Çağlar Bayur 13 Aralık 2020 Paylaş 13 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Korkucak bişiy yokki, El kitbında ne diyorsa onu yaptım. Temizlenmesini önermişler. Ama benim açmaya gücüm yetmedi. Arabayı alıştırıp denedim. Sıkıntı olsa benim gibi yürüyen sensör adam , daha ilk dakikaasında anlardı. el kitabına uymamışsın? kelebeği yerinden sökmeden önce zorlamışsın? daha ne olsun? gm sağlam araba üretmiş demek hala direniyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Aralık 2020 Paylaş 13 Aralık 2020 arka tamponu falan sökmeden önce yeni bir polen filtresi tak bence. bu zaten bitmiş değişmeli. polen filtreleri genelde yılda 2 veya daha üstü periyotta değişir.Valla mı [emoji15] 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Aralık 2020 Yazar Paylaş 13 Aralık 2020 Beyler uğraşa uğraşa , sonunda arabamın üretildiği yıla ait GMTis yazılımını bulmayı başardım. 8 gb dosya indirdim. Benim arabanın verilerine ulaştım. Çok içim rahatladı. LXV motorun tüm gerçek verilerine ulaştım . Orjinal veriye göre benim motor gücü 82 kW / 6000 rpm . Motor torku ise 151 Nm / 4000 rpm. Yani tüm o şüpheler doğru çıktı. Bendeki 1.6L LXV motor 109.9 beygir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2020 Paylaş 13 Aralık 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Valla mı istanbul için dedik, her yer toz yaprak polen dolu Ali Darbaz yazdı: Yani tüm o şüpheler doğru çıktı. Bendeki 1.6L LXV motor 109.9 beygir. şüphe? deişken zamanlı subap var ise 115 psler falan o yıllarda tüm markalarda standart idi. bmw biraz düşük açıklardı, o da vergiden kaçınma yolu diyelim, merso da beygir saklar mesela , mustangler son hızı gizler, hep coğrafik vergi işi bunlar. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Aralık 2020 Yazar Paylaş 13 Aralık 2020 Benim arabanın 2009 tıs yazılımda şanzıman arıza kodu yok. Sadece belirtiler ve sebebleri yazılı. Böyle olunca şanzımandaki sıkıntıyı buldum. Debriyaj kavramışken rölantide hareket halinde takırtı tukurtu olurdu. Bu arızayı buldum. Debriyaj baskı yayı ve debriyaj balata yaylarında sıkıntı olduğu ve değişmesi yazılmış. 2012 tısda bu tip tablo açıklama bulamamıştım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 Aralık 2020 Yazar Paylaş 14 Aralık 2020 Düzeltme, arabanın dexos 2 onaylı 0w30, 5w30, 0w40 ve 5w40 yağları varmış. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 14 Aralık 2020 Paylaş 14 Aralık 2020 Metin Akbal yazdı: Araba çalışırken soketini sök eğer lo araç tepkisinde değişme yoksa bozulmuştur Başıma bir şey gelmeyecekse gayet mantıklı duruyor Ali Darbaz yazdı: İşte Volkswagen zamanında bir adaptasyon çıkarmış, milleti uğraştırıyor. Bizim arablarda benim bildiğim direksiyon için adaptasyon var sadece. Başka nerelerde olur bilmiyorum. Bana obd videosu çek, sana map sensörün düzgün çalışıyormu söylerim. Videolarımda AFR 14,7:1 , Lambda 1.0 olarak görünüyor. Normal sürüşte gaza dip gaz basında 14,4 psi map sensörü okuyor. Normalde sürüşlerimde 70 le rampa çıkarken 11,1 psi okuyor Elimde onlarca veri var. Soru varsa zaten ilk ben hisederim. Sorun yoksa bile değerleri incelerim. Sıkıntı varsa belli olur. Metin el kitabında zaten bu durum için kontağın kapalı olması gerektiği yazılı. Bu çalışan bilgisayarın hdd sini sökmeye benziyor. İçindeki verilerin bozulmasına sebeb olabiliyor Tamamdır abi çekerim tabi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 (düzenlendi) Allah aşkına , biri bana bu parçanın adını bağışlasın . Rotmu rotilmi. Ne bu arkadaşım. İlla adını ingilizcesi ilemi konuşalım. 15 Aralık 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2020 Paylaş 15 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Allah aşkına , biri bana bu parçanın adını bağışlasın . Rotmu rotilmi. Ne bu arkadaşım. İlla adını ingilizcesi ilemi konuşalım. Türkiye’de bir parçanın birden çok ismi vardır Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Türkiye’de bir parçanın birden çok ismi vardır Adam bana yanlış parça göndermesin diye hepsiburya linkini attım. Umarım doğru parçagelir 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 Umarım arabamdaki luk luk sesleri bu parça değişince geçer. Geçmesede canı sağ olsun. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2020 Paylaş 15 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Umarım arabamdaki luk luk sesleri bu parça değişince geçer. Geçmesede canı sağ olsun. Viraj demirini tutan kauçuklar var. Zamanla boşalıyor demir sallanıyor. Onlar luk sesini çok yapar Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Viraj demirini tutan kauçuklar var. Zamanla boşalıyor demir sallanıyor. Onlar luk sesini çok yapar Ücretsiz arıza tepit yapan bir yer var. Gruba sponsor olmuş. Akşam götürüp baktıracam. Bana bir hesap çıkarsın Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2020 Paylaş 15 Aralık 2020 rotil salıncakta olur ama buna da rotil deerler, ikisi birden değişecek ise bunun adı rot başı olur, tek değişimde ikisi de mümkün. Egzos çu tabelarına hiç bakmadın sanırım? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 Çağlar Bayur yazdı: rotil salıncakta olur ama buna da rotil deerler, ikisi birden değişecek ise bunun adı rot başı olur, tek değişimde ikisi de mümkün. Egzos çu tabelarına hiç bakmadın sanırım? Amerika yaptırımları geliyormuş. Chevrolem parçasız kalacakmı Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 15 Aralık 2020 Paylaş 15 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Amerika yaptırımları geliyormuş. Chevrolem parçasız kalacakmı Arabayı tanka dönüştürmediğin taktirde sorun olmaz. 😊 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2020 Paylaş 15 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Amerika yaptırımları geliyormuş. Chevrolem parçasız kalacakmı kalmaz zaten parçaları koreden geliyordur 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 Aralık 2020 Yazar Paylaş 15 Aralık 2020 İ10da 4 tane silecek hızı vardı. En yavaşı çok yavaştı. 1 kademe üstü hızlı kalıyordu. 1nci vitesden 4 de atlıyor gibi. 3 çok hızlı 4 ise süpersonik hıza çıkıyordu. Ama cruze öylemi 10 ileri zf gibi. 6 tane fasılalı modu, ayrıca 2 tane seri modu var. Fasılanın 2nci kademesi çok yeterli. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 yağmur ve far sensörü daha güzel al otomatik moda kendisi halletsinÖrnek ürün linki var mı? Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 Ali Darbaz yazdı: Umarım arabamdaki luk luk sesleri bu parça değişince geçer. Geçmesede canı sağ olsun. bunu sökmek için insallah cekiçlemezler aparatı vardır gidecegin tamircide: bidefa arkadasımın aracının direksiyon acı sensörünü bozdular buraya cekiçle cıkartcam diye Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2020 Yazar Paylaş 16 Aralık 2020 (düzenlendi) Okay Kaygusuz yazdı: bunu sökmek için insallah cekiçlemezler aparatı vardır gidecegin tamircide: bidefa arkadasımın aracının direksiyon acı sensörünü bozdular buraya cekiçle cıkartcam diye Bende öyle bişiy yok . 2009 model olduğu için elektronikleri eksik. Bendeki düz hidrolik direskiyon. Lastik basınç sensörü olanlarda elektro hidrolik direksiyon var. Bende lastik basınc sensörü yok. Hatta direksiyon züerinde herhangi bir sensör bile yok. En mekanik parça . 16 Aralık 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2020 Yazar Paylaş 16 Aralık 2020 (düzenlendi) 16 Aralık 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 16 Aralık 2020 Paylaş 16 Aralık 2020 olsun caktırma cekiç direksiyon kutusunun oringleri diger adını getiremedim onlar eziliyor zarar görür sonra yag sızıntıların baslar. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 Aralık 2020 Yazar Paylaş 16 Aralık 2020 Okay Kaygusuz yazdı: olsun caktırma cekiç direksiyon kutusunun oringleri diger adını getiremedim onlar eziliyor zarar görür sonra yag sızıntıların baslar. Bu duruma dikkat edeceğim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts