Çağlar Bayur 6 Eylül 2020 Paylaş 6 Eylül 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bendeki simli alüminyum gri. Hiç tutmuyor tamponlar 😁 fırça ile sürünce pembe oluyor o renk de acaip birşey Yasin Mümin Şimşek yazdı: en az 6-7 usta gezdim hepsi de renk tonu tam tutar dedi ne kadar doğru bilemem ama gümüş gri gerçekten zor bir renk vw boyası rahattır, varyantı yok tep kutu 10 arabada rengi tutar 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 6 Eylül 2020 Paylaş 6 Eylül 2020 Çağlar Bayur yazdı: fırça ile sürünce pembe oluyor o renk de acaip birşey vw boyası rahattır, varyantı yok tep kutu 10 arabada rengi tutar Abi sen bu boya işlerinden anlıyorsun, bi el atsan da benim arabayı boyasak. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Eylül 2020 Yazar Paylaş 7 Eylül 2020 Cruze ile artık işe gidip gelme devrini kapatıyorum. Km si kısa zamanda 7000 artı. Eşim için çalıştığı firma araç sağlamış. Benimde sabahları yorulmama sebeb oluyor araba kullanmak. Şirkett içi havuz arabalar var. Artık onlarla işe gidip gelmeyi uygun gördüm. Yeterince yıprandı Cruze , onu emekli babamın kullanımına sunma vakti geldi. Fazlasıyla işgal ettim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Eylül 2020 Yazar Paylaş 7 Eylül 2020 Yasin Mümin Şimşek yazdı: Sıcak hava gelmesi leon mk2 de de var. Sattığımız golf 5te de vardı. Zaten ikisinde de aynı havalandırma sistemi var. Yakın zamanda malzemesini alıp pedalların ordan bakınca görünen kalorifer borularına yalıtım yapacağım. Yazın uzun yolda yolculuk eziyet oluyor. Kışın ise farkedilmiyor bile ama yazın şoförün yüzüne doğru sıcak vuruyor Sağ alt köşedeki aluminyum parlayan parçadan sıcaklık geliyor . Onu kapatsam sorun çözülür. sanırım. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 7 Eylül 2020 Paylaş 7 Eylül 2020 Sağ alt köşedeki aluminyum parlayan parçadan sıcaklık geliyor . Onu kapatsam sorun çözülür. sanırım. Evet bende de o ve ona bağlı iki alüminyum boru görünüyor. Şu tarz bir ürün halledee sanırım.https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/kaucuk-sunger-yapiskanli-oto-ses-ve-isi-yalitim-malzemesi-kalinlik-6mm-en-1metre-boy-1metre_pdp_495260122 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Eylül 2020 Yazar Paylaş 9 Eylül 2020 (düzenlendi) Bir süredir 5,5 4,9 gidip geliyoruz. Bu haftaya özel bir durum. Bakalım bunu depoya yansıması nasıl olacak 9 Eylül 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Eylül 2020 Yazar Paylaş 11 Eylül 2020 Profesyonel Hipermil kariyerimin zirvesini Chevrolet Cruze ile yapıyorum desem yerdir. Milletin 9 10 11 hatta 12 litre tüketim ile kullandığı Cruze , prodriver Ali Darbaz ellerinde uysallaştı. Son 6500 kilometre yolun en düşük değerini yakaladım. 532 km istanbul şehir içi kullanımda epi topu sadece 240,99 liralık benzin yaktı. Buda 35,915 litre benzin demek. Bakın burası çok önemli. 2009 model 122000 kmdeki araba ile 100 kmde esnaf ağızı ile kmde 45 kuruş yakmışız. Bunu İstanbul trafiğinde yapmışız. Sen istanbul içinde değilsin diyenler. Buyrun 532 km içinde çektiğim 2 fotoğraf. Pendik ve Maltepe. Mesai saatlerinde bu noktalara gidin gelin bakalım arabanız ne yakacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 demek ibiza 1.0 tsi alsan , arabayı salona kadar çıkarır misafir bile edersin 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 Çağlar Bayur yazdı: demek ibiza 1.0 tsi alsan , arabayı salona kadar çıkarır misafir bile edersin Yeni proje aracı istiyorum abi. 1.2 tdi polo bluemotion alacak para lazım bana Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Profesyonel Hipermil kariyerimin zirvesini Chevrolet Cruze ile yapıyorum desem yerdir. Milletin 9 10 11 hatta 12 litre tüketim ile kullandığı Cruze , prodriver Ali Darbaz ellerinde uysallaştı. Son 6500 kilometre yolun en düşük değerini yakaladım. 532 km istanbul şehir içi kullanımda epi topu sadece 240,99 liralık benzin yaktı. Buda 35,915 litre benzin demek. Bakın burası çok önemli. 2009 model 122000 kmdeki araba ile 100 kmde esnaf ağızı ile kmde 45 kuruş yakmışız. Bunu İstanbul trafiğinde yapmışız. Sen istanbul içinde değilsin diyenler. Buyrun 532 km içinde çektiğim 2 fotoğraf. Pendik ve Maltepe. Mesai saatlerinde bu noktalara gidin gelin bakalım arabanız ne yakacak Videolarında sürdüğün güzergahlara bakıyorum. Çok büyük kısmı trafiksiz yollar ama. Bu 532km yolun ort hız kaç acaba? 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 (düzenlendi) Ben de merak ettim ortalama hızı >30km/h akan trafik tüketimi gibi duruyor. 12 Eylül 2020 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 "İstanbul" trafiği, benzinli atmosferik ve 4-5 litre tüketimler. Bence denklemin bir yerinde bir sıkıntı var. 5 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 Bence pek şehir içi sayılmaz gidilen yol fakat aracına az yaktırdığın gerçeğini değiştirmez. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Videolarında sürdüğün güzergahlara bakıyorum. Çok büyük kısmı trafiksiz yollar ama. Bu 532km yolun ort hız kaç acaba? Koray Demir yazdı: Ben de merak ettim ortalama hızı >30km/h akan trafik tüketimi gibi duruyor. Selim Bilgin yazdı: "İstanbul" trafiği, benzinli atmosferik ve 4-5 litre tüketimler. Bence denklemin bir yerinde bir sıkıntı var. Coşkun Basan yazdı: Bence pek şehir içi sayılmaz gidilen yol fakat aracına az yaktırdığın gerçeğini değiştirmez. Ortalama hızım 44,4 km/h 😛 Gideceğim yolu hep Google maps ile trafik kontrolu yaparım. Eve giden 4 5 tane güzergahım var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Ortalama hızım 44,4 km/h 😛 Gideceğim yolu hep Google maps ile trafik kontrolu yaparım. Eve giden 4 5 tane güzergahım var. cuma akşam 6 da gel maslağa bi çay içelim 2 1 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 Ortalama hızım 44,4 km/h [emoji14] Gideceğim yolu hep Google maps ile trafik kontrolu yaparım. Eve giden 4 5 tane güzergahım var. 44 km/h ortalama hız ile İstanbul da 500 km yol yapabiliyor isen çok şanslı sın . Geçen salı günü İçerenköy den 18:00 da çıktım Tuzla ya 18:57 de geldim 26 km yol ve boşluğu buldum mu limitler içinde basarım 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 Coşkun Basan yazdı: Ali Darbaz yazdı: Ortalama hızım 44,4 km/h Gideceğim yolu hep Google maps ile trafik kontrolu yaparım. Eve giden 4 5 tane güzergahım var. 44 km/h ortalama hız ile İstanbul da 500 km yol yapabiliyor isen çok şanslı sın . Geçen salı günü İçerenköy den 18:00 da çıktım Tuzla ya 18:57 de geldim 26 km yol ve boşluğu buldum mu limitler içinde basarım Mesai çıkışı hep sahili kullanırdım Tuzlaya giderken. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 Selim Bilgin yazdı: "İstanbul" trafiği, benzinli atmosferik ve 4-5 litre tüketimler. Bence denklemin bir yerinde bir sıkıntı var. Toyota hybrid olabilir belki Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 Metin Uzunoğlu yazdı: Toyota hybrid olabilir belki Tüketim 6.75 litre olarak çıktı. Henuz 4 5 göremedik. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Eylül 2020 Paylaş 12 Eylül 2020 44 istanbul şehir içi değil, konya desen belki ben geçen kış 21km ortalama ile dolaşıyordum avrupa yakasında. Senin tüketimin araba üreticilerinin tam istediği gibi hatta fazlası onlar bile daha çok dur kalk yaparak ort tüketim verisi sunuyorlar 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: 44 istanbul şehir içi değil, konya desen belki ben geçen kış 21km ortalama ile dolaşıyordum avrupa yakasında. Senin tüketimin araba üreticilerinin tam istediği gibi hatta fazlası onlar bile daha çok dur kalk yaparak ort tüketim verisi sunuyorlar Google maps sağ olsun. kadiköye taşınınca ne olcaği mechul. 12 Eylül 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 Bu arada önemli bir not. Bakkala çakkala kasaba manava çağrıya bime ve a101e araba ile gitmeyiz. Hep yayan. Kas gücü tabanway. Bu da etkiliyor tüketimi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 Merhaba değerli dostlar, Cruze yeni aldığımda Opel Değerde aracıma bakım yapılmış. Sonra bana 6000 tl masraf çıkarmışlardı. Bende Google maps üzerinden sitem etmiştim. Bana google mapse cevap yazmışlar. Aşağidaki benim yazdığım. Aracıma ucuz denicek fiyatta bakım yapıldı. Fakat yapmaz olaydık. 2009 cruze aracımın triger değişmedi denildi. Yolda kopar dedildi. Araba yeni aldığımızdan nakit sıkıntımız oluştuğundan, aracı yaptıramadık. Bunla beraber bize 6000 tl masraf söylendi. Ailemin yeni araba alma hevesini kırdılar. 2 ay araba otoparkta yattı. Kullanmaktan korktuk. Elimize para geçince başka bir servise bakıma götürdük. Servisde yapılan kontrollerde Gates marka triger seti değişiminin daha önce arabaya yapılmış olduğunu. Daha çok yeni olduğu için değiştirilmesi gerekmediği söyledir. Değer nasıl bir servis ise, ustaları aracın üzerinde farklı marka olan bir trigeri sanki hiç değişmemiş gibi lanse ettiler. Gözümü korkutup arabandan soğuttular. Bayramda araçsız geçirmek orunda kaldık. Bizi maddi ve manevi zarara uğrattılar. Buraya sizin değişmedi dediğiniz, o trigerin resmini koyuyorum. 3 opel ustasınada resmi gösterdim, herkes yeni olduğuna kanaat getirdi. Ailemize yaşattıklarınız için size yazıklar olsun diyorum. Bize tam 2 ay arabasız bıraktınız. Buda işletme sahibinin bana cevabı. Merhaba Ali bey, Aracınız bize geldiğinde 100.000KM'deydi, her 4 yılda veya 60.000KM'de bir triger kayış seti değişmesi gerekiyor (Bu bilgide size aktarıldı). Biz size değişmemiş gibi lanse etmedik, değişip değişilmediği size soruldu, bilmediğinizi söylediniz, eski sahibi ile iletişime geçmenizi söyledik. Triger seti değişmediyse eğer kopma riski olduğunu söyledik. Aracınızın ek diğer işlemlerini de söyledik, bu bilgiler fatura dökümanının içinde de yazmaktadır. Aracın su pompası, termostat gövdesi ve hortumu, lamda sensörü, aks Keçesi, sol dış aks körüğü değişmesi gerekiyor , siz onay vermediğiniz için işlem yapılmadı. Hepsi fatura içinde yazmaktadır. Araçtaki Arıza Kodları P0599;motor soğutma suyu termostat ısıtıcı devre yüksek voltaj P0141;Ho2s ısıtıcı performans sensörü 2 Lütfen firmamızı karalamayın, hangi işlemler yapılması gerekiyor ise harfi harfine söylenmiştir, riskleride söylemek zorundayız ve söyledik. İyi günler. Verdikleri cevap son derece saçma. Bizim bildiğimiz şeyleri bize tekrar söylediler. Servisde iken patlattıkları lastiğin tamir ücretini bile bize ödeten bir firma. Ben buraya herşeyi yazdım. Objektif yorum yapmak size kalmış Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 12 Eylül 2020 Yazar Paylaş 12 Eylül 2020 Araba ilk aldığımız hafta bozuk iken 8,6 litre benzin yakmış. "Pazar günü sürüşünden paylaşabildiklerim Cezamız 100 kmde 8,6 litre benzin. Ama yaşadıklarımız muazzam. Araba öğle yemeğinde yaptığımız masrafdan çok daha az meblağa bizi getirip götürdü . Agvanın yeni sosyal tesisleri çok güzel olmuş. Ayrıca Kilimli Koyu mazzam. " Şimdi tüketim aynı yolda 6 litre altına iniyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts