Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Rampa aşağı arabayı boşa atınca anlık tüketim 2.2 litre gösteriyor. Metin'nin opeli bir uzmana danışmak isterim. @Çağlar Bayur abi yorumun nedir. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Ama karides ahtapot falan pek açmadı pis seyler de güzeldir 😂 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Rampa aşağı arabayı boşa atınca anlık tüketim 2.2 litre gösteriyor. Metin'nin opeli bir uzmana danışmak isterim. [mention=2758]Çağlar Bayur[/mention] abi yorumun nedir. Yavaş iken boşta 1.1 gösteriyor benim, hızlı iken 0.6 0.7 falan.Benim yorumum şu gerektiğinde yemini eksik etmemek, bazen zorlamak, iyi yağ orijinal buji ve lpg (kurum daha az). Yemini eksik vermek benim görüşüme göre eşeğe az saman verip çok yol yapmasını ve yük taşımasını beklemek demek. pis seyler de güzeldir [emoji23]Yediğim en pis şey kokoreç [emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Yediğim en pis şey kokoreç Sıcak motorda mı? Soğukta mı? 😂 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Rampa aşağı arabayı boşa atınca anlık tüketim 2.2 litre gösteriyor. Metin'nin opeli bir uzmana danışmak isterim. @Çağlar Bayur abi yorumun nedir. boşa atınca enejktörler bnzin püskürrtüğü için Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Sıcak motorda mı? Soğukta mı? [emoji23]Daha çok yakıt tipine göre [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: boşa atınca enejktörler bnzin püskürrtüğü için Abi onu değil, genel sordum. Aynı motor bende 4,4 onda 2,5 litre yakıyor. ikimnizde 80 km hızla 20 km yol yapıyoz. Opelin ortalaması 2,5 litre çıkarken Chevrolet neden 4,4 litre yaktı. Bunu cevabını merak ediyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: İkimizin düzende aynı. Bende z16xer motor var, onda B16xer motor var. Şanzıman vites oranlarımıza kadar aynı. Ama benden 2 litre az yakıyor görünürde Benim A16XER. B16XER olanlar 2016 ve üzeri. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Abi onu değil, genel sordum. Aynı motor bende 4,4 onda 2,5 litre yakıyor. ikimnizde 80 km hızla 20 km yol yapıyoz. Opelin ortalaması 2,5 litre çıkarken Chevrolet neden 4,4 litre yaktı. Bunu cevabını merak ediyorum 120 saniyelik test ile karşılaştırma yapılmaz da ondan . cevabı olmaz yani. kavehane sohbeti olarak olabilir onu bilmem nevşehirde 10 km yol var, orada tüketimim 0lt/100 km mesela 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 120 saniyelik test ile karşılaştırma yapılmaz da ondan . cevabı olmaz yani. kavehane sohbeti olarak olabilir onu bilmem nevşehirde 10 km yol var, orada tüketimim 0lt/100 km meselaBolu tünelini inerken eksilere düştüğü de oluyor mesela. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: 120 saniyelik test ile karşılaştırma yapılmaz da ondan . cevabı olmaz yani. kavehane sohbeti olarak olabilir onu bilmem nevşehirde 10 km yol var, orada tüketimim 0lt/100 km mesela Çağlar abi 20 km sürdük ikimizde. 20 km yol gittik sürdük. 120 saniye değil. Yazmıştım 20 km olduğunu ama Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Çağlar abi 20 km sürdük ikimizde. 20 km yol gittik sürdük. 120 saniye değil. Yazmıştım 20 km olduğunu ama yan yana mı ? nevşehirtde 20 km yi 0,8 lt/100 km ile gittiğimi söylemiş miydim? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: yan yana mı ? nevşehirtde 20 km yi 0,8 lt/100 km ile gittiğimi söylemiş miydim? Metin heralde rampa aşaği ortalamasını verecek bir insana benzemiyor. Dürüst insan olarak düşünelim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 yolu ölçmessin ki göz yanıltır 20 km 5 daklık iki farklı şehirde test olmaz teknik olarak. her türlü data hatalı yani. benzine indirim gelmiş bol gazla kurum atsın motorun segman kırar yakında rampa aşağı eğim yok ise atmosferik 1.6 bir motor 4. lt yakamaz zaten 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Çağlar Bayur yazdı: yolu ölçmessin ki göz yanıltır 20 km 5 daklık iki farklı şehirde test olmaz teknik olarak. her türlü data hatalı yani. benzine indirim gelmiş bol gazla kurum atsın motorun segman kırar yakında rampa aşağı eğim yok ise atmosferik 1.6 bir motor 4. lt yakamaz zaten Abi kurumu rampa çıkarken atıyorum. İstanbul 7 tepeli şehir. kurum oluşmaması için 2800 devirde motoru yüke bindirerek sürüyorum. Mis gibi oluyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: kurum oluşmaması için 2800 devirde 4800 olursa anca başlar atmaya 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Metin heralde rampa aşaği ortalamasını verecek bir insana benzemiyor. Dürüst insan olarak düşünelim. Dürüstlükle her doğruyu her yerde söylememe arasında çok ince bir çizgi var [emoji16] Videonda sıcak motorda olduğunu ve yolda sıfırladığını söylesen ilgimizi çekmezdi mesela. 20 km yolumun 5 km si rampa aşağı gerisi hafif rampa iniş çıkış [emoji16] Rampa aşağı olan kısım vitesle inildi 3+klima 5 3+klima 5 şeklinde. 1 yerde 2. vitese geçildi kavşak dönülüyordu. 1 yerde de 3 e düşüldü rampa yukarı viraj dönülüyordu.Benim için hız sabitleyici çok önemli bir donanım. Bir çok kişi cc nin çok yaktırdığını düşünür ama ben aksini düşünüyorum.Yalnız uzun yoldaki tüketimim yakıt alındı sıfırlandı marşa öyle basıldı. Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Yakında konu 1 litreleri görecek başımıza taş yağacak 😂 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Yakında konu 1 litreleri görecek başımıza taş yağacak 😂 Uğraşsam gösteririm 😁 neyse, depo 1/4’e insin şehir içini paylaşacam ☺️ 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Uğraşsam gösteririm 😁 neyse, depo 1/4’e insin şehir içini paylaşacam ☺️ Hybridle burada kimse başa çıkamaz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Koray Demir yazdı: Hybridle burada kimse başa çıkamaz. Cruze ile sıradan bir hibrid sürücüsünü geçebilirim. Ama Cruze ile hypermiler hybrid sürücüsünü geçemem 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Cruze ile sıradan bir hibrid sürücüsünü geçebilirim. Ama Cruze ile hypermiler hybrid sürücüsünü geçemem Bi 200km kullandım. Şu kanı oluştu bende. Tabi istanbul’da gerçek şehir içi kullanımını baz alıyorum. 8-9lt tüketim için. Standart türk kullanıcısı için hibrit = yeni nesl atmosferik benzinli/2. Ama hibrit kullanımını benimsemiş biri için bu oran hibrit = 2/5 benzin. hipermilci hibrit sürücüsü için ise hibrit = benzin x 0,3 3 Ekim 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Merhaba Hipermil demişken ,faydalarını anlatmasak olmaz. Arabanın bazı sorunları kendi kendine kayboldu gitti. Arabayı babamdan aldığımda aküsü bitikti. Araba sürekli ful şarj çalışıyordu. Hep trafikte düşük devirde çalıştığı içinde yeterince hızlı şarj olamadan kontak kapatıyorduk. Yeni bir akü için keseyi açıyordumki, her gün düzenli hipermil sayesinde akü fullendi, araba canavar gibi oldu. Teyip, klima ve far gibi ekipmanları kullanmak zorunda kalmadığım için aküyü kısa zamanda tam doldurup ayağa kaldırdım. Varyatör sesi kendi kendine kayboldu. Evet uzun süredir ilk soğuk marşlarda varyatör sesini duymaz oldum. Yağ bakımı sonrası stabil sürüşlerimin sonunda sanırım tıkanık kanallardaki kurumları söküp attık. Ecotec 2000 devir bandında 104 derece çalışıyor. Belki yüksek yağ sıcaklığı yağ kanallarındaki pisliği söküp almıştır. Ama artık varyatör sesi yok. Amorsitör üst takoz sesi çok uzun süredir duymuyorum. Neredeyse 3 ay oldu. Amorsitör üst takozundan gelen gıcırtı sorununu neredeyse unuttum. Hiç sesi gelmiyor. Milletin dandik dediği, masraf olarak baktığım lastikler, bende harika sonuclar veriyor. Hipermil yaptığım için hiç bir açığını göremedim. Son derece iyi çalışıyorlar bana göre. Gaz tepkisi, arabanın gaz tepkisi çok güzel arttı. eskiden gaza basınca geç cevap veriyordu. Ne olduysa hipermil yaptığım halde , gaza basınca ileri zıplıyor araba. Babamdan devir teslim yaptığımızda bu kadar iyi gaz tepkisi asla yoktu. Hız göstergesi ve orta multimedya ekranı kapanması. Arabayı kullnmaya başladığım ilk 2 bin km bana musallat olan bu arıza, hipermil yaptıkca ortadan kayboldu. Neredeyse 6 aydır bu arızayıda artık görmüyorum Yani dostlar hipermil yaptığımdan beri araba kendi kendini tedavi ediyor. Bir maşallahınızı alırım 3 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Ali çalısan demir pas tutmaz , mesela arabayı 15 gün yatır hiç kımıldatma arabanın lastıklerı bile set yapıyor bu o hesap 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ekim 2020 Yazar Paylaş 3 Ekim 2020 Erkan Işık yazdı: Ali çalısan demir pas tutmaz , mesela arabayı 15 gün yatır hiç kımıldatma arabanın lastıklerı bile set yapıyor bu o hesap Valla öyle abi. İşliyen demir paslanmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts