İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Korkucak bişiy yokki, El kitbında ne diyorsa onu yaptım. Temizlenmesini önermişler. Ama benim açmaya gücüm yetmedi. :) 

Arabayı alıştırıp denedim. Sıkıntı olsa benim gibi yürüyen sensör adam , daha ilk dakikaasında anlardı. 

el kitabına uymamışsın? kelebeği yerinden sökmeden önce zorlamışsın? daha ne olsun? gm sağlam araba üretmiş demek hala direniyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
arka tamponu falan sökmeden önce yeni bir polen filtresi tak bence. bu zaten bitmiş değişmeli. polen filtreleri genelde yılda 2 veya daha üstü periyotta değişir.

Valla mı [emoji15]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Beyler uğraşa uğraşa  , sonunda arabamın üretildiği yıla ait GMTis yazılımını bulmayı başardım. 8 gb dosya indirdim. Benim arabanın verilerine ulaştım.  Çok içim rahatladı. LXV motorun tüm gerçek verilerine ulaştım . Orjinal veriye göre benim motor gücü 82 kW / 6000 rpm . Motor torku ise 151 Nm / 4000 rpm. 

Yani tüm o şüpheler doğru çıktı. Bendeki 1.6L LXV motor 109.9 beygir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Valla mı emoji15.png

istanbul için dedik, her yer toz yaprak polen dolu

Ali Darbaz yazdı:

Yani tüm o şüpheler doğru çıktı. Bendeki 1.6L LXV motor 109.9 beygir. 

şüphe? deişken zamanlı subap var ise 115 psler  falan o yıllarda tüm markalarda standart idi. bmw biraz düşük açıklardı, o da vergiden kaçınma yolu diyelim, merso da beygir saklar mesela , mustangler son hızı gizler, hep coğrafik vergi işi bunlar.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim arabanın 2009 tıs yazılımda şanzıman arıza kodu yok. Sadece belirtiler ve sebebleri yazılı. Böyle olunca şanzımandaki sıkıntıyı buldum. 

Debriyaj kavramışken rölantide hareket halinde takırtı tukurtu olurdu. 

Bu arızayı buldum. Debriyaj baskı yayı ve debriyaj balata yaylarında sıkıntı olduğu ve değişmesi yazılmış. 

2012 tısda bu tip tablo açıklama bulamamıştım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Düzeltme, arabanın dexos 2 onaylı 0w30, 5w30, 0w40 ve 5w40 yağları varmış.

Yorum bağlantısı
Behlül Baş
Metin Akbal yazdı:

Araba çalışırken soketini sök eğer lo araç tepkisinde değişme yoksa bozulmuştur :)

Başıma bir şey gelmeyecekse gayet mantıklı duruyor :biggrin:

Ali Darbaz yazdı:

İşte Volkswagen zamanında bir adaptasyon çıkarmış, milleti uğraştırıyor. Bizim arablarda benim bildiğim direksiyon için adaptasyon var sadece. Başka nerelerde olur bilmiyorum. 

Bana obd videosu çek, sana map sensörün düzgün çalışıyormu söylerim. 

Videolarımda AFR 14,7:1 , Lambda 1.0 olarak görünüyor. Normal sürüşte  gaza dip gaz basında 14,4 psi map sensörü okuyor. Normalde sürüşlerimde 70 le rampa çıkarken 11,1 psi okuyor 

Elimde onlarca veri var. Soru varsa zaten ilk ben hisederim. Sorun yoksa bile değerleri incelerim. Sıkıntı varsa belli olur. 

Metin el kitabında zaten bu durum için kontağın kapalı olması gerektiği yazılı. Bu çalışan bilgisayarın hdd sini sökmeye benziyor. İçindeki verilerin bozulmasına sebeb olabiliyor 

Tamamdır abi çekerim tabi :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Allah aşkına , biri bana bu parçanın adını bağışlasın . 

Rotmu rotilmi. Ne bu arkadaşım. İlla adını ingilizcesi ilemi konuşalım. 

format:webp

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Allah aşkına , biri bana bu parçanın adını bağışlasın . 

Rotmu rotilmi. Ne bu arkadaşım. İlla adını ingilizcesi ilemi konuşalım. 

format:webp

Türkiye’de bir parçanın birden çok ismi vardır :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Türkiye’de bir parçanın birden çok ismi vardır :) 

Adam bana yanlış parça göndermesin diye hepsiburya linkini attım. Umarım doğru parçagelir :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Umarım arabamdaki luk luk sesleri bu parça değişince geçer. Geçmesede canı sağ olsun. 

ACtC-3dwVzehZ3IwF_sV52avpVUzsmP4x6EBWH4jACtC-3eJ-AhHNXko6qO3IkED-d37CBvp-iTY4Jir

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Umarım arabamdaki luk luk sesleri bu parça değişince geçer. Geçmesede canı sağ olsun. 

ACtC-3dwVzehZ3IwF_sV52avpVUzsmP4x6EBWH4jACtC-3eJ-AhHNXko6qO3IkED-d37CBvp-iTY4Jir

Viraj demirini tutan kauçuklar var. Zamanla boşalıyor demir sallanıyor. Onlar luk sesini çok yapar

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Viraj demirini tutan kauçuklar var. Zamanla boşalıyor demir sallanıyor. Onlar luk sesini çok yapar

Ücretsiz arıza tepit yapan bir yer var. Gruba sponsor olmuş. Akşam götürüp baktıracam. Bana bir hesap çıkarsın 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

rotil salıncakta olur ama buna da rotil deerler, ikisi birden değişecek ise bunun adı rot başı olur, tek değişimde ikisi de mümkün.

Egzos çu tabelarına hiç bakmadın sanırım?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

rotil salıncakta olur ama buna da rotil deerler, ikisi birden değişecek ise bunun adı rot başı olur, tek değişimde ikisi de mümkün.

Egzos çu tabelarına hiç bakmadın sanırım?

Amerika yaptırımları geliyormuş. Chevrolem parçasız kalacakmı

:)

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Ali Darbaz yazdı:

Arabayı tanka dönüştürmediğin taktirde sorun olmaz. 😊

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

kalmaz zaten parçaları koreden geliyordur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İ10da 4 tane silecek hızı vardı. En yavaşı çok yavaştı. 1 kademe üstü hızlı kalıyordu. 1nci vitesden 4 de atlıyor gibi. 

3 çok hızlı 4 ise süpersonik hıza çıkıyordu. 

Ama cruze öylemi 10 ileri zf gibi. 6 tane fasılalı modu, ayrıca 2 tane seri modu var. Fasılanın 2nci kademesi çok yeterli. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
yağmur ve far sensörü daha güzel al otomatik moda kendisi halletsin
Örnek ürün linki var mı?
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Ali Darbaz yazdı:

bunu sökmek için insallah cekiçlemezler aparatı vardır gidecegin tamircide: bidefa arkadasımın aracının direksiyon acı sensörünü bozdular buraya cekiçle cıkartcam diye

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Okay Kaygusuz yazdı:

bunu sökmek için insallah cekiçlemezler aparatı vardır gidecegin tamircide: bidefa arkadasımın aracının direksiyon acı sensörünü bozdular buraya cekiçle cıkartcam diye

Bende öyle bişiy yok . 2009 model olduğu için elektronikleri eksik. 

Bendeki düz hidrolik direskiyon. Lastik basınç sensörü olanlarda elektro hidrolik direksiyon var. 

Bende lastik basınc sensörü yok. Hatta direksiyon züerinde herhangi bir sensör bile yok. En mekanik parça . 

249622.gif

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

249546.gif

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

olsun caktırma cekiç direksiyon kutusunun oringleri diger adını getiremedim onlar eziliyor zarar görür sonra yag sızıntıların baslar.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Okay Kaygusuz yazdı:

olsun caktırma cekiç direksiyon kutusunun oringleri diger adını getiremedim onlar eziliyor zarar görür sonra yag sızıntıların baslar.

Bu duruma dikkat edeceğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...