Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Merhabalar abiler bugün bilgisayarımı genel temizlik termal macun değişimi ve bilhassa ssdye geçiş yapmak için açtım, bilgisayarda son 1 yıldır gözlemlediğim bir saatte geri kalma problemi vardı açmışken bios pilini de değiştireyim dedim ama pil, pil yatağı yok ama sanki pil yerine benzeyen bir yer var. Bilen, tecrübesi olan abiler kardeşler bi yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Yuva değilde, sarı kaplı kablolu vardır. Fotoda görünmüyor Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Burada değil Hdd ve CD sürü ortasında kalan kapalı kısımda olma ihtimali yüksek, klavye bölümününde sökülmesi lazım. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Servet Aydın yazdı: Yuva değilde, sarı kaplı kablolu vardır. Fotoda görünmüyor Altını da açamadım 20 tane vida söktüm bir yerlere takıldı abi anlamadım Selçuk Bakış yazdı: Burada değil [emoji3] Hdd ve CD sürü ortasında kalan kapalı kısımda olma ihtimali yüksek, klavye bölümününde sökülmesi lazım.20 kadar vida söktüm ayıramadım arasını klavye falan çıktı aslında anlamadım Ahmet İhsan Akşen yazdı: Böyle birşey oluyor genelde. Göremedim ama teşekkür ederim Yılmaz Gökçe yazdı: LAptopun modeli nedir ?Exper ultranote book q5v i7 modeli abi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 (düzenlendi) Monitörü söktünüz mü? Düzeltiyorum sökülmüş ama resimlerde sökülmeyen vidalar görüyorum. 5 Temmuz 2019 tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Selçuk Bakış yazdı: Monitörü söktünüz mü? Hayır sökmedim Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Kasaya bağlı bütün vidaları sökmeniz lazım, yoksa anakartı dışarı alamazsınız. Resimde monitör sökülmüş gibi duruyor ama sanırım kapalı olduğu için bana öyle gelmiş, monitörü de sökmeniz lazım, söktükten sonra bağlantı kablosunu zorlamadan anakarttan ayırmanız gerekir. Zor değildir. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Selçuk Bakış yazdı: Kasaya bağlı bütün vidaları sökmeniz lazım, yoksa anakartı dışarı alamazsınız. Resimde monitör sökülmüş gibi duruyor ama sanırım kapalı olduğu için bana öyle gelmiş, monitörü de sökmeniz lazım, söktükten sonra bağlantı kablosunu zorlamadan anakarttan ayırmanız gerekir. Zor değildir.Hayır ben her şeyi söktüm evde ayırmaya çalıştım sonra ayıramayınca geri taktım bütün vidaları ve çarşıya termal macunu ayarlamaya geldim o yüzden bütün vidalar yerinde.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Böyle birşey oluyor genelde. Genişlet Ta kendisi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Bütün vidaları söktükten sonra kasada tırnaklar olur, ayrıca Cd sürücüyü de dışarıya almak gerekli. Tabi şu an ezbere konuşuyoruz açıkcası, takıldığınız yerde resim atabilirseniz, daha net ilerleyebiliriz aslında. Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Buradaki linki tıkladığın zaman anakartı birisi ilana koymus pilin olduğu yer görünüyor. Yorum bağlantısı
İhsan Yıldırım 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Klavyeyiyede sokup varsa klavye altindaki vidalarda sökülmeli sonra orta kasa alınmali sonra gerekirse anakart dısari alinmali bu arada flex kablolara dikkat etmelisiniz zarar verme ihtimali yuksek Bu arada neden söküyorsunuz bios pilini sifre sifirlama vs islemler icinse tekrar toplayin cihazı pil cikarmak bi ise yaramaz hdd veya anakartta ise soylerseniz yardimci olmaya calisiyim Yılmaz Gökçe yazdı: Buradaki linki tıkladığın zaman anakartı birisi ilana koymus pilin olduğu yer görünüyor. Genişlet Orta kasa klavye kasasının altinda bu resme gore klavye orta kasa cikmadan ulasamaz arkadas Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 İhsan Yıldırım yazdı: Klavyeyiyede sokup varsa klavye altindaki vidalarda sökülmeli sonra orta kasa alınmali sonra gerekirse anakart dısari alinmali bu arada flex kablolara dikkat etmelisiniz zarar verme ihtimali yuksek Bu arada neden söküyorsunuz bios pilini [emoji4] sifre sifirlama vs islemler icinse tekrar toplayin cihazı pil cikarmak bi ise yaramaz hdd veya anakartta ise soylerseniz yardimci olmaya calisiyim Orta kasa klavye kasasının altinda bu resme gore klavye orta kasa cikmadan ulasamaz arkadasBios pilini çıkarmayacağım bilgisayarın saati geri kalıyor sebebi bios pili gibi geldi o yüzden ordan ilerliyorum başka sebebi ne olabilir Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Görkem Karakaş yazdı: İhsan Yıldırım yazdı: Klavyeyiyede sokup varsa klavye altindaki vidalarda sökülmeli sonra orta kasa alınmali sonra gerekirse anakart dısari alinmali bu arada flex kablolara dikkat etmelisiniz zarar verme ihtimali yuksek Bu arada neden söküyorsunuz bios pilini sifre sifirlama vs islemler icinse tekrar toplayin cihazı pil cikarmak bi ise yaramaz hdd veya anakartta ise soylerseniz yardimci olmaya calisiyim Orta kasa klavye kasasının altinda bu resme gore klavye orta kasa cikmadan ulasamaz arkadas Genişlet Bios pilini çıkarmayacağım bilgisayarın saati geri kalıyor sebebi bios pili gibi geldi o yüzden ordan ilerliyorum başka sebebi ne olabilir Genişlet Hangi tarihten başlıyor, saat ayarı menüsünde İnternet saati seçili ise sapma yapar 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Servet Aydın yazdı: Hangi tarihten başlıyor, saat ayarı menüsünde İnternet saati seçili ise sapma yapar Değişmeler olduğu için internet saatini otomatik güncellemeyi kapattım hala aynı şimdi ise sıfır sistem kuruyorum yeni aldığım ssd ye sonrasında hala yaparsa bir çözüm arayacağım Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 1 saat ise fark ayarlardandir, su lânet yaz kış saati olayı.1 Ocak 2000 bilmem kaçtan başlıyorsa pil denilebilir. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Şuan yeni sistemim açıldı ve düzgün, Windowsun ayarlarından olabilir mi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Muhtemelen bios piliniz bitmek üzere. Değiştirmeniz gerekiyor. Windows ayarlarından geri kalmaz. Saati önce bios pili, sonra bios, sonra da windows yönetir. Pil yoksa her elektrik kesildiğinde başa döner saat. Pil bitmek üzere ise sürekli geri kalır. Not: İş yerlerinde çalışan notebook'larda bir domain ortamı var ise saat oradan yönetiliyor olabilir. Onu şirketle görüşmek gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Sani Gerşon yazdı: Muhtemelen bios piliniz bitmek üzere. Değiştirmeniz gerekiyor. Windows ayarlarından geri kalmaz. Saati önce bios pili, sonra bios, sonra da windows yönetir. Pil yoksa her elektrik kesildiğinde başa döner saat. Pil bitmek üzere ise sürekli geri kalır. Not: İş yerlerinde çalışan notebook'larda bir domain ortamı var ise saat oradan yönetiliyor olabilir. Onu şirketle görüşmek gerekir.Kişisel bilgisayarım sani abi, ama şu sistem kurulumu bittikten sonra tekrar açıp bakıcam ya da bilgisayarcıma götüreceğim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Klavyeyi de söküp altına bakabilir misiniz. Muhtemelen bios pili anakartın o tarafında, klavyenin altında. Not: Anakartın resimlerinin olduğu bi link paylaşılmış. Orada ikinci resimde pil gözüküyor. Soketli bağlantı yapılmış. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Sani Gerşon yazdı: Klavyeyi de söküp altına bakabilir misiniz. Muhtemelen bios pili anakartın o tarafında, klavyenin altında. Not: Anakartın resimlerinin olduğu bi link paylaşılmış. Orada ikinci resimde pil gözüküyor. Soketli bağlantı yapılmış.Bakacağım abi Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Görkem Karakaş yazdı: İhsan Yıldırım yazdı: Genişlet Bios pilini çıkarmayacağım bilgisayarın saati geri kalıyor sebebi bios pili gibi geldi o yüzden ordan ilerliyorum başka sebebi ne olabilir Genişlet Pil ile düzelmezse biosunuzu güncelleyebilirsiniz ya da deepfreeze tarzı programlar kullanıyorsanız onlar da yapabiliyor. Deepfreeze yerine timefreeze kurduk sorun çözüldü bizde. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 6 Temmuz 2019 Paylaş 6 Temmuz 2019 Casper in eski bir modelinde kasayi acmadan direkt ulasabiliyordun.Ama simdikilerde masallah cigerleri ortaya cikmadan ulasilmiyor biturlu🤔 Yorum bağlantısı
Recommended Posts