Murat Atagenç 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 Bir saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Bu turbonun bir etkisi.. şanzımanla alakalı bir durum değil.. Yüklenince patinaja düşmesi turbo etkisi ama torklu tam otomatikler gibi ilk kalkışı veremiyor, kavrama gecikmesi oluşuyor. Bir saat önce, Gökhan Albayrak yazdı: bkz: ZF 9 ileri (Honda CRV) Temmuz ayından sonra dizel Civic 'de bu şanzımanla gelecekmiş. 8 ileri önden çekişe uygun olmadığı için 9 ilerisi çıktı. Civicle gelirse satış patlaması yapar. Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 Sanmam, göçük olayı ciddi prestij kaybettirdi bilinçli kullanıcı kitlesinde. Herşey fiyata bağlı, uygun fiyatla sunulursa satışlarını arttıracağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 25 dakika önce, Gökhan Albayrak yazdı: Emmi, yazılımsal bir eksiklik de var gibi. Araç yürür yürümez 2 'ye mi atsam yoksa 1 'de mi devam etsem ikilemine düşebiliyor. Bu sorunu "S" modunda yani biraz daha devri yükselterek kullanma ile kullanıcı çözebiliyor ama "D" 'de düşük devirlerde özellikle ilk kalkıştan sonra kararsızlık yaşıyor ve bunu kabine titreme olarak hissettiriyor. bkz: ZF 9 ileri (Honda CRV) Temmuz ayından sonra dizel Civic 'de bu şanzımanla gelecekmiş. Kararsızlığı önlemenin çözümü stabil kalkış yapmak. Kalkıp normal ve orantılı şekilde gazı arttıracaksın.( ps. için öyle yani) Kalkış yapıp hızlanmadan 10-15 km hızla gidersen şanzımanı sen şaşırtıyorsun Kalkıcan hızlanarak devam edicen. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 41 dakika önce, Murat Atagenç yazdı: torklu tam otomatikler gibi ilk kalkışı veremiyor, kavrama gecikmesi oluşuyor. Ben de yaşıyorum aynı şeyleri, seri bir kalkış mümkün değil, tam gaz bas, yığılır yığılır, sonra bir anda atılır.. Sakin kalkarsan hiç bir sıkıntı yok.. Otomatik turbo bir araçta manueldeki gibi kalkamıyoruz maalesef.. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 11 saat önce, Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Merhaba focus powershift şanzıman artıları eksileri nelerdir ? EDC yada DSG lerdeki gibi kronik arızaları varmı? Ben bir EDC mağduru olarak araştırıp ona göre almak istiyorum, mesela EDC lerde 2013 e kadar olanlar sıkıntılı, 2014 yılında revize ettiler Powershift şanzımanda da bu takım sorunlar var mı ? Kısacası powershift korkmadan alabilirmiyim, yada alırken nelere dikkat etmeliyim, son olarak baskı balata değiştirme olayı var mı teşekkürler Edc ile ppwershift = getrag şanzıman yani ikiside aynı ürün.1,5 dizellerde kullanılan yağlı tiptir sorunu azdır.1,6 benzinlilerde kullanılan kuru tiptir fluenca de kullanılanın aynısıdır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 48 dakika önce, Gökhan Albayrak yazdı: Emmi, yazılımsal bir eksiklik de var gibi. Var, araç yürür yürümez 2. vitese atmak zorunda hissediyor kendini çoğu zaman da 2'ye alıp yarım debriyaj yürüyor.. Titremenin sebebi de bu muhtemelen.. 2 saat önce, Murat Atagenç yazdı: Hala hızlı çalışan bir ZF üstüne şanzuman yok (bkz: BMW 8 ilerileri). Tork konvertörlü 8 ileri Zf'yi test ettim ben.. Ruhsuz ama seri, hızlanıyor ama hissettirmiyor, sorunsuz. Benim tercih hakkım olsa kesinlikle bunu tercih ederdim.. Yorum bağlantısı
TamerErdoğan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 Bende 2014 EDC kullanıyorum sıkıntım olmamasına rağmen kontrol ettirdim serviste ve yazılım güncellemesini yaptırdım suan için cok guzel hosuma gitti eskisine göre daha seri olmuş,,cok rahatladı gidişi, Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 3 saat önce, M.Fatih Yüce yazdı: Edc ile ppwershift = getrag şanzıman yani ikiside aynı ürün.1,5 dizellerde kullanılan yağlı tiptir sorunu azdır.1,6 benzinlilerde kullanılan kuru tiptir fluenca de kullanılanın aynısıdır. Fatih abi, Çorum servisindeki usta başı Kesin ve net olarak Getrag450 olmadığını söyledi. Getrag450 tip yağlı olanlar 130 ve 160 hp'lik motorlarda var dedi. Bizim araçlarda Getrag 250 var, 280 NM tork'a kadar dayanabilen kuru tip şanzıman, Fluence, ve daha öncesinde kullanılan EDC'den farkı yazılım olarak geliştirilmiş hali dediler. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 (düzenlendi) 1 saat önce, Ramazan Turan yazdı: Fatih abi, Çorum servisindeki usta başı Kesin ve net olarak Getrag450 olmadığını söyledi. Getrag450 tip yağlı olanlar 130 ve 160 hp'lik motorlarda var dedi. Bizim araçlarda Getrag 250 var, 280 NM tork'a kadar dayanabilen kuru tip şanzıman, Fluence, ve daha öncesinde kullanılan EDC'den farkı yazılım olarak geliştirilmiş hali dediler. Bizim burdaki servistede bilgisayardan talismanın şanzımanı ile aynısı dedi.Araçların şasi nolarından kontrol ederek Parça kodlarına bilgisayardan bakarak söylemişti. Getrag'ın sitesindede herhalde yalan yazacak değiller. Çokta umurumda değil bu aracı uzun süre kullanmayı zaten düşünmüyorum.Bu seneyi çıkartmaz gibi... http://www.getrag.com/en/products/produkt_detail.html 15 Şubat 2018 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 Bu dsg ve türevlerindeki sorunun asıl kaynağı kullanıcı ve şanzıman arasındaki iletişim kopukluğu.Bu ikili bir birlerini anlayamadıkları için şanzıman kararsız kalıyor.Benim hiç dsg aracım olmadı ama olan otomatiklerimde şanzımanın arzusuna göre vites atması için gaz pedalından hafif ayağımı çekerek bir üst vitese devir yükseltmeden atmasını sağlıyorum.Bu durumu vites atmakta kararsız olduğu zamanlar yapıyorum.Dsg ve türevlerinde şanzıman kullanıcıya devamlı bir üst vitesi ayarlarmış.Kullanıcı bir üst vites için hamle yaparsa sıkıntı yok saat gibi geçişler oluyor yok ama kullanıcı bir üst vitese geçecek gaz pedalı baskısını yapmaz ve yavaşlarsa o zaman şanzıman kararsız kalıyor. Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 2 saat önce, M.Fatih Yüce yazdı: Bizim burdaki servistede bilgisayardan talismanın şanzımanı ile aynısı dedi.Araçların şasi nolarından kontrol ederek Parça kodlarına bilgisayardan bakarak söylemişti. Getrag'ın sitesindede herhalde yalan yazacak değiller. Çokta umurumda değil bu aracı uzun süre kullanmayı zaten düşünmüyorum.Bu seneyi çıkartmaz gibi... http://www.getrag.com/en/products/produkt_detail.html Fatih abi, Seninle aynı şeyi düşünüyorum. Kuga yıl sonu kampanyası yaparsa alırım gibi... Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 2 saat önce, Ramazan Turan yazdı: Fatih abi, Seninle aynı şeyi düşünüyorum. Kuga yıl sonu kampanyası yaparsa alırım gibi... Kuga'daki şanzımanda aynı eğer otomatik dizel alacaksan... Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 4 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı: Kuga'daki şanzımanda aynı eğer otomatik dizel alacaksan... Kuga bakım periyoduna baktığımda 45 bin Km'de şanzıman yağ değişim periyodu var. Renault'ta bu bakım yok, bunun üzerinden giderek servisten biraz da bu bilgiyi aldım. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 53 dakika önce, Ramazan Turan yazdı: Kuga bakım periyoduna baktığımda 45 bin Km'de şanzıman yağ değişim periyodu var. Renault'ta bu bakım yok, bunun üzerinden giderek servisten biraz da bu bilgiyi aldım. Kugada hangi motorlarda otomatik var. Ford kitapçıkta yazan, 1.5 ve 2.0 dizel otomatiklerde yağ değişimi var. 45000km. daha önce ben o sayfanın resmini paylaşmıştım bir yerde. Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 1 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Kugada hangi motorlarda otomatik var. Ford kitapçıkta yazan, 1.5 ve 2.0 dizel otomatiklerde yağ değişimi var. 45000km. daha önce ben o sayfanın resmini paylaşmıştım bir yerde. Yeni makyajlı kasada 1.5 TDCi 120 Hp, 300 Nm tork motorda,Powershift adı altında Getrag450/451 kodlu şanzıman var denildi. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 21 dakika önce, Ramazan Turan yazdı: Yeni makyajlı kasada 1.5 TDCi 120 Hp, 300 Nm tork motorda,Powershift adı altında Getrag450/451 kodlu şanzıman var denildi. Tamam, 1.5 (ve 2.0) lar ıslak- yağı değişen 450 kodlu şanzıman. Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 Şimdi, Önder Özcan yazdı: Tamam, 1.5 (ve 2.0) lar ıslak- yağı değişen 450 kodlu şanzıman. Ford 4 yıla uzattı garantisini... 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 15 Şubat 2018 Paylaş 15 Şubat 2018 DSG nin ilk kalkışta biraz tepkisiz kalması hep 2 ile kalkmaya çalışması eğer yokuş değil ise. ( ben öyle biliyorum Dsg kullananlar yorumlasın ) Yorum bağlantısı
Osman Ünal 16 Şubat 2018 Paylaş 16 Şubat 2018 19 saat önce, Hakan Gürsu yazdı: DSG nin ilk kalkışta biraz tepkisiz kalması hep 2 ile kalkmaya çalışması eğer yokuş değil ise. ( ben öyle biliyorum Dsg kullananlar yorumlasın ) tsi+dsg de kalkışta tepkisiz kalma diye bir şey söz konusu olmuyor (tdi değil), gaza dokunduğunda 1. viteste yürürmeye başlar eğer gaza hafif dokunmuşsan hemen 2 ye geçmeye çalışır, yok eğer patinaja düşürmeden gaza oturursan 4000-5000 devir arası 2 ye geçiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Şubat 2018 Paylaş 16 Şubat 2018 2 ile kalkmıyor zaten. Sorun sakin kullanımda hemen 2’ye almasında. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 16 Şubat 2018 Paylaş 16 Şubat 2018 1,0 tsi leon test etmiştim.Hafifçene kalkıyorum araç hızını almadan 3 e atıyordu.3 kere kalkış denedim bir türlü 2 yi göremedim. Test aracı 17 km.de idi Çift kavramalar çok fazla tasarruf odaklılar, araçlarında tork'ları kuvvetli olunca hemen üst vitese atmaya başlıyorlar. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Şubat 2018 Paylaş 16 Şubat 2018 Yokuşta bile hemen yükseltmeye çalışıyor. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 13 saat önce, Evren Erakçora yazdı: Yokuşta bile hemen yükseltmeye çalışıyor. Hatırı sayılır bir yokuşta kalkış yapınca 2 ye hiç geçmiyor nerdeyse. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 17 Şubat 2018 Paylaş 17 Şubat 2018 S modu var, manuel modu var, paddle shift var. Aslında DSG kullanımda çok seçenek sunuyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts