İçeriğe Yönlendir

Focus II - 2005 Rölantide Yağ Lambası Yanıyor

Özgür Çakmak

Recommended Posts

Özgür Çakmak

merhaba arkadaşlar,focus2 marka aracım rölantide yağ lambası yanıyor gaza basınca sönüyor,yağ değişimleri zamanında yapıldı hep,  220bin km'de aracım ama bakımları hep zamanında yapıldı 80binden beri bende araç.sorun neden kaynaklanıyor olabilir lütfen acil yardım. müşür ve filtre değişimi yapıldı bir ustada, yine aynı sorun devam ediyor rölantide sadece yanıyor ve belli kilometre gittikten sonra yanıyor 7-8 km gibi....birde geçen 70 km yaptım rölantide olsa bile yanmadı,kafayı yiyecem nedendir diye..

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

motor yağ lambası yağ basıncı düşünce yanar genelde.  ihmale gelmez yaı kontrol edin soğukken. yoksa Allah muhafaza. 

Yorum bağlantısı
Özgür Çakmak
9 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Ucuz yağ filtresinde sorun olabiliyor. 

yıllardır aynı ustaya götürüyorum bilmiyorum ki hocam genelde hesabı ödeyip çıkıyoruz ama kalburüstü bir yer servis tanınmış bir usta yani..fakat o da castrol5w30 kullanıyordu hep forumda bu yağ ile alakalı sıkıntı okudum aklıma takıldı açıkcası.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Önce yağ filtresini değiştirin. Düzelmezse sorun yağ pompasından. İhmale gelmez ciddi sorunlara sebep olabilir.

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Çakmak
4 saat önce, Alpay Sumer yazdı:

Yağ eksik fazla olma durumu nedir?

10 bin bakımı yeni yapıldı müşürü çıkarıp bar ölçümü yaptılar ondan olmadığını söyledi usta,eski müşürü ve yeni filtre taktı orada rolantide bi 15 dk çalıştırdıktan sonra yine yandı..sonra sanayiden geldim 10 km kadar yanmadı

4 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Önce yağ filtresini değiştirin. Düzelmezse sorun yağ pompasından. İhmale gelmez ciddi sorunlara sebep olabilir.

Biraz kullanacam hocam böyle yine yanarsa pompa değişimi şart gibi 700 tl bi fiyat çıkardılar bakalım yada 1-2 ustaya daha götürecem...müşür eski ama filtre değişimi yapıldı yağ değişimide yapıldı yine... Castrol yağ boşalttık shell 5-30 koyduk bakalım

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Arkadaşlar yazmış zaten ama ilk olarak yağ filtresini değiştirin. 

Filtrenin geçirgenliği az ise rölantide yağ basıncı düşebilir. 

Yorum bağlantısı

Focusun tek tip yağ filtresini var piyasada.Otosanın ürettiğinden başka ne yetkili serviste nede parçacıda farklı bir yağ filtresi görmedim. Bence filtre kaynaklı değil ama ilk olarak ucuz maliyetinden dolayı değiştirin yinede.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Bir saat önce, Eren Sağ yazdı:

Focusun tek tip yağ filtresini var piyasada.Otosanın ürettiğinden başka ne yetkili serviste nede parçacıda farklı bir yağ filtresi görmedim.

Sizin parçacı belki getirmiyor olabilir. Envai çeşit ürün mevcut piyasada yerliler daha revaçta. Sardes, Fil filtre, Asaş filtre, Şampiyon filtre, Bsg, Mann Filter, Magnetti Marelli, Filtron, Bosch, Blue Print ve şu an aklıma gelmeyen daha bir çok markada Focus için yağ filtresi mevcut. Yetkili servislerde tek tip zaten onu da Otosan Fil Filtre’ye ürettiriyor. Otosan’ın sahtesi çoktur bu arada.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
34 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Sizin parçacı belki getirmiyor olabilir. Envai çeşit ürün mevcut piyasada yerliler daha revaçta. Sardes, Fil filtre, Asaş filtre, Şampiyon filtre, Bsg, Mann Filter, Magnetti Marelli, Filtron, Bosch, Blue Print ve şu an aklıma gelmeyen daha bir çok markada Focus için yağ filtresi mevcut. Yetkili servislerde tek tip zaten onu da Otosan Fil Filtre’ye ürettiriyor. Otosan’ın sahtesi çoktur bu arada.

Tdci  için bahsettiğiniz markaların filtre  linklerini alabilirmiyim? Bahsettiğim filtrenin otosandan başka filtresini canlı yada online hiçbir yerde görmedim.

Yorum bağlantısı
Özgür Çakmak
3 saat önce, Selim Bilgin yazdı:

Arkadaşlar yazmış zaten ama ilk olarak yağ filtresini değiştirin. 

Filtrenin geçirgenliği az ise rölantide yağ basıncı düşebilir. 

Filtre değişti hocam,sanayide rolantide 15 dk beklettiler fanda açıldıktan 1-2 dk sonra yandı, yalnız sanayiden çıktım 8-10 km sürdüm ki ışıklarda filan mecbur rolantide oluyor yanmadı, bilmiyorum yani

10 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Yağ pompasindan duzelmezse korkum o zaten motora girecekler, usta da %80 pompa dedi ama o %20 düşündürüyor hocam 1-2 daha baktirim olmazsa pompa değişimi yaptıracam mecbur

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yağ karterinde ezik vsç varmı? yağ değişimidne daha önce katkı kullanıldı mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
34 dakika önce, Eren Sağ yazdı:

Tdci  için bahsettiğiniz markaların filtre  linklerini alabilirmiyim? Bahsettiğim filtrenin otosandan başka filtresini canlı yada online hiçbir yerde görmedim.

Piyasada gezdiğim ve gördüklerim kadarıyla mevcut olanları belirttim. İnternetten hiç araştırmadım parçayı görerek almayı tercih ederim ama tahminimce Google’a yazınca çıkar. Yerli firmalar için yetkili satıcı bayiler ile iletişime geçerseniz uyumlu parçalara ulaşabilirsiniz. 

Mesela bu Fil filtre bayileri için;

https://www.filfilter.com.tr/tr/dealers/local

Bu arada Fil filtre büyük oranda sipariş üzerine yurt dışı özellikle Avrupa’ya ihracat çalışıyor Mercedes Benz, FCA grubu (Maserati) gibi daha birçok markaya oem filtre üretiyorlar.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
5 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Piyasada gezdiğim ve gördüklerim kadarıyla mevcut olanları belirttim. İnternetten hiç araştırmadım parçayı görerek almayı tercih ederim ama tahminimce Google’a yazınca çıkar. Yerli firmalar için yetkili satıcı bayiler ile iletişime geçerseniz uyumlu parçalara ulaşabilirsiniz. 

Mesela bu Fil filtre bayileri için;

https://www.filfilter.com.tr/tr/dealers/local

Bu arada Fil filtre büyük oranda sipariş üzerine yurt dışı özellikle Avrupa’ya ihracat çalışıyor Mercedes Benz, FCA grubu (Maserati) gibi daha birçok markaya oem filtre üretiyorlar.

Filtre üreticisinin web sayfasını bulmayı bu forumda herkes yapabilir. Ben size verdiğiniz markaların tdci yağ filtresinin linkini sordum ve bunu anladığınızı biliyorum. Hala cevabınızı bekliyorum ve iddiamın arkasındayım sizden tam link gelene kadar. Piyasa bilgiside alabilirm, bana şu ilde şu yedek parçacı şu marka tdci yağ filtresi satıyor demeniz yeterli.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir
1 dakika önce, Eren Sağ yazdı:

Filtre üreticisinin web sayfasını bulmayı bu forumda herkes yapabilir. Ben size verdiğiniz markaların tdci yağ filtresinin linkini sordum ve bunu anladığınızı biliyorum. Hala cevabınızı bekliyorum ve iddiamın arkasındayım sizden tam link gelene kadar.

Mesajımı tekrar okuyunuz lütfen. Ben satış linki ortaya koyarım demedim ve böyle bir iddiam da olmadı. Buyrun gelin Ankara’ya sanayide parçacıları gezelim o zaman ne diyim 😊. Şu an tanıdığım bir Ford parçacıya gitsem -diğerleri katmıyorum bile PSA motor sonuçta parça uyumunu siz de biliyorsunuz- 4 ayrı çeşit filtre koyuyor önüme.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
5 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Mesajımı tekrar okuyunuz lütfen. Ben satış linki ortaya koyarım demedim ve böyle bir iddiam da olmadı. Buyrun gelin Ankara’ya sanayide parçacıları gezelim o zaman ne diyim 😊. Şu an tanıdığım bir Ford parçacıya gitsem -diğerleri katmıyorum bile PSA motor sonuçta parça uyumunu siz de biliyorsunuz- 4 ayrı çeşit filtre koyuyor önüme.

Şaşmazdaki tüm parçacılar, kazım karabekir, ata sanayi hepsinden yıllarca alışveriş yaptım. Ankara bilmediğim yer değil. İddiam hala geçerli. Konu iddialaşmak da değil elbette. Hangi bilginin doğru olup olmaması. Tekrar söylüyorum tdci yağ filtresi-otosan harici- satan varsa yada link varsa her zaman öğrenmeye açığım. İyi akşamlar.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Koray Demir
9 dakika önce, Eren Sağ yazdı:

Şaşmazdaki tüm parçacılar, kazım karabekir, ata sanayi hepsinden yıllarca alışveriş yaptım. Ankara bilmediğim yer değil. İddiam hala geçerli. Konu iddialaşmak da değil elbette. Hangi bilginin doğru olup olmaması. Takrar söylüyorum tdci yağ filtresi-otosan harici- satan varsa yada link varsa her zaman öğrenmeye açığım. İyi akşamlar.

Doğrudur. İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Özgür Çakmak
56 dakika önce, Mustafa Erkan yazdı:

Aracın yaşı ve km göz önünde bulundurulduğunda, tahminimi yağ pompasından yana kullanıyorum. 

https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/yag-pompasi-focus-c-max-16-tdci-P296525483?gclid=EAIaIQobChMIqID_kN2u4gIV1_ZRCh1jAA74EAYYAiABEgL5SPD_BwE&gclsrc=aw.ds

bir arkadaş karterin üzerinde yağ geçirgenliği yapan bir tel gibi parça olduğunu söyledi karterin açılıp onu temziletmemi söyledi o da olmazsa,pompa değişimi olacak gibi..

12 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

karterde ezik yok ama en son yağ lambası yanınca yağ değişimi ile birlikte bor'da kattılar içine.

12 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

karterde ezik olsa nasıl bir sorun çıkarır ki?

Yorum bağlantısı
Alpay Köse

Eski aracım focusta yağ lambası geç sönüyordu 8-  10 sn  karteri vurmusum farkında değilim.tamda vurdugum yerde pompanın süzgeci varmış o yağı tam çekmediği için ışık  geç sönüyormuş.karteri değiştirdim düzeldi

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...