İçeriğe Yönlendir

Focus III - Powershift Hakkında / Arızalar / Problemler

Kaan Savaş

Recommended Posts

Abdullah Aladı

Derler derler herkes bişeyler der boşverin. Bende sıfır siyah aldığımda fiyatından rengine sıfır alınırmıya kadar bir sürü şey duydum şuan 6. Yılı tamamlamak üzereyim arabamla ve iyiki almışım diyorum nazar değmesin.

Yorum bağlantısı
Ekin Güney
(düzenlendi)

Sizin memlekette focus nedir bilmiyorlar galiba piyasada kolay kolay kötülencek araba değildir bence her aracta olacagı gibi bazı kronik sorunları olabilir bizim forumumuzda sorunlar çoktan çözülmüştür. :)  Hayırlı olsun güle güle kullanın focus alırsam ya derin mavi yada elektrik kırmızı alırım. Yakıt üzmiycekse sizi hemen alın aracı.

tarihinde Ekin Güney tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Renk harika bir renk, benzin otomatik kombinasyonunun arızalandığını pek duymadım. Ek olarak aracınız 2016 yani sıfır. Varsın arızalansın, garanti olayı zaten bu tip arızalanmalar için var. Sunroof olayınıda ekmek kadayıfının üzerien kaymak koymuş gibi düşünün. Yani mükemmel bi kombinasyon. Porche yada Ferrari bile alsanız millet yine laf eder. Halbuki o laf edenlerin hiçbiri bu araçları bırak kullanmayı içine dahi binmemişlerdir. Yakıt tüketiminden yana sıkıntınız yoksa seçiminiz gayet güzel bir seçim olmuş. içiniz rahat olsun. Bu tip asılsız yorumlara kulak asmayın ve aracınızın keyfini çıkartın.

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Sıfır alıyorsunuz aracı, garantisid var. Olurda problem yaşarsanız bir güvenceniz var en azından. Kronik sırunlarıda olabilir, her araç gibi. Bazı insanlar bazı renkleri sevmiyor diye sizde sevmeyeceksiniz diye birşey yık bence. Bende kırmızı renk severim ama kısmet olmadı bu renk araç almak. Sizde atıyorym siyahı seviyosunuzdur ama mavi kısmetinizmiş. Sıfır araç, sanrooflu, otomatik bide FOCUS oh mis.. Bence güle güle kullanın derim. Fotoğraflarınızı bekliyoruz..

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
(düzenlendi)

Benim araç için bana söylenenleri dikkate alsaydım aracı falezlerden atmam gerekirdi :D

Benim bakış açım ise aracın ömürlük olduğu.

Aracı kullanacak olan, parasını ödeyen sizsiniz.

Laf edenler gitsin beyaz jetta alsın.

tarihinde Saim Ulaş Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Ne kadar çekemeyeniniz varmış sizin.  Focus 'a yakışan, dönüp baktıran bir renk derin mavi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber

Arkadaşlar çok güzel özetlemiş, denim mavi lansman rengi, sanroof herkesin hayali. Kolay kolay da sıkıntı çıkarmaz, hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Merhabalar öncelikle yanlış yere açtıysam konuyu eğer forum yönetimden özür dilerim;

Bir iki gün önce Fiesta 2012 titanium aracımı forda satarak 2016 model derin mavi otomatik şanzıman benzinli bir focus hb aldım fakat cevremden hiç olumlu yorum almadım bir çok insan rengi yüzünden satılması gerektiğinde aracın değer kaybedeceğini motor secimimin kötü olduğunu, çok sorun cıkaracağını arabanında verilen fiyat doğrultusunda o kadar etmeyeceği gibi türlü türlü yorumlar aldım. Sunroof opsiyonu ekli olan araca cok iyi bir opsiyon indirimi almama rağmen Sunroofun yersiz ve ilerleyen süreçte Trim sesi yapacağı bile söylendi. Haliyle tüm moralim bozuldu sevinemedim bile bugün arabanın siparişi verildi bir kaç gün içinde almış olacak aranızda test eden kendisi kullanan arkadaşlardan yorum ve görüş bekliyorum. (Henüz ödeme yapmadım onay imzaları atılmadı.)

* neden rengi yüzünden değer kaybedecekmiş sordunuz mu (kendisi beyaz araba seven birine sorarsanız) bu cevabı alırsınız. ben şu anda aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. baktığım araçlarda özellikle mavi rengi arıyorum. bu tamamen zevk meselesi

*motor seçimi hangi motordan yana kullandınız    1.6 L TİVCT 125 PS olanı seçtiğinizi umarım.

*araca verilen fiyat ne kadar bilmiyorum ama maalesef ülkemiz şartlarında araçların piyasa değeri bu.

* sunroof bazı kişiler için gereksiz olabilir ama tercih meselesidir. ben hep istemişimdir sunroof lu bir araç ama henüz nasip olmadı. eğer araçta sigara kullanıyorsanız bence gerekli bir opsiyon.

bence hiç moralinizi bozmayın. aracınızı siz sevdiyseniz gönül rahatlığı ile alın. size bu yorumları yapan kişilerin önerileri nedir. bu araç yerine ne almanızı öneriyorlar. C sınıfı araçlar içerisinde 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Araştırmış sevmiş almışsınız. Herkesin zevkine fikrine uyacak bir araba yok zaten. Ben fiestamı alırken ecoboost da ne ki bu para verilirmi bu araba gitmez bu motor tutmaz elinde kalır vs vs bir sürü olumsuz yorum dinledim. Hala böyle düşünenlere aracı test edin öyle konuşun diyorum. 3 yıl oldu arabamdan gayet memnunum. Yolda da kalmadık performans da yakıt da hiç üzmedi. Tek eksiği 2013 de otomatik yoktu. Otomatik için model yükseltmeyi düşünüyorum. Yine ecoboost olacak tercihim. Siz bildiğinizi yapın. Kendi doğrunuza bakın

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Aracınız hayırlı olsun.Öncelikle iyi bir tercih yapmışsınız.Burda önemli olan sizin tercihinizdir çevrenizin değil.

Araç bana göre zevk işidir ve zevkler tartışılmaz.Aldığınız araçtaki sunroof a laf atanların ya hiç sunrooflu aracı olmamıştır veya şuanda sunroofsuz araç kullandıkları için kıskanıyorlardır.Sunroof 2.elde +1 puan önde olmanızı sağlar ,aracınızın değerini arttır ve ayırt edici bir özelliktir.

Bende mevcut aracımı alacağımda çevremden buna benzer bir sürü şey duydum.Ama hiç birini umursamadım.Kimse benim zevkim için harcayacağım para için beni yönlendiremez.Zaten öyle olsa benim değil onların zevkine para harcamış olurum.

Güle güle kullanın çevresel faktörleri boşverin ,size telkinde bulunanlarada siz istediğiniz aracı alın bana ne diyin geçin.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim araçta da sunroof var..2011 model olmasına rağmen henüz hiç bir olumsuz yanını görmedim. Ses falanda yapmıyor.. Bunu söyleyen iyi sallamış.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Şimdi sitesinden Araca baktım renge baktm Hb olarak inceledim. Halt etmiş sizin çevrenizdekiler. Derin mavi eğer sitede görmüş olduğum araç ise mükemmel bir renk. Parlamente yakın bi mavi çıktı bu araçta Sunroof olması da cabası. Ps sizi üzeceğini sanmıyorum Yakıt olarak en kötü Lpg düşünülebilir. Bahsi geçen araç linkteki Araç mı ? Bu arada ne olursa olsun zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimisi siyah sevmez ben bayılırım. Kimseyi takmayın güle güle kullanın :)

http://www.ford.com.tr/cs/BlobServer?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&blobwhere=1214483608757&blobkey=id 

Benim araçta da sunroof var..2011 model olmasına rağmen henüz hiç bir olumsuz yanını görmedim. Ses falanda yapmıyor.. Bunu söyleyen iyi sallamış.

Benim araç 2006 abi bende de ses yok :)

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halit Demir

hocam kafanıza takıldıysa rengi değiştirin canınızı sıktığınıza değmez öteki maddeler için düşünmenıze bile gerek yok çok istenen özellikler 

Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Millet garip ya sıfır araba almışsınız çok güzel rengini düşünmeyin bile zevk meselesi ben beğeniyorum şahsen ikinci elde görsem almam demem her rengin seveni bar beyaz ve griden gına geldi artık. Sanroof dedin Bemim için işler değişiyor bence çok büyük nimet :)) milleti boşverin bence keyfinize bakın imkanım olsa aynı şekilde bende alırım :)

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Merhabalar öncelikle yanlış yere açtıysam konuyu eğer forum yönetimden özür dilerim;

Bir iki gün önce Fiesta 2012 titanium aracımı forda satarak 2016 model derin mavi otomatik şanzıman benzinli bir focus hb aldım fakat cevremden hiç olumlu yorum almadım bir çok insan rengi yüzünden satılması gerektiğinde aracın değer kaybedeceğini motor secimimin kötü olduğunu, çok sorun cıkaracağını arabanında verilen fiyat doğrultusunda o kadar etmeyeceği gibi türlü türlü yorumlar aldım. Sunroof opsiyonu ekli olan araca cok iyi bir opsiyon indirimi almama rağmen Sunroofun yersiz ve ilerleyen süreçte Trim sesi yapacağı bile söylendi. Haliyle tüm moralim bozuldu sevinemedim bile bugün arabanın siparişi verildi bir kaç gün içinde almış olacak aranızda test eden kendisi kullanan arkadaşlardan yorum ve görüş bekliyorum. (Henüz ödeme yapmadım onay imzaları atılmadı.)

Arabanızı ve keyfini sürün, boşverin. Kimi ağızlar torba olmadığı için büzülemiyor. Gizli kıskançlıklar da olabilir. Aldırmayın. Ayrıca renk muhteşem, üstelik tanıtım ve lansman rengiydi Avrupa'da, hem siz beğenmişsiniz almışsınız. Kimseye laf düşmez.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bütün araçlar beyaz ve dizel olmalı değil mi, sedan olmazsa da olmaz.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Eskiden beyaz burun kıvrılan renkti şimdi gri satışlarını geçmiş..

Renkler ve zevkler tartışılmaz..çok uçuk renkler dışında bence hepsi ayrı güzel

Yorum bağlantısı
Mustafa Alpay
(düzenlendi)

* neden rengi yüzünden değer kaybedecekmiş sordunuz mu (kendisi beyaz araba seven birine sorarsanız) bu cevabı alırsınız. ben şu anda aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. baktığım araçlarda özellikle mavi rengi arıyorum. bu tamamen zevk meselesi

*motor seçimi hangi motordan yana kullandınız    1.6 L TİVCT 125 PS olanı seçtiğinizi umarım.

*araca verilen fiyat ne kadar bilmiyorum ama maalesef ülkemiz şartlarında araçların piyasa değeri bu.

* sunroof bazı kişiler için gereksiz olabilir ama tercih meselesidir. ben hep istemişimdir sunroof lu bir araç ama henüz nasip olmadı. eğer araçta sigara kullanıyorsanız bence gerekli bir opsiyon.

bence hiç moralinizi bozmayın. aracınızı siz sevdiyseniz gönül rahatlığı ile alın. size bu yorumları yapan kişilerin önerileri nedir. bu araç yerine ne almanızı öneriyorlar. C sınıfı araçlar içerisinde 

Motor secimi 125 ps olarak sectim cidden fiyat olarak bakıldığında fazla fakat bir insanın arabada ihtiyacı olabilecek her şeye sahip güven veren bir yapıya sahip en güzeli, ayrıca hızlı ve saldırgan bir tipe sahip bu yüzden mantıklı düşünüldüğünde 120 130 milyara bi jetta yada bir passat alacağıma focus daha mantıklı geldi ne yapayım ben gemi gibi arabayı diye düşündüm bakarkende modellere :) genelde herkes golf önderdi HB takıntım olduğunu bildiklerinden golf önerdiler ama onun dışında o paraya ben passat alırım boş olsun passat olsun sözüyle çok karşılaştım ki bu araç yılların emeğiyle alınıyor bu yüzdende makul kaliteli ve zevk sahibi bir arabaya vermek parayı mantıklı geldi. Nedir bu golf sevdası anlamış değilim.

Tüm güzel yorumlar için her birinize teşekkür ederim karar sürecinde bana çok yardımcı oldunuz ve imzaları attım bugün satışı tamamlayarak Focus ailesi içerisinde mavişle beraber yerimi almış bulunuyorum :D 

Yorumlarınız biraz olsun gözümü açmamı sağladı tekrardan yazan herkese çok teşekkür ederim :) 

ps : Evet renk konusunda en çok lafı edenler beyaz araçlara sahiplerdi :D

Maviş tırdan indiği gibi fotoğraflarını yine forum üzerinden paylaşacağım belki benim gibi arada kalanlar olur renk konusunda opsiyon konusunda onlara yardımcı olmak açısından yararlı olacağını düşünüyorum.

tarihinde Mustafa Alpay tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yasin Çaldar

Yorum bağlantısı
Yasin Çaldar

Hayatımda kendime ait dört arabam oldu. Henüz kimseyi memnun edebilmiş değilim. O para o arabaya verilir miden tutunda o paraya arsa alınır,ikinci el BMW alınır gibi turlu şeyler duydum. Hiç kimseyi kafaniza takmayin, tadını çıkarın.aldığınız aracın beyazıni ve sedanini aralıkta aldim. Beyaz olmasının sebebi oturduğu yerde ciddi park sorunu var ve ufak tefek surtmeler sürekli oluyor.boyada ve tamirde daha kolay halledilir diye dusundum. Sedan tercihiminde sebebi iki Çocuğumun olması. Ayrıca beklemeye vaktim olsaydı kesinlikle sanruflu alirdim.herhangi bir renk focusa olduğundan daha fazla güzellik katıyor. Beyaz,sedan focusla gezerken kendimi çoğu zaman satış mümessili gibi hissediyorum. Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...