Ali Darbaz 24 Kasım 2020 Yazar Paylaş 24 Kasım 2020 Mustafa Karaca yazdı: Şimdi şöyle söyleyim, sizin dediğinize göre 30 derece altında , 20 derece derece altında farklı sıcaklıklarda termostat açıyor araba öyle değil mi? O zaman ben araca farklı dereceler de açılan termostat takmanın mantığı kalmıyor çünkü araba dışarıya göre termostat açıyor belli ki? Evet. Arabanın yazılımı o şekilde çalışıyor 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Araçta soğutma sistemine müdahalede bulunan elektronik klape var o zaman? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Kasım 2020 Yazar Paylaş 24 Kasım 2020 Koray Demir yazdı: Araçta soğutma sistemine müdahalede bulunan elektronik klape var o zaman? Elektrikli termik termostat var. Elektrikle ısıtılıp açılıyor. Mekanik olarak 105de açılıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 elektrikli termik? nasıl bir bimetal o ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Kasım 2020 Yazar Paylaş 25 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: elektrikli termik? nasıl bir bimetal o ? Çağlar abi, direk arabanın servis kitapcığındaki bilgiyi paylaşacağım. Araç sürülünce ve motor ısınınca, motor soğutucusunun sıcaklığı artar. Motor soğutucusu belirli bir sıcaklığa eriştiğinde, termostattaki parafin eleman genleşir ve metal kutuya basınç uygulayarak supabın açılmasına yol açar. Bunun sonucunda motor soğutucusu motor soğutma sisteminin içinden akar ve motoru soğutur. Parafin pellet soğuyunca, küçülme sonucunda bir yay supabı kapar. Kısmi yükte sürüş koşulları altında yakıt tasarrufu ve düşük emisyonlar sağlanması için, elektrikle kontrol edilen termostat ile termostatın açılma sıcaklığı değiştirilebilir. Temel oarak, termostat 105° C'de (221° F) açılmaya başlar ve elektrik enerjisi desteği olmazsa, 120° C'de (248° F) tamamen açık olur. Daha iyi bir soğutma performansı gerektiren belirli bir sürüş ortamına gelindiğinde, ECM termostata elektrik enerjisi verilmesi için komut verir. Parafin eleman içindeki enerjilendirilen elektrikli ısıtıcı parafine ısıl enerji vererek parafini genleştirir. Bu durumda termostat valfı belirtilmiş olan soğutma suyu sıcaklığından daha önce açılır. Bu araç için, ECM'de programlanmış olan ayar değerleri, soğuk ve kısmi yükte sürüş modu için 105° C (221° F) ve sıcak ile tam yükte sürüş modu için 90° C'dir (194° F). Bu gün arabanın kaloriferini termostat açana kadar açmadım. Daha önce kalorifer açık iken , termostatın açılıp ısıyı sabitlemesi 10 km sürüyordu. Bu gün kaloriferi açmadan , termostatın açılmasını bekledim. 5,8 km sonunda termostat açıldı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2020 Paylaş 25 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: ECM termostata https://www.onlineyedekparca.com/urun/chevrolet-cruze-1-6-motor-termostat-orjinal-gm-marka gagılda bu çıktı karşıma, termostat 735 TL olur mu yahu, gidip arabama sarılasım geldi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Kasım 2020 Yazar Paylaş 25 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: https://www.onlineyedekparca.com/urun/chevrolet-cruze-1-6-motor-termostat-orjinal-gm-marka gagılda bu çıktı karşıma, termostat 735 TL olur mu yahu, gidip arabama sarılasım geldi Bende 750 tl vermiştim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Kasım 2020 Yazar Paylaş 25 Kasım 2020 Çağlar abi bende aldım 750 tl verdim. Aynısının plastik versiyonu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2020 Paylaş 25 Kasım 2020 günahını almışız geçen tsi elektrikli devirdaim 850 TL denince... bir termostat için ne pahalı şey o Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Kasım 2020 Yazar Paylaş 25 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: günahını almışız geçen tsi elektrikli devridaim 850 TL denince... bir termostat için ne pahalı şey o Ama abi bizdeki bozuk olan 10 yıllıktı. 10 yıl dayanmış . Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2020 Paylaş 25 Kasım 2020 termostat. yahu, su X C ye ulaşınca açılacak, yaptığı iş bu Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Kasım 2020 Yazar Paylaş 25 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: termostat. yahu, su X C ye ulaşınca açılacak, yaptığı iş bu Abi Öyle deme. Gm bu sistem sayesinde epey prim yapmış zamanında. Aynı sistemi Volkswagende kullanıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2020 Paylaş 25 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Gm bu sistem sayesinde epey prim yapmış zamanında Gm battı, bush 30 milyar dolara yakın nakit destek yaptı, millet sokaklarda pankartla protesto yürüyüşü yapmıştı. müzesindeki cannımmm arabaları 10 milyon dolara satarak katkı yapmıştı gm ceo su 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Kasım 2020 Yazar Paylaş 26 Kasım 2020 Daha nice kmlere . Son 200 km yolun ortalaması 7.0 litre Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Kasım 2020 Yazar Paylaş 26 Kasım 2020 Map Controled Termostat . Üç boyutlu grafik motor yüke bindikçe / hıza göre termostatın açılma derecesini gösteriyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 29 Kasım 2020 Yazar Paylaş 29 Kasım 2020 Evde çok canımız sıkılıyor. Şimdi yedigöllerde olmak vardı. Haftasonu evde oyun oynayarak gecirdik. 12 yıllık klavye ile 8 yıllık mausu çıkardım. Kardeşimin eski notebooku ile oynuyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Kasım 2020 Yazar Paylaş 30 Kasım 2020 Merhaba değerli dostlar. Hipermil yaptığımız Cruze ile tam 10 bin km geride kaldı. Yapılan masraflar ise 10000 tl sınırını aştı. 10103 km yol için 5022 tl yakıt parası vermişim Lastik + Sigorta + Bakım ve muayene için 5000 tl ödemişim. An itibari ile Cruze ile 1 km yol yapmak 1 tl maliyeti olmuş. Gördüğünüz gibi araba sadece yakıt tüketerek değil aynı zamanda sarf yaratarak da masraf çıkarıyor. Benzin masrafından daha fazlasını diğer masraflara yapmışım. Bu tablo beni üzüyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Kasım 2020 Yazar Paylaş 30 Kasım 2020 Eldeki verileri bakınca, sadece 5880 km yolda 2061 tl tasarruf yaptığımı buldum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 o tsi yı alacaktın zamanında şimdiye amorti etmişti büyük resimde, parçası pahalı cruze un Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Kasım 2020 Yazar Paylaş 30 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: o tsi yı alacaktın zamanında şimdiye amorti etmişti büyük resimde, parçası pahalı cruze un Abi Cruze seviyom ben. Çok seksi görüntüsü var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 olaiblir kardaşyan da milyon satıyor 1 4 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: olaiblir kardaşyan da milyon satıyor Kaseti neydi bee 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Kasım 2020 Paylaş 30 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Lux'u karşılaştıma için tüvdeki cihazların ve başında ölçüm yapan personelin kalibrasyonu tam olmalı 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts