İçeriğe Yönlendir

Xenon Far Ampulü (D1S D2S D3S D4S D5S) Tavsiyeleri

Melih Bozkurt

Recommended Posts

Emre Kural

Yani yüksek performans denilen hid ampuller aynı 3200 lumene sahip ancak yol dağılımı farklı diyorsunuz

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hayırlı olsun, güle güle kullan. Osram NBUL daha parlak ama daha sarımsı yanacaktır. 

Yorum bağlantısı
Emre Kural
4 dakika önce, Selçuk Keleş yazdı:

Hayırlı olsun, güle güle kullan. Osram NBUL daha parlak ama daha sarımsı yanacaktır. 

Orjinalleri de Philips Xenstart onlarda oldukça sarı. Ama bu AFS sisteminde farklı bir ampul belki beynini karıştırabilir diye düşündüm. Çünkü otomatik seviye ayarlama yapıyor. Sonunçta NBUL daha farklı geometrisi var diye biliyorum aydınlatma yüzeyine yansıyan kısmında

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Standarda uyan (markalı) ampul kullandığınız sürece sorun yaşamazsınız. Afs denilen şey bildiğimiz uzun far geçişi ya da mercek perdesinin inip kalkması gibi şeyleri yönetir ışığın dağılımını değiştirir. 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
4 saat önce, Emre Kural yazdı:

Yani yüksek performans denilen hid ampuller aynı 3200 lumene sahip ancak yol dağılımı farklı diyorsunuz

Dağılım değil sadece ışık rengi farkı olur.Hepsi bu.Oem olduğu sürece dagılımı etkileyen bir durum olmaz.Yan sanayilerin optik mm rik sapmaları var ve bunlar dagılıma etki eder.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Beyaz renk tonu sarı olanadan ışık gücü olarak sadece renk tonu karekteristiğinden dolayı gücü fazla olarak verilir.Benim anladığım bu şekilde.

Birde D3s sınıfında çok fazla seçenek şansınız henüz yok.Belirli ürünler mevcut.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Buna çok inanmayın.İyileşme elbette renk tonundan dolayı artıyor dediğim gibi lakin Philips olanı bizzat kendim  bir çalışma için taktım ve test etmiştim en az yüzde 20 iyileşme mevcut.İnceleyiniz.Philips olan kullanıldı Osram içinde aynı durum bence geçerli diyebilirim.Yüzde 70 lik oarn için watt ve voltaj degerleri yanında balast degerlerininde değişmesi mantık olarak şart.

Yorum bağlantısı
Emre Kural
(düzenlendi)

Philips Xtreme vision muydu dediğiniz yoksa xenstart mı

tarihinde Emre Kural tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Konuda kutusunun resmi var hangisi bilmiyorum.Sadece 6000k renk için alınan performasn serisi diye alınmış bende taktım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

images?q=tbn:ANd9GcRnkOp6zGa3juikBJEWz-3

%70 fazla ışık demek, yolun herhangi bir yerinde %70 artış sağlar demektir.

Yolun her yerinde %70 artış anlamına gelmez, bu nedenle “‘up to %70” ifadesi kullanılır.

% kaç artış olacağı farın dizaynına bağlıdır, ne olacağının garantisi yoktur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark

Merhabalar. 

Bu linkteki ürünlerin farkı nedir acaba ? 

Özellikle en ucuz olan ürünün sonunda yazan "CLC" kelimesini anlayamadım.

http://www.hepsiburada.com/osram-d1s-xenon-12v-35w-gaz-desarjli-far-ampulu-66140-clc-p-HBV0000018CE5

http://www.hepsiburada.com/far-ampulu-d1s-xenon-4300k-osram-66140-p-OTYCDRAL3630

http://www.hepsiburada.com/osram-xenarc-d1s-xenon-oto-far-lambasi-p-OTOSMNBP64160

Bu ürünler aynı ise, fiyatlarında neden bu kadar fark var acaba ?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Fiyat farkları sadece satıcıların insiyatifi ile alakalı.

Clc ampulün  renk koduna dair bir kısaltma olabilir.Beyaz 5000k serisi olan Cbi gibi .

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
4 saat önce, Hüseyin Semizark yazdı:

Merhabalar. 

Bu linkteki ürünlerin farkı nedir acaba ? 

Özellikle en ucuz olan ürünün sonunda yazan "CLC" kelimesini anlayamadım.

http://www.hepsiburada.com/osram-d1s-xenon-12v-35w-gaz-desarjli-far-ampulu-66140-clc-p-HBV0000018CE5

http://www.hepsiburada.com/far-ampulu-d1s-xenon-4300k-osram-66140-p-OTYCDRAL3630

http://www.hepsiburada.com/osram-xenarc-d1s-xenon-oto-far-lambasi-p-OTOSMNBP64160

Bu ürünler aynı ise, fiyatlarında neden bu kadar fark var acaba ?

Teşekkürler

Bu ürünlerin hiçbir farkı yok hepside aynı , fiyatıda replika olduklarını teyit ediyor zaten . Osram TR ana bayi fiyatı 100€ olan bir ampulü yetkili bayi olmayan birisi 180 TL ye satıyorsa bi düşünmek lazım :i-ih:

CLC kısaltması kutu üzerindeki classic xenarcın kısaltması " CLASSIC "  ;) Klasik 4300K başka bir numarası yok yani :lol:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark
(düzenlendi)

Peki Bu ürün hakkında ne dersiniz Mahmut bey ? Bu satıcı Osram Yetkili bayisiymiş ve sayfanın altına not bile düşmüş.

Metal kısmı açıp seri numaralarını karşılaştırın, numaraları tutmayan ürün fake/sahte üründür demiş. Sanırım buna güvenebilirim.

https://urun.n11.com/ampul/osram-d1s-xenon-far-ampulu-66140-orjinal-faturali-ucretsiz-kargo-P51238893

tarihinde Hüseyin Semizark tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark

Arkadaslar osram D1s 4300k ampulleri geldi. Metal içindeki seri no ile üzerindeki seri no tutuyor ama kutu bana çok adi geldi. Üzerinde de renk değiştiren sertifika yok. Ancak anladığım kadarıyla tamamıyla orjinal ürün bulmak mümkün değil. Sanırım bu ampuller orjinal değilse bile iş görebilecek cinsten. 

Şu anda ampullerin montajını yapıyoruz akşama duvar resimleri atmaya çalışacağım. 

Fikirlerinizi merak ediyorum. 

P_20171028_131111_vHDR_Auto.thumb.jpg.626f5abe529bca7d85a6b565cdb6a337.jpg

P_20171028_131122_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131530_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131135_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131423_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131122_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131548_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131604_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131552_vHDR_Auto.jpg

P_20171028_131557_vHDR_Auto.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Semizark

Ayrıca Bmw e90 aracın tamponunun sökülmesi de gerekirmiydi bilmiyorum ama ustam söktü. 

P_20171028_144810_vHDR_Auto.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Çin markalarından biraz daha iyi olduğu su götürmez.Oem ürün markanın distribitöründen alınabilir ve bunu aldığınız fiyata zaten çok zor.Kısaca Oem olarak bulunur.

Farlar sökülmüşken mercek reflektörü kontrool edilirse durumundan emin olunur.:good1:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Adnan Çelik1679652695

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama h7 merceğe bende oem d1s yada d2s set takmak istiyorum h7 girişine oturtmak mümkün mü bunun bi aparatı falan varmı konuyu okudum tam anlayamadım kusura bakmayın cahilliğime verin 

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
34 dakika önce, Adnan Çelik yazdı:

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama h7 merceğe bende oem d1s yada d2s set takmak istiyorum h7 girişine oturtmak mümkün mü bunun bi aparatı falan varmı konuyu okudum tam anlayamadım kusura bakmayın cahilliğime verin 

H7 yuvaya özel bir aparatla sadece D2S ampul takabilirsiniz ... Eliniz yatkınsa alüminyum levhadan kendinizde yapabilirsiniz bunu ...

JOvYgW.jpg

4G5gJp.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çelik1679652695
2 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı:

H7 yuvaya özel bir aparatla sadece D2S ampul takabilirsiniz ... Eliniz yatkınsa alüminyum levhadan kendinizde yapabilirsiniz bunu ...

JOvYgW.jpg

4G5gJp.jpg

Çok sağolun üstadım

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...