Çağlar Bayur 20 Mayıs 2022 Paylaş 20 Mayıs 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: 3D Eraser biraz okudum da, (etiketini bulamadım ) biraz ürkütücü birşey, aşındırıcı ama cila özeliiği yok? yüzeye yayma sonrası su ile durulma arası ne kadar süre? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 20 Mayıs 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: biraz okudum da, (etiketini bulamadım ) biraz ürkütücü birşey, aşındırıcı ama cila özeliiği yok? yüzeye yayma sonrası su ile durulma arası ne kadar süre? Jel kıvamında USA malı yüzeyi ovalayıp kuru bezle kalanı alıyorum. kireç çözücü madde var sanırsam çiziklere vs fayda etmiyor. Mesela araçta seramik var seramikteki çizikleri kaybetmiyor onlatı seramiğin bakım sıvı ile gideriyorum. Çağlar Bayur yazdı: biraz okudum da, (etiketini bulamadım ) biraz ürkütücü birşey, aşındırıcı ama cila özeliiği yok? yüzeye yayma sonrası su ile durulma arası ne kadar süre? Jel kıvamında USA malı yüzeyi ovalayıp kuru bezle kalanı alıyorum. kireç çözücü madde var sanırsam çiziklere vs fayda etmiyor. Mesela araçta seramik var seramikteki çizikleri kaybetmiyor onları seramiğin bakım sıvısı ile gideriyorum. Aldığım yer: https://www.hepsiburada.com/3d-water-spot-remover-su-kirec-lekesi-giderici-500-ml-107oz16-pm-HB00000AL2I3 https://www.amazon.com/3D-Auto-Detailing-Products-Remover/dp/B004BFW0EO 20 Mayıs 2022 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 Haziran 2022 Yazar Paylaş 7 Haziran 2022 Bir kaç haftadır Cruise kontrol ile 90+90 km yol yapıyorum. 100 km/h sabit hız ile kullanıyorum İki haftadır 5 lt/100 km yakıyor. Bugün opet ten yakıt aldım aynı güzergahı 4,6 lt/100 km ile tamamladım bu duruma bir anlam veremedim, bütün sürüşler de klima açıktı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Haziran 2022 Paylaş 7 Haziran 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Bir kaç haftadır Cruise kontrol ile 90+90 km yol yapıyorum. 100 km/h sabit hız ile kullanıyorum İki haftadır 5 lt/100 km yakıyor. Bugün opet ten yakıt aldım aynı güzergahı 4,6 lt/100 km ile tamamladım bu duruma bir anlam veremedim, bütün sürüşler de klima açıktı. Rüzgar ters esmiştir hocam yıllık bakmalı bu yakıta. Benim 25.000km oldu. Aldığım yakıt fişlerini not ederim. Ortalamayı öyle hesaplıyorum. Ekranda da sabitledi artık. 1 yıl oldu değişmiyor ortalama 1 Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 11 Haziran 2022 Paylaş 11 Haziran 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Bir kaç haftadır Cruise kontrol ile 90+90 km yol yapıyorum. 100 km/h sabit hız ile kullanıyorum İki haftadır 5 lt/100 km yakıyor. Bugün opet ten yakıt aldım aynı güzergahı 4,6 lt/100 km ile tamamladım bu duruma bir anlam veremedim, bütün sürüşler de klima açıktı. Aynı şaşkınlığı bir kaç gündür ben de yaşıyorum. 9.7-9.8L altını görmezdim günlük kullanımda, en son 180 km önce sıfırlamışım 8.8L şu an. Zamlardan dolayı daha da tasarruflu mu kullanmaya başladık acaba fark etmeden 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 11 Haziran 2022 Yazar Paylaş 11 Haziran 2022 Murat Atagenç yazdı: Zamlardan dolayı daha da tasarruflu mu kullanmaya başladık acaba fark etmeden Düşünmüyor değilim ama yol aynı, hız aynı, kilom aynı, lastikler aynı ...... olunca şaşırdım. Kuzey Marmara otoyolunu kullandım yakıt fiyatlarından aşırı hız bile yapamadım.... Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 11 Haziran 2022 Yazar Paylaş 11 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Rüzgar ters esmiştir hocam yıllık bakmalı bu yakıta. Benim 25.000km oldu. Aldığım yakıt fişlerini not ederim. Ortalamayı öyle hesaplıyorum. Ekranda da sabitledi artık. 1 yıl oldu değişmiyor ortalama Bir kaç ay sonra ekran sabit kalır 0,1 lt bike oynamaz ki... 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2022 Paylaş 11 Haziran 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Bir kaç ay sonra ekran sabit kalır 0,1 lt bike oynamaz ki... göz görmez ise gönül katlanır 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Haziran 2022 Paylaş 11 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: göz görmez ise gönül katlanır Cep delinirse gönül “başlarım bu işin ızdırabına” diyebilir 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 11 Haziran 2022 Yazar Paylaş 11 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Cep delinirse gönül “başlarım bu işin ızdırabına” diyebilir Cep delineli çok oldu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 Arabalarınıza iyi bakın. Filtresini yağını KASKO’sunu ihmal etmeyin. Bu günlerde sık sık “Kaza yaptım, çarpanın trafik sigortası yok, ne yapmalıyım” sorusuyla karşılaşıyorum. 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Haziran 2022 Paylaş 12 Haziran 2022 ben test ettim, kullanılmaz sie hiçbir sorun yaşatmıyor 2 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 1 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2022 haftaya pazartesi periyodik bakım için servisten randevu aldım. 64k km bakımı için telefonda 4950 tl fiyat aldım. geçen yıl yap hariç 1297 tl tutmuş. Bu yılda liquiy molly 0~30 yağımızı hazırladık gidince fiyat netleşir. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 2 Ağustos 2022 Saygın Can Oğuz yazdı: Artmış fiyatlar 😨 geçen yılki bakım önceki yıla göre iki kart artmış, bu yılki bakım geçen yıla göre üç kat artmış görünüyor. haftaya servise gidince durum netleşir. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 2 Ağustos 2022 Paylaş 2 Ağustos 2022 Adnan Çakır yazdı: Burada da bulunsun Ortadaki aracı gözüm bir yerden ısırıyor ama neyse.... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Arabalarınıza iyi bakın. Filtresini yağını KASKO’sunu ihmal etmeyin. Bu günlerde sık sık “Kaza yaptım, çarpanın trafik sigortası yok, ne yapmalıyım” sorusuyla karşılaşıyorum. Her zamankinden 2 kat dikkatli kullanıyorum. Kimseye yaklaşmıyorum, acele etmiyorum, gerekirse bekliyorum, lüks araçlardan uzak duruyorum (Geçen gördüğüm Tesla hariç ) Kasko da olsa başa bela şu aralar. Tamir süreçleri ve parça ile sıkıntılar duyuyorum sık sık. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 Mustafa Arıkan yazdı: Her zamankinden 2 kat dikkatli kullanıyorum. Kimseye yaklaşmıyorum, acele etmiyorum, gerekirse bekliyorum, lüks araçlardan uzak duruyorum (Geçen gördüğüm Tesla hariç ) Kasko da olsa başa bela şu aralar. Tamir süreçleri ve parça ile sıkıntılar duyuyorum sık sık. Hasarsızlık indirimi çok özen kazandı bu günlerde. bunu da yeri gelmişken belireyim. Zira aynı şartlarla poliçe yenilemeleri bile en az 3-4x Bir de indirimin bozulduğunu düşününce kasko primleri 6-8-10x olur.. 2 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Hasarsızlık indirimi çok özen kazandı bu günlerde. bunu da yeri gelmişken belireyim. Zira aynı şartlarla poliçe yenilemeleri bile en az 3-4x Bir de indirimin bozulduğunu düşününce kasko primleri 6-8-10x olur.. Yani şu mantığı yanlış buluyorum. İnsanın kasko yapma amacı belli. Para yatırıyor bu işe. Amaç hasar anında zararını karşılamak. Yani benim elimde olan veya olmayan bir kaza yada hasar diyelim kasko yaptırıyorum. Yeri geliyor yıllarca hasar almıyor o araç ama o paralar çöp oluyor para kazanıyorlar. Ama kaza yapsak bir sonraki kaskoyu bilmem kaç katı ile ödüyoruz. Adaletsizlik var bu işte. Amacı kötüye kullananlara da kasko yapılmaz olur biter. Birinin yaptığı pisliğinin bedelini niye yüzlerce insana kesiliyor. Yani diyeceğim o ki 1 yıl sonra o para sigorta firmasının yanına kar kalıyor. 3 Ağustos 2022 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 Ümit Türk yazdı: Yani şu mantığı yanlış buluyorum. İnsanın kasko yapma amacı belli. Para yatırıyor bu işe. Amaç hasar anında zararını karşılamak. Yani benim elimde olan veya olmayan bir kaza yada hasar diyelim kasko yaptırıyorum. Yeri geliyor yıllarca hasar almıyor o araç ama o paralar çöp oluyor para kazanıyorlar. Ama kaza yapsak bir sonraki kaskoyu bilmem kaç katı ile ödüyoruz. Adaletsizlik var bu işte. Amacı kötüye kullananlara da kasko yapılmaz olur biter. Birinin yaptığı pisliğinin bedelini niye yüzlerce insana kesiliyor. Yani diyeceğim o ki 1 yıl sonra o para sigorta firmasının yanına kar kalıyor. İşte, umduğun kadar çok paralar kazanılmıyor bu işten. İşin içindeyim, işin totaline bakınca şirkete para kazandıramadım yıllar oluyor. Bin liraya bir kasko yapıyorum. bir kazada 1 milyon hasar çıkıveriyor. Bir cam olmuş 15-20 bin lira. Ayrıca her kaza, her zaman indirimi bozmaz. Kusurun yoksa zaten bozulmaz, kusurun varsa, indirim seviyene göre kademeli bozulur. Bozulması da normaldir. Demek istediğim şu. Geçen yıl 1000 lira olan kaskoda indirimin % 65 te ise, 500 liralık hasarı kaskondan yaptır primin en fazla 500 lira artar derdik. Bu yıl o 1000 liralık kasko 5000 lira oldu. hasar alırsan yeni kaskon 7500-8000 e çıkar. ikinci bir haar almak zorunda kalırsan primin olur 12000 lira.. Ne yapacaksın. yaptırmıyorum mu diyeceksin ? 120 bin liraya aldığın araba olmuş 600 bin lira. pert edersen yenisini alabilecek misin. Hadi yenisini aldın, karşıya büyük hasar verdiysen onu ödemeye bütçen yetecek mi. Hadi yetti diyelim. Tekrar o kadar para kazanmaya ömrün yetecek mi ? Belki sen alırsın bilemem.. Seni alıntı yaptım ama sorun genel.. Geçen yıl eşi çalışan bir memur 600 bin liraya iyi bir ev alabiliyordu. Bu yıl o ev 2.5 milyon lira.. Hadi alsın da göreyim. En ufak su hasarı olsa 10 bin liradan geliyor sesi. Ufak bir deprem olsa, oturulamaz raoru alsa. o evi tekrar almaya ömrü yetecek mi, bankası kredi verecek mi, verse taksitini ödeyebilecek mi ? Varlıklarınızı koruyun, indirimlerinizi koruyun. poliçelerinizi koruyun. tablo öyle bir kaç haber kanalında bahsedildiği kadar pembe değil. 4 Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Hasarsızlık indirimi çok özen kazandı bu günlerde. bunu da yeri gelmişken belireyim. Zira aynı şartlarla poliçe yenilemeleri bile en az 3-4x Bir de indirimin bozulduğunu düşününce kasko primleri 6-8-10x olur.. benimki nolacak acaba meraktayım kutsal gün yaklaştı Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 İşte, umduğun kadar çok paralar kazanılmıyor bu işten. İşin içindeyim, işin totaline bakınca şirkete para kazandıramadım yıllar oluyor. Bin liraya bir kasko yapıyorum. bir kazada 1 milyon hasar çıkıveriyor. Bir cam olmuş 15-20 bin lira. Ayrıca her kaza, her zaman indirimi bozmaz. Kusurun yoksa zaten bozulmaz, kusurun varsa, indirim seviyene göre kademeli bozulur. Bozulması da normaldir. Demek istediğim şu. Geçen yıl 1000 lira olan kaskoda indirimin % 65 te ise, 500 liralık hasarı kaskondan yaptır primin en fazla 500 lira artar derdik. Bu yıl o 1000 liralık kasko 5000 lira oldu. hasar alırsan yeni kaskon 7500-8000 e çıkar. ikinci bir haar almak zorunda kalırsan primin olur 12000 lira.. Ne yapacaksın. yaptırmıyorum mu diyeceksin ? 120 bin liraya aldığın araba olmuş 600 bin lira. pert edersen yenisini alabilecek misin. Hadi yenisini aldın, karşıya büyük hasar verdiysen onu ödemeye bütçen yetecek mi. Hadi yetti diyelim. Tekrar o kadar para kazanmaya ömrün yetecek mi ? Belki sen alırsın bilemem.. Seni alıntı yaptım ama sorun genel.. Geçen yıl eşi çalışan bir memur 600 bin liraya iyi bir ev alabiliyordu. Bu yıl o ev 2.5 milyon lira.. Hadi alsın da göreyim. En ufak su hasarı olsa 10 bin liradan geliyor sesi. Ufak bir deprem olsa, oturulamaz raoru alsa. o evi tekrar almaya ömrü yetecek mi, bankası kredi verecek mi, verse taksitini ödeyebilecek mi ? Varlıklarınızı koruyun, indirimlerinizi koruyun. poliçelerinizi koruyun. tablo öyle bir kaç haber kanalında bahsedildiği kadar pembe değil. Araç için sistem bence doğru işliyor ama ev için işlemiyor. Dask sadece o ev için biçilen örneğin ev 1.5 milyon ama tapu daki bedeli 300 bin deprem olsa alacağın o 300 ne işe yarar hiç bilmiyorum. Siz tapuda gerçek bedel uzarinden yaptiraaniz bile sonuç değişmiyor. Özel sigorta da böyle bir durum var mı? 1.5 milyonluk evicin 1.5 miyonljk sigorta yapilabiliyor mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 Hacı Şenyurt yazdı: Mehmet Ozyurek yazdı: Araç için sistem bence doğru işliyor ama ev için işlemiyor. Dask sadece o ev için biçilen örneğin ev 1.5 milyon ama tapu daki bedeli 300 bin deprem olsa alacağın o 300 ne işe yarar hiç bilmiyorum. Siz tapuda gerçek bedel uzarinden yaptiraaniz bile sonuç değişmiyor. Özel sigorta da böyle bir durum var mı? 1.5 milyonluk evicin 1.5 miyonljk sigorta yapilabiliyor mu? Evde durum şöyle.. 1,5 milyonluk ev 120 metre kare olsun.. Dask konumuna göre buna 250 bin lira falan ödeme yapar.. 1,5 milyonluk 120 metrekare evin maliyeti günümüz şartlarında 1,100,000 lira falandır. Ev sigortası yaparken dairenin maliyeti esas alınmalı ve bedel buna göre girilmelidir. Satış bedelinin önemi yoktur. Burası boğazda 100 milyonluk yalı da olsa, maliyete göre sigorta yapılır. Çünkü kayıp olacak olan şey maliyetidir. Arsası, konum değeri yerinde duracaktır. 1,5 milyonluk 120 metre kare evi 1,100,000 liradan sigorta yaparsak ve depremde hasar görürse, 250 bin lirasını dask öder, geri kalan 850,000 lirasını özel sigorta öder.. Tabi sadece depremi ele aldım burada : özel sigorta, sel su hasarları, yangın, yer kayması, uçak düşmesi, sabit kıymet hırsızlığı vs. vs. gibi teminatlarla birlikte bir çok ek hizmetleri de verir. Ev sigortalarında başka özel bir durum eşyalarda var.. Eşyalar dahil edilecekse, eski bile olsalar, sıfır bedelleri üzerinden sigorta yapılır, bedel buna göre girilmelidir. Çünkü ev sigortası, eşya eski bile olsa, yeni değerini veya yeni emsal bedelini öder. 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Ağustos 2022 Paylaş 3 Ağustos 2022 Ümit Türk yazdı: Yani şu mantığı yanlış buluyorum. İnsanın kasko yapma amacı belli. Para yatırıyor bu işe. Amaç hasar anında zararını karşılamak. Yani benim elimde olan veya olmayan bir kaza yada hasar diyelim kasko yaptırıyorum. Yeri geliyor yıllarca hasar almıyor o araç ama o paralar çöp oluyor para kazanıyorlar. Ama kaza yapsak bir sonraki kaskoyu bilmem kaç katı ile ödüyoruz. Adaletsizlik var bu işte. Amacı kötüye kullananlara da kasko yapılmaz olur biter. Birinin yaptığı pisliğinin bedelini niye yüzlerce insana kesiliyor. Yani diyeceğim o ki 1 yıl sonra o para sigorta firmasının yanına kar kalıyor. X kişisi 500.000TL değerindeki aracını 3.000’e kaskolamış olsun. Kaza yapsın ve kusurlu olsun. Kendi aracı pert olsun. 500.000TL cepte. Bu adam artık 40 yıl boyunca 12.000 TL’ye kasko yaptırsa bile zararı yokki. Evet sistem adaletsiz. Ama amacı o zaten. O yüzden kusurludan çok isteniyor, kusursuza indirim yapılıyor. Sistem kusursuzlar sayesinde devamlılığını sağlıyor. 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 8 Ağustos 2022 Yazar Paylaş 8 Ağustos 2022 (düzenlendi) Bugün itibari ile 63k km de bakımı yaptırdım Motor yağı liqui moly internetten, ve polen filtresini sanayiden yerli parça olarak almıştım. Motor iç temizleme, hava ve polen filtresi ile conta, boşaltma tapası vs için 1280 tl ödedim. toplamda 1860 Tl ye bakım işimizi hallettim. Bu arada yol bilgisayarı ekran menüsünün yazılımını bir üst versiyon ile yenilettim. Anlık ve ortalama yakıt sarfiyatı aynı anda görünüyor önceden görünmüyordu. 8 Ağustos 2022 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Recommended Posts