İçeriğe Yönlendir

Forumun Yeni Mondeosu

Metin Uzunoğlu

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yakıtı dönere çeviren bir yer biliyorum. Haber verseydiniz telafi ederdik hocam :) 

Bu sefer aklımdaydın ama olmadı, Amcamın oğlunu günü birlik İstanbul'a getirdim. Cumartesi olması ve avrasya tüneli sayesinde 5,8 lt/100 km ile İstanbul'a vardım.  tarihi bir kaç yeri gezdikten sonra 15 Temmuz Şehitler köprüsünden döndüm. 6,1 lt/100 km ile turu tamamladım.    

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Saygın Can Oğuz yazdı:

Evet, aslında kitapçıkta her ikisi yazıyor, buraya da kopyalayayım bulunsun:

TEKNİK ÖZELLİKLER - 1.6L DİZEL

Materyaller
Adı - Şartname
Motor Yağı - 5W30 WSS-M2C913-D
Engine Oil - 0W-30 WSS-M2C950-A

Yağ ekleme:
WSS-M2C913-D veya WSS-M2C950-A teknik özelliklerine uygun bir yağ bulunamaması halinde ACEA A5/B5 teknik özelliklerini karşılayan SAE 5W-30 veya SAE 0W-30 kullanmanız gerekmektedir.

Diğer yandan, benim araca Otokoç bakımlarda hep 0W/30 koyuyor. Fatura bilgisi şu şekilde:

0W/30 M2C950 F208L     (GTIP:2710.19.81.00.00 - MOTOR YAGI WSS-M2C950, 0W/30, 4L)

En son bakımı Ustaeller Sabri abimiz yaptı, yağı koymadan şase numarasını verip sorduğunda karşı taraf başta 5/30'dur dese de sorgulayınca 0/30 diye çıktı ve Castrol Edge 0/30 koydurdum.

Benim anladığım son durumda 0/30'a dönülmüş gibi düşünüyorum.

1.6 dizel 80kw euro 5 dpf icin 913D veya 913C specleri yeterlimidir? Mobil 3000 X1 Formula FE icin Dpf li araclarda kullanilabilir demiyor, ancak kullanilmaz da demiyor. Mobil in kendi sitesi bu yagi oneriyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bu sefer aklımdaydın ama olmadı, Amcamın oğlunu günü birlik İstanbul'a getirdim. Cumartesi olması ve avrasya tüneli sayesinde 5,8 lt/100 km ile İstanbul'a vardım.  tarihi bir kaç yeri gezdikten sonra 15 Temmuz Şehitler köprüsünden döndüm. 6,1 lt/100 km ile turu tamamladım.    

Hocam 6,5 üstü olursa arayın. Acısını çıkarırız :) altı olursa başka şeyler :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Erdem Doğan yazdı:

1.6 dizel 80kw euro 5 dpf icin 913D veya 913C specleri yeterlimidir? Mobil 3000 X1 Formula FE icin Dpf li araclarda kullanilabilir demiyor, ancak kullanilmaz da demiyor. Mobil in kendi sitesi bu yagi oneriyor. 

1,6 dizel euro 5 dpf aracımda liguiy molly f tech yağının hem 5-30 hem de 0-30 kendim dışardan alıp serviste değiştirtmiştim. bence  iki spec yeterli eğer olmasaydı serviste değişim yapmazlardı.  

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Erdem Doğan yazdı:

O konuda bilgim yok malesef.

Yorum bağlantısı
Emre Usta

Mobil 3000 x1 formula fe dpf icin yeterli sorun cikarmaz.onemli olan 913c 913d ozellikleri karsilamasi gerekiyor.mobilin sitesinde zaten bu yagi tavsiye ediyor. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Metin Uzunoğlu

Tatilde Düzceden Antalyaya 5,7 lt /100 km ile gitmiştim, Antalyada 6,8 lt/100 km te çıktı dönüşte 6,5lt/100km oldu.1760 km yol yaptım elektrikli ix1 hariç. depoyu fulleyince 6.54 lt/100 km çıktı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...