Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 Aman tanrım dedim, karartmalı iç dikiz aynam varmış. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Baktın kışın yakıt fırladı, göstergelere bakmayı bırakınca arabayı keşfettin di mi 3 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 Mert Gulkokan yazdı: kararan otomatik aynayı açma kapatma gibi bir şey var mı ? bugüne kadar keşfedilmemesi ilginç olmuş Altındaki sapı çekince açısı değişiyor , açı değişince de kararıyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Mert Gulkokan yazdı: kararan otomatik aynayı açma kapatma gibi bir şey var mı ? bugüne kadar keşfedilmemesi ilginç olmuş Mutlaka vardır. Bugüne kadar gördüklerim hep on off tuşluydu. Ali Darbaz yazdı: Altındaki sapı çekince açısı değişiyor , açı değişince de kararıyor Ya ali bey napıyorsunuz 😁😁 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mutlaka vardır. Bugüne kadar gördüklerim hep on off tuşluydu. Ya ali bey napıyorsunuz 😁😁 Resimde görülüyor işte , aynanın altında sap gibi bişey çıkmış . Kolajda alttaki resim. alt kenar orta noktasında aşağı sarkıyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Resimde görülüyor işte , aynanın altında sap gibi bişey çıkmış . Kolajda alttaki resim. alt kenar orta noktasında aşağı sarkıyor. O sap i10’da yok muydu Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 @Tansu Kalafatoğlu Yakıt tüketimi olmuş 7,72 litre. Çok mağdurum. Eskiden 7,3 idi. 0,3 artış daha bu işin başlangıcı 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: O sap i10’da yok muydu He yokdu. Sapı mapı yokdu , düm düz ayna. Mert Gulkokan yazdı: vay bende otomatik kararan var sandım tüm araçlarda standarttır zaten günümüz otomobillerinde o tuşu hareket ettirince kararır bende otomatiği var arkadan gelen ışık miktarına göre kendi kendine kararıyor Bu aralar kendimi çok fakir hissetmeye başladım. SU tankımda sensörüm yok, aynamda otomatik karartma yok. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: He yokdu. Sapı mapı yokdu , düm düz ayna. Yok artık. i10 ile gece yolculuk yapmayın demişler direkt. Şaşırdım. Ali Darbaz yazdı: @Tansu Kalafatoğlu Yakıt tüketimi olmuş 7,72 litre. Çok mağdurum. Eskiden 7,3 idi. 0,3 artış daha bu işin başlangıcı bırak kaç benim de çıktı. 3,7’lerden 4,3’lere. Ort hız 20km/s Sinir bozucu bir durum var. Kışın kaloriferi çalıştırınca araba elektrikle gidebilecekken benzinliye geçiyor. Zaten motor yarım saatlik sürüşte ancak ısınıyor. Isınınca problem yok ama 15-20dk da gideceğim yere kadar benzinli motor çalışmasın diye üşüyorum 😁😁 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yok artık. i10 ile gece yolculuk yapmayın demişler direkt. Şaşırdım. bırak kaç benim de çıktı. 3,7’lerden 4,3’lere. Ort hız 20km/s Sinir bozucu bir durum var. Kışın kaloriferi çalıştırınca araba elektrikle gidebilecekken benzinliye geçiyor. Zaten motor yarım saatlik sürüşte ancak ısınıyor. Isınınca problem yok ama 15-20dk da gideceğim yere kadar benzinli motor çalışmasın diye üşüyorum 😁😁 Bence sana webasto lazım Kocaman batarya var. Çakmaktan çalışan elektrikli ısıtcı alsana. https://www.aklindatut.com/Oto-Arac-Isitici-ve-Sogutucu-Fan-Cam-Bugu-cozucu.aspx#gsc.tab=0 23 Kasım 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 Bu gün , sabah 5 derece sıcaklık var. Arabayı çalıştırdım. Az ısınsın bekledim. Yola çıktım. Hararet 50 dereceyi geçince kalorifer actım. Sıcak hava üflüyor ama beni tatmin etmiyor. Motor ısınsın öyle açayım dedim. Git Allah git. Araba yolun yarısında anca ısındı. 12 dakika sürdü ısınması. Hipermill yapınca araba ısınmıyor. Bizde üsüyoruk ne edecez bilemedim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Bence sana webasto lazım Kocaman batarya var. Çakmaktan çalışan elektrikli ısıtcı alsana. https://www.aklindatut.com/Oto-Arac-Isitici-ve-Sogutucu-Fan-Cam-Bugu-cozucu.aspx#gsc.tab=0 Eski jeep’lerde oluyordu koltuk altında fan sıcak hava üflüyordu. Ondan alayım istersen hatta o302’lerde de vardı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 (düzenlendi) Xiaomi Yi kamera ile test çekimi yaptım. Acil yaka mikrofonu lazım bana 23 Kasım 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 Kasım 2020 Yazar Paylaş 23 Kasım 2020 Sani Gerşon yazdı: Ses çok mu kötü? Mert Gulkokan yazdı: Su geçirmez kabın içinde değilse ses aşırı kötü 20 tl yaka mikrofunu alsana Yutuber mikrofonnu var 150 tl. Ondan alcam. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Yutuber mikrofonnu var bugün takla atmış milyonluk camaro ile enes Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Mert Gulkokan yazdı: Çağlar Bayur yazdı: bugün takla atmış milyonluk camaro ile enes Videosunu paylaştım dream carda iyi vurmuş kanatlandırıcı içecek mi içti acaba Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Kasım 2020 Yazar Paylaş 24 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Eski jeep’lerde oluyordu koltuk altında fan sıcak hava üflüyordu. Ondan alayım istersen hatta o302’lerde de vardı Tansu artık bende sabahları araba termostadını açmadan , kaloriferi açmayacağım. Acayip düşük sıcaklık geliyor. Tatmin etmiyor. Ayaklarımın çabuk ısınmasını istiyorum. Lakin bu Cruze ayaklara sıcak hava verince, arka koltuk ayaklarınada sıcak hava üflüyor. sıcak hava dörde bölünüyor. Ben ısınamıyorum. Isınabilmem için motorun cayır cayır termostat açması yani 100 derece çıkması lazım. Hava 9 derece iken 2 kademe ayak ısıtma açmış olsamda arabanın termostat sıcaklığına ulaşması tam 10 km aldı. Hava bugün 4 derece idi. Aynı şekilde 2 kademe ayak ısıtmada termostatın açılması 12 km sürdü. Araba termostat açamasada 50 derece sıcaklıktan itibaren sıcak hava üflüyor. Ama bu bana yetmiyor. Çünkü kabin çok geniş. Hava dağılıp uçuyor. Yarından itibaren kaloriferi açmadan termostat açana kadar bekliyecem. 12 km çok uzun bir yolculuk. Bir kaç gün önce kaloriferi biraz kullanıp kapattım. Araba 8,9 km de termostatını açtı. Hiç devreye almadan sürseydim bu değeri 7 km altına çekebilirm sanırımç Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 @Ali Darbaz termostat açtığını nerden anlıyorsunuz? Fan açınca ses geliyor tamam ama termostatı bilemedim 😊 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Kasım 2020 Yazar Paylaş 24 Kasım 2020 Mustafa Karaca yazdı: @Ali Darbaz termostat açtığını nerden anlıyorsunuz? Fan açınca ses geliyor tamam ama termostatı bilemedim 😊 101 derecede sabit kaldığında termostat açtığını anlıyorum. Hararet göstergesinde ortanın 1 tık gerisi 100 dereceye denk. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: 101 derecede sabit kaldığında termostat açtığını anlıyorum. Hararet göstergesinde ortanın 1 tık gerisi 100 dereceye denk. Düşük dereceli termostat seçtiğiniz de ortanın bir tık gerisi değil de biraz daha geri de mi sabit kalıyordu? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Kasım 2020 Yazar Paylaş 24 Kasım 2020 Mustafa Karaca yazdı: Düşük dereceli termostat seçtiğiniz de ortanın bir tık gerisi değil de biraz daha geri de mi sabit kalıyordu? Yok öyle bişiy, iklime göre araba otomatik 90 ile 105 arasında termostadını açar. 30 derece üstünde 95 derecede açıyor 20 derece atlında 100 derecede açıyor 10 derece altında 105 derecede açıyor. Çok aşırı sıcak havalarda 87 derecede açtığınıda görmüşlüğüm var. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Yok öyle bişiy, iklime göre araba otomatik 90 ile 105 arasında termostadını açar. 30 derece üstünde 95 derecede açıyor 20 derece atlında 100 derecede açıyor 10 derece altında 105 derecede açıyor. Çok aşırı sıcak havalarda 87 derecede açtığınıda görmüşlüğüm var. O zaman 2 çeşit termostatın mantığı olmuyor ki Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 24 Kasım 2020 Yazar Paylaş 24 Kasım 2020 Mustafa Karaca yazdı: O zaman 2 çeşit termostatın mantığı olmuyor ki Ben seni anlayamadım. Ecm thermal yönetimi bu şekilde. Orjinal termostadı takılı arabanın. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Ali Darbaz yazdı: Ben seni anlayamadım. Ecm thermal yönetimi bu şekilde. Orjinal termostadı takılı arabanın. Şimdi şöyle söyleyim, sizin dediğinize göre 30 derece altında , 20 derece derece altında farklı sıcaklıklarda termostat açıyor araba öyle değil mi? O zaman ben araca farklı dereceler de açılan termostat takmanın mantığı kalmıyor çünkü araba dışarıya göre termostat açıyor belli ki? Yorum bağlantısı
Recommended Posts