Metin Uzunoğlu 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: istanbul o gün 28C imiş. dün kaç C idi? 2019 o günün sıcaklığını bulan adam dünün sıcaklığınımı bilmiyor buna kadir bile inanmaz 😉 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Abi bir önceki teste 5 x 20 su vardı. Babam yoktu Son teste ise 6 x 20 + 90 kilo babam vardır hem baba var hem hava daha soğuk hem trafik bu kadar değişkenler ile karşılaştırmalı test olmaz Metin Uzunoğlu yazdı: 2019 o günün sıcaklığını bulan adam dünün sıcaklığınımı bilmiyor buna kadir bile inanmaz 😉 çalışsın biraz hazır bilgi keyifsiz olur 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Mehmet Yeter yazdı: Ali hocam Kızılay Bölge Toplama merkezi diye bir yer var tepeören tarafında f1 pistinin oradan ulaşılabiliyor oranın tam karşısında bir rampa var rampayı aşınca çeşme var yaklaşık 1 yıldır oradan dolduruyorum suyu tavsiye ederim. bana yakın. hafta sonu bakayım. beleştepenin arkası olsa gerek. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 29 Ekim 2020 Paylaş 29 Ekim 2020 Mehmet Göktürk yazdı: bana yakın. hafta sonu bakayım. beleştepenin arkası olsa gerek. Mehmet hocam Kızılayın karşısından giriyorsunuz rampayı çıkmadan ilk çeşme değil rampayı çıkıp yolu takip edip inişe geçilen yerdeki çeşmeden dolduruyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Günaydın. Boş araba ve 39 psi lastikle 4.8 ile 5.3 arası yaktığım yolda, yeni lastikle 5.4 litre yaktım. 32 psi havanın yan etkisi olarak rampa inerken daha fazla gaz pedalına basmak zorunda kaldım. Lastik havalarını bir kaç psi artırıp tekrar deneme yapmayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Çok uzun bir süreden sonra arabanın su eksilttiğini fark ettim. 4 ay önce suyunu max çizgisi üzerine getirmiştim. Araba 2 gün çalıştırmadım, motor suyunun kapağını açıp yağ varmı diye bakmak istedim. 2 gün dinlenmesine rağmen kapağı açınca pıst etti. Sonrada suyun seviyesi alcaldı. Araba anladığım kadarı ile içinde negatif basınç varmış . Kırmızı antifirz bitmiş, 20 ayda 1 litrelik antifrizi bitirdim. Yeniden Antifiriz alacağım. Castrol kırmızı organik antifiz düşünüyorum . 44 tl internet fiyatı. İstasyonda 50 tl ye kadar alırım. Şu an Minimum cizgisinin altında motor suyu. Bu akşam alır yarın sabah kontak açmadan evvel antfriz doldururum . Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Dayanamadım , bunu buldum aldım https://www.generalopel.com/urun/gm-antifiriz-dex-cool-1-litre Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Çok pahalı, 3 lt po antifiriz 75 lira. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: Çok pahalı, 3 lt po antifiriz 75 lira. Çok pahalı. 3 litre spectre antifriz 40 lira 4 Yorum bağlantısı
Koray Demir 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Çok pahalı. 3 litre spectre antifriz 40 lira Spectre %100 antifriz, GM ise seyreltilmiş konsantre üstelik yarısı distile edilmiş su 😀 1 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 El kitabı ne dediyse onu yaptım aslında Üzüldüm şimdi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Lastik havalarını bir kaç psi artırıp tekrar deneme yapmayı düşünüyorum. vesile ile eski imzamda yazardı: önce güvenlik.. Bu tip değişimler ile trafikte riskli şeyle rolur ben tasvip etmiyorum, 20 lt yakarım da cana gelmesin daha iyi. arkadan gelip hatalı basınç yüzünden bana çarpana ben iyi davranmam, hakkımdır 4 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: vesile ile eski imzamda yazardı: önce güvenlik.. Bu tip değişimler ile trafikte riskli şeyle rolur ben tasvip etmiyorum, 20 lt yakarım da cana gelmesin daha iyi. arkadan gelip hatalı basınç yüzünden bana çarpana ben iyi davranmam, hakkımdır Abi ben çok güvenli bir sürücüyüm. En azında yağmurlu havada park lambalarımı ve sileceklerimi açıyorum. 39 psi basmıyacam 35 psi basacam. Sıkıntı olmaz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: çok güvenli bir sürücüyüm. sahadaki kazalardan sonra en sık duyulan cümle, lastik işin başı hava basıncı da bışağın keskin tarafı Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Sabah kontak açmadan sıfırladım, Akşamda evde fotorafını çektim. 32 psi lastik basınıcı, yeni falkenler, farların açık ve havanın yağmurlu olmasına rağmen 6,1 litre ortalama yakıldı Yorum bağlantısı
Koray Demir 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Sabah kontak açmadan sıfırladım, Akşamda evde fotorafını çektim. 32 psi lastik basınıcı, yeni falkenler, farların açık ve havanın yağmurlu olmasına rağmen 6,1 litre ortalama yakıldı Ortalama hız nedir? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: yerler ıslak mıydı? tektimi artırır Sağnak yağmurda geldim abi. Koray Demir yazdı: Ortalama hız nedir? Sabah bakmıştım 62 km civarıydı. Akşamda 55 km olmuştur. 30 Ekim 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Geçen hafta pastırma yazından kalan son sıcak günlerde heves edip şu hiper şeysinden bi deneyeyim dedim. Pazartesi-Cuma arası günlük 40-40 gidiş/geliş 80 km olmak üzere haftalık yaklaşık 400 km yolda en sağ şeritten sakin sürüş, %90’ında 70 km/h hız sabitleme ile hafif tatlı trafik yalnızca 2 kısa süreli kırmızı ışıkta bekledim ana yola çıkana kadar. Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu. Konu kilit sanırsam 😉 (Normal sürüşte tüketim değeri 5.6 lt, lastik hava basınçları yaz-kış 31 psi sabit) 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 @Koray Demir harika veri. hyundai i10da vites 5 de saate 70 km hızla gidemiyordum. vitesi 4 de çekmem gerekiyordu. 5 nci vites 80 km hızda hızı sabitlerdim. Cruze ile 6 litre altını görmek büyük emek ister. ELimizden geleni yapıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: @Koray Demir harika veri. hyundai i10da vites 5 de saate 70 km hızla gidemiyordum. vitesi 4 de çekmem gerekiyordu. 5 nci vites 80 km hızda hızı sabitlerdim. Cruze ile 6 litre altını görmek büyük emek ister. ELimizden geleni yapıyoruz. Teşekkürler. 1.6 TDCI Focusumuz ile 2.9 lt/100 km leri gördüğümü söylemiş miydim. Yalnız çok sarmıyor bana göre değil zamanım daha kıymetli benim 😊 Genelde şehir içi uygunsa 90 km/h, bölümmüş yollarda ise 121 km/h max limitlerde gidiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ekim 2020 Yazar Paylaş 30 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Teşekkürler. 1.6 TDCI Focusumuz ile 2.9 lt/100 km leri gördüğümü söylemiş miydim. Yalnız çok sarmıyor bana göre değil zamanım daha kıymetli benim 😊 Genelde şehir içi uygunsa 90 km/h, bölümmüş yollarda ise 121 km/h max limitlerde gidiyorum. Araba focus 1.6 tdi ise beklerim 2,9 litre tüketimi. Ben hipermil yapmakdan zevk almayı öğrendim. Çok severek yapıyorum. Bu işten para kazanmayada başlayınca kendime profesyonel demeye başladı. Ayda nakit 400 tl ek gelir elde ediyorum. Elimde olsa daha yüksek bütce ile daha iyi bir araba ile devam etseydim. Malesef 40 bin tlye, kredi borcu ile alınmış bir araba Cruze. Bu ay son kredi taksidi ödendi. Arabayı alan babamın 20 ay önceki emekli maaşı ile şu an ki emekli maaşı arasında %20 fark yok maalesef. Bunada şükür etmeli. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ekim 2020 Paylaş 30 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Teşekkürler. 1.6 TDCI Focusumuz ile 2.9 lt/100 km leri gördüğümü söylemiş miydim. Yalnız çok sarmıyor bana göre değil zamanım daha kıymetli benim 😊 Genelde şehir içi uygunsa 90 km/h, bölümmüş yollarda ise 121 km/h max limitlerde gidiyorum. Şehiriçi derken çevre yolu tipi yollar galiba, şehiriçi hız limiti 50km zira. Yorum bağlantısı
Recommended Posts