İçeriğe Yönlendir

2010 Chevrolet Cruze LS Ailenin Yeni Üyesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şu ara sürüşler değil de, park, trafik, start stop hepsi dahil yapsak daha doğru olmaz mı? Böyle sanki kendimizi kandırıyoruz

Aracı çalıştırdıktan sonra göstergeyi park halinde sıfırlasa burada paylaşamaz o derece diyeyim 😊

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şu ara sürüşler değil de, park, trafik, start stop hepsi dahil yapsak daha doğru olmaz mı? Böyle sanki kendimizi kandırıyoruz

Tansu , zaten 10 12 tane kapıdan kapıya testim var. Evden öyle bir saate çıkarım ki, İstanbul trafiğine fazla girmem. Bu da benim yeteneğim :) 

Koray Demir yazdı:

Aracı çalıştırdıktan sonra göstergeyi park halinde sıfırlasa burada paylaşamaz o derece diyeyim 😊

Yapmayın etmeyin beyler. Kapıdan kapıya bir sürü videom var zaten. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ama işte öyle şehir içi testi olmuyor. Sabah 5-6’da çıkınca istanbul testi olmuyor ki. Üstteki mesajda ilk videoda gram trafik yok. Uzun yolda düşük hızda gitme. 2.video da sabah çok erken saatte yapılmış, neredeyse hiç durmadan çekilmiş. 6,5 çıkmış. E zaten benim arabam da o şekilde 6-7 yakıyor tam otomatik olmasına rağmen. 

Trafiğin olmadığı saatleri ve yolu seçerek seyit yapman ekonomi için doğru. Ama bu sana özel. Standart kullanıcılar bu araçla şehir içinde 8’in altını göremez. O da en iyi ihtimalle yani

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ama işte öyle şehir içi testi olmuyor. Sabah 5-6’da çıkınca istanbul testi olmuyor ki. Üstteki mesajda ilk videoda gram trafik yok. Uzun yolda düşük hızda gitme. 2.video da sabah çok erken saatte yapılmış, neredeyse hiç durmadan çekilmiş. 6,5 çıkmış. E zaten benim arabam da o şekilde 6-7 yakıyor tam otomatik olmasına rağmen. 

Trafiğin olmadığı saatleri ve yolu seçerek seyit yapman ekonomi için doğru. Ama bu sana özel. Standart kullanıcılar bu araçla şehir içinde 8’in altını göremez. O da en iyi ihtimalle yani

Bana özel olduğunu biliyorum, zaten o sebeble Hypermiler olduğumu yazıyorum. Torkun ölçüştüğü 6,5 litre ama kadran 5,3 litre söylüyor. Torque pro malesef yakıtın kesildiği yani Cutt-off durumlarını hesaba katmıyor. Ayağımı gazdan çekince benzin yakıyormuş gibi ölçmeye devam ediyor. Bunu video içindede belirttim ama 27 dakika videoyu kim izlesin :) Sadece kaynak olsun diye çektim o videoyu.

ACtC-3cA_b4B-KtmFwQ7OqINzw-0J7Rym27EJClm

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Yapmayın etmeyin beyler. Kapıdan kapıya bir sürü videom var zaten. 

O zaman da 70 km/H ortalama hız ve 4 küsür litre mi yakıyor araç?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

O zaman da 70 km/H ortalama hız ve 4 küsür litre mi yakıyor araç?

SIcak motor testi olduğunu belirtmiştim. Motor hararet göstergesi normala geldiğinde tüketimi resetliyorum. 20 km sürüyorum. Böylece sürüş esnasında yaptığım değişikliklerin yakıta ne kadar etkisi olduğunu ölçümleyebiliyorum. Kapıdan kapıya soğuk motor ile test ederim ama sokak arasında başıma gelen olaylar nedeniyle  , ölçüm için sabit bir referans noktası elde edemedim. 

Şile otoyoluna sıcak motor ile girip, d100 den çıkmak çok iyi referans oluyor. 15 yıldır kullandığım yol. Her noktası ezberlenmiş.  vitesi boşa atmak, rampada vites küçültmek vs etkilerini çok rahat tespiti kolay oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Bu hafta 39 psi hava basıncı ile denedim. Haftaya 44 psi hava basıncı ile test edeceğim. Şimdilik burda kalsın. Haftaya 44 psi olmaz cesaret edemezsem 32 psi ile test edecem. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Pozantı Tekir rampası inişte yakıt üretir bu.

Cruze için ekonomik sürüş paketi fikrim var. Acaba prim yaparmı merak ederim. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Cruze için ekonomik sürüş paketi fikrim var. Acaba prim yaparmı merak ederim. 

Paketi görelim. Bu hususta istersen forumda ilgili başlıkta anket açıp kamuoyu oluşturabilirsin.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Abi şu an düşüncem şu. Cruze primlenir, değeri iyice artar. bende krediyi ödemeye devam eder , borcu azaltırım. Arabanın değeri , kalan kredi borcunu kapatmaya yeteceğini gördüğüm anda Cruze baybay derim. 

Sonra aile havuz sistemi ile sıfır Km Nissan Xtrail altımıza çekerim. Havuz sisteminde 5 maaş 1 kira var dersek. hiçte zor olmaz. 

Yani Cruze ailecek memnunuz. Satmak istemiyoruz. 2 sene daha gideri var. 

Ailenin havuz sisteminden biz de faydalanabiliyor muyuz [emoji23] eminevim gibi bir şey mi [emoji23]
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Yeldan yazdı:

Ailenin havuz sisteminden biz de faydalanabiliyor muyuz emoji23.png eminevim gibi bir şey mi emoji23.png

Tüm aile ortak bir paydada buluşup tek hedef için çalışıyoruz. Olay bundan ibaret. Emin evim nasıl işliyor bilmiyorum :D 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Paketi görelim. Bu hususta istersen forumda ilgili başlıkta anket açıp kamuoyu oluşturabilirsin.

Ekonomi yaptıracak motor yağı, lastik ve jant kiti , bagaj üstü spoiler, ön tampon için spoiler, devir saati üzerinde ekonomik yeri gösteren boyama, en kaliteli şanzıman yağı , 80 Ah akü sistemi. aerodinamik jant kapaği. Aklıma daha neler neler gelecekte yazacam. Önce bir ürünleri bulayım :) 

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL
Bu hafta 39 psi hava basıncı ile denedim. Haftaya 44 psi hava basıncı ile test edeceğim. Şimdilik burda kalsın. Haftaya 44 psi olmaz cesaret edemezsem 32 psi ile test edecem. 

Dumduz asfaltta surmedigin müddetçe aracın süspansiyon sistemine zarar vermez mi?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ekonomi yaptıracak motor yağı, lastik ve jant kiti , bagaj üstü spoiler, ön tampon için spoiler, devir saati üzerinde ekonomik yeri gösteren boyama, en kaliteli şanzıman yağı , 80 Ah akü sistemi. aerodinamik jant kapaği. Aklıma daha neler neler gelecekte yazacam. Önce bir ürünleri bulayım :) 

ürünler takıldıktan sonra cuma akşam 6 da doğuş maslakta bir kahve içip test yaparız?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Barış AÇIL yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Dumduz asfaltta surmedigin müddetçe aracın süspansiyon sistemine zarar vermez mi?

Aynen , bende dümdüz yolda sürdüğüm için cesaretim geldi. Düz yol sürücüsü olmasam bu fikri düşünmezdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

ürünler takıldıktan sonra cuma akşam 6 da doğuş maslakta bir kahve içip test yaparız?

Abi benim evden maslak cuma günü 35 dakika gider gösteriyor 

ACtC-3e__k-ixRNliP-EXTrUsVLPCzVTB8mcE6Gm

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

evden nerden gelinir bilmem, maslakta test yapılabilir, doğuşta kahve de içeriz, kafe gusto var çok güzel.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Darbaz yazdı:

Abi benim evden maslak cuma günü 35 dakika gider gösteriyor 

ACtC-3e__k-ixRNliP-EXTrUsVLPCzVTB8mcE6Gm

Cuma 18'de çıkıp bu sürede gidene benden 1 tepsi G.Antep baklavası.

• Beğen 4
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

evden nerden gelinir bilmem, maslakta test yapılabilir, doğuşta kahve de içeriz, kafe gusto var çok güzel.

Cuma 18:00 da yola çıkarsam 25 - 40 dk içinde fazla trafiğe girmeden orda olabilirim. Kafe gusto park yeri ararsam yakıt artabilir. 

Selim Bilgin yazdı:

Cuma 18'de çıkıp bu sürede gidene benden 1 tepsi G.Antep baklavası.

Google %90 doğru çıkıyor. Ama ben biraz yavaş sürdüğüm için genelede verdiği en yüksek sürede varıyorum. Yani 25-40 dakika derse ben 39 dakikada varıyorum. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Bu teklifi daha önceden hatırlıyorum :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Kafe gusto park yeri ararsam yakıt artabilir. 

park yeri sorunsuz 15 saniye içinde ücretsiz kapalı otoparkta yer hazır

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Darbaz yazdı:

... olabilirim. Kafe gusto park yeri ararsam yakıt artabilir.

Tüm planlari alt üst etti..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu teklifi daha önceden hatırlıyorum :) 

tutarlı olduğumdandır. tüm testleri aynı koşullarda yapmalı ki karşılaştırmalar objektif olsun.  hem test sahamız ağaç lar içinde ferah. Mesela esneklik/yol tutuş/fren 3ü1arada testimiz de var parkurda, yokuş yukarı hızlanma ve sonrasında kasis sonrası 360 derece kavşak dönüşü ve yokuş aşağı fren.

Alpay Sumer yazdı:

Tüm planlari alt üst etti..

yok prensibimdir, yer aramadan kapalı otoparkı olmayan kaveye gitmem, bir de çatısı olmalı mesela

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Videoda epey sitem ediyordum. Kimse şey etmemiş.. Kısa bir alıntı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...