Akif Göktepe 4 Aralık 2018 Paylaş 4 Aralık 2018 (düzenlendi) Aracımda D2s Var Osram fakat bir ampul diğerine göre sanki daha pasif birinin önüne geçiyorum diğeri diğer tarafın ışığını da tamamlıyor az olan da pasif diğerine göre yani d2s ampule normal balast taktik komple kit yapamadık malum bütçe yetmedi bu ampul geçme sorunu neden kaynaklıdır ? ampul soğukken selektörde sıkıştırdığım için mi böyle geçmiştir ürüne 1 senedir kullanılıyor 2. soru da https://urun.n11.com/diger/philips-d2s-hid-xenon-ampul-8000k-buz-mavisi-35w-85122-P290594206?gclid=EAIaIQobChMIvvDFkuOF3wIVD8ayCh3roQ8_EAQYASABEgKv2vD_BwE&gclsrc=aw.ds bu ampulu almayı düşünüyorum fakat lümen değeri : 3200 ± 450 lm böyle yazıyor bu kaç lümen anlamına gelir anlayamadım. önereceğiniz kullandığınız dolu dolu bi aydınlatma d2s ampul için xenon led farketmez öneriniz varmıdır Oktay Abicim şimdiden teşekkürler Herkese kazasız belasız sürüşler Allah a emanet... 4 Aralık 2018 tarihinde Akif Göktepe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 4 Aralık 2018 Paylaş 4 Aralık 2018 Yan sanayi ürünler için yazdığınız bu sorunlara yönelik net bir çözüm sunmak çok zor.Xenon ışık gücü bu ürünlerde olması gerekenleri almakta zordur...Kısaca oem performansını olması gereken gibi almanız maalesef epey zor. Önerilecek olanlar orijinal ürünlerdir. Linkteki konuda son mesajlarda arkadaşımızn yorumlarını okumanız size fikir verecektir. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 5 Aralık 2018 Paylaş 5 Aralık 2018 On 04.12.2018 at 11:47, Akif Göktepe yazdı: Aracımda D2s Var Osram fakat bir ampul diğerine göre sanki daha pasif birinin önüne geçiyorum diğeri diğer tarafın ışığını da tamamlıyor az olan da pasif diğerine göre yani d2s ampule normal balast taktik komple kit yapamadık malum bütçe yetmedi bu ampul geçme sorunu neden kaynaklıdır ? ampul soğukken selektörde sıkıştırdığım için mi böyle geçmiştir ürüne 1 senedir kullanılıyor 2. soru da https://urun.n11.com/diger/philips-d2s-hid-xenon-ampul-8000k-buz-mavisi-35w-85122-P290594206?gclid=EAIaIQobChMIvvDFkuOF3wIVD8ayCh3roQ8_EAQYASABEgKv2vD_BwE&gclsrc=aw.ds bu ampulu almayı düşünüyorum fakat lümen değeri : 3200 ± 450 lm böyle yazıyor bu kaç lümen anlamına gelir anlayamadım. önereceğiniz kullandığınız dolu dolu bi aydınlatma d2s ampul için xenon led farketmez öneriniz varmıdır Oktay Abicim şimdiden teşekkürler Herkese kazasız belasız sürüşler Allah a emanet... Bahsettiğin sorun ampul değil mercek islenmesinden vs. kaynaklanıyor olabilir .Bunu anlamak için ampulleri sağ-sol değiştirip aynı durum oluyor mu duvarda bakmak gerekir. Oem (orjinal çıkma) olmayan balastlar ampulleri iyi besleyemiyor bu da ikinci neden olabilir. Ama önce sağ-sol değişip karşılaştırılmalı. Hatta balastlar da sağ-sol değişip sorun yer değiştiriyor mu bakılmalı. Ampulde sorun olduğuna emin olunca ampul alırsın, ucuz değil fiyatlar. Yorum bağlantısı
Akif Göktepe 10 Aralık 2018 Paylaş 10 Aralık 2018 On 05.12.2018 at 11:54, Selçuk Keleş yazdı: Bahsettiğin sorun ampul değil mercek islenmesinden vs. kaynaklanıyor olabilir .Bunu anlamak için ampulleri sağ-sol değiştirip aynı durum oluyor mu duvarda bakmak gerekir. Oem (orjinal çıkma) olmayan balastlar ampulleri iyi besleyemiyor bu da ikinci neden olabilir. Ama önce sağ-sol değişip karşılaştırılmalı. Hatta balastlar da sağ-sol değişip sorun yer değiştiriyor mu bakılmalı. Ampulde sorun olduğuna emin olunca ampul alırsın, ucuz değil fiyatlar. pekala abi sönük olan tarafın balastını değişsem balasttan yaparmı bi sorun balasttamı denesem aceba ondan olabilir mi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Aralık 2018 Paylaş 10 Aralık 2018 2 saat önce, Akif Göktepe yazdı: pekala abi sönük olan tarafın balastını değişsem balasttan yaparmı bi sorun balasttamı denesem aceba ondan olabilir mi Anlamak için denemek lazım. Mercek kararmışsa merceği değiştirmek gerekecektir. Bir duvarın beş metre gerisinden bir kaç foto çekip gönderin görelim. Yorum bağlantısı
Akif Göktepe 11 Aralık 2018 Paylaş 11 Aralık 2018 tamamdır abicim ben yükleyeyeyim fakat farlar kapalıyken merceğin dışından içeriye doğru bakarsak göremeyiz mi kararmışmı ya da sararmışmı farkı anlaşılır mı Yorum bağlantısı
Fatih Kurnaz 15 Aralık 2018 Paylaş 15 Aralık 2018 Merhaba. Sanayi siteinde Ford yedek parçaları satan bir yerde aşağıdaki Osram Xenarc 66240 kodlu üründen satın aldım. Satan arkadaş Motorcraft yetkili tedarikçi olduğu için ürünlerin orijinal olduğunu belirtti. İçindeki üründe tüm kodlar ve yazılar sorunsuz ancak kutusu fotoğraftaki gibi sadece firmanın logosuyla hazırlanmış. Ürünün fiyatı 140 tl idi. Sizce orijinal ve güvenilir bir ürün müdür? Bu ampül sanırım standart bir model. Diğer Osram ürünleri ile aydınlatma performansı çok fark eder mi? Örneğin standart halojen ile yüksek performans halojen ampüller arasında aydınlatma da çok fark var ancak ömürleri çok kısa. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Aralık 2018 Paylaş 17 Aralık 2018 On 16.12.2018 at 02:40, Fatih Kurnaz yazdı: Merhaba. Sanayi siteinde Ford yedek parçaları satan bir yerde aşağıdaki Osram Xenarc 66240 kodlu üründen satın aldım. Satan arkadaş Motorcraft yetkili tedarikçi olduğu için ürünlerin orijinal olduğunu belirtti. İçindeki üründe tüm kodlar ve yazılar sorunsuz ancak kutusu fotoğraftaki gibi sadece firmanın logosuyla hazırlanmış. Ürünün fiyatı 140 tl idi. Sizce orijinal ve güvenilir bir ürün müdür? Bu ampül sanırım standart bir model. Diğer Osram ürünleri ile aydınlatma performansı çok fark eder mi? Örneğin standart halojen ile yüksek performans halojen ampüller arasında aydınlatma da çok fark var ancak ömürleri çok kısa. Teşekkürler. Sorun olacağını sanmıyorum osram sitesinden de kontrol edebilirsin. Yorum bağlantısı
Fatih Kurnaz 17 Aralık 2018 Paylaş 17 Aralık 2018 27 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı: Sorun olacağını sanmıyorum osram sitesinden de kontrol edebilirsin. Selçuk bey, Peki bu standart xenon ampüllerden sonra osram ın yüksek performans ürünleri çok fark eder mi? açıkçası benim sorunum hatayla taktığım Hella eskip tip mercekler. Lensi ve reflektörü çok temiz olduğundan denemek istedim .Ancak şimdi istediğim aydınlatmayı alamayınca problemin nerede olduğunu bulmaya çalışıyorum herkesin ilk sorduğu mercek olunca onu değiştirmeden yöntemler var mı denemek istiyorum. Ancak mercek değişiminin bu yüksek fiyatlı ampüllerden daha ucuz olmasına karşın işçiliği ve zaman kaybı çok fazla. Far belkide ikinci bir işlemi de kaldırmayabilir. Bu yüzden son çare mercek değişecek ama önce hata başka noktalarda mıdır emin olmam lazım. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Aralık 2018 Paylaş 17 Aralık 2018 56 dakika önce, Fatih Kurnaz yazdı: Selçuk bey, Peki bu standart xenon ampüllerden sonra osram ın yüksek performans ürünleri çok fark eder mi? açıkçası benim sorunum hatayla taktığım Hella eskip tip mercekler. Lensi ve reflektörü çok temiz olduğundan denemek istedim .Ancak şimdi istediğim aydınlatmayı alamayınca problemin nerede olduğunu bulmaya çalışıyorum herkesin ilk sorduğu mercek olunca onu değiştirmeden yöntemler var mı denemek istiyorum. Ancak mercek değişiminin bu yüksek fiyatlı ampüllerden daha ucuz olmasına karşın işçiliği ve zaman kaybı çok fazla. Far belkide ikinci bir işlemi de kaldırmayabilir. Bu yüzden son çare mercek değişecek ama önce hata başka noktalarda mıdır emin olmam lazım. Aradaki fiyat farkına değecek fark alamazsın çünkü o ampuller daha gelişmiş yeni merceklerde tam performansını gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Emre Kural 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Osram Night Breaker Unlimited %70 den sonra Osram Night Breaker Laser % 200 piyasaya çıktı. Karşılaştırmalı videosu youtube da var. Sizce performans açısından nasıl acaba? https://www.youtube.com/watch?v=ZX3XbG9v5aY Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 2 saat önce, Emre Kural yazdı: Osram Night Breaker Unlimited %70 den sonra Osram Night Breaker Laser % 200 piyasaya çıktı. Karşılaştırmalı videosu youtube da var. Sizce performans açısından nasıl acaba? https://www.youtube.com/watch?v=ZX3XbG9v5aY Performansta ciddi artış var, renk tonu daha soğuk olmuş. Fiyat astronomik değilse denemek lazım. Yorum bağlantısı
Emre Kural 8 Ocak 2019 Paylaş 8 Ocak 2019 Fiyat 1100 çifti. Ancak unlimited sanki daha görünür gibi oluyor yolda üst resimlerde. yada ben öyle anlıyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 Düşer zamanla gerçi o zaman da yenisi çıkar. Işık gücü yine 3200 lümen demek ki optik düzenlemelerle performans iyileştirilmiş. Dolayısıyla far merceğinin optik gücünün daha yeni modern olması şart gibi görünüyor. Eski d2s mercekler bu performansı veremeyebilir ama renk daha soğuk olduğundan daha iyiymiş algısı uyandırıcaktır. Yorum bağlantısı
Emre Kural 9 Ocak 2019 Paylaş 9 Ocak 2019 aracım octavia artık afs farları mevcut ampuller de D3S kullanıyorum. 4500 Kelvin üzeri bu ampuller anladığım kadarı ile daha soğuk. Yağışlı havalarda düşebilir aydınlanma. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 10 Ocak 2019 Paylaş 10 Ocak 2019 16 saat önce, Emre Kural yazdı: aracım octavia artık afs farları mevcut ampuller de D3S kullanıyorum. 4500 Kelvin üzeri bu ampuller anladığım kadarı ile daha soğuk. Yağışlı havalarda düşebilir aydınlanma. Forumda octavia konusu olması lazım, oraya bir beyaz duvar fotosu yüklersin ordan devam edelim. Senin farında baya farkedecektir, ancak bu fiyata değmeyebilir. Bir de kış şartları var tabii, yazın düşünülebilir ucuzlarsa. Yorum bağlantısı
Murat Uyan 18 Ocak 2019 Paylaş 18 Ocak 2019 internetten bu ampulu aldım. tanesi 180 tl. orijinal sorgulamasından geçti. üzerinde yazmıyor ama sitede 4600 k yazıyordu.nasıl bir ampul, performansı nasıldır? osramdan farkı olur mu? cevaplar için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 5 Mart 2019 Paylaş 5 Mart 2019 Xenon olarak performans olarak Osram ,philips veya başka oem markada sorun yani fark gözle görülecek şekilde olmaz.Sadece renk yani yazdığınız renk boyutu olarak değişim illaki vardır.Sorun fabrikasyon orijinal tip olması,olmaması ile alakalı ve yazdığınız gibi orijinal garantisi verilmişse sorun yok. Yorum bağlantısı
Eren Köse 23 Mart 2019 Paylaş 23 Mart 2019 Herkese merhaba, e60 pre-lci d2s aydınlatmalarım için xenon ampul araştırmalarındayım.2 şey soracağım; -İstediğim renk tonu oem sarıya yakın değilde daha beyaz,elmas gibi parlayan mercekler elde etmek.Bu yüzden 4800-5500K düşünüyorum.Aracım için nokta atış marka model öneriniz nedir? -Farlarımı temizleteceğim,usta cam içlerini temizler merceklerin de tozunu alırız dedi.Sizce açtırayım mı camları?İleride buğu,su alma problemi yaşar mıyım? G30 5 kasa aydınlatma performansı beklemiyorum;fikir ve önerilerinize açığım. Keyifli forumlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Mart 2019 Paylaş 25 Mart 2019 On 24.03.2019 at 00:15, Eren Köse yazdı: Herkese merhaba, e60 pre-lci d2s aydınlatmalarım için xenon ampul araştırmalarındayım.2 şey soracağım; -İstediğim renk tonu oem sarıya yakın değilde daha beyaz,elmas gibi parlayan mercekler elde etmek.Bu yüzden 4800-5500K düşünüyorum.Aracım için nokta atış marka model öneriniz nedir? -Farlarımı temizleteceğim,usta cam içlerini temizler merceklerin de tozunu alırız dedi.Sizce açtırayım mı camları?İleride buğu,su alma problemi yaşar mıyım? G30 5 kasa aydınlatma performansı beklemiyorum;fikir ve önerilerinize açığım. Keyifli forumlar. - Osram Xenarc CBI - Ampulleri değiştirince aydınlatmanız da iyileşecek, sağ sol arasında ciddi ışık farkı olması gibi somut şeyler olursa açtırıp temizletmek düşünülebilir. Aracınızın konusu var forumda, beyaz duvarın 10 metre gerisinden çekilmiş duvar fotosunu oraya atın, yorumlayalım. Yorum bağlantısı
Eren Köse 25 Mart 2019 Paylaş 25 Mart 2019 (düzenlendi) Yanıt için teşekkürler.Cbi ampüller tam istediğim ayarda.Şuan Philips 4300k var aracımda memnun değilim.Osram cbi ler biraz pahalı ama değer diye düşünüyorum.İstanbul Anadolu ya da Avrupa yakası için distribütör bayileri kimlerdir,önerebileceğiniz bir yer var mı? Linkteki ürüne 6000K olmasından ötürü orijinal dışı olarak bakıyorum (standart dışı kelvin değeri).Siz ne düşünüyorsunuz?5500K cbi ile ne gibi bir fark olur? https://www.hepsiburada.com/philips-d2s-xenon-far-ampulu-85v-35w-6000k-xenon-tip-far-ampulu-pm-otphlp85122bvs1 25 Mart 2019 tarihinde Eren Köse tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 25 Mart 2019 Paylaş 25 Mart 2019 6000K mavimsi yanar yağmurlu havalarda sıkıntı yaşayabilirsiniz , 5500K in üzerine çıkmayın ve mümkünse philips ten uzak durun . Osram Cool Blue Xenarc , GE Xensation , yada Bosch Xenon White kullanın ... 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Mart 2019 Paylaş 26 Mart 2019 On 26.03.2019 at 00:54, Eren Köse yazdı: Yanıt için teşekkürler.Cbi ampüller tam istediğim ayarda.Şuan Philips 4300k var aracımda memnun değilim.Osram cbi ler biraz pahalı ama değer diye düşünüyorum.İstanbul Anadolu ya da Avrupa yakası için distribütör bayileri kimlerdir,önerebileceğiniz bir yer var mı? Linkteki ürüne 6000K olmasından ötürü orijinal dışı olarak bakıyorum (standart dışı kelvin değeri).Siz ne düşünüyorsunuz?5500K cbi ile ne gibi bir fark olur? https://www.hepsiburada.com/philips-d2s-xenon-far-ampulu-85v-35w-6000k-xenon-tip-far-ampulu-pm-otphlp85122bvs1 Değip değmemesi biraz göreceli bir şey. Ben hafif sarımsı tonu severim örneğin. Daha beyaz görüntü ve ışık olacak ama bunun karşılığında kış şartlarında aydınlatma performansı düşecek. http://asyamakina.com.tr ile görüşün sizi yönlendirirler. Sonuç fotoları göndermeyi ihmal etmeyin. 2 Yorum bağlantısı
Eren Köse 26 Mart 2019 Paylaş 26 Mart 2019 Yanıtlar için teşekkürler.Bitmiş fotoları göndereceğim muhakkak Yarın Asya Makina ile irtibata geçeceğim.Farları Maslak Far da temizletmeyi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts