmi servet abi, yakıtı canımı çok sıkıyor. Egr iptali yaptıktan sonra yakıt azalmazsa nereye bakılmalı. Emme manifoldunu temizletsem bide enjektör temizleyici koysam bi nebze faydası olurmu. En azında hava yakıt hattını kurumlardan arındırmış olurum. İnternette egrsi dolu arabanın temizletince yakıtın bariz şekilde düştüğünü gözlemlemişler, zaten rölantide hafifce sarsıntı var hissedebiliyorum egr nin dolu olduğuna işaretmiş. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Esnaf arkadaşlar kullanıyor 130 ve 170 mi 190 mı onla aynı değil mi motoru. 2.5 litre. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Transporter kurumda bela. Bende 2.4 vardı o bile balçık gibi olurdu devir çevirmeme rağmen. İptal edip huzura kavuştum o yıllarda 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: Esnaf arkadaşlar kullanıyor 130 ve 170 mi 190 mı onla aynı değil mi motoru. 2.5 litre. T5 kasada 130 ve 174 olarak iki farklı motor var bendeki axd kodlu, 174 lüğün motor kodu farklı, 174 lüğün kodunu bilmiyorum, turbosu da farklı, Aynı motor değiller abi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Aynı değil zaten. Az yakıyor yakıtı onu biliyorum. Bizde 110luk traffic varken arada bir karşılaştırma yapardık. Ben en düşük 6.2 litre yaktım yüksüz. Arkadaş 6yı gördü 100km hız ile. Reno gibi 90la fazla 100 ile daha az yakıyor demişti Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: Transporter kurumda bela. Bende 2.4 vardı o bile balçık gibi olurdu devir çevirmeme rağmen. İptal edip huzura kavuştum o yıllarda Usta sökme temizleyelim dedi ilk başta. Arabayı kullanırken son 1 haftadır gaza bastığımda 1500 devirden 3000 devire kadar fısssssss diye hava sesi geliyor. Turbo hortumlarına baktım basınç mı kaçırıyor diye, borular sağlam. Sonra dedim basınç kaçırsa her devirde ses gelir. Bendeki ses 3000 devir civarı geçince kesiliyor dibine kadar asılmama rağmen. Sonradan baktık egzoz manifoldundan egr ye gazın geçtiği yerde çatlak varmış egr ye giden egzoz dumanı çatlaktan kaçırıyor. Körleyelim ozaman dedik. Bugün muayeneye girdi 1 sene daha var seneye açarız yine Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Muayene ile egr bağını çözemedim. Temiz ve sağlıklı motorun emisyonu düşük çıkar egr kör olsa bile 1 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: Aynı değil zaten. Az yakıyor yakıtı onu biliyorum. Bizde 110luk traffic varken arada bir karşılaştırma yapardık. Ben en düşük 6.2 litre yaktım yüksüz. Arkadaş 6yı gördü 100km hız ile. Reno gibi 90la fazla 100 ile daha az yakıyor demişti Evet multivan 6. Vites 100 le 10.5 litre 120 130 giderken 8.5 litre civarı yakıyor. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 100 ile 10.5. Ciddi sorun bu tüketim. Km kaç? Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: Muayene ile egr bağını çözemedim. Temiz ve sağlıklı motorun emisyonu düşük çıkar egr kör olsa bile Egr nin bir amacı da emisyonu düşürmek olduğu için, iptal edince acaba geçmezmi diye düşündüm. Egr varken boşta dip gazda kara duman atıyor birazcık Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Boşta anlık her dizel duman atar. Kapkara çıkmaz Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 Servet Aydın yazdı: 100 ile 10.5. Ciddi sorun bu tüketim. Km kaç? 251.000. 10.5 litre yakarken klima açık 4 yetişkin 1 çocuk toplam ağırlık tahmini 340 kg. + Depoda 70 80 litre yakıt+ boş ağırlık 2300 kg. Toplam 2.8 ton falan benim arabamın uzun yoldaki ağırlığı. Transporter boş ağırlık 1900 kg civarı bu arada. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ekim 2019 Paylaş 2 Ekim 2019 Saydıkların misal 7 litre yakıtı 10'a çıkaracak değil. Yayla in çık varsa anlarım ancak 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Ekim 2019 Yazar Paylaş 2 Ekim 2019 (düzenlendi) Erkan Işık yazdı: Abi 10 lt den aşagı yakmaz Transporter, multiye göre bayaa hafif olduğu için aynı motorda yakıt çok fark ediyor, hem yakıt hemde hızlanma farkı var aynı motor transporter beni duman eder mesela. 400 kg daha ağır multivan. Servet Aydın yazdı: Saydıkların misal 7 litre yakıtı 10'a çıkaracak değil. Yayla in çık varsa anlarım ancak Samsundan ankaraya gittim elmadağın rampaları ortalamayı yükseltiyor, hemde egr ağzına kadar tıkalı onuda hesaba katalım 2 Ekim 2019 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Ekim 2019 Yazar Paylaş 4 Ekim 2019 (düzenlendi) Egr borusu çatladı gaza yüklenince basınçlı egzoz gazı kaçırıyor, aynı turbonun yüksek basınç sesi gibi geliyor. Ben şimdi bu ejderyayla nasıl hipermil yapayım şu ses gaza basma isteği getiriyor. Sanayide bitane adam turboyu mu büyüttün diye sordu 4 Ekim 2019 tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 4 Ekim 2019 Paylaş 4 Ekim 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Egr borusu çatladı gaza yüklenince basınçlı egzoz gazı kaçırıyor, aynı turbonun yüksek basınç sesi gibi geliyor. Ben şimdi bu ejderyayla nasıl hipermil yapayım şu ses gaza basma isteği getiriyor. Sanayide bitane adam turboyu mu büyüttün diye sordu Ayağı gazdan çekince gelen o egzoz patlatma gibi ses beni benden aldı 2-3 haftadır kullanmıyorum, özledim 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Ekim 2019 Yazar Paylaş 4 Ekim 2019 Yusuf Berke yazdı: Ayağı gazdan çekince gelen o egzoz patlatma gibi ses beni benden aldı 2-3 haftadır kullanmıyorum, özledim Sesi muazzam ya, egr körleyince o ses giderse çok üzülürüm Ses dışardan daha iyi duyuluyor 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 4 Ekim 2019 Paylaş 4 Ekim 2019 Arabada sağlam bir kaçak var. Ben bu sesi arabamda duysam kaçaktan dolayı rahat binemem. Egsoz spiralinden de kaçak yapıyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Ekim 2019 Yazar Paylaş 4 Ekim 2019 Emre Öğüt yazdı: Arabada sağlam bir kaçak var. Ben bu sesi arabamda duysam kaçaktan dolayı rahat binemem. Egsoz spiralinden de kaçak yapıyor olabilir mi? Yarın değişiyor parça, kaçak motorun üzerinde egzoz manifoldundan egr yi giden hortumda var. Hortum değişecek yarın, sonrasında komple iptal edeceğiz Yorum bağlantısı
Recommended Posts